alegeri prezidentiale 2014

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Alegeri prezidentiale 2014: Ce avere are Gheorghe Funar

Alegeri prezidentiale 2014: Ce avere are Gheorghe Funar

Gheorghe Funar, candidat independent la Presedintia Romaniei, are un apartament, o casa, mai multe terenuri, dar si depozite bancare.

Potrivit declaratiei de avere depuse la Biroul Electoral Central, sotia sa, Sabina Funar, a mostenit in 2007 un teren agricol in judetul Bistrita Nasaud, de 5 hectare, un teren forestier in acelasi judet de 0,93 ha si un teren intravilan de 0,20 hectare in judetul Mures.

Totul despre candidatul Gheorghe Funar

Gheorghe Funar - Ce promite

De asemenea, Gheorghe Funar si sotia mai au un teren de 0,86 hectare, in judetul Cluj, dobandit prin donatie.

Gheorghe Funar - De ce vrea sa fie presedinte

Cei doi soti au cumparat in 1975 un apartament in Cluj, de 85 mp, iar in 2012 au primit prin donatie o casa de vacanta, in acelasi judet, de 200 mp.

Candidatul independent la presedintie are si depozite bancare: la CEC Cluj Napoca de 111.000 lei, la BCR Bucuresti si Cluj Napoca de 60.000 lei si la Banca Transilvania Cluj Napoca de 57.000 lei.

Alegeri prezidentiale: Gheorghe Funar si-a depus candidatura

Mai are si "fonduri de investitii sau echivalente, inclusiv fonduri private de pensii sau alte sisteme cu acumulare", la BCR Bucuresti, de 23.000 de euro.

In declaratia de avere, Gheorghe Funar precizeaza ca sotia sa a realizat in ultimul an fiscal incheiat venituri de 116.000 de lei, in calitate de consilier la Curtea de Conturi, si de 36.000 de lei ca profesor universitar la USAMV Cluj-Napoca.

De asemenea, Gheorghe Funar a... mai mult


Joi, 23 Octombrie 2014, ora 07:13

5 comentarii
Alegeri prezidentiale 2014: Ce avere are Constantin Rotaru

Alegeri prezidentiale 2014: Ce avere are Constantin Rotaru

Constantin Rotaru, candidat la Presedintia Romaniei din partea Partidului Alternativa Socialista, are trei apartamente, o casa si doua terenuri agricole. Nu detine insa niciun autoturism sau alte bunuri.

Totul despre candidatul Constantin Rotaru

In 2012 a mostenit doua terenuri agricole in judetul Valcea cu o suprafata totala de 8.612 mp, iar sotia sa a cumparat in 2008, tot in judetul Valcea, un teren extravilan de 738 mp.

Constantin Rotaru - De ce vrea sa fie presedinte

Constantin Rotaru - Ce promite

Constantin Rotaru mai detine 3 apartamente: unul cu o suprafata de 80,65 mp, in judetul Valcea, unul in Bucuresti de 36 mp cumparat in 2004 si altul cumparat in 2008, tot in Bucuresti, avand o suprafata de 52 mp.

De asemenea, mai are in proprietate o casa mostenita in 2012 in judetul Valcea, de 52 mp.

Alegeri prezidentiale 2014: Un nou candidat de stanga s-a inscris in cursa

In ceea ce priveste plasamentele si investitiile directe, candidatul PAR la presedintie mentioneaza un sold creditor de 172.000 lei pe care il are la SC Rotarexim SA Ramnicu Valcea.

In ultimul an fiscal incheiat, Constantin Rotaru a realizat venituri din salariu de 24.850 lei de la Rotarexim SA. Rm. Valcea. Totodata, sotia sa a primit de la aceeasi societate 17.030 lei.

Anul trecut el a mai obtinut 18.000 lei din dividente de la Rotarexim si a incasat o chirie de 1.428 lei. mai mult


Miercuri, 22 Octombrie 2014, ora 07:31

Alegeri prezidentiale 2014: Iohannis nu vrea duel-spectacol in doi - cum vede dezbaterea

Alegeri prezidentiale 2014: Iohannis nu vrea duel-spectacol in doi - cum vede dezbaterea

Klaus Iohannis, candidatul ACL la alegerile prezidentiale, spune ca nu sunt utile confruntarile intre cei inscrisi in cursa pentru Palatul Cotroceni decat in cazul in care ar participa toti cei 14 candidati.

"Nu vad utile confruntari, asa, cate doi, fiindca sunt 14 candidati. Deci, daca vrem o confruntare, ea nu trebuie sa satisfaca nevoia de spectacol, ea trebuie sa satisfaca nevoia de informare a alegatorului (...). Deci, nu putem cate doi sa ne batem in replici si restul ce fac? ", s-a intrebat, retoric, Iohannis, in cadrul unui interviu acordat, marti, DC News.

Ponta renunta la popcorn si ii invita pe contracandidatii sai la dezbateri - propune 3 teme principale

Intrebat de moderator daca doreste ca la dezbatere sa participe toti cei 14 candidati la Presedintie, Iohannis a raspuns: "Pai altfel cum s-ar intampla dezbaterea? Credeti ca exista o procedura prin care putem sa spunem ca Iohannis e bun la dezbatere, dar 'x' nu are voie sa participe? Nu cred ca e bine".

La remarca interlocutorului ca o astfel de dezbatere ar fi un haos si ca ar fi greu de organizat, Klaus Iohannis a spus ca nu are aptitudini de regizor si ca acest lucru este o chestiune care trebuie studiata de echipele de campanie.

"Probabil exista solutii", a adaugat, Iohannis.

Vinerea trecuta, candidatul ACL la alegerile prezidentiale, Klaus Iohannis, s-a pronuntat, intr-un comunicat de presa, pentru o dezbatere cu contracandidatii sai care sa fie organizata "pe teren neutru", "de... mai mult


Marti, 21 Octombrie 2014, ora 18:28

7 comentarii
Alegeri prezidentiale 2014: Ce avere are Corneliu Vadim Tudor

Alegeri prezidentiale 2014: Ce avere are Corneliu Vadim Tudor

Corneliu Vadim Tudor, candidatul Partidului Romania Mare la alegerile prezidentiale, este un politician sarac, dupa cum arata declaratia de avere pe care a depus-o la Biroul Electoral Central.

Nu detine terenuri, case, conturi sau depozite bancare. Are doar un autoturism Dacia Logan, fabricat in 2007.

Totul despre candidatul Corneliu Vadim Tudor

Corneliu Vadim Tudor - De ce vrea sa fie presedinte

Totodata, Corneliu Vadim Tudor a trecut in declaratia de avere ca are o colectie de autografe celebre si obiecte care au apartinut unor personalitati istorice, dobandite in perioada 1977-2014. Despre valoarea acestora, liderul PRM spune ca este "inestimabila".

Corneliu Vadim Tudor - Ce promite

Candidatul la presedintie mai mentioneaza in declaratia de avere ca a acordat doua imprumuturi in nume personal, de cate 70.400 lei, catre SC Editura Romania Mare si SC Editura Tricolorul.

Alegeri prezidentiale 2014 - Vadim, candidatul de serviciu: Isi vinde masina ca sa aiba bani de campanie

In ultiumul an fiscal incheiat, C.V.Tudor a obtinut un venit de 72.000 euro in calitate de membru al Parlamentului European. mai mult


Marti, 21 Octombrie 2014, ora 07:13

4 comentarii
Alegeri prezidentiale 2014: Teodor Melescanu - de la diplomat in comunism, in fruntea unui serviciu secret

Alegeri prezidentiale 2014: Teodor Melescanu - de la diplomat in comunism, in fruntea unui serviciu secret

Teodor Melescanu este unul dintre cele mai misterioase personaje ale politicii romanesti, un om care, dupa cum spunea Crin Antonescu intr-un moment de furie, a coabitat, "de cand se stie, cu cine vrei si cu cine nu vrei".

Spre deosebire de majoritatea candidatilor, Teodor Melescanu a avut o consistenta cariera inainte de 1989. La schimbarea regimului, avea deja aproape 49 de ani, timp pe care nu l-a pierdut.

Totul despre candidatul Teodor Melescanu

Dupa absolvirea Facultatii de Drept si inca doi ani de specializare in relatii internationale, mai precis in 1966, a fost angajat in Ministerul Afacerilor Externe, mai intai ca atasat diplomatic la Directia Juridica a Tratatelor, apoi secretar III la Departamentul Organizatii Internationale, Sectiunea Tratate de Dezarmare.

A fost o perioada in care si-a continuat si studiile: cursuri postuniversitare la Facultatea de Stiinte Economice si Sociale a Universitatii din Geneva (1967-1968) si Institutul International de Inalte Studii Internationale din Geneva (1967-1970). In 1973 devine doctor in stiinte politice si drept international la Universitatea din Geneva.

In 1978, Teodor Melescanu a fost detasat ca secretar II la Misiunea Permanenta a Romaniei de pe langa Organizatia Natiunilor Unite si alte organizatii internationale de la Geneva. Ramane acolo pana in 1985, cand revine in centrala Ministerului de Externe, ca secretar I la Departamentul Securitate Internationala si Dezarmare, functie in care il gaseste... mai mult


Duminica, 19 Octombrie 2014, ora 08:52

17 comentarii
Alegeri prezidentiale 2014: Calin Popescu Tariceanu - de la Radio Contact la al doilea om in stat

Alegeri prezidentiale 2014: Calin Popescu Tariceanu - de la Radio Contact la al doilea om in stat

Pana sa devina premier, Calin Popescu Tariceanu nu a avut un profil politic foarte puternic, desi a intrat in politica inca din 1990, fiind unul dintre fondatorii PNL si chiar membru al primului Parlament, intre 1990 si 1992, ca deputat de Arad.

Ceea ce i-a adus o mai mare notorietate in acei ani a fost insa infiintarea, in 1990, a primului post de radio privat din Romania, Radio Contact, al carui director general a si fost pana in 1996. Nu a stat departe nici de lumea afacerilor. Din 1993 a fost partener asociat la Automotive Trading Services si este unul dintre fondatorii, o vreme chiar presedinte, al Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile.

Un atu al dlui Tariceanu a fost intotdeauna aspectul fizic. El l-a facut cunoscut chiar inainte de 1989, in anii '70 mai precis, cand, la 17 ani, a fost manechin pentru revista de moda "Modern". Zina Dumitrescu l-a descoperit: "Am vazut pe strada un tanar care arata foarte bine si care avea ceva: niste ochi foarte expresivi. Ne-am vorbit si ne-am dat intalnire pe un platou. Avea sarm, avea morga. (...) Da, l-am vazut in chiloti. Si ce-i cu asta? E normal, cand se imbraca pentru o prezentare, toti baietii sunt in chiloti".

Totul despre candidatul Calin Popescu Tariceanu

Cu sau fara legatura cu fizicul sau, dl Tariceanu este la cea de-a cincea casatorie. Asteapta un copil, baiat, din cate a marturisit actuala sa sotie, si mai are patru copii din mariajele anterioare.

Revenind la politica, dl Tariceanu a... mai mult


Duminica, 12 Octombrie 2014, ora 13:57

39 comentarii
Alegeri prezidentiale 2014 - Jocul numerelor la scrutinele prezidentiale

Alegeri prezidentiale 2014 - Jocul numerelor la scrutinele prezidentiale

Alegerile prezidentiale care au avut loc in Romania dupa Revolutie au demonstrat ca jocul electoral se joaca pana in ultima clipa.

In 1996, Ion Iliescu avea totul in mana. Si totusi a pierdut in fata lui Emil Constantinescu.

In 2004, Adrian Nastase nici nu putea sa conceapa ca nu va fi presedinte. Si totusi nu a fost.

In decembrie 2009, Mircea Geoana a fost presedinte, dar doar pentru o noapte. A doua zi, cifrele au aratat negru pe alb ca la Cotroceni merge, de fapt, Traian Basescu. Geoana a obtinut in plus 14.738 voturi din sectiile de vot din tara, dar scorul a fost rasturnat de alegatorii din diaspora.

De fiecare data voturile noastre au facut diferenta.

De fiecare data rezultatul ar fi putut fi altul, daca noi am fi fost mai informati, mai implicati, mai hotarati sa mergem la vot.

Alegeri prezidentiale 2014: Unde, cand si cum votam

1990 - Informeaza-te!

Primele alegeri libere dupa caderea comunismului au avut loc la data de 20 mai 1990, in "Duminica Orbului".

Din numarul total al alegatorilor inregistrati oficial, 17.200.722, s-au prezentat la vot 14.826.616 (86,19%), insa doar 14.378.693 de voturi au fost validate.

Alegerile prezidentiale din 1990 au fost singurele care s-au terminat dupa primul tur. Ion Iliescu, candidatul FSN, a obtinut 12.232.498 de voturi, adica 85,07%. El a fost urmat la foarte mare distanta de candidatul PNL, Radu Campeanu, care a fost votat de 1.529.188 de alegatori (10,64%). Pe locul trei s-a clasat candidatul... mai mult


Duminica, 05 Octombrie 2014, ora 14:21

15 comentarii
Alegeri prezidentiale 2014: Unde, cand si cum votam

Alegeri prezidentiale 2014: Unde, cand si cum votam

Alegerile prezidentiale din 2 si, respectiv, 16 noiembrie aduc unele modificari legate de cum vom putea vota.

Iata cele mai importante noutati:

nu vor mai exista sectii speciale de vot pentru romanii care nu se afla in localitatea de domiciliu in ziua scrutinuluialegatorii vor putea vota la urna speciala doar in tara, nu si in strainatateromanii din strainatate vor avea la dispozitie mai putin de 300 de sectii de vot
Ziare.com va informeaza unde si cum veti putea vota pe 2 si 16 noiembrie, fie ca va aflat in tara sau in strainatate in ziua alegerilor.

Cum se voteaza in tara si in strainatate

Biroul Electoral Permanent transmite ca cetatenii romani cu domiciliul in Romania, care se afla in tara in ziua alegerilor, isi vor putea exercita dreptul de vot in baza oricaruia dintre urmatoarele documente:

cartea/buletinul de identitatecartea electronica de identitatecartea de identitate provizoriepasaportul (diplomatic, diplomatic electronic, de serviciu sau de serviciu electronic)carnetul de serviciu militar (in cazul elevilor din scolile militare)
Alegeri prezidentiale 2014: Cum se voteaza in tara si in strainatate

In cazul cetatenilor romani cu domiciliul in Romania care in ziua votului se afla in strainatate, acestia isi vor putea exercita dreptul de vot la oricare dintre sectiile de votare din tara in care se afla.

Pentru a-si exercita acest drept, ei au nevoie insa de:

pasaport (fie diplomatic, diplomatic electronic, de serviciu, de serviciu... mai mult


Joi, 02 Octombrie 2014, ora 12:16

3 comentarii
Alegeri prezidentiale 2014: Lista candidatilor inscrisi in cursa

Alegeri prezidentiale 2014: Lista candidatilor inscrisi in cursa

14 candidati au intrat in cursa pentru Cotroceni, cu doi mai putin decat recordul din 1996.

Marti a fost ultima zi de depunere la BEC a candidaturilor pentru prezidentiale, impreuna cu cele minimum 200.000 de semnaturi necesare, termenul limita expirand la miezul noptii.

Alegerile prezidentiale din luna noiembrie constituie o premiera, doua femei candidand pentru functia suprema in stat. Aproape o treime dintre candidati reprezinta politicieni care si-au mai incercat norocul si in alte alegeri prezidentiale. Cele mai multe incercari de a ajunge presedinte le are Corneliu Vadim Tudor - a cincea candidatura consecutiva.

Alegeri prezidentiale 2014 La miezul noptii avem toti candidatii

Campania electorala incepe pe 3 octombrie, dupa 10 zile in care se verifica semnaturile si se pot depune contestatii, iar cele doua tururi de scrutin au loc pe 2 noiembrie, respectiv 16 noiembrie.

Iata care sunt candidatii la alegerile prezidentiale din 2014, in ordine alfabetica:

Mirel Mircea Amaritei - Partidul Prodemo

Se cunosc putine lucruri despre Mirel Mircea Amaritei, liderul partidului Prodemo, care si-a depus candidatura marti dupa-amiaza. El se numara, in luna octombrie 2013, printre cei urmariti penal in dosarul privind insolventa Realitatea Media. Partidul Prodemo a fost infiintat in anul 2012, de catre fostul lider PSD Arad Marius Lazar, care anterior fusese exclus de Victor Ponta, in martie 2011.

Totul despre candidatul Mirel Mircea Amaritei

Alegeri... mai mult


Miercuri, 24 Septembrie 2014, ora 00:00

38 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Gestul ciudat al unei batrane care nu vrea semnal Wi-Fi in casa ei
  2. Cap sau pajura? Primar ales dupa ce s-a dat cu banul
  3. Problema spinoasa la nivel inalt in Marea Britanie: Ar fi nevoie de o "cireada" de pisici!
  4. Calculatoare Apple transformate in piese de mobilier (Foto)
  5. Culmea ironiei: Unul dintre cei mai mari producatori de tutun interzice fumatul in cladirile sale
  6. Intr-o scoala din Romania, elevii invata anatomie pe scheletul fostului director
  7. Legea Macho: Bani de la stat pentru barbatii cu copii de la mai multe femei
  8. Noua bresa de securitate la Casa Alba: Intrus imobilizat de doi caini - agent secret (Video)
  9. Oameni ucisi de lucruri cazute din cer
  10. Un avion era prea greu ca sa decoleze: 10 pasageri, rugati sa coboare