amenzi circulatie

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Atentie, soferi: Veti plati amenzi mai mari daca incalcati regulile de circulatie

Atentie, soferi: Veti plati amenzi mai mari daca incalcati regulile de circulatie

Soferii care incalca regulile de circulatie platesc amenzi mai mari din 1 iulie, cand se majoreaza salariul minim brut pe tara la 1.050 de lei, astfel ca punctul de amenda creste la 105 lei.

Salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata creste, din 1 iulie, de la 975 de lei, cat este din 1 ianuarie 2015, la 1.050 de lei, majorare stabilita in decembrie 2014, prin hotarare de guvern.

Vesti bune pentru soferi: Cum s-ar putea schimba regulile pentru plata amenzilor (Video)

Potrivit Codului Rutier, un punct amenda reprezinta 10 la suta din salariul minim brut pe tara.

Astfel, odata cu majorarea salariului minim brut pe tara la 1.050 de lei, va creste, proportional, si punctul de amenda, de la 97,5 lei la 105 lei. mai mult


Marti, 30 Iunie 2015, ora 12:46

Cum se risipesc anual sute de milioane de euro: Studiu de caz - monitorizarea platii amenzilor

Cum se risipesc anual sute de milioane de euro: Studiu de caz - monitorizarea platii amenzilor

In ultimii ani, guvernele au cheltuit peste un miliard de euro pentru informatizarea institutiilor, insa digitalizarea e departe de-a produce efecte pe masura cheltuielilor.

Motivul este enclavizarea sistemelor: institutiile nu comunica intre ele, datele unora sunt tinute departe de ale altora, iar aici nu are de pierdut doar statul. Ci si cetateanul, nevoit sa orbecaie pe cararile inguste dintre uriasele baze de date.

Fiscul mai are inca cel putin 3 ani pana sa se racordeze la celelalte sisteme, Ministerul de Interne nu e in stare sa produca liste electorale in care votantii sunt indubitabil vii si in tara, administratia locala nu poate vedea banalele amenzi platite la propriile ghisee sau la bancile cu care lucreaza direct. Si lista continua cu toate institutiile publice.

Am ales drept studiu de caz pentru acest fonemen modul de plata al amenzilor: e cel mai simplu de depanat, insa si cel mai amanat, poate pentru ca in lipsa comunicarii dintre institutii, cetateanul plateste de 2-3 ori aceeasi amenda.

Platforma Ghiseul.ro prin care se pot plati online taxe si impozite locale, dar si amenzi rutiere are implementat un modul dedicat tertilor prin care se pot vizualiza ce amenzi au fost achitate si detaliile aferente precum si toate platile facute indiferent care este primaria beneficiara a banilor, a precizat pentru cursdeguvernare.ro Delia Popescu, presedintele Agentiei pentru Agenda Digitala.

Ponta: Mai stau la guvernare 10-15 ani, cat sa faca Internele si... mai mult


Joi, 04 Iunie 2015, ora 08:42

2 comentarii
Vesti bune pentru soferi: Cum s-ar putea schimba regulile pentru plata amenzilor (Video)

Vesti bune pentru soferi: Cum s-ar putea schimba regulile pentru plata amenzilor (Video)

Soferii ar putea plati intr-un termen mai lung amenzile reduse la jumatate, potrivit unui proiect de lege adoptat de Executiv.

Astfel, guvernul a aprobat, in sedinta de miercuri, un proiect de lege prin care se stabileste ca soferii pot achita jumatate din contravaloarea amenzilor de circulatie in termen de 15 zile, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Proiectul prevede, de asemenea, si implementarea un mecanism electronic de evidenta si comunicare a amenzilor contraventionale, precum si a platilor acestora, care va fi utilizat initial doar pentru amenzi rutiere, iar datele vor fi accesibile atat autoritatilor, precum si contribuabililor.

Astfel va fi eliminata obligatiei de a face dovada platii la agentul constatator si prelungirea termenului pentru plata la jumatate a amenzii minime de la 48 de ore, la 15 zile.

Mecanismul propus va putea fi utilizat in "sistem pilot" pentru amenzile contraventionale la regimul circulatiei pe drumurile publice, aplicate conducatorilor de autovehicule, se arata in proiect.

Daca trece de votul din Parlament, legea va putea fi aplicata si pentru alte amenzi contraventionale.


D.R. mai mult


Joi, 21 Mai 2015, ora 08:50

Ai vandut masina si inca primesti amenzi pentru ea? Iata ce trebuie sa faci

Ai vandut masina si inca primesti amenzi pentru ea? Iata ce trebuie sa faci

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania i-a anuntat joi pe cei care au vandut o masina, dar continua sa primeasca in continuare amenzi pentru neachitarea rovinietei ca trebuie sa notifice, in baza unui dosar, aceasta situatie la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor pentru corectarea situatiei.

Potrivit CNADNR, notificarea trebuie insotita de un dosar cu actele doveditoare vanzarii.

Procedura descrisa de CNADNR este o demonstratie a faptului ca modificarile operate in baza de date a fiscului nu sunt interconectate cu cele a MAI, fapt care mai genereaza o situatie aberanta: plata multipla a aceleiasi amenzi de circulatie.

Aceeasi procedura recomandata de CNADNR pune sub semnul intrebarii calitatea legislatiei in vigoare cu privire la instrainarea unui autovehicul, care obliga fostul proprietar la radiere fiscala, nu si la radierea din circulatie.

Acest ultim aspect cade in sarcina cumparatorului (nu a autoritatii statului care a emis certificatul de inmatriculare), care poate fi sanctionat doar cu amenda daca nu respecta termenul de 30 de zile dupa vanzare in care sa schimbe talonul autovehiculului.

Citeste mai multe despre La ce folosesc zecile de milioane de euro pe informatizare / CNADNR le cere celor care si-au vandut masina sa faca notificari suplimentare, pentru a nu primi amenzi in contul cumparatorilor pe Curs de guvernare mai mult


Vineri, 06 Februarie 2015, ora 10:32

Noi reguli pentru soferi incepand de duminica - amenzi de sute de lei pentru nerespectarea lor

Noi reguli pentru soferi incepand de duminica - amenzi de sute de lei pentru nerespectarea lor

Noile modificari ale legislatiei rutiere, ce aduc, printre altele, amenzi de pana la 450 de lei pentru soferii care nu transporta copiii in scaune speciale sau cu centura, precum si posibilitatea recoltarii de probe biologice la locul accidentului, intra in vigoare duminica.

Ordonanta de urgenta nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice a fost modificata si completata printr-o ordonanta publicata in Monitorul Oficial din 29 august, aceasta urmand sa intre in vigoare duminica, 28 septembrie.

Una dintre cele mai importante completari aduse legislatiei rutiere aduce sanctiuni pentru soferii care nu transporta copiii in conditii de siguranta.

Astfel, va fi sanctionata cu trei puncte de penalizare "nerespectarea obligatiei conducatorului de autovehicul de se asigura ca persoanele minore poarta centuri de siguranta sau sunt transportate in dispozitive de fixare in scaune pentru copii omologate".

"La asta se adauga patru sau cinci puncte de amenda, care inseamna, in bani, 360 sau 450 de lei, tinand cont ca un punct de amenda este 90 de lei in prezent. Amenda se reduce la jumatate daca este platita pe loc. Practic, noutatea o reprezinta sanctionarea soferului care transporta copii fara respectarea regulilor de siguranta.

Regulile existau si pana acum - scaun special pentru copiii pana in trei ani si centura de siguranta pentru cei de pana la 12 ani -, insa nu exista posibilitatea de a sanctiona direct soferul autovehicului", a precizat, pentru MEDIAFAX,... mai mult


Duminica, 28 Septembrie 2014, ora 09:30

1 comentariu
Auto.ro lanseaza plata amenzii din telefon

Auto.ro lanseaza plata amenzii din telefon

Soferii romani au acum posibilitatea sa achite amenda de circulatie direct din telefon, prin intermediul aplicatiei de mobil Auto.ro.

Auto.ro lanseaza in parteneriat cu Libra Internet Bank serviciul "Plateste Amenda", fiind singura facilitate din Romania care permite plata amenzii de circulatie auto, prin card bancar, direct din telefon.

Soferii au acum posibilitatea sa achite, oricand si oriunde s-ar afla, contravaloarea amenzii auto din aplicatia Auto.ro. Tranzactia se proceseaza rapid si sigur prin serviciul de plati online furnizat de Libra Internet Bank.

Aplicatia este extrem de utila soferilor care au amenzi de platit si opteaza sa plateasca jumatate din minimul amenzii prevazute de lege, fiindu-le mai usor sa se incadreaze in termenul de 2 zile lucratoare de la data primirii procesului verbal de constatare a contraventiei, deoarece o pot plati de oriunde si la orice ora.

Procesul de plata a amenzii auto din aplicatia de mobil Auto.ro este simplu, rapid si sigur: soferii completeaza datele procesului verbal, achita prin card bancar si primesc confirmarea, respectiv dovada platii prin e-mail. Fiind in format electronic, dovada platii amenzii poate fi regasita cu usurinta in caz de necesitate. Platforma ofera utilizatorului posibilitatea sa aleaga localitatea de domiciliu (domiciliul fiscal) catre care se va face plata.

"Tehnologia ne da posibilitatea sa accedem la servicii de plata mai avansate, care sa raspunda adecvat stilului de viata tot mai alert... mai mult


Duminica, 07 Septembrie 2014, ora 11:30

2 comentarii
Atentie soferi! Politistii au iesi la control si amenzile curg garla

Atentie soferi! Politistii au iesi la control si amenzile curg garla

Politistii au retinut, in patru zile, aproape 400 de permise de conducere si au amendat peste 7.000 de soferi, dintre care 1.870 pentru ca au condus cu viteza si 42 pentru ca s-au urcat la volan dupa ce au consumat bauturi alcoolice.

Politistii au facut, in perioada 2-5 decembrie, 1.384 de controale, 333 de filtre si sapte razii, in urma carora au depistat 361 de infractiuni, dintre care 208 in flagrant delict, se arata intr-un comunicat de presa al Politiei Romane.

De asemenea, politistii au prins 288 de suspecti de infractiuni, dintre care 33 au fost retinuti si 26 arestati, fiind gasite in timpul controalelor cinci masini care fusesera declarate furate.

In cele patru zile au fost retinute 398 de permise de conducere, au fost retrase 236 de certificate de inmatriculare si au fost amendati 7.078 de soferi, dintre care 42 pentru consum de alcool si 1.870 pentru ca au depasit limita de viteza permisa.

In urma controalelor, politistii au dat 8.722 de amenzi, in valoare totala de 1.948.550 de lei si au confiscat bunuri de 191.282 de lei. Dintre amenzile date in cele patru zile, 847 au fost pentru tulburarea ordinii si linistii publice, 351 pentru activitati comerciale ilicite si 57 pentru nereguli privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectia persoanelor. mai mult


Sambata, 07 Decembrie 2013, ora 11:38

Seful agentiei de trafic franceze, in plin scandal cu amenzi de circulatie

Seful agentiei de trafic franceze, in plin scandal cu amenzi de circulatie

Politia franceza ancheteaza rapoarte potrivit carora seful agentiei care proceseaza amenzile din trafic a folosit bugetul departamentului sau pentru a plati amenzile proprii de circulatie, in valoare de aproape 700 de euro.

Site-ul de investigatii Mediapart l-a acuzat luni pe Jean-Jacques Debacq, seful agentiei ANTAI, care proceseaza amenzile emise de camerele radar, a acumulat amenzi pentru masina sa de serviciu, un Peugeot 508, intre sfarsitul lui 2010 si vara lui 2013, care au fost platite de departamentul sau, scrie France24.

Ar fi vorba despre 12 amenzi de circulatie si, in plus, Debacq si-ar fi folosit pozitia pentru a evita pierderea de puncte pe carnet. Majoritatea amenzilor ar fi fost pentru exces de viteza si respul pentru parcare neregulamentara.

Ministerul de Interne a lansat o investigatie in acest sens.

La ANTAI, un purtator de cuvant a precizat ca masina in cauza este condusa de mai multe persoane.

Majoritatea infractiunilor ar fi fost comise seara si la sfarsitul saptamanii, cand Debacq nu avea sofer la dispozitie. Debacq se afla la conducerea ANTAI din aprilie 2011. mai mult


Marti, 01 Octombrie 2013, ora 19:00

Amenzi de 2,4 milioane de lei intr-un singur weekend - soferii, principalii vizati

Amenzi de 2,4 milioane de lei intr-un singur weekend - soferii, principalii vizati

Politistii au aplicat, la sfarsitul saptamanii trecute, amenzi de peste 2.400.000 de lei, majoritatea pentru nerespectarea normelor rutiere si au prins peste 250 de suspecti de infractiuni.

Potrivit IGPR, in perioada 24 - 26 mai, la nivel national, oamenii legii au aplicat 10.455 de sanctiuni contraventionale, dintre care 1.439 prevazute de Legea 61/1991 privind ordinea si linistea publica, 447 la Legea 12/1990 privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite, 45 la Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectia persoanelor si 8.136 prevazute de OUG 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice (67 pentru consum de alcool, 2.885 pentru incalcarea vitezei). Valoarea totala a amenzilor se ridica la 2.460.000 de lei, iar a bunurilor confiscate la 224.000 de lei.

Se majoreaza amenzile de circulatie - Ce risti daca incalci regulile in trafic (Video)

De asemenea, politistii au retinut 397 de permise de conducere si au retras 143 de certificate de inmatriculare.

Totodata, au fost prinsi 251 de suspecti de infractiuni, dintre care 25 au fost retinuti si zece arestati. In urma activitatilor desfasurate suplimentar fata de activitatile dispozitivelor curente de ordine si siguranta publica, politistii au depistat 387 infractiuni, dintre care 278 in flagrant delict.

Oamenii legii au gasit si cinci autoturisme semnalate ca fiind furate, au confiscat sapte arme si aproape 43 de bucati de munitie. Politistii au... mai mult


Luni, 27 Mai 2013, ora 17:23

1 comentariu

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Viral: Milioane de oameni, impresionati de stranutul unui caine (Video)
  2. Intr-un oras din Romania se traieste mai bine ca la Paris, Roma sau New York
  3. Protest cu sute de femei goale in Canada, din cauza unui politist (Foto)
  4. Alarma falsa: Fratele leului Cecil este in viata si gata sa preia conducerea
  5. Cele mai interesante filme care vor aparea in cinematografe in august (Video)
  6. Lupta cu rechinii: Cum s-a salvat un australian, fost boxer, de marele alb
  7. Lucrul uimitor pe care il fac albinele pentru a-si proteja familiile de boli
  8. Nadia Comaneci si Arnold Schwarzenegger - orice roman ar trebui sa fie mandru de aceste imagini (Video)
  9. Aveti grija ce fotografiati in Grecia! O poza din Rodos a trimis-o dupa gratii
  10. Cometele au adus viata pe Pamant? Ce-a descoperit sonda spatiala Philae