alocatii copii

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Cu cat cresc alocatiile pentru sustinerea familiei incepand din aceasta luna

Cu cat cresc alocatiile pentru sustinerea familiei incepand din aceasta luna

Valoarea alocatiilor pentru sustinerea familiei creste incepand din luna noiembrie, potrivit unui act normativ publicat recent in Monitorul Oficial, care isi propune sa reduca saracia in randul copiilor.

Este vorba despre OUG nr. 65/2014, publicata in Monitorul Oficial nr. 760 din 20 octombrie, ce prevede majorarea alocatiilor pentru copiii care provin din familii cu venituri reduse.

*Alocatiile se stabilesc prin raportare la indicatorul social de referinta (ISR), care in anul 2014 este in valoare de 500 lei.

Astfel, incepand cu aceasta luna, familiile cu venit mediu net de pana la 0,40 ISR pe membru de familie, adica 200 lei, vor primi sume aproape duble fata de pana acum. Mai exact, o familie cu un copil va primi pe luna 82 de lei, desi pana acum suma era de 40 de lei.

Familia cu doi copii va beneficia de o alocatie in valoare de 164 de lei, fata de 80 lei acordati pana in luna octombrie. De asemenea, o familie cu trei copii va primi un ajutor de 246 lei, desi vechile reguli stabileau o suma lunara de 120 lei.

In ceea ce priveste familiile cu patru si mai multi copii, acestea vor avea, din noiembrie, o alocatie lunara de 328 lei, cu 168 lei mai mult decat pana acum.

Alocatiile cresc substantial si pentru familiile unde fiecare membru are un venit net lunar cuprins intre 200 si 530 lei.

Astfel, familia cu un copil va primi din aceasta luna 75 de lei, si nu 33 de lei, ca pana acum. De asemenea, o familie cu doi copii va primi 150 lei, fata de 66 lei,... mai mult


Marti, 25 Noiembrie 2014, ora 08:39

1 comentariu
Guvernul dubleaza alocatiile copiilor din familiile sarace, odata cu alegerile prezidentiale

Guvernul dubleaza alocatiile copiilor din familiile sarace, odata cu alegerile prezidentiale

Guvernul a aprobat hotararea prin care 500.000 de copii din familiile sarace vor primi cate 42 de lei in plus pe langa alocatia pe care o au in prezent, a anuntat miercuri ministrul Muncii, la Palatul Victoria.

Masura va intra in vigoare de la 1 noiembrie 2014. Nu este vorba de alocatia de stat acordata tuturor copiilor minori, ci de alocatia pe componenta pentru sprijinul familiei, a precizat Rovana Plumb.

Potrivit ministrului Muncii, in categoria familiilor sarace sunt incluse familiile care au un venit de pana la 530 lei net pe membru de familie.

Ponta, despre dublarea diferentiata a alocatiilor: Cei care sunt bogati sa fie de acord sa platim

Impactul bugetar aferent acestei masuri este de 20 milioane de lei pentru ultimele doua luni ale acestui an, respectiv de 245 milioane de lei pentru 2015, a mai aratat Rovana Plumb. Ea a dat asigurari ca sumele necesare vor fi prevazute in bugetul de anul viitor.

Premierul Victor Ponta a anuntat, duminica trecuta, ca guvernul pe care il conduce va aproba dublarea alocatiilor pentru copiii din familiile sarace. La momentul respectiv, el spunea ca alocatia de stat pe care o primesc toti copiii, indiferent de veniturile parintilor, ar urma sa fie acordata diferentiat. Ceea ce contravine insa legislatiei in vigoare.

Data anuntata de Ponta, pentru intrarea in vigoare a acestei masuri, de 1 decembrie, a fost mutata cu o luna mai devreme, de la 1 noiembrie. Ultima zi inaintea alegerilor prezidentiale.

Familiile care... mai mult


Miercuri, 15 Octombrie 2014, ora 16:00

20 comentarii
Anunt al ministrului Muncii: ce se intampla cu alocatia pentru copii

Anunt al ministrului Muncii: ce se intampla cu alocatia pentru copii

Ministerul Muncii ia in calcul acordarea, din ianuarie 2015, a unei sume suplimentare, alaturi de alocatie, copiilor care provin din familiile cu venituri reduse, a anuntat, duminica, ministrul de resort, Rovana Plumb.

"In ceea ce priveste alocatiile pentru copii, vrem ca din anul 2015 sa venim cu un ajutor suplimentar pentru copiii care au nevoie, pentru copiii care vin din familii cu venituri reduse si lucram la acest obiectiv, in asa fel incat, din ianuarie 2015, copiii sa beneficieze de o suplimentare a alocatiei", a spus ministrul Muncii.

Acesta a fost prezent la un eveniment dedicat copiilor, organizat la Muzeul Satului.

Rovana Plumb a precizat ca alocatia se va mentine la nivelul actual, de 42 de lei, dar copiii din familiile cu venituri reduse vor putea primi o suma suplimentara. Ea nu a mentionat, insa, la cat s-ar putea ridica aceasta suma.

"Practic, alocatia va ramane aceeasi, de 42 de lei, dar vrem sa venim cu o suplimentare a venitului la nivelul fiecarui copil care se afla in familiile care au nevoie de ajutor", a subliniat ea.

Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice (MMFPSPV), impreuna cu Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie (ANPDCA), cu sprijinul UNICEF Romania, au sarbatorit, duminica, la Muzeul Satului, Ziua Internationala a Copilului.

La eveniment au luat parte ministrul de resort, Rovana Plumb, presedintele ANPDCA, Gabriela Coman, si reprezentantul UNICEF in Romania,... mai mult


Duminica, 01 Iunie 2014, ora 15:00

4 comentarii
Ochiul dracului, tentatie pentru slujitorul Domnului: Alocatiile unor copii sarmani, furate de preot

Ochiul dracului, tentatie pentru slujitorul Domnului: Alocatiile unor copii sarmani, furate de preot

Un preot din Satu Mare risca sa fie exclus din randul fetelor bisericesti, fiind cercetat de oamenii legii pentru ca si-ar fi insusit, vreme de doi ani, alocatiile unor copii dintr-un centru social.

Parintele Dan Covaci si-ar fi insusit 15.000 de lei, adica alocatiile din ultimii doi ani ale copiilor institutionalizati dintr-un centru din localitatea Tasnad, relateaza Adevarul.

Slujitorul Domnului era reprezentantul legal pentru opt copii din centrul social, asa ca a considerat ca se poate folosi de banii din alocatiile acestora in scopuri personale. Oamenii legii l-au retinut pe preot in decembrie, dar ulterior au decis cercetarea lui in libertate.

Mai mult, parintele Covaci este acuzat ca a vandut o parte dintre lemnele pentru incalzirea centrului, lemne primite de la Directia pentru Protectia Copilului din judet, motiv pentru care i s-a desfacut contractul de munca si a ramas fara dreptul de a mai administra centrul social.

Acestea nu sunt primele abateri ale preotului din Satu Mare, astfel ca in anul 2000, el a fost reclamat la politie de un enorias pentru ca a depus banii primiti de la Ministerul Finantelor pentru renovarea bisericii intr-un cont privat si s-ar fi bucurat de dobanda. mai mult


Joi, 30 Ianuarie 2014, ora 21:42

1 comentariu
Frauda cu alocatii de stat: Parintii le-au incasat ani la rand dupa moartea copiilor

Frauda cu alocatii de stat: Parintii le-au incasat ani la rand dupa moartea copiilor

Mai multe familii din Iasi si Cluj au continuat sa ridice alocatiile copiilor, cu toate ca minorii murisera. Acest lucru s-a intamplat din neglijenta autoritatilor, care nu au verificat unde ajung alocatiile, statul roman pierzand sume importante.

La Iasi au fost identificate 79 de astfel de cazuri in urma controalelor, in care parinti sau bunici au incasat ani intregi alocatiile copiilor morti, potrivit Digi 24.

Neregulile au fost depistate dupa ce autoritatile au incurcat baza de date a Agentiei pentru Prestatii Sociale cu cea a Agentiei Nationale de Administratie Fiscala.

Astfel s-a descoperit si ca familiile care au continuat sa incaseze bani fara drept proveneau din mediul rural. Unele au primit alocatia minorilor decedati, in valoare de 42 de lei, inca opt ani dupa moartea acestora.

Prejudiciul adus statului de catre familiile din Iasi este de 56.000 de lei, cea mai mare suma luata ilegal de o familie fiind de 4.300 de lei.

De asemenea, la Cluj au fost inregistrate 49 de cazuri in care parintii au continuat sa ridice banii copiilor morti.

In plus, au mai fost descoperiti sapte tineri care, desi au implinit 18 ani, au incasat in continuare alocatia de stat, fara sa aduca dovezi ale continuarii cursurilor scolare. Prejudiciul adus statului este de 200.000 de lei in aceste cazuri. mai mult


Miercuri, 25 Septembrie 2013, ora 15:04

2 comentarii
Mariana Campeanu: Salariile si alocatiile pentru copii ar putea creste in 2014

Mariana Campeanu: Salariile si alocatiile pentru copii ar putea creste in 2014

Ministrul Muncii, Mariana Campeanu, a anuntat, marti seara ca salariile ar putea creste in 2014, la fel si alocatiile copiilor.

Intrebata cand o sa creasca salariile, la Romania TV, ministrul Muncii, Mariana Campeanu a declarat ca: "Eu cred si sper ca de la anul vor creste. Semnele arata ca va fi o crestere economica poate peste prognoza anului acesta si la anul, daca tendinta asta e si se desteleneste economia o sa creasca mai mult. O sa creasca in functie de productivitate si de nivelul cresterii economice".

Mai mult, Campeanu a precizat ca Guvernul face eforturi si pentru cresterea alocatiilor pentru copii.

"Nicio alocatie si nicio indemnizatie nu a mai crescut din 2008. Sper din inima sa crestem la anul alocatiile pentru copii", a precizat Mariana Campeanu. mai mult


Miercuri, 08 Mai 2013, ora 08:55

7 comentarii
Mariana Campeanu vrea alocatii mai mari pentru copii, de la anul

Mariana Campeanu vrea alocatii mai mari pentru copii, de la anul

Ministrul Muncii, Mariana Campeanu, a declarat, sambata, ca intentioneaza ca in anul urmator sa creasca alocatiile copiilor.

"Eu sper sa avem posibilitatile ca de anul viitor sa crestem indemnizatia pentru copii, alocatia pentru copii. Nu stiu sa va spun cu cat. Asta trebuie sa ne apropiem de sfarsitul anului sa incepem sa facem calcule pentru bugetul urmator, dar aceasta ar fi tinta si nu alta.

Din 2008 n-a mai fost marita nicio alocatie. Eu as creste-o cu 1.000-2.000%, important este cat o sa creasca economia anul acesta si cat o sa putem sa planificam in bugetul pe anul urmator.

Este o tinta, asta depinde cat va creste daca vom avea alocatie pentru buget, dar asa cum in fiecare an ne-am propus cate o tinta, sa reparam cate ceva", a declarat ministrul la Romania TV.

In prezent alocatia este 42 de lei si nu a crescut din 2008. mai mult


Sambata, 20 Aprilie 2013, ora 22:36

7 comentarii
Costin (BNS): Si alocatiile copiilor vor scadea cu 15%

Costin (BNS): Si alocatiile copiilor vor scadea cu 15%

Presedintele Blocului National Sindical (BNS), Dumitru Costin, a declarat vineri ca, pe langa diminuarea fondului de pensii, salarii si ajutor de somaj, vor sadea si alocatiile pentru copii cu 15%, precizand ca informatia cu pricina, desi una "pe surse", este reala.

"Din cate am inteles, nu stiu daca stiti, dar s-a luat hotararea diminuarii cu 15% si a alocatiilor pentru copii", a spus Costin. Intrebat de unde are aceasta informatie, presedintele BNS a garantat ca acesta este cat se poate de veridica.

Presedintele Basescu a declarat joi ca nu se vor majora TVA si cota unica, dar ca incepand de la 1 iunie se va reduce fondul de salarii cu 25% din administratia centrala si locala, fiind previzibila si o reducere a pensiilor cu 15%, dar si tairea drastica a unor subventii. De asemenea, si ajutorul de somaj va fi redus cu 15%.

Basescu a precizat ca o varianta luata in discutie au fost "varianta neincrederii", care viza cresterea TVA de la 19 la 24% si a cotei unice de la 16 la 20%, concomitent cu reducerea salariilor in sectorul bugetar cu 20%, astfel incat Romania sa se incadreze intr-un deficit de 6, 7 sau chiar 8%. A doua varianta, denumita de presedinte "varianta increderii", este ca guvernul sa continue programul de "restructurare masiva" a cheltuielilor.

Basescu a precizat ca, in memorandumul ce va fi semnat cu FMI la finalul negocierilor, se va merge pe aceasta ultima varianta. El si-a exprimat speranta ca noua scrisoare de intentie a guvernului cu FMI sa... mai mult


Vineri, 07 Mai 2010, ora 14:31

Reactii la propunerea ca alocatiile copiilor sa fie acordate diferentiat

Reactii la propunerea ca alocatiile copiilor sa fie acordate diferentiat

Ion Cindrea, seful departamentului de politici sociale din PSD, sustine ca alocatia pentru copii trebuie acordata in functie de mai multe platforme de venit ale parintilor.

"Familiile cu venituri scazute ar trebui sa primeasca o alocatie undeva spre 2 milioane (n.red-lei vechi), cum primesc si copiii de pana la 2 ani, pana la salariul minim pe economie sa se acorde o alocatie de 10% din salariul mediu brut, intre salariul minim si mediu brut sa ramana la fel, iar peste salariul mediu sa se scada cu 1%", este propunerea lui Ion Cindrea.

Cindrea a anuntat ca social-democratii nu sunt de acord cu eliminarea totala a alocatiei pentru copiii ai caror parinti au venituri foarte mari.

"Am infiintat o subcomisie pentru a analiza aceasta posibilitate de a acorda o alocatie diferentiata. Nu suntem de acord cu eliminarea totala. Este public proiectul de lege, comisia s-a infiintat in urma cu doua saptamani. Este o graba informationala a Guvernului. Punctul de vedere al social democratilor este de acordare diferentiata", a mai spus reprezentantul PSD.

Ion Cindrea a adaugat ca social-democratii vor incerca sa gaseasca o solutie de mijloc, pentru a nu se face discriminari.

"Este un drept al copilului, iar dreptul este universal. Ne vom sustine punctul de vedere si vom gasi o solutie de mijloc ca toti copiii sa primeasca alocatie. Este o cifra de aproximativ 3,7 milioane de copii care primesc alocatii.

Seitan: Copiii din familii instarite nu vor mai primi alocatii de la... mai mult


Vineri, 19 Februarie 2010, ora 12:55

4 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Fotografia zilei: O creatura infricosatoare
  2. Scandal in aer: Bataie intre pasagerii unui avion, din cauza unui... bebelus
  3. Gest de aur facut de un om al strazii pentru o tanara disperata
  4. Un barbat si-a facut 50 de operatii estetice ca sa semene cu Kim Kardashian (Foto)
  5. Suntem campioni la ceva - Un fotograf strain, mut de admiratie (Galerie foto)
  6. A sarit dezbracat in apa inghetata pentru a salva o rata (Galerie foto)
  7. Opt religii sub un singur acoperis
  8. Aparitie incredibila pe strazile din China - oamenii au ras in hohote (Video)
  9. Protest inedit fata de casatoriile gay, cu un cal imbracat in mireasa
  10. Reactie necontrolata a ducesei de Cambridge - moment unic (Video)