alegeri locale partiale 24 februarie

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Alegeri locale partiale, pe 24 februarie, in trei localitati

Alegeri locale partiale, pe 24 februarie, in trei localitati

Autoritatea Electorala Permanenta a informat ca, duminica, 24 februarie, vor avea loc alegeri locale partiale pentru primarii din trei circumscriptii electorale: comuna Pechea din judetul Galati, comuna Valcelele din judetul Calarasi si comuna Gheorghe Lazar din judetul Ialomita.

In acest sens, pana pe 31 ianuarie, partidele politice, organizatiile cetatenilor apartinand minoritatilor nationale, aliantele politice si aliantele electorale trebuie sa comunice semnele electorale catre biroul electoral de circumscriptie, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Depunerea candidaturilor se face cel mai tarziu cu 20 de zile inaintea datei alegerilor, ultima zi fiind 4 februarie, ora 24.00.

Tot pana la aceasta data, Directia pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date din cadrul Ministerului Afacerilor Interne si Inspectoratul General pentru Imigrari vor pune la dispozitia primarilor listele electorale permanente si listele electorale complementare.

Cele mai importante evenimente politice in 2013 - vezi ce ne asteapta

Campania electorala va dura 15 zile, va incepe pe 10 februarie si se va incheia pe 23 februarie, ora 7.00. Procesul de votare va incepe duminica, 24 februarie, la ora 7.00 si se va incheia la ora 21.00.

Potrivit dispozitiilor art. 3 din Legea nr. 67/2004, "dreptul de vot se exercita numai in comuna, orasul, municipiul sau subdiviziunea administrativ-teritoriala a municipiului in care alegatorul isi are domiciliul".... mai mult


Miercuri, 23 Ianuarie 2013, ora 13:07

Cine sunt castigatorii si invinsii din PDL, in 2012?

Cine sunt castigatorii si invinsii din PDL, in 2012?

Anul 2012 a fost un esec pentru PDL, partidul obtinand 22 la suta la alegerile locale din luna iunie, iar alianta din care a facut parte - ARD - a castigat sub 17 la suta la parlamentare, in urma carora a obtinut 80 de locuri in Parlament - 24 de senatori si 56 de deputati.

In plus, tot in 2012, PDL a pierdut presedintia celor doua Camere ale Parlamentului, iar doua guverne formate si din democrat-liberali au cazut.

Conventia Nationala a PDL, in luna mai - Blaga ramane presedinte al partidului

PDL a trecut si printr-o schimbare de conducere, la sfarsitul lunii iunie, ca urmare a rezultatelor sub asteptari de la alegerile locale, in timp ce, vineri, doi lideri ai partidului si-au depus demisiile, ca urmare a rezultatelor alegerilor parlamentare - prim-vicepresedintele Cristian Preda si vicepresedintele Sever Voinescu.

De remarcat, insa, ca cei doi nu au participat direct la alegerile parlamentare, primul fiind europarlamentar, iar al doilea decizand sa renunte la o candidatura pentru Parlament.

Marii invinsi ai PDL

Teodor Baconschi a fost ministru de Externe pana pe 24 ianuarie, cand prim-ministrul de atunci, Emil Boc, l-a schimbat din functie. Totodata, la finalul lunii iunie, si-a pierdut si functia de prim-vicepresedinte al PDL, iar la alegerile parlamentare din 9 decembrie a fost invins de fosta sa colega de partid, Mihaela Popa, trecuta la PNL, in Colegiul 4 Senat din judetul Iasi.

La randul sau, Sulfina Barbu, fosta ministru al Muncii pana pe 9... mai mult


Sambata, 15 Decembrie 2012, ora 23:10

50 comentarii
Alegeri pe 29 martie, in cinci localitati

Alegeri pe 29 martie, in cinci localitati

Locuitorii din orasul Pecica, judetul Arad, comuna Cefa, judetul Bihor, comuna Cornesti, judetul Cluj, comuna Strunga, judetul Iasi, si comuna Albesti, judetul Mures, vor fi chemati, duminica, 29 martie, sa-si aleaga primarul.

Executivul a adoptat, in sedinta de marti, o hotarare privind stabilirea datei alegerilor locale partiale pentru alegerea primarilor in unele circumscriptii electorale, dar si programul calendaristic privind realizarea actiunilor referitoare la aceste alegeri, se arata intr-un comunicat remis presei.

Printre aceste masuri se regaseste numerotarea circumscriptiilor electorale, prin ordin al prefectului, in termen de 2 zile de la data stabilirii alegerilor, dar nu mai tarziu de 21 februarie.

De asemenea, in termen de cel mult 10 zile de la data stabilirii alegerilor, dar nu mai tarziu de 1 martie, se va face delimitarea si numerotarea sectiilor de votare, precum si aducerea la cunostinta publica a delimitarii si numerotarii sectiilor de votare si a numerotarii circumscriptiei electorale; de aceasta actiune raspunde primarul, modalitatea de realizare fiind prin dispozitie si prin afisare.

Cel mai tarziu cu 20 de zile inainte de data desfasurarii alegerilor, dar nu mai tarziu de 9 martie, partidele politice, aliantele politice, aliantele electorale, organizatiile cetatenilor apartinand minoritatilor nationale care participa la alegeri sau candidatii independentii isi vor depune candidaturile.

In termen de 24 de ore de la inregistrare, dar... mai mult


Miercuri, 11 Februarie 2009, ora 15:33

Alte articole despre: alegeri locale, martie 2009 alegeri

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Bazin urias cu apa potabila, golit dupa ce un adolescent a urinat in el
  2. O linie continua in zig-zag pe mijlocul drumului ii irita pe soferi: Cine a facut-o era beat (Video)
  3. Caz socant: Frati arestati a doua oara pentru canibalism
  4. Razboiul mormintelor la Timisoara: Viceprimarul face, primarul desface
  5. Primaria lui Boc versus poneiul Rocky
  6. Britanicii sunt terorizati: Sobolani mai mari ca pisicile, rezistenti la otrava
  7. In telefonul tau este aur. Cum poate fi extras cu ajutorul ciupercilor
  8. Un istoric uimeste lumea: Evanghelia dupa Luca, dictata de Fecioara Maria?
  9. Incredibilele ciudatenii ale Coreei de Nord
  10. Ministerul Culturii, in lupta cu statuile: "Prea sexoasa" Aretha Tatarescu are sanii cam mari