alegeri galati 2012

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Alegeri parlamentare 2012: Nameti, incidente, prezenta mica, Basescu si maghiarii

Alegeri parlamentare 2012: Nameti, incidente, prezenta mica, Basescu si maghiarii

Romanii nu prea s-au inchestit la urne, duminica, pentru a-i alege pe deputatii si senatorii care ii vor reprezenta in Parlament in urmatorii patru ani.

Zapada si viscolul au creat probleme inca de dimineata, unele sectii de votare fiind inchise sau functionand la lumina lumanarii, insa aceste probleme s-au rezolvat peste zi. Totusi, potrivit BEC, Prezenta la vot la ora 18 nu a depasit 37 la suta, la nivel national.

Au aparut evident si unele incidente. La sectia de vot din Targu Jiu, unde a votat Dan Diaconescu, s-a produs o busculada si jurnalistii au fost evacuati. O femeie din Pitesti a ajuns la spital, dupa ce a fost muscata de caini maidanezi la sectia de vot, iar un batran din Ploiesti a murit, dupa ce a facut stop cardiac la urne.

Au circulat si diverse SMS-uri care indeamnau oamenii sa voteze cu un candidat sau altul. Iar ca element inedit: Traian Basescu i-a indemnat pe Facebook pe maghiari sa iasa la vot.

Ziare.com v-a prezentat, in format LIVE TEXT, desfasurarea alegerilor parlamentare:

20:39 - Crin Antonescu si Daniel Constantin au ajuns la sediul USL. La randul sau, Victor Ponta, a anuntat o conferinta de presa pentru ora 21.30, de la Targu Jiu.

20:35 - Traian Basescu ii indeamna pe maghiari sa iasa la vot.20:32 - USL a reclamat ca, in localitatea Cuza Voda, din Constanta, viceprimarul comunei, Viorel Dulgheru, ar fi oferit cetatenilor doua tiruri de lemne.

20:22 - Un membru al sectiei de votare 552 din sectorul 3 al Capitalei a... mai mult


Duminica, 09 Decembrie 2012, ora 21:15

140 comentarii
Alegeri parlamentare 2012 Senat Galati

Alegeri parlamentare 2012 Senat Galati

Galatenii sunt asteptati sa voteze, pe 9 decembrie, senatorii care ii vor reprezenta in Parlamentul Romaniei in urmatorii patru ani.

In judet sunt 4 colegii uninominale la Senat.

Alegeri parlamentare Galati 2012

Candidati USL

Ion Daniel Butunoiu - PSD - Colegiul 1 Senat
Gheorghe Saghian - PSD - Colegiul 2 Senat
Paul Ichim - PNL - Colegiul 3 Senat
Eugen Durbaca - PC - Colegiul 4 Senat

Candidati ARD

Constantin Petrea - PDL - Colegiul 1 Senat
Aurel Zamfir - PDL - Colegiul 2 Senat
Nicusor Ciumacenco - PDL - Colegiul 3 Senat
Mihai Turcu - PDL - Colegiul 4 Senat

Candidatii UDMR

Ildiko Timbolschi - Colegiul 1 Senat
Jozsef Giurea - Colegiul 2 Senat
Lorand Fazekas - Colegiul 3 Senat
Mihai Knoblch - Colegiul 4 Senat

Candidatii PP-DD

Nicolae Marin - Colegiul 1 Senat
Victor Malinovici - Colegiul 2 Senat
Romeo Cosma - Colegiul 3 Senat
Aurel Stancu - Colegiul 4 Senat

Candidatii PRM

Ion Condrache - Colegiul 1 Senat
Gigi Sechila - Colegiul 3 Senat
Costel Marin - Colegiul 4 Senat mai mult


Duminica, 02 Decembrie 2012, ora 14:08

Alegeri parlamentare 2012 Camera Deputatilor Galati

Alegeri parlamentare 2012 Camera Deputatilor Galati

Galatenii sunt asteptati sa voteze, pe 9 decembrie, deputatii care ii vor reprezenta in Parlamentul Romaniei in urmatorii patru ani.

In judet sunt 9 colegii uninominale pentru Camera Deputatilor.

Principalii candidati ai USL in Galati pentru Camera Deputatilor sunt Victor Paul Dobre, Dan Nica si Aurel Nechita. ARD i-a trimis la lupta pe Doru Resmerita si Mircea Toader.

Alegeri parlamentare Galati 2012

Candidati USL

Victor - Paul Dobre - PNL - Colegiul 1 Camera Deputatilor
Laurentiu Chirvasuta - UNPR - Colegiul 2 Camera Deputatilor
George Scarlat - PNL - Colegiul 3 Camera Deputatilor
Viorel Stefan - PSD - Colegiul 4 Camera Deputatilor
Dan Nica - PSD - Colegiul 5 Camera Deputatilor
Florin Costin Paslaru - PSD - Colegiul 6 Camera Deputatilor
Lucretia Rosca - PSD - Colegiul 7 Camera Deputatilor
Bogdan Ciuca - PC - Colegiul 8 Camera Deputatilor
Aurel Nechita - PSD - Colegiul 9 Camera Deputatilor

Candidati ARD

Gheorghe Gainaru - PDL - Colegiul 1 Camera Deputatilor
Mircea Toader - PDL - Colegiul 2 Camera Deputatilor
Carmen Axenie - PDL - Colegiul 3 Camera Deputatilor
Emil Dragomir - PDL - Colegiul 4 Camera Deputatilor
Valeriu Ardeleanu - PDL - Colegiul 5 Camera Deputatilor
Dorulet Resmerita - PDL - Colegiul 6 Camera Deputatilor
Constantin Dumitriu - PDL - Colegiul 7 Camera Deputatilor
Mirela Praisler - FC - Colegiul 8 Camera Deputatilor
Nicolae - Viorel Trif - PDL - Colegiul 9 Camera Deputatilor

Candidatii UDMR

Jeno Frunza - Colegiul 1... mai mult


Sambata, 01 Decembrie 2012, ora 16:02

Alegeri parlamentare 2012: Cine sunt marii absenti de pe listele electorale

Alegeri parlamentare 2012: Cine sunt marii absenti de pe listele electorale

Formatiunile politice din Romania si-au finalizat candidaturile pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie. Daca pe liste se regasesc multi dintre deputatii si senatorii actualei legislaturi, exista insa si cativa politicieni care nu se vor mai afla pe liste, unii dupa zeci de ani de mandate de parlamentari.

Fie ca nu au mai fost nominalizati de partide, fie ca au avut probleme cu Justitia ori cu Agentia Nationala de Integritate, fie ca pur si simplu s-au retras din politica din diverse motive, zeci de deputati si senatori cu ani mai multi sau mai putini in Parlamentul Romaniei nu vor mai aparea pe listele electorale din 9 decembrie.

Absentii Aliantei Romania Dreapta - decizii personale, avize negative sau nemultumiri in partid

Senatorul PDL Radu Berceanu a decis sa nu mai candideze pentru un nou mandat de parlamentar, declarand ca ii sunt suficienti cei aproape 23 de ani in Camera Deputatilor sau in Senat.

De altfel, democrat-liberalul a hotarat sa iasa din politica si sa se concetreze pe meserie, fiind inginer specializat in constructia de avioane. Berceanu era printre cei noua parlamentari care au facut parte din toate cele sase legislaturi de dupa 1990.

Voinescu: Nu mai candidez la Parlament, imi deschid un cabinet de avocatura

Deputatul PDL Sever Voinescu a declarat ca nu va mai candida pentru un nou post de parlamentar, dupa cel din 2008. Vicepresedintele democrat-liberal a mentionat insa ca va ramane activ in politica, insa intentioneaza si... mai mult


Duminica, 04 Noiembrie 2012, ora 18:41

22 comentarii
Alegeri parlamentare 2012: Vezi candidatii USL la nivel national

Alegeri parlamentare 2012: Vezi candidatii USL la nivel national

Uniunea Social Liberala si-a finalizat listele de candidati pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie si a inregistrat candidaturile la Biroul Electoral Central. Astfel, USL are 452 de candidati - 406 in tara, 40 in Bucuresti si 6 in colegiile din diaspora - adica in toate colegiile posibile.

Alegeri parlamentare 2012: Vezi candidatii ARD la nivel national

Impartirea candidaturilor s-a facut, asa cum era de asteptat, cu PSD si PNL luand cea mai mare parte a colegiilor. Astfel, social - democratii au primit 230 de colegii, PNL - 174, PC - 30 si UNPR - 18. PSD are aproape 51 la suta din totalul candidatilor, PNL - 38,5 la suta, PC - 6,6 la suta, in timp ce UNPR a primit 4,2 la suta din totalul candidaturilor USL.

PC are cate doi candidati doar in judetele Bacau, Cluj, Galati si Suceava, in timp ce UNPR are doi candidati doar in judetul Neamt, fiind totodata singurul partid fara vreun candidat pentru diaspora.

Alegeri parlamentare 2012: Cine sunt candidatii ARD in Bucuresti

Alegeri parlamentare 2012: Candidatii ARD pentru diaspora

Alegeri parlamentare 2012: Candideaza 23 de PDL-isti respinsi de Comisia Macovei

De partea cealalta, USL are doar candidati din PSD si PNL in 13 judete - exact cate judete sunt si doar cu candidati PDL -, printre care si in Teleorman - de asemenea situatie identica cu PDL - judet in care vor candida presedintele PNL Crin Antonescu, pentru un mandat de senator, si secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, pentru Camera... mai mult


Joi, 01 Noiembrie 2012, ora 20:07

5 comentarii
Alegeri parlamentare 2012: Vezi candidatii ARD la nivel national

Alegeri parlamentare 2012: Vezi candidatii ARD la nivel national

Alianta Romania Dreapta si-a finalizat listele de candidati pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie si a inregistrat candidaturile la Biroul Electoral Central. Astfel, ARD are 452 de candidati - 406 in tara, 40 in Bucuresti si 6 in colegiile din diaspora.

PDL a primit aproape 87 la suta din numarul total de candidati ai ARD, Forta Civica putin peste 7 la suta, iar PNTCD - aproape 6 la suta. Astfel, din totalul de 452 de candidati ai Aliantei Romania Dreapta la alegerile parlamentare, PDL are 392 de candidati, Forta Civica (FC) - 34 de candidati, in timp ce PNTCD a primit 26 de candidaturi.

Forta Civica a primit cele mai multe candidaturi in judetul Dambovita - trei -, iar in judetele Botosani, Braila, Cluj si Prahova are cate doi candidati, in timp ce PNTCD are trei candidati in judetul Arges si doi in Maramures.

De partea celalalta, PDL are toti candidatii in 13 judete, printre care si in Teleorman - judet in care vor candida presedintele PNL Crin Antonescu, pentru un mandat de senator, si secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, pentru Camera Deputatilor.

Alegeri parlamentare 2012: Unde vor candida greii Puterii si Opozitiei

Cel mai tanar candidat al ARD este inginerul Daniel Dumitru Malama, candidat al Fortei Civice in colegiul 2 din Ialomita pentru Camera Deputatilor, care are 25 de ani, in timp ce profesorul universitar doctor Constantin Fatu, candidatul din partea PNTCD in colegiul 2 din Iasi, urmeaza sa implineasca 74 de ani cu cateva zile... mai mult


Miercuri, 31 Octombrie 2012, ora 17:00

8 comentarii
Rezultate alegeri Galati 2012

Rezultate alegeri Galati 2012

Uniunea Social Liberala a obtinut 32 de mandate de primar in judetul Galati, in timp ce Partidul Social Democrat si Alianta Pentru Progres au, fiecare, cate sapte mandate.

Pentru Consilii Locale si primari s-au centralizat si validat procesele verbale din toate cele 65 de circumscriptii din judet. Astfel, la nivelul primariilor din judetul Galati, Uniunea Social Liberala are un scor electoral de 61,53% (32 mandate), in timp ce Partidul Social Democrat si Alianta Pentru Progres au, fiecare, cate 13,46%, respectiv cate 7 mandate, transmite corespondentul NewsIn.

Rezultate Alegeri Locale 2012

La Consiliile Locale din judet, USL are un scor de 44,14% (294 mandate), Alianta Pentru Progres 21,77 % (145 mandate), iar Partidul Poporului Dan Diaconescu 11,41% (76 mandate).

Pentru Consiliul Judetean Galati, rezultatele partiale il indica pe Nicolae Bacalbasa noul presedinte al CJ Galati. Candidatul USL are 59,03% din voturi, potrivit rezultatelor partiale de la alegerile locale prezentate de Prefectura pentru 207 de sectii de votare din judet. Social-democratul Nicolae Bacalbasa este urmat de Eugen Chebac (APP) cu 23,76% si de Alexandru Teodorescu (PP-DD) cu 10,54 % din voturi.

Pentru Consiliul Judetului, USL a obtinut 57,29%, Alianta Pentru Progres (PDL+UNPR) 22,62 %, iar Partidul Poporului Dan Diaconescu 9,88%. Deocamdata s-au centralizat si validat procesele verbale de la 207 sectii de votare din judetul Galati din cele 433.

Rezultatele finale la Consiliul... mai mult


Luni, 11 Iunie 2012, ora 22:10

2 comentarii
Alegeri locale 2012 - Prezenta la vot a fost de 56,39%, USL cotat cu peste 60% in sondaje

Alegeri locale 2012 - Prezenta la vot a fost de 56,39%, USL cotat cu peste 60% in sondaje

Ziua in care romanii isi desemneaza alesii pentru urmatorii patru ani a inceput cu politicienii care s-au grabit sa fie primii la vot. Victor Ponta, Crin Antonescu si Sorin Oprescu au votat, simultan, la sectiile la care au fost arondati, in timp ce presedintele Traian Basescu a facut o baie de multime cat timp Mircea Geoana, fostul sau contracandidat la prezidentiale, isi exprima optiunea politica.

Ziua nu a fost insa lipsita de incidente: un candidat din Covasna s-a impuscat, din greseala, in cap, doua persoane din Arad, respectiv Bistrita, au murit dupa ce li s-a facut rau in sectia de votare. In Calarasi, un protest al alegatorilor a degenerat in imbranceli cu jandarmii si urne de vot distruse, iar un barbat din Hunedoara si-a dat foc in sectia de votare.

De asemenea, partidele politice au facut sute de plangeri la BEC, in care au reclamat ca adversarii lor fraudeaza alegerile.

Ora 21.00 a fost intampinata de un singur lider PDL, destul de rezervat, si de numerosi lideri USL extrem de entuziasti de victoria uriasa aratata de exit-poll-uri.

Adriean Videanu a anuntat ca se afla la sediul de campanie al PDL, ca de fiecare data, pentru a coordona numaratoarea paralela si a acuzat USL ca a dus o campanie de o violenta fara precedent.

Adriean Videanu: PDL condamna violenta fara precedent a acestor alegeri

In schimb, liderii USL s-au aratat bucurosi de rezultatele obtinute in intreaga tara.

Alegeri locale 2012 Crin Antonescu: S-a dovedit ca USL e o... mai mult


Duminica, 10 Iunie 2012, ora 22:30

70 comentarii
Alegeri Galati 2012

Alegeri Galati 2012

Scrutinul pentru alegerea primarilor, consilierilor locali, municipali, judeteni si a presedintilor consiliilor judetene are loc in data de 10 iunie. 12 persoane s-au inscris in cursa pentru Primaria Galati si alti zece concureaza la sefia Consiliului Judetean.

Din punct de vedere legal campania a inceput vineri, 11 mai, si se va incheia in data de 9 iunie, ora 7.00.

Alegeri Botosani 2012

Procesul de votare din 10 iunie va incepe la ora 7.00 si se va incheia la ora 21.00.

Alegeri Suceava 2012

Alegeri Timisoara 2012

Biroul Electoral Central a stabilit ca voturi valabil exprimate, la alegerile din 10 iunie, sunt cele in care stampila cu mentiunea "votat" este aplicata in interiorul unui singur patrulater.

Totodata, se considera valabil exprimat si votul in care stampila cu mentiunea "votat" depaseste limitele patrulaterului, dar optiunea alegatorului este evidenta, inclusiv situatia in care stampila este doar tangenta la un patrulater, dar nu atinge altul.

Daca stampila cu mentiunea "votat" este aplicata in interiorul unui singur patrulater, dar pe buletinul de vot sunt inscrise diverse mentiuni ale alegatorului, votul este considerat valabil exprimat, indiferent de mentiunile care apar pe acesta.

Potrivit BEC, este valabil exprimat votul in cazul in care stampila cu mentiunea "votat" este aplicata in interiorul unui patrulater, dar pe buletinul de vot alegatorul a mai aplicat una sau mai multe stampile, fara sa atinga vreun alt patrulater.... mai mult


Marti, 15 Mai 2012, ora 15:45

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Viral: Milioane de oameni, impresionati de stranutul unui caine (Video)
  2. Intr-un oras din Romania se traieste mai bine ca la Paris, Roma sau New York
  3. Protest cu sute de femei goale in Canada, din cauza unui politist (Foto)
  4. Alarma falsa: Fratele leului Cecil este in viata si gata sa preia conducerea
  5. Cele mai interesante filme care vor aparea in cinematografe in august (Video)
  6. Lupta cu rechinii: Cum s-a salvat un australian, fost boxer, de marele alb
  7. Lucrul uimitor pe care il fac albinele pentru a-si proteja familiile de boli
  8. Nadia Comaneci si Arnold Schwarzenegger - orice roman ar trebui sa fie mandru de aceste imagini (Video)
  9. Aveti grija ce fotografiati in Grecia! O poza din Rodos a trimis-o dupa gratii
  10. Cometele au adus viata pe Pamant? Ce-a descoperit sonda spatiala Philae