alocatii copii

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Ochiul dracului, tentatie pentru slujitorul Domnului: Alocatiile unor copii sarmani, furate de preot

Ochiul dracului, tentatie pentru slujitorul Domnului: Alocatiile unor copii sarmani, furate de preot

Un preot din Satu Mare risca sa fie exclus din randul fetelor bisericesti, fiind cercetat de oamenii legii pentru ca si-ar fi insusit, vreme de doi ani, alocatiile unor copii dintr-un centru social.

Parintele Dan Covaci si-ar fi insusit 15.000 de lei, adica alocatiile din ultimii doi ani ale copiilor institutionalizati dintr-un centru din localitatea Tasnad, relateaza Adevarul.

Slujitorul Domnului era reprezentantul legal pentru opt copii din centrul social, asa ca a considerat ca se poate folosi de banii din alocatiile acestora in scopuri personale. Oamenii legii l-au retinut pe preot in decembrie, dar ulterior au decis cercetarea lui in libertate.

Mai mult, parintele Covaci este acuzat ca a vandut o parte dintre lemnele pentru incalzirea centrului, lemne primite de la Directia pentru Protectia Copilului din judet, motiv pentru care i s-a desfacut contractul de munca si a ramas fara dreptul de a mai administra centrul social.

Acestea nu sunt primele abateri ale preotului din Satu Mare, astfel ca in anul 2000, el a fost reclamat la politie de un enorias pentru ca a depus banii primiti de la Ministerul Finantelor pentru renovarea bisericii intr-un cont privat si s-ar fi bucurat de dobanda. mai mult


Joi, 30 Ianuarie 2014, ora 21:42

1 comentariu
Alocatiile pentru copii ar putea creste la anul - majorarile intre 1,8 si 8 lei

Alocatiile pentru copii ar putea creste la anul - majorarile intre 1,8 si 8 lei

Alocatiile pentru copii vor fi indexate anul viitor in raport cu rata inflatiei, astfel incat copiii vor primi intre 1,8 si 8 lei in plus.

Majorarea a fost propusa de Comisia de Munca din Senat, informeaza Realitatea TV.

Copiilor cu varste intre 2 si 18 ani li se va majora alocatia de stat cu sume cuprinse intre 1,8 si 1,9 lei.

De asemenea, copiii cu varste cuprinse intre o zi si 2 ani vor primi 7 sau 8 lei in plus, potrivit postului de televiziune.

Ministerul Muncii analizeaza posibilitatea de a mari numarul burselor sociale pentru familiile care nu isi permit sa trimita copiii la scoala.

In octombrie a fost respinsa de Senat o propunere legislativa care prevedea majorarea de la 42 la 200 de lei a alocatiei pentru copiii cu varste cuprinse intre 2 si 18 ani.

Ministerul Muncii, Mariana Campeanu, afirma in urma cu o saptamana ca alocatiile de stat pentru copii vor creste, cel mai probabil, abia din anul 2015, iar anul viitor este posibil sa se gaseasca bani doar pentru copiii cu deficiente.

Alocatia pentru copiii cu varste cuprinse intre 2 si 18 ani este in prezent de 25 de ori mai mica decat media din UE. mai mult


Marti, 12 Noiembrie 2013, ora 15:47

6 comentarii
Alte articole despre: alocatii copii majorate
Campeanu: Vrem marirea alocatiilor pentru copii in functie de venituri, dar Constitutia nu ne lasa

Campeanu: Vrem marirea alocatiilor pentru copii in functie de venituri, dar Constitutia nu ne lasa

Ministrul Muncii, Mariana Campeanu, a declarat, marti, in dezbaterile din Comisia de munca din Senat, ca Guvernul analizeaza marirea alocatiei pentru copii, luandu-se in calcul ca, prin revizuirea Constitutiei, marirea sa fie diferentiata, in functie de venituri.

"Nu va pot spune daca vom gasi sau nu resursele respective. (...) Este in atentia noastra, este in atentia primului-ministru si, in masura in care o sa gasim o posibilitate... Va spun ca am fi gasit-o foarte usor daca nu am fi restrictionati de acest lucru, si anume ca trebuie sa marim absolut toate alocatiile", a spus Campeanu.

Aceasta a explicat ca nu se pot mari in mod diferentiat alocatiile pentru copii, pentru ca prin Constitutie se prevede ca este un drept universal, iar daca o marire este facuta in functie de venituri, Curtea Constitutionala va spune imediat ca legea nu e constitutionala.

"Cautam in continuare sa gasim acele cai de a ajuta familiile sarace si cu copii multi. (...) Acesti bani nu sunt neaparat folositori cuiva, nu vorbesc de milionari, dar unei persoane care castiga cateva mii de lei si care nu va sta niciodata intr-un leu sau doi pe care noi ii dam in plus la alocatie, in timp ce, pentru o familie foarte saraca, conteaza foarte mult si un leu, doi, daca alocam in plus", a mai spus Mariana Campeanu.

Campeanu a mai aratat ca Executivul se afla in acest moment in analiza bugetului pentru anul viitor si a amintit ca o masura luata deja a fost marirea alocatiei pentru familiile cu... mai mult


Marti, 08 Octombrie 2013, ora 22:05

3 comentarii
Frauda cu alocatii de stat: Parintii le-au incasat ani la rand dupa moartea copiilor

Frauda cu alocatii de stat: Parintii le-au incasat ani la rand dupa moartea copiilor

Mai multe familii din Iasi si Cluj au continuat sa ridice alocatiile copiilor, cu toate ca minorii murisera. Acest lucru s-a intamplat din neglijenta autoritatilor, care nu au verificat unde ajung alocatiile, statul roman pierzand sume importante.

La Iasi au fost identificate 79 de astfel de cazuri in urma controalelor, in care parinti sau bunici au incasat ani intregi alocatiile copiilor morti, potrivit Digi 24.

Neregulile au fost depistate dupa ce autoritatile au incurcat baza de date a Agentiei pentru Prestatii Sociale cu cea a Agentiei Nationale de Administratie Fiscala.

Astfel s-a descoperit si ca familiile care au continuat sa incaseze bani fara drept proveneau din mediul rural. Unele au primit alocatia minorilor decedati, in valoare de 42 de lei, inca opt ani dupa moartea acestora.

Prejudiciul adus statului de catre familiile din Iasi este de 56.000 de lei, cea mai mare suma luata ilegal de o familie fiind de 4.300 de lei.

De asemenea, la Cluj au fost inregistrate 49 de cazuri in care parintii au continuat sa ridice banii copiilor morti.

In plus, au mai fost descoperiti sapte tineri care, desi au implinit 18 ani, au incasat in continuare alocatia de stat, fara sa aduca dovezi ale continuarii cursurilor scolare. Prejudiciul adus statului este de 200.000 de lei in aceste cazuri. mai mult


Miercuri, 25 Septembrie 2013, ora 15:04

2 comentarii
Alocatii platite la Cluj pentru 49 de copii care erau morti de cativa ani

Alocatii platite la Cluj pentru 49 de copii care erau morti de cativa ani

Statul roman a platit alocatii pentru 49 de copii din judetul Cluj care erau morti de cativa ani, unul chiar din 2001, precum si pentru sapte tineri care au implinit 18 ani si care nu au facut dovada continuarii cursurilor scolare, prejudiciul ridicandu-se la aproape 200.000 de lei.

Directorul executiv al Agentiei Judetene de Prestatii si Inspectie Sociala (AJPIS) Cluj, Viorica Zlati, a declarat, marti, ca institutia a desfasurat, in perioada 29 aprilie-31 mai, o campanie de identificare si verificare a dosarelor care prezinta suspiciuni de eroare, frauda, coruptie in procesul de acordare si plata a alocatiei de stat pentru copii.

"Inspectorii sociali au identificat 17 cazuri, din 42 de suspiciuni, in care s-a efectuat plata alocatiei de stat desi copilul era decedat. Ulterior, au mai fost descoperite alte 32 de astfel de cazuri. De asemenea, s-au identificat sapte cazuri, din 53 de suspiciuni, de plata necuvenita pentru copii cu varsta peste 18 ani fara dovada frecventarii cursurilor scolare. S-a recuperat din prejudiciul total suma de 30.614 lei, urmand sa mai fie recuperata o suma de 154.936 de lei, pentru care s-au emis decizii de recuperare a banilor acordati necuvenit. Beneficiarii au fost notificati, iar, daca nu platesc, anuntam Administratia Financiara pentru recuparea sumelor cu titlu executoriu", a spus Zlati.

Potrivit acesteia, descoperirea cazurilor de familii care primeau alocatia de stat pentru copii, in valoare de 42 de lei pe luna, desi acestia... mai mult


Marti, 02 Iulie 2013, ora 17:28

4 comentarii
Mariana Campeanu: Salariile si alocatiile pentru copii ar putea creste in 2014

Mariana Campeanu: Salariile si alocatiile pentru copii ar putea creste in 2014

Ministrul Muncii, Mariana Campeanu, a anuntat, marti seara ca salariile ar putea creste in 2014, la fel si alocatiile copiilor.

Intrebata cand o sa creasca salariile, la Romania TV, ministrul Muncii, Mariana Campeanu a declarat ca: "Eu cred si sper ca de la anul vor creste. Semnele arata ca va fi o crestere economica poate peste prognoza anului acesta si la anul, daca tendinta asta e si se desteleneste economia o sa creasca mai mult. O sa creasca in functie de productivitate si de nivelul cresterii economice".

Mai mult, Campeanu a precizat ca Guvernul face eforturi si pentru cresterea alocatiilor pentru copii.

"Nicio alocatie si nicio indemnizatie nu a mai crescut din 2008. Sper din inima sa crestem la anul alocatiile pentru copii", a precizat Mariana Campeanu. mai mult


Miercuri, 08 Mai 2013, ora 08:55

7 comentarii
Mariana Campeanu vrea alocatii mai mari pentru copii, de la anul

Mariana Campeanu vrea alocatii mai mari pentru copii, de la anul

Ministrul Muncii, Mariana Campeanu, a declarat, sambata, ca intentioneaza ca in anul urmator sa creasca alocatiile copiilor.

"Eu sper sa avem posibilitatile ca de anul viitor sa crestem indemnizatia pentru copii, alocatia pentru copii. Nu stiu sa va spun cu cat. Asta trebuie sa ne apropiem de sfarsitul anului sa incepem sa facem calcule pentru bugetul urmator, dar aceasta ar fi tinta si nu alta.

Din 2008 n-a mai fost marita nicio alocatie. Eu as creste-o cu 1.000-2.000%, important este cat o sa creasca economia anul acesta si cat o sa putem sa planificam in bugetul pe anul urmator.

Este o tinta, asta depinde cat va creste daca vom avea alocatie pentru buget, dar asa cum in fiecare an ne-am propus cate o tinta, sa reparam cate ceva", a declarat ministrul la Romania TV.

In prezent alocatia este 42 de lei si nu a crescut din 2008. mai mult


Sambata, 20 Aprilie 2013, ora 22:36

7 comentarii
Costin (BNS): Si alocatiile copiilor vor scadea cu 15%

Costin (BNS): Si alocatiile copiilor vor scadea cu 15%

Presedintele Blocului National Sindical (BNS), Dumitru Costin, a declarat vineri ca, pe langa diminuarea fondului de pensii, salarii si ajutor de somaj, vor sadea si alocatiile pentru copii cu 15%, precizand ca informatia cu pricina, desi una "pe surse", este reala.

"Din cate am inteles, nu stiu daca stiti, dar s-a luat hotararea diminuarii cu 15% si a alocatiilor pentru copii", a spus Costin. Intrebat de unde are aceasta informatie, presedintele BNS a garantat ca acesta este cat se poate de veridica.

Presedintele Basescu a declarat joi ca nu se vor majora TVA si cota unica, dar ca incepand de la 1 iunie se va reduce fondul de salarii cu 25% din administratia centrala si locala, fiind previzibila si o reducere a pensiilor cu 15%, dar si tairea drastica a unor subventii. De asemenea, si ajutorul de somaj va fi redus cu 15%.

Basescu a precizat ca o varianta luata in discutie au fost "varianta neincrederii", care viza cresterea TVA de la 19 la 24% si a cotei unice de la 16 la 20%, concomitent cu reducerea salariilor in sectorul bugetar cu 20%, astfel incat Romania sa se incadreze intr-un deficit de 6, 7 sau chiar 8%. A doua varianta, denumita de presedinte "varianta increderii", este ca guvernul sa continue programul de "restructurare masiva" a cheltuielilor.

Basescu a precizat ca, in memorandumul ce va fi semnat cu FMI la finalul negocierilor, se va merge pe aceasta ultima varianta. El si-a exprimat speranta ca noua scrisoare de intentie a guvernului cu FMI sa... mai mult


Vineri, 07 Mai 2010, ora 14:31

Reactii la propunerea ca alocatiile copiilor sa fie acordate diferentiat

Reactii la propunerea ca alocatiile copiilor sa fie acordate diferentiat

Ion Cindrea, seful departamentului de politici sociale din PSD, sustine ca alocatia pentru copii trebuie acordata in functie de mai multe platforme de venit ale parintilor.

"Familiile cu venituri scazute ar trebui sa primeasca o alocatie undeva spre 2 milioane (n.red-lei vechi), cum primesc si copiii de pana la 2 ani, pana la salariul minim pe economie sa se acorde o alocatie de 10% din salariul mediu brut, intre salariul minim si mediu brut sa ramana la fel, iar peste salariul mediu sa se scada cu 1%", este propunerea lui Ion Cindrea.

Cindrea a anuntat ca social-democratii nu sunt de acord cu eliminarea totala a alocatiei pentru copiii ai caror parinti au venituri foarte mari.

"Am infiintat o subcomisie pentru a analiza aceasta posibilitate de a acorda o alocatie diferentiata. Nu suntem de acord cu eliminarea totala. Este public proiectul de lege, comisia s-a infiintat in urma cu doua saptamani. Este o graba informationala a Guvernului. Punctul de vedere al social democratilor este de acordare diferentiata", a mai spus reprezentantul PSD.

Ion Cindrea a adaugat ca social-democratii vor incerca sa gaseasca o solutie de mijloc, pentru a nu se face discriminari.

"Este un drept al copilului, iar dreptul este universal. Ne vom sustine punctul de vedere si vom gasi o solutie de mijloc ca toti copiii sa primeasca alocatie. Este o cifra de aproximativ 3,7 milioane de copii care primesc alocatii.

Seitan: Copiii din familii instarite nu vor mai primi alocatii de la... mai mult


Vineri, 19 Februarie 2010, ora 12:55

4 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Jirinovski, indemn la viol in Vinerea Mare: Femeile politician din Ucraina sufera de frenezie uterina (Video)
  2. Fotografia zilei: O performanta incredibila
  3. Bazin urias cu apa potabila, golit dupa ce un adolescent a urinat in el
  4. O linie continua in zig-zag pe mijlocul drumului ii irita pe soferi: Cine a facut-o era beat (Video)
  5. Caz socant: Frati arestati a doua oara pentru canibalism
  6. Razboiul mormintelor la Timisoara: Viceprimarul face, primarul desface
  7. Primaria lui Boc versus poneiul Rocky
  8. Britanicii sunt terorizati: Sobolani mai mari ca pisicile, rezistenti la otrava
  9. In telefonul tau este aur. Cum poate fi extras cu ajutorul ciupercilor
  10. Un istoric uimeste lumea: Evanghelia dupa Luca, dictata de Fecioara Maria?