amenzi circulatie

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Vesti bune pentru soferi: Cum s-ar putea schimba regulile pentru plata amenzilor (Video)

Vesti bune pentru soferi: Cum s-ar putea schimba regulile pentru plata amenzilor (Video)

Soferii ar putea plati intr-un termen mai lung amenzile reduse la jumatate, potrivit unui proiect de lege adoptat de Executiv.

Astfel, guvernul a aprobat, in sedinta de miercuri, un proiect de lege prin care se stabileste ca soferii pot achita jumatate din contravaloarea amenzilor de circulatie in termen de 15 zile, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Proiectul prevede, de asemenea, si implementarea un mecanism electronic de evidenta si comunicare a amenzilor contraventionale, precum si a platilor acestora, care va fi utilizat initial doar pentru amenzi rutiere, iar datele vor fi accesibile atat autoritatilor, precum si contribuabililor.

Astfel va fi eliminata obligatiei de a face dovada platii la agentul constatator si prelungirea termenului pentru plata la jumatate a amenzii minime de la 48 de ore, la 15 zile.

Mecanismul propus va putea fi utilizat in "sistem pilot" pentru amenzile contraventionale la regimul circulatiei pe drumurile publice, aplicate conducatorilor de autovehicule, se arata in proiect.

Daca trece de votul din Parlament, legea va putea fi aplicata si pentru alte amenzi contraventionale.


D.R. mai mult


Joi, 21 Mai 2015, ora 08:50

Ai vandut masina si inca primesti amenzi pentru ea? Iata ce trebuie sa faci

Ai vandut masina si inca primesti amenzi pentru ea? Iata ce trebuie sa faci

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania i-a anuntat joi pe cei care au vandut o masina, dar continua sa primeasca in continuare amenzi pentru neachitarea rovinietei ca trebuie sa notifice, in baza unui dosar, aceasta situatie la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor pentru corectarea situatiei.

Potrivit CNADNR, notificarea trebuie insotita de un dosar cu actele doveditoare vanzarii.

Procedura descrisa de CNADNR este o demonstratie a faptului ca modificarile operate in baza de date a fiscului nu sunt interconectate cu cele a MAI, fapt care mai genereaza o situatie aberanta: plata multipla a aceleiasi amenzi de circulatie.

Aceeasi procedura recomandata de CNADNR pune sub semnul intrebarii calitatea legislatiei in vigoare cu privire la instrainarea unui autovehicul, care obliga fostul proprietar la radiere fiscala, nu si la radierea din circulatie.

Acest ultim aspect cade in sarcina cumparatorului (nu a autoritatii statului care a emis certificatul de inmatriculare), care poate fi sanctionat doar cu amenda daca nu respecta termenul de 30 de zile dupa vanzare in care sa schimbe talonul autovehiculului.

Citeste mai multe despre La ce folosesc zecile de milioane de euro pe informatizare / CNADNR le cere celor care si-au vandut masina sa faca notificari suplimentare, pentru a nu primi amenzi in contul cumparatorilor pe Curs de guvernare mai mult


Vineri, 06 Februarie 2015, ora 10:32

Noi reguli pentru soferi incepand de duminica - amenzi de sute de lei pentru nerespectarea lor

Noi reguli pentru soferi incepand de duminica - amenzi de sute de lei pentru nerespectarea lor

Noile modificari ale legislatiei rutiere, ce aduc, printre altele, amenzi de pana la 450 de lei pentru soferii care nu transporta copiii in scaune speciale sau cu centura, precum si posibilitatea recoltarii de probe biologice la locul accidentului, intra in vigoare duminica.

Ordonanta de urgenta nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice a fost modificata si completata printr-o ordonanta publicata in Monitorul Oficial din 29 august, aceasta urmand sa intre in vigoare duminica, 28 septembrie.

Una dintre cele mai importante completari aduse legislatiei rutiere aduce sanctiuni pentru soferii care nu transporta copiii in conditii de siguranta.

Astfel, va fi sanctionata cu trei puncte de penalizare "nerespectarea obligatiei conducatorului de autovehicul de se asigura ca persoanele minore poarta centuri de siguranta sau sunt transportate in dispozitive de fixare in scaune pentru copii omologate".

"La asta se adauga patru sau cinci puncte de amenda, care inseamna, in bani, 360 sau 450 de lei, tinand cont ca un punct de amenda este 90 de lei in prezent. Amenda se reduce la jumatate daca este platita pe loc. Practic, noutatea o reprezinta sanctionarea soferului care transporta copii fara respectarea regulilor de siguranta.

Regulile existau si pana acum - scaun special pentru copiii pana in trei ani si centura de siguranta pentru cei de pana la 12 ani -, insa nu exista posibilitatea de a sanctiona direct soferul autovehicului", a precizat, pentru MEDIAFAX,... mai mult


Duminica, 28 Septembrie 2014, ora 09:30

1 comentariu
Auto.ro lanseaza plata amenzii din telefon

Auto.ro lanseaza plata amenzii din telefon

Soferii romani au acum posibilitatea sa achite amenda de circulatie direct din telefon, prin intermediul aplicatiei de mobil Auto.ro.

Auto.ro lanseaza in parteneriat cu Libra Internet Bank serviciul "Plateste Amenda", fiind singura facilitate din Romania care permite plata amenzii de circulatie auto, prin card bancar, direct din telefon.

Soferii au acum posibilitatea sa achite, oricand si oriunde s-ar afla, contravaloarea amenzii auto din aplicatia Auto.ro. Tranzactia se proceseaza rapid si sigur prin serviciul de plati online furnizat de Libra Internet Bank.

Aplicatia este extrem de utila soferilor care au amenzi de platit si opteaza sa plateasca jumatate din minimul amenzii prevazute de lege, fiindu-le mai usor sa se incadreaze in termenul de 2 zile lucratoare de la data primirii procesului verbal de constatare a contraventiei, deoarece o pot plati de oriunde si la orice ora.

Procesul de plata a amenzii auto din aplicatia de mobil Auto.ro este simplu, rapid si sigur: soferii completeaza datele procesului verbal, achita prin card bancar si primesc confirmarea, respectiv dovada platii prin e-mail. Fiind in format electronic, dovada platii amenzii poate fi regasita cu usurinta in caz de necesitate. Platforma ofera utilizatorului posibilitatea sa aleaga localitatea de domiciliu (domiciliul fiscal) catre care se va face plata.

"Tehnologia ne da posibilitatea sa accedem la servicii de plata mai avansate, care sa raspunda adecvat stilului de viata tot mai alert... mai mult


Duminica, 07 Septembrie 2014, ora 11:30

2 comentarii
Atentie soferi! Politistii au iesi la control si amenzile curg garla

Atentie soferi! Politistii au iesi la control si amenzile curg garla

Politistii au retinut, in patru zile, aproape 400 de permise de conducere si au amendat peste 7.000 de soferi, dintre care 1.870 pentru ca au condus cu viteza si 42 pentru ca s-au urcat la volan dupa ce au consumat bauturi alcoolice.

Politistii au facut, in perioada 2-5 decembrie, 1.384 de controale, 333 de filtre si sapte razii, in urma carora au depistat 361 de infractiuni, dintre care 208 in flagrant delict, se arata intr-un comunicat de presa al Politiei Romane.

De asemenea, politistii au prins 288 de suspecti de infractiuni, dintre care 33 au fost retinuti si 26 arestati, fiind gasite in timpul controalelor cinci masini care fusesera declarate furate.

In cele patru zile au fost retinute 398 de permise de conducere, au fost retrase 236 de certificate de inmatriculare si au fost amendati 7.078 de soferi, dintre care 42 pentru consum de alcool si 1.870 pentru ca au depasit limita de viteza permisa.

In urma controalelor, politistii au dat 8.722 de amenzi, in valoare totala de 1.948.550 de lei si au confiscat bunuri de 191.282 de lei. Dintre amenzile date in cele patru zile, 847 au fost pentru tulburarea ordinii si linistii publice, 351 pentru activitati comerciale ilicite si 57 pentru nereguli privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectia persoanelor. mai mult


Sambata, 07 Decembrie 2013, ora 11:38

Seful agentiei de trafic franceze, in plin scandal cu amenzi de circulatie

Seful agentiei de trafic franceze, in plin scandal cu amenzi de circulatie

Politia franceza ancheteaza rapoarte potrivit carora seful agentiei care proceseaza amenzile din trafic a folosit bugetul departamentului sau pentru a plati amenzile proprii de circulatie, in valoare de aproape 700 de euro.

Site-ul de investigatii Mediapart l-a acuzat luni pe Jean-Jacques Debacq, seful agentiei ANTAI, care proceseaza amenzile emise de camerele radar, a acumulat amenzi pentru masina sa de serviciu, un Peugeot 508, intre sfarsitul lui 2010 si vara lui 2013, care au fost platite de departamentul sau, scrie France24.

Ar fi vorba despre 12 amenzi de circulatie si, in plus, Debacq si-ar fi folosit pozitia pentru a evita pierderea de puncte pe carnet. Majoritatea amenzilor ar fi fost pentru exces de viteza si respul pentru parcare neregulamentara.

Ministerul de Interne a lansat o investigatie in acest sens.

La ANTAI, un purtator de cuvant a precizat ca masina in cauza este condusa de mai multe persoane.

Majoritatea infractiunilor ar fi fost comise seara si la sfarsitul saptamanii, cand Debacq nu avea sofer la dispozitie. Debacq se afla la conducerea ANTAI din aprilie 2011. mai mult


Marti, 01 Octombrie 2013, ora 19:00

Amenzi de 2,4 milioane de lei intr-un singur weekend - soferii, principalii vizati

Amenzi de 2,4 milioane de lei intr-un singur weekend - soferii, principalii vizati

Politistii au aplicat, la sfarsitul saptamanii trecute, amenzi de peste 2.400.000 de lei, majoritatea pentru nerespectarea normelor rutiere si au prins peste 250 de suspecti de infractiuni.

Potrivit IGPR, in perioada 24 - 26 mai, la nivel national, oamenii legii au aplicat 10.455 de sanctiuni contraventionale, dintre care 1.439 prevazute de Legea 61/1991 privind ordinea si linistea publica, 447 la Legea 12/1990 privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite, 45 la Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectia persoanelor si 8.136 prevazute de OUG 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice (67 pentru consum de alcool, 2.885 pentru incalcarea vitezei). Valoarea totala a amenzilor se ridica la 2.460.000 de lei, iar a bunurilor confiscate la 224.000 de lei.

Se majoreaza amenzile de circulatie - Ce risti daca incalci regulile in trafic (Video)

De asemenea, politistii au retinut 397 de permise de conducere si au retras 143 de certificate de inmatriculare.

Totodata, au fost prinsi 251 de suspecti de infractiuni, dintre care 25 au fost retinuti si zece arestati. In urma activitatilor desfasurate suplimentar fata de activitatile dispozitivelor curente de ordine si siguranta publica, politistii au depistat 387 infractiuni, dintre care 278 in flagrant delict.

Oamenii legii au gasit si cinci autoturisme semnalate ca fiind furate, au confiscat sapte arme si aproape 43 de bucati de munitie. Politistii au... mai mult


Luni, 27 Mai 2013, ora 17:23

1 comentariu
Se majoreaza amenzile de circulatie - Ce risti daca incalci regulile in trafic (Video)

Se majoreaza amenzile de circulatie - Ce risti daca incalci regulile in trafic (Video)

De la 1 iulie 2013, amenzile de circulatie vor fi mai mari, pentru ca va intra in vigoare a doua crestere din acest an a salariului minim brut pe economie.

Avand in vedere ca amenzile de circulatie sunt calculate in functie de salariul minim brut pe economie, adica un punct de amenda reprezinta 10 la suta din acesta, soferii indisciplinati vor scoate mai multi bani din buzunar.

De la inceputul anului pana la 30 iunie, valoarea salariului minim este de 750 de lei, urmand ca, de la 1 iulie, sa urce la 800 de lei. Astfel, un punct de amenda va creste cu 6,6 la suta, de la 75 de lei la 80 de lei, potrivit unui comunicat IGPR, remis marti Ziare.com.

Cuantumul celei mai mici amende, care se aplica pentru nepurtarea centurii de siguranta sau utilizarea telefonului mobil fara dispozitiv hands free, va fi de 160 de lei, fata de 150 de lei cat este in prezent. Cea mai mare amenda poate ajunge si la 8.000 de lei.

Clasele de sanctiuni

Clasa I - 2 sau 3 puncte-amenda;

Clasa a II -a - 4 sau 5 puncte;

Clasa a III -a - de la 6 la 8 puncte;

Clasa a IV-a - de la 9 la 20 puncte;

Clasa a V-a - de la 21 la 100 puncte

Amenzile, in functie de clasa:

De 160 sau 240 de lei (clasa I);

De 320 sau 400 de lei (clasa a II);

Cuprinse intre 480 si 640 de lei (clasa a III-a);

Cuprinse intre 720 si 1600 de lei (clasa a IV-a);

Cuprinse intre 1680 si 8000 de lei (clasa a V-a).

mai mult


Marti, 21 Mai 2013, ora 20:36

5 comentarii
Cate amenzi le-au dat politistii rutieri soferilor in prima zi de Craciun

Cate amenzi le-au dat politistii rutieri soferilor in prima zi de Craciun

Politisti rutieri, alaturi de cei de ordine publica, au facut filtre, in prima zi de Craciun, in scopul verificarii in trafic a autovehiculelor care nu sunt dotate cu anvelope de iarna, lanturi sau alte dispozitive antiderapante omologate, aplicand peste o suta de amenzi

Potrivit Politiei Romane, politistii au aplicat 102 de sanctiuni contraventionale, toate conducatorilor auto, pentru nerespectarea prevederilor OUG 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice.

In perioada 5-25 decembrie, in filtrele rutiere, au fost aplicate 8.930 sanctiuni contraventionale, din care 8.897 conducatorilor auto (379 pentru lipsa anvelopelor de iarna, 283 pentru lipsa dispozitive omologate si 8.235 pentru alte abateri), iar in 33 cazuri li s-au aplicat sanctiuni contraventionale administratorilor drumurilor.

Politistii rutieri, sub coordonarea Directiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, continua activitatile preventive pentru combaterea evenimentelor rutiere grave. mai mult


Miercuri, 26 Decembrie 2012, ora 14:00

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Campanie electorala la americani: Hillary Clinton da lectii de... selfie
  2. Avion AirAsia prabusit: Un inginer de la Airbus s-a spanzurat, obsedat de ideea ca e vinovat
  3. Barack Obama, lasat masca de... o fetita cu acces de furie chiar la Casa Alba
  4. Cum iti va controla Google toata casa cu ajutorul unor jucarii de plus
  5. Afacerea unui rabin ultra-ortodox: "Nu e vorba de orgasmul meu, ci de orgasmul nostru"
  6. Televizorul care se lipeste de perete ca magnetul de frigider
  7. Judecatoria Buzau s-ar putea muta intr-un mall
  8. Atac rasist la presedintele Obama pe Google Maps
  9. Cum face Israelul discriminare fatisa: Autobuze exclusiv pentru palestinieni
  10. "Eterna autostrada neterminata" - drumul care nu a fost gata nici in jumatate de veac