amnistie fiscala

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Amnistia fiscala, extinsa la toti bugetarii - cine a luat bani pe nedrept nu ii mai da inapoi Update

Amnistia fiscala, extinsa la toti bugetarii - cine a luat bani pe nedrept nu ii mai da inapoi Update

Amnistia fiscala a fost extinsa, luni seara, dupa un vot in plenul Senatului, de la angajatii din invatamant la toti bugetarii care au obtinut venituri salariale pe nedrept, din cauza unor calcule gresite ale functionarilor publici, nereguli constatate de catre Curtea de Conturi.

Mai exact, potrivit proiectului de lege privind amnistia fiscala, care contine amendamentele adoptate luni seara in plenul Senatului, toti bugetarii care au primit sporuri sau alte venituri salariale pe nedrept sunt scutiti de la inapoierea banilor luati in plus catre stat.

Amendamentul ii apartine presedintelui Comisiei de Munca din Senat, Liviu Pop, care a propus, luni seara, in sedinta ordinara a plenului Parlamentului, mai multe modificari ale initiativei legislative.

PSD vrea sa extinda amnistia fiscala - mamele si pensionarii care au returnat banii sa-i primeasca inapoi

Printre acestea s-a numarat si extinderea amnistiei fiscale pentru mame si pensionari, amendament care prevede ca persoanele care au apucat sa returneze din banii primiti pe nedrept vor primi sumele respective inapoi. Camera Deputatilor este for decizional in acest caz.

Luni seara, presa a relatat numai despre inapoierea banilor mamelor si pensionarilor care au returnat statului sumele primite pe nedrept, insa nu si despre scutirea tuturor bugetarilor de la plata sporurilor primite pe fondul unor greseli de calcul sau interpretare a legii, intrucat senatorii nu au facut precizari legate de cea de-a doua... mai mult


Marti, 02 Septembrie 2014, ora 13:10

21 comentarii
Legea amnistiei fiscale, votata de Senat in forma extinsa

Legea amnistiei fiscale, votata de Senat in forma extinsa

Proiectul privind amnistierea mamelor si a pensionarilor care au primit sume necuvenite din vina functionarilor a fost adoptat, luni, de Senatul Romaniei.

De asemenea, persoanele care au apucat sa returneze din banii primiti pe nedrept vor primi sumele respective inapoi.

Camera Deputatilor este for decizional, potrivit Realitatea Tv.

PSD a dorit extinderea amnistiei, astfel incat a propus un nou amendament care prevede ca mamele si pensionarii sa primeasca inapoi banii pe care au apucat sa ii returneze statului, in mai multe transe repartizate pe o perioada de cinci ani.

Noua modificare a fost prezentata de senatorul PSD Liviu Pop, luni, in plenul Parlamentului, desi aceasta varianta fusese exclusa initial din initiativa legislativa.

Regulamentul Senatului prevede ca nu se pot face amendamente in plenul Parlamentului, ci doar in comisiile de specialitate.

Intrebat cum se poate fi inclusa aceasta propunere in initiativa legislativa, in conditiile in care contravine regulamentului, Liviu Pop a declarat ca "in situatii exceptionale se poate face acest lucru".

Ponta, despre amnistia fiscala pentru mame, pensionari si profesori: Daca le cerem bani, nu au

Parlamentarii, la munca - dezbat reducerea CAS si iertarea la plata a pensionarilor (Video)

Modificarea a fost sustinuta si de ministrul Muncii Rovana Plumb, prezenta in plenul Parlamentului.

In Romania exista 12.000 de mame care au primit mai multi bani decat ar fi trebuit de la stat pentru... mai mult


Luni, 01 Septembrie 2014, ora 18:10

14 comentarii
Contre pe tema amnistiei fiscale: PSD acuza ACL de cinism. PDL nu vrea ca proiectul sa fie pus "la dospit"

Contre pe tema amnistiei fiscale: PSD acuza ACL de cinism. PDL nu vrea ca proiectul sa fie pus "la dospit"

Senatorul PSD Gabriela Firea a declarat, luni, ca proiectele de lege privind amnistia fiscala pentru mame si pensionari vor fi adoptate in Parlament chiar si fara votul parlamentarilor ACL.

Amnistia fiscala pentru pensionari si mame, intre necesitate si populism

"Peste 12.000 de mame si peste 21.000 de pensionari depind de votul nostru din Parlament si nu-i vom dezamagi. Proiectele de lege privind amnistia fiscala vor fi adoptate chiar si fara votul parlamentarilor ACL, cu toate ca acum ar avea sansa sa-si repare greseala de saptamana trecuta, atunci cand, cu cinism, le-au blocat, prin retragerea de la vot.

Daca nu o vor face, pentru toata lumea va fi clar ca ACL-ul tandemului Iohannis-Blaga este nepasatoare fata de pensionari, fata de mame si fata de romani in general", a precizat Gabriela Firea, intr-un comunicat remis Ziare.com.

Blaga: ACL cere PSD ca Legea amnistierii si gratierii sa nu mai stea "la dospit", ci sa fie respinsa

Pe de alta parte, presedintele PDL, Vasile Blaga, a cerut celor de la PSD sa nu mai tine aceste proiecte de lege "la dospit", ci sa fie supuse votului in plenul Camerei Deputatilor.

"Vom cere, dupa alegerea noului Birou al Camerei, punerea pe ordinea de zi cat mai rapid a legii gratierii si amnistierii, pentru ca ne putem astepta ca domnul Ponta sa se gandeasca sa suspende pentru vreo doua ore si Codul penal, ca sa-si rezolve problemele pe care le are cu principalii lui sustinatori", a declarat Blaga.

Liderul PDL a adaugat... mai mult


Luni, 01 Septembrie 2014, ora 17:57

PSD vrea sa extinda amnistia fiscala - mamele si pensionarii care au returnat banii sa-i primeasca inapoi - Update

PSD vrea sa extinda amnistia fiscala - mamele si pensionarii care au returnat banii sa-i primeasca inapoi - Update

PSD vrea sa extinda amnistia fiscala pentru mame si pensionari, astfel incat a propus un nou amendament la proiectul de lege, care prevede ca persoanele care au apucat sa returneze din banii primiti pe nedrept vor primi sumele respective inapoi.

Noua modificare a fost prezentata de senatorul PSD Liviu Pop, luni, in plenul Parlamentului, desi aceasta varianta fusese exclusa initial din initiatiava legislativa, care ar urma sa intre in vigoare de la 1 ianuarie 2015, transmite Digi 24.

Ramane de vazut daca propunerea social-democratilor va fi acceptata, intrucat incalca regulamentul intern, care prevede ca nu se pot face amendamente in plenul Parlamentului, ci doar in comisiile de specialitate.

Ponta, despre amnistia fiscala pentru mame, pensionari si profesori: Daca le cerem bani, nu au

Amendamentul prevede ca mamele si pensionarii sa primeasca inapoi banii pe care au apucat sa ii returneze statului, in mai multe transe repartizate pe o perioada de cinci ani.

Liviu Pop a prezentat modificarea in sesiunea ordinara de toamna a Senatului si Camerei Deputatilor, care a inceput luni si pe a carei ordine de zi se aflau propuneri legislative ce nu au mai fost dezbatute si votate din diverse motive.

Parlamentarii, la munca - dezbat reducerea CAS si iertarea la plata a pensionarilor (Video)

Printre acestea se numara si iertarea de la plata a mamelor si pensionarilor care au primit indemnizatii de crestere a copiilor si pensii calculate gresit, in favoarea... mai mult


Luni, 01 Septembrie 2014, ora 17:27

6 comentarii
Amnistia fiscala pentru pensionari si mame, intre necesitate si populism

Amnistia fiscala pentru pensionari si mame, intre necesitate si populism

Amnistia fiscala pentru pensionari si mame, care a fost amanata luni in Senat, din cauza lipsei de cvorum, se "zbate" intre necesitate si populism.

Proiectul legislativ vizeaza pensionarii si mamele care au primit bani in plus din cauza greselilor functionarilor.

"Toate debitele pe care un pensionar sau o mamica le are de platit catre bugetul de stat sau la bugetul asigurarilor sociale, daca nu sunt din culpa lor, vor fi scutite de la plata", a spus saptamana trecuta ministrul Muncii, Rovana Plumb.

In situatia de a beneficia de amnistia fiscala se afla mai mult de 20.000 de pensionari si circa 12.500 de mame.

Amnistia fiscala pentru mame si pensionari, adoptata de Guvern

De asemenea, masura se aplica doar pentru pensionarii si mamele care nu au apucat inca sa returneze banii primiti in plus. Cei care au facut-o, nu ii vor primi inapoi.

Proiectul a fost adoptat de Guvern, insa nu a mai fost supus la vot in Senat, luni, din cauza ca politicienii PDL si PNL au parasit sala, astfel ca nu a mai fost cvorum.

Amnistia fiscala pentru pensionari si mame, amanata din lipsa de cvorum

"Era necesara o interventie prin care sa fie eliminata obligatia persoanelor care, din motive independente, au primit sume in plus, ca urmare a aplicarii eronate a legislatiei de catre institutiile statului. Astfel de greseli apar tocmai din cauza neclaritatii legislatiei existente, care - de cele mai multe ori - da nastere la interpretari.

In acest sens, trebuie readusa in... mai mult


Marti, 26 August 2014, ora 07:34

12 comentarii
Ponta stie cand va fi adoptata amnistia fiscala: Garantez ca ne vom mobiliza mai bine

Ponta stie cand va fi adoptata amnistia fiscala: Garantez ca ne vom mobiliza mai bine

Prim-ministrul Victor Ponta a declarat, luni seara, ca Legea amnistiei fiscale pentru mame, pensionari si profesorii din Valea Jiului va trece de Parlament, dupa terminarea vacantei parlamentare.

"Le garantez tuturor ca saptamana viitoare ne vom mobiliza noi mai bine si vom trece legea. Oamenii sunt speriati ca nu va mai trece legea si saptamana viitoare ne mobilizam noi mai bine si va trece. Niciun fel de amnistie nu poate fi adoptata decat prin lege a Parlamentului", a spus premierul, intr-o emisiune la Romania Tv.

Amnistia fiscala pentru pensionari si mame, amanata - cand va fi luata decizia

Aministia fiscala pentru mame, pensionari si profesori a fost amanata, din cauza lipsei de cvorum din Senat. Proiectul legislativ vizeaza pensionarii si mamele care au primit bani in plus din cauza greselilor functionarilor, precum si profesorii din Valea Jiului.

Decizia finala urmeaza sa se ia incepand cu data de 1 septembrie, cand alesii vor reveni la munca in Parlament.

Ponta, despre amnistia fiscala pentru mame, pensionari si profesori: Daca le cerem bani, nu au

Reducerea CAS merge la Camera Deputatilor - Cererea lui Basescu a fost respinsa

Tot luni, senatorii au respins cererea de reexaminare a Legii privind reducerea CAS, moment dupa care alesii PDL si PNL au parasit sala, astfel ca nu a mai fost cvorum si pentru Legea amnistiei fiscale. mai mult


Luni, 25 August 2014, ora 21:51

13 comentarii
Amnistia fiscala pentru pensionari si mame, amanata - cand va fi luata decizia

Amnistia fiscala pentru pensionari si mame, amanata - cand va fi luata decizia

Aministia fiscala pentru mame, pensionari si profesori a fost amanata, din cauza lipsei de cvorum din Senat. Proiectul legislativ vizeaza pensionarii si mamele care au primit bani in plus din cauza greselilor functionarilor, precum si profesorii din Valea Jiului.

Decizia finala urmeaza sa se ia incepand cu data de 1 septembrie, cand alesii vor reveni la munca in Parlament, potrivit Realitatea Tv.

Reducerea CAS merge la Camera Deputatilor - Cererea lui Basescu a fost respinsa

Tot luni, senatorii au respins cererea de reexaminare a Legii privind reducerea CAS, moment dupa care alesii PDL si PNL au parasit sala, astfel ca nu a mai fost cvorum si pentru Legea amnistiei fiscale.

Amnistia fiscala pentru pensionari si mame, supusa la vot in Senat

Amnistia fiscala pentru mame si pensionari, adoptata de Guvern

In sedinta de marti, Guvernul a aprobat doua proiecte de lege referitoare la amnistia fiscala pentru mame si pensionari.

"Toate debitele pe care un pensionar sau o mamica le are de platit catre bugetul de stat sau la bugetul asigurarilor sociale, daca nu sunt din culpa lor, vor fi scutite de la plata", a spus atunci ministrul Muncii, Rovana Plumb.

In situatia de a beneficia de amnistia fiscala se afla mai mult de 20.000 de pensionar si circa 12.500 de mame.

Ponta, despre amnistia fiscala pentru mame, pensionari si profesori: Daca le cerem bani, nu au

Amnistie fiscala pentru mame si pensionari: Cei care au apucat sa returneze banii nu-i mai... mai mult


Luni, 25 August 2014, ora 17:50

4 comentarii
Ponta, despre amnistia fiscala pentru mame, pensionari si profesori: Daca le cerem bani, nu au

Ponta, despre amnistia fiscala pentru mame, pensionari si profesori: Daca le cerem bani, nu au

Prim-ministrul Victor Ponta a vorbit, luni, despre amnistia fiscala de care vor beneficia mii de mame si pensionari, precum si profesori din Valea Jiului, care ar fi trebuit sa restituie sporul salarial pentru ca predau in zone greu accesibile.

"Nu vorbim de oameni bogati, vorbim de oameni cu venituri reduse - pensionari, profesori, mame -, carora daca mergem sa le cerem bani, nu au absout nicio varianta", a spus premierul, luni.

Amnistia fiscala pentru pensionari si mame, supusa la vot in Senat

De asemenea, Victor Ponta a spus ca, prin reducerea CAS, "trebuie create conditii pentru investitii" si ca, aceasta lege, asemenea celei a amnistiei fiscale a profesorilor, nu mai poate fi respinsa de presedinte.

"Am discutat cu ministrul Bugetului, dl Voinea, care mi-a zis ca dupa 7 luni de zile deficitul bugetului de stat este de 0,2 la suta, in conditiile in care avem bugetat 2,4 la suta. Bani sunt pentru investitii, nu s-au cheltuit. Trebuie create conditii pentru investitii.

(...) Si in cazul reducerii CAS, si in cazul amnistiei fiscale pentru profesori, presedintele nu mai poate respinge", a precizat prim-ministrul.

Reducerea CAS, reexaminata din nou in Senat

Acesta a explicat si urgentarea votului pentru amnistia fiscala: "Pentru ca a fost sesiunea extraordinara pentru reducerea CAS si absolut toti membrii, si de la putere si din opozitie, au fost de acord sa introducem si aceasta lege".

Nu in ultimul rand, premierul a explicat ca nu va merge in... mai mult


Luni, 25 August 2014, ora 16:14

22 comentarii
Amnistia fiscala pentru pensionari si mame, supusa la vot in Senat

Amnistia fiscala pentru pensionari si mame, supusa la vot in Senat

Legea pentru amnistia fiscala pentru mame si pensionari, care a fost adoptata de Guvern saptamana trecuta, este supusa la vot, luni, in Senat. Proiectul legislativ vizeaza pensionarii si mamele care au primit bani in plus din cauza greselilor functionarilor.

Comisia pentru munca din Senat s-a reunit de urgenta de la ora 15.00, in timp ce la ora 16.00 va avea loc votul, potrivit Realitatea Tv.

Amnistia fiscala pentru mame si pensionari, adoptata de Guvern

In sedinta de marti, Guvernul a aprobat doua proiecte de lege referitoare la amnistia fiscala pentru mame si pensionari.

"Toate debitele pe care un pensionar sau o mamica le are de platit catre bugetul de stat sau la bugetul asigurarilor sociale, daca nu sunt din culpa lor, vor fi scutite de la plata", a spus atunci ministrul Muncii, Rovana Plumb.

In situatia de a beneficia de amnistia fiscala se afla mai mult de 20.000 de pensionar si circa 12.500 de mame.

Amnistie fiscala pentru mame si pensionari: Cei care au apucat sa returneze banii nu-i mai primesc inapoi

De asemenea, amnistia fiscala se aplica doar pentru pensionarii si mamele care nu au apucat inca sa returneze banii primiti in plus. Cei care au facut-o, nu ii vor primi inapoi.

Reducerea CAS, reexaminata din nou in Senat

Luni dupa-amiaza, Senatul fusese convocat in sedinta extraordinara pentru a analiza cererea de reexaminare a Legii privind reducerea CAS, in urma solicitarii presedintelui Traian Basescu. mai mult


Luni, 25 August 2014, ora 15:36

1 comentariu

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Cea mai ciudata metoda de pescuit, pe picioroange - Unde se practica (Galerie foto)
  2. Viata bate filmul: Povestea femeii care a implinit 127 de ani (Video)
  3. Cele mai emotionante momente din fata altarului (Galerie foto & Video)
  4. O sansa la un milion: Surpriza imensa dupa nastere
  5. Rusia si SUA, impreuna impotriva unei amenintari comune
  6. Lanterna fara baterii, alimentata de caldura corpului
  7. Efectul surprinzator al filmului de dragoste The Notebook
  8. Primele fotografii ale urmelor lui Yeti, scoase la licitatie (Galerie foto)
  9. Nou cutremur in Islanda, in zona in care un vulcan tocmai a erupt
  10. Misterul "pietrelor miscatoare" a fost elucidat (Video)