alocatii copii parinti strainatate

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Iohannis, despre alocatiile pentru copiii romanilor care muncesc in Austria

Iohannis, despre alocatiile pentru copiii romanilor care muncesc in Austria

Presedintele Klaus Iohannis a discutat cu seful guvernului din Austria despre alocatiile copiilor romani, care i-a dat asigurari ca pozitia ministrului de Externe privind reducerea lor este doar o opinie personala.

"Am avut o discutie cu domnul cancelar federal al Austriei, Werner Faymann, despre nivelul alocatiilor pentru copiii muncitorilor romani din Austria. Acesta m-a asigurat ca pozitia exprimata de ministrul de Externe de la Viena privind reducerea alocatiilor nu este pozitia Guvernului federal austriac si nu reprezinta nici pozitia domniei sale, ci este o opinie personala a domnului ministru.

Fiecare cetatean roman care munceste in strainatate trebuie sa beneficieze de drepturile care i se cuvin", a postat, sambata pe Facebook Klaus Iohannis.

Un raspuns similar a fost dat de presedinte si vineri, la conferinta de presa tinuta la Bruxelles dupa incheierea Consiliului European de vara.

Concluziile Consiliului European: Ce s-a stabilit pe relocarea imigrantilor, Marea Britanie si Grecia

Klaus Iohannis nu a spus insa daca a primit asigurari din partea cancelarului Werner Faymann in legatura cu mentinerea nivelului actual al alocatiilor pentru copiii romani.

Austriecii insista: Vor alocatii mai mici pentru copiii romani. Au calculat si economia facuta

Ministrul austriac de Externe, Sebastian Kurz, a cerut o reforma a sistemelor sociale in Uniunea Europeana, fiind nemultumit ca statul austriac plateste o alocatie de 160 de euro pentru copilul unui... mai mult


Sambata, 27 Iunie 2015, ora 13:26

12 comentarii
Austriecii insista: Vor alocatii mai mici pentru copiii romani. Au calculat si economia facuta

Austriecii insista: Vor alocatii mai mici pentru copiii romani. Au calculat si economia facuta

Oficialii austrieci insista cu ideea de a reduce cuantumul alocatiilor acordate copiilor cetatenilor straini care muncesc in aceasta tara. Mai nou, au facut si calcule.

Ministrul Familiei, Sophie Karmasin, sustine ca aceasta masura ar aduce o economie la bugetul statului de 50 de milioane de euro pe an, transmite Mediafax, citand publicatia locala Heute.

Calculele ministrului Familiei au pornit de la ideea de a acorda copiilor cetatenilor UE din Austria alocatii la nivelul celor din tara de origine.

"O eliminare completa (a alocatiilor), asa cum solicita Marea Britanie, ar insemna o economie de 150 de milioane de euro anual. Dar Austria nu ia in considerare aceasta varianta", mai arata publicatia citata.

Zilele trecute, ministrul de Externe din Austria, Sebastian Kurz, a solicitat o reforma a sistemelor sociale in Uniunea Europeana. Acesta a precizat ca Viena plateste o alocatie de 160 de euro pentru copilul unui roman care lucreaza in Austria, desi in Romania aceasta indemnizatie este mult mai mica, si a propus schimbarea acestui sistem care costa prea mult bugetul tarii sale.

Ministrul austriac de Externe vrea alocatii mai mici pentru copiii romanilor care muncesc in strainatate

Kurz a explicat la postul public TV ORF ca, pentru doi copii romani, ai caror parinti muncesc in Austria, statul austriac da 300 de euro pe luna. "Suma aproape corespunde unui salariu mediu din Romania", a spus Sebastian Kurz.

Propunerea privind schimbarea nivelului... mai mult


Miercuri, 24 Iunie 2015, ora 07:29

3 comentarii
Austria vrea sa reduca alocatiile pentru copiii romanilor. Ministrul Muncii: E inacceptabil

Austria vrea sa reduca alocatiile pentru copiii romanilor. Ministrul Muncii: E inacceptabil

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, afirma ca mesajul ministrului austriac de Externe cu privire la alocatiile acordate copiilor romani este incorect juridic si inacceptabil din punct de vedere politic, precizand ca Guvernul Romaniei nu va accepta vreo forma de discriminare a cetatenilor romani.

"Am luat act cu surprindere si dezamagire de mesajul exprimat de catre ministrul de Externe austriac, cu privire la alocatiile acordate copiilor romani. Masurile despre care vorbeste ministrul Sebastian Kurz, si care sper sa fie doar un gand nefericit, sunt contrare principiilor fundamentale ale UE - principiul antidiscriminare si a celui privind libera circulatie a persoanelor", a spus ministrul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, citat intr-un comunicat de presa.

Ministrul austriac de Externe vrea alocatii mai mici pentru copiii romanilor care muncesc in strainatate

Rovana Plumb considera ca, si din punct de vedere politic, mesajul lui Sebastian Kurz este total inacceptabil si incompatibil cu functia detinuta, aceea de ministru al unui guvern care se supune legislatiei si principiilor europene.

"Totodata, consider acest mesaj ca fiind inacceptabil din punct de vedere al relatiilor bilateriale dintre Romania si Austria. Asigur cu toata responsabilitatea ca Guvernul Romaniei vegheaza la respectarea drepturilor cetatenilor romani ca si cetateni europeni si nu va accepta vreo forma de discriminare a acestora", a mai spus ministrul Rovana Plumb.... mai mult


Duminica, 21 Iunie 2015, ora 11:45

38 comentarii
Geoana le raspunde austriecilor: Platiti si voi in Romania taxe si salarii ca-n Austria

Geoana le raspunde austriecilor: Platiti si voi in Romania taxe si salarii ca-n Austria

Politicianul Mircea Geoana ii raspunde ministrului austriac de Externe ca, daca vizeaza nivelarea diferentelor sociale intre austrieci si romani, atunci si firmele austriece din Romania sa plateasca taxe ca in Austria.

Geoana se intreaba pe Facebook: "Daca regula europeana nu mai e valabila si copiii romanilor din Austria nu trebuie sa primeasca alocatie ca si cei austrieci pe motiv ca alocatia in Romania este mult mai mica, de ce sa nu cerem firmelor austriece din Romania sa plateasca taxe si sa ofere salarii in Romania la fel ca in Austria?".

In opinia politicianului roman asa "s-ar nivela foarte repede diferentele sociale pe care le tot acuza unii prin Europa, carora le convine sa faca profit mare pe seama nivelului scazut de salarizare si de impozitare a profitului de la noi, dar tipa ca din gura de sarpe cand trebuie sa ofere drepturi egale noilor veniti in Europa".

MAE raspunde ministrului austriac de Externe: O amplificare artificiala, cu scop electoral

Reactia lui Geoana vine dupa ce ministrul austriac de Externe, Sebastian Kurz, a solicitat o reforma a sistemelor sociale in Uniunea Europeana, fiind nemultumit de faptul ca statul austriac plateste o alocatie de 160 de euro pentru copilul unui roman care lucreaza in Austria, desi in Romania aceasta indemnizatie este mult mai mica.

Kurz a explicat ca pentru doi copii romani, ai caror parinti muncesc in Austria, statul austriac ofera lunar aproximativ 300 de euro. "Suma aproape corespunde unui salariu... mai mult


Sambata, 20 Iunie 2015, ora 20:16

7 comentarii
MAE raspunde ministrului austriac de Externe: O amplificare artificiala, cu scop electoral

MAE raspunde ministrului austriac de Externe: O amplificare artificiala, cu scop electoral

Ministerul roman al Afacerilor Externe afirma ca nu este de acord cu luarile de pozitie ale ministrului federal al Afacerilor Externe al Austriei pe tema asistentei sociale destinate lucratorilor intra-comunitari, cu referire expresa la Romania. MAE roman considera ca amplificarea artificiala a chestiunii are scop electoral.

Intr-un comunicat remis redactiei Ziare.com, MAE arata ca a transmis deja pozitia sa partii austriece, prin demersuri efectuate la nivel diplomatic in cursul acestei saptamani, atat la Viena, cat si la Bucuresti, la nivel de ambasador.

Ministrul austriac Sebastian Kurz solicitase o reformare a sistemului de alocatii, pe motiv ca statul austriac plateste o alocatie de 160 de euro pentru copilul unui roman care lucreaza in Austria, desi in Romania aceasta indemnizatie este mult mai mica.

"Mentionarea distincta a Romaniei in contextul legat de aplicarea normelor europene in materie de export de prestatii sociale (alocatia pentru copii) este nejustificata in conditiile in care Romania se regaseste abia pe locul 5 intre statele membre catre ai caror cetatenii sunt transferate aceste alocatii (dupa Ungaria, Slovacia, Polonia si Slovenia) ", se arata in comunicatul MAE.

Partea romana sustine ca cetatenii romani nu sunt pe primele locuri in randul beneficiarilor, iar acest aspect a fost confirmat inclusiv public recent de ministrul austriac al muncii, Rudolf Hundstrofer.

Apoi, Ministerul Roman de Externe atrage atentia ca "libera circulatie a... mai mult


Sambata, 20 Iunie 2015, ora 17:40

11 comentarii
Ministrul austriac de Externe vrea alocatii mai mici pentru copiii romanilor care muncesc in strainatate

Ministrul austriac de Externe vrea alocatii mai mici pentru copiii romanilor care muncesc in strainatate

Ministrul austriac de Externe, Sebastian Kurz, cere o reforma a sistemelor sociale in Uniunea Europeana, fiind nemultumit de faptul ca statul austriac plateste o alocatie de 160 de euro pentru copilul unui roman care lucreaza in Austria, desi in Romania aceasta indemnizatie este mult mai mica.

Ministrul austriac de Externe, Sebastian Kurz, doreste o reforma rapida a sistemelor sociale in UE, afirmatia sa aparand in contextul discutiilor din Austria privind sumele trimise de Viena copiilor ai caror parinti, cetateni UE, muncesc in aceasta tara, scrie Die Krone.

Kurz a explicat pentru postul public de televiziune ORF ca pentru doi copii romani, ai caror parinti muncesc in Austria, statul austriac ofera lunar aproximativ 300 de euro. "Suma aproape corespunde unui salariu mediu din Romania", a spus Sebastian Kurz.

Seful diplomatiei (OVP) doreste ca valoarea alocatiilor acordate de Austria sa corespunda celei din statul de unde provin parintii copiilor respectivi. Astfel, Austria nu ar mai plati aproximativ 300 de euro pentru doi copii romani ai caror parinti muncesc in Austria, ci doar circa 30 de euro.

"Suntem de aceeasi parere cu britanicii: Marea Britanie doreste reforme in cadrul UE si asta trebuie sa se intample rapid", a spus Sebastian Kurz.

Ponta, despre marirea alocatiilor: Bugetul nu este sac fara fund

Ministrul Muncii, Rudolf Hundstorfer (SPO), a criticat pozitia lui Kurz, prin urmare coalitia de guvernare va purta discutii in aceasta vara pentru a... mai mult


Vineri, 19 Iunie 2015, ora 20:45

11 comentarii
Vezi ce alocatii pot primi copiii romanilor care muncesc peste hotare

Vezi ce alocatii pot primi copiii romanilor care muncesc peste hotare

Copiii romanilor care lucreaza cu acte in regula in strainatate pot primi alocatii mai mari decat cele oferite de statul roman. Astfel, in functie de tara in care parintii muncesc, copii pot primi intre 24 si 300 de euro.

Statul roman ofera insa doar 10 euro. Din pacate, prea putini dintre cei care muncesc peste hotare stiu ca au acest drept, potrivit Antena 3.

Aproape 3 milioane de romani lucreaza in prezent in strainatate, si doar 10.000 dintre ei au solicitat tarilor unde lucreaza alocatii pentru copiii lor.

Cei care muncesc cu forme legale si vor sa intre in posesia unei astfel de alocatii trebuie doar sa completeze un formular european special, sa fie angajati sau sa fi intrat in somaj dupa ce au muncit in strainatate.

Atentie insa! Familiile care au venituri mai mari de 12.000 de euro pe an nu beneficieaza de alocatii. In cazul in care parintii lucreaza in tari diferite, atunci acestia sunt liberi sa aleaga intre indemnizatii, mai precizeaza sursa citata. mai mult


Joi, 04 August 2011, ora 09:24

Copiii celor care muncesc in strainatate pot primi alocatii de peste 100 de euro

Copiii celor care muncesc in strainatate pot primi alocatii de peste 100 de euro

In timp ce copiii romani care au ambii parinti in tara primesc drept alocatie suma de 42 de lei pe luna, cei care au unul sau ambii parinti plecati la munca in strainatate beneficiaza de alocatii ce pot depasi chiar si 150 de euro lunar.

Putini stiu insa de acest drept, iar cei mai multi dintre ei, lasati in grija bunicilor sau a altor rude, traiesc de pe o zi pe alta, informeaza cotidianul.ro.

Potrivit ultimei statistici realizate in cadrul unui studiu al UNICEF Romania, in tara noastra exista aproximativ 350.000 de copii, cu varste de pana la 18 ani, care au un parinte plecat la munca intr-un stat membru UE, dar putini dintre ei beneficiaza de alocatia europeana.

In strainatate, sumele acordate drept alocatii sunt variabile. Cuantumul lor difera de la un stat la altul si se acorda conform legislatiei fiecarui stat in care lucratorul migrant lucreaza. De exemplu, un parinte roman care munceste in Olanda poate primi ca alocatie pentru copilul sau suma de 63 de euro pe luna, in Italia 124 de euro pe luna, iar in Germania 154 de euro pe luna.

Formularul E411

Pentru a beneficia de acesti bani, parintele trebuie sa completeze formularul E411, in dublu exemplar, si sa-l depuna la agentia locala pentru prestatii sociale, din tara noastra.

Documentul european, completat in dublu exemplar, reprezinta cererea de informatii privind dreptul la prestatii familiale, in statul de resedinta al membrilor familiei.

Beneficiarul trebuie sa opteze astfel pentru alocatia... mai mult


Miercuri, 21 Aprilie 2010, ora 10:17

Copiii cu parinti plecati in strainatate vor primi o alocatie speciala

Copiii cu parinti plecati in strainatate vor primi o alocatie speciala

Ministerul Afacerilor Externe si organizatia "Alternative Sociale" au incheiat un parteneriat pentru a ajuta copiii ai caror parinti lucreaza in strainatate.

Proiectul "Combaterea efectelor negative ale migratiei in randul copiilor si al batranilor de acasa" va acoperi perioada 2009-2011.

In prima faza, proiectul se va concretiza sub forma unei campanii de comunicare si constientizare privind drepturile copiilor cu unul sau ambii parinti plecati la munca in strainatate, conform Regulamentului Consiliului Europei nr. 1408/71.

Campania se va desfasura la nivel national si international in perioada 2009-2011 si include un spot radio difuzat la nivel national si international, 2.000 de postere si 10.000 de pliante, 3.000 de ghiduri practice destinate parintilor. mai mult


Miercuri, 23 Septembrie 2009, ora 16:46

6 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Intr-un oras din Romania se traieste mai bine ca la Paris, Roma sau New York
  2. Protest cu sute de femei goale in Canada, din cauza unui politist (Foto)
  3. Alarma falsa: Fratele leului Cecil este in viata si gata sa preia conducerea
  4. Cele mai interesante filme care vor aparea in cinematografe in august (Video)
  5. Lupta cu rechinii: Cum s-a salvat un australian, fost boxer, de marele alb
  6. Lucrul uimitor pe care il fac albinele pentru a-si proteja familiile de boli
  7. Nadia Comaneci si Arnold Schwarzenegger - orice roman ar trebui sa fie mandru de aceste imagini (Video)
  8. Aveti grija ce fotografiati in Grecia! O poza din Rodos a trimis-o dupa gratii
  9. Cometele au adus viata pe Pamant? Ce-a descoperit sonda spatiala Philae
  10. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)