amnistie fiscala

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Cum de amnistia fiscala nu se mai aude nimic, ANAF a luat la puricat asiguratorii si presa

Cum de amnistia fiscala nu se mai aude nimic, ANAF a luat la puricat asiguratorii si presa

Este o certitudine: proiectul Legii privind anularea unor obligatii fiscale nu are cum sa fie adoptat de Parlament pana la data de 1 iunie - acel "T zero" anuntat de premierul Victor Ponta ca o concesie la adresa meseriilor liberale, luate in vizor de ANAF de aproape un an.

In teren, inspectorii Fiscului par ca nu au auzit de proiectul de lege adoptat de Guvern si continua nestingheriti sa reconsidere veniturile obtinute din acest tip de activitati, desi amnistia juridica pare sa vizeze mai degraba statul: ANAF pierde procese in intreaga tara pe maniera in care interpreteaza din 2014 legea.

Situatia configureaza doua variante: ori ANAF munceste degeaba la controale pe care oricum amnistia le va sterge, ori ANAF, in ciuda asigurarilor premierului Ponta, stie ca legea amnistiei nu va iesi.

Amnistie fiscala: Guvernul sterge cu buretele unele datorii si obligatii CASS

Ponta explica pentru cine face amnistie fiscala si in ce conditii: Vreau sa stergem trecutul

Mai exista o a treia varianta, care tine de ecuatia politica din PSD si de afilierile institutiilor guvernamentale la diversele tabele ale partidului: ANAF procedeaza impotriva politicilor anuntate de gruparea premierului.

Ca sa nu-si iasa din mana, pana apare legea, ANAF continua sa dea amenzi

In timp ce legea amnistiei pentru profesiile liberale s-a impotmolit la Senat si e greu de spus daca va respecta termenele anuntate de premier, ANAF isi continua activitatea derulata sub imperiul normelor... mai mult


Joi, 28 Mai 2015, ora 08:19

2 comentarii
Fiscul il contrazice pe Ponta pe amnistia fiscala: Nu avem procese pe rol

Fiscul il contrazice pe Ponta pe amnistia fiscala: Nu avem procese pe rol

Fiscul a transmis ca nu are procese pe rol cu romanii din categoriile pentru care Guvernul condus de Victor Ponta a anuntat ca face amnistie fiscala.

Seful Executivului sustinea, in urma cu cateva zile, ca datoriile persoanelor aflate in proces cu ANAF pentru sume mici ar trebui sterse, pentru ca procesele ar costa mai mult decat suma recuperata.

In consecinta, reprezentantii Fiscului au raspuns la solicitarea Realitatea TV, explicand faptul ca nu exista niciun proces pe rol cu romanii care s-ar incadra in categoria amnistiatilor.

Ponta promite amnistie fiscala pentru profesiile liberale: Facem un moment T0, se sterge tot pana la 1 iunie

Scutirea obligatiilor fiscale ii vizeaza pe toti cei care sunt platiti pe drepturi de autor, dar si cei care isi desfasoara activitatea ca PFA-uri si profesii liberale, indiferent de venituri, dupa cum reiese din nota de fundamentare a proiectului, publicata de Ministerul Finantelor.

De asemenea, de amnistie mai beneficiaza si firmele de transport international, care ofera diurne soferilor, dar si cei care au de platit CASS pentru venituri mai mici de nivelul salariului minim, pentru a se rezolva situatiile aberante de genul impozitarii alocatiei copiilor care o primesc intr-un cont bancar.

Amnistia fiscala marca Ponta, o discriminare neconstitutionala? - Interviu

Pe 11 mai, Ponta a anuntat ca pregateste "un proiect de lege care sa prevada foarte clar ca tot ce e in trecut pana la 1 iunie, sume pe care exista procese... mai mult


Miercuri, 20 Mai 2015, ora 10:21

5 comentarii
Amnistia fiscala marca Ponta, o discriminare neconstitutionala? - Interviu

Amnistia fiscala marca Ponta, o discriminare neconstitutionala? - Interviu

Guvernul sustine un proiect de lege prin care vor fi sterse datoriile rezultate din neplata obligatiilor fiscale pana in iunie 2015, dar doar pentru unele categorii de contribuabili. Masura pare a fi gandita si luata pe genunchi, pentru ca este discriminatorie si poate reprezenta subiectul unor viitoare procese cu statul.

Amnistia ii vizeaza pe toti cei care sunt platiti pe drepturi de autor, dar si cei care isi desfasoara activitatea ca PFA-uri si profesii liberale, indiferent de venituri, dupa cum reiese din nota de fundamentare a proiectului, publicata de Ministerul Finantelor.

"Se anuleaza diferentele de obligatii fiscale principale, precum si obligatiile fiscale accesorii aferente acestora, stabilite de organul fiscal prin decizie de impunere emisa si comunicata contribuabilului, ca urmare a reconsiderarii/reincadrarii unei activitati ca activitate dependenta, pentru perioadele fiscale de pana la 1 iunie 2015 si neachitate pana la data intrarii in vigoare a prezentei legi."
De aceasta scutire mai beneficiaza si firmele de transport international, care ofera diurne soferilor.

"Se anuleaza diferentele de obligatii fiscale principale si/sau obligatiile fiscale accesorii stabilite de organul fiscal prin decizie de impunere emisa si comunicata contribuabilului, ca urmare a recalificarii sumelor reprezentand indemnizatie primita pe perioada delegarii si detasarii de catre angajatii care efectueaza transport international, precum si a celor platite de catre agentii... mai mult


Vineri, 15 Mai 2015, ora 07:41

3 comentarii
Amnistie fiscala: Guvernul sterge cu buretele unele datorii si obligatii CASS

Amnistie fiscala: Guvernul sterge cu buretele unele datorii si obligatii CASS

Guvernul va anula obligatiile fiscale rezultate in urma reincadrarii de catre ANAF a veniturilor din activitati independente ca activitati dependente, aparute pana la 1 iunie 2015 si neachitate, inclusiv diferentele de TVA aferenta veniturilor realizate din drepturi de proprietate intelectuala.

Va fi anulata si obligatia de plata a contributiei de asigurari sociale de sanatate, neachitata, dar numai pentru persoanele a caror baza lunara de calcul este mai mica decat salariul de baza minim brut pe tara aferenta perioadelor fiscale cuprinse intre 1 ianuarie 2012 si 31 decembrie 2014.

Operatiunea este prevazuta in proiectul de lege pregatit de Guvern si aflat pe agenda sedintei de miercuri, in prima lectura.

Ponta explica pentru cine face amnistie fiscala si in ce conditii: Vreau sa stergem trecutul

"Se anuleaza diferentele de obligatii fiscale principale, precum si obligatiile fiscale accesorii aferente acestora, stabilite de organul fiscal prin decizie de impunere emisa si comunicata contribuabilului, ca urmare a reconsiderarii/reincadrarii unei activitati ca activitate dependenta, pentru perioadele fiscale de pana la 1 iunie 2015 si neachitate pana la data intrarii in vigoare a prezentei legi.

Organul fiscal nu reconsidera/reincadreaza o activitate ca activitate dependenta si nu emite o decizie de impunere in legatura cu o astfel de reconsiderare/reincadrare, pentru perioadele anterioare datei de 1 iunie 2015", este procedura propusa de Executiv.

Aceeasi... mai mult


Miercuri, 13 Mai 2015, ora 14:18

1 comentariu
Ponta explica pentru cine face amnistie fiscala si in ce conditii: Vreau sa stergem trecutul

Ponta explica pentru cine face amnistie fiscala si in ce conditii: Vreau sa stergem trecutul

Proiectul privind anularea unor obligatii fiscale inregistrate pana la 1 iunie, precum drepturi de autor si contributii de asigurari sociale de sanatate, va fi valabil atat pentru persoane fizice, cat si pentru companii, fara sa se refere la plati de TVA sau de alte impozite, afirma premierul Ponta.

El a raspuns astfel intrebat de presa daca "amnistia fiscala" este pentru toata lumea sau numai pentru cei care au intentat un proces.

Profesiile liberale: Guvernul pregateste o "amnistie fiscala" pentru erorile ANAF

"In primul rand, am o zi foarte buna, crestere economica de 4,2% in primul trimestru, mult peste ce ne asteptam si cred ca mergem in continuare in directia buna. Tocmai din acest motiv, vreau sa facem un moment T0, pentru ca avem din urma de ordinul a deja milioane de contribuabili.

Sunt probleme legate de lucruri care vin din trecut, adica drepturi de autor, persoane fizice autorizate, independente, CASS si asa mai departe. Pentru toate acestea, vreau sa dam o decizie prin care, ca amnistie, sa stergem trecutul, sa fie momentul T0 1 iunie, de exemplu, de la care absolut toata lumea trebuie sa plateasca corect si nu mai facem niciun fel de iertare pentru nimeni.

Daca ma intrebati la cine se refera, se refera la cei care - pe acest teme, nu vorbesc aici de TVA sau alte impozite, nu asta - pe aceste teme care au fost controversate, avem foarte multe litigii si ne costa mai mult sa ne judecam cu oamenii, pe langa faptul ca ii enervam, decat ce recuperam... mai mult


Miercuri, 13 Mai 2015, ora 12:08

3 comentarii
Cui se aplica amnistia fiscala anuntata de Victor Ponta

Cui se aplica amnistia fiscala anuntata de Victor Ponta

Amnistia pentru contributiile la sanatate anuntata de premierul Victor Ponta va fi valabila pentru toti contribuabilii care au de achitat contributii la sanatate pentru sume foarte mici, calculate in baza salariului minim pe economie, nu doar pentru cei care au dat statul in judecata, sustine fostul ministru delegat pentru IMM-uri, Florin Jianu (foto).

"Inteleg ca va fi o Ordonanta de Urgenta pentru amnistierea pe ce a fost (plati datorate pana la 1 iunie 2015). Va fi valabila pentru toti contribuabilii, cel putin asa a reiesit din discutii. Subiectul a fost discutat in Coalitia pentru Dezvoltarea Romaniei. O sa fie pentru toata lumea, pentru ca nu ai cum altfel. O sa mearga toti ceilalti sa dea statul in judecata si va fi un cost suplimentar pentru toata lumea", a declarat marti Florin Jianu.

In privinta implementarii noului Cod Fiscal, Jianu sustine ca trebuie sa se faca etapizat. "Trebuie sa fim echilibrati. Acum s-a deschis o cutie a Pandorei in care fiecare minister, fiecare agentie vine cu cate o idee de cum ar putea sa dea o scutire, cum ar putea sa dea zero TVA la nu stiu ce...nu se poate, impactul este urias. Eu vad Codul Fiscal etapizat. Daca pentru anul viitor se scade cota standard de TVA la 20% si ramane neimpozitarea dividendelor, este de ajuns pentru mediul de afaceri", a mai spus Florin Jianu.

In opina sa, neimpozitarea dividendelor este cea mai inteligenta masura din intregul Cod Fiscal pentru ca lasa banii antreprenorului. "Daca o coroboram cu... mai mult


Marti, 12 Mai 2015, ora 19:12

Guvernul a aprobat amnistia fiscala pentru anumiti romani - cine se incadreaza

Guvernul a aprobat amnistia fiscala pentru anumiti romani - cine se incadreaza

Guvernul a aprobat, miercuri, amnistia fiscala pentru anumite categorii de persoane fizice din Romania.

Astfel, Fiscul va emite din oficiu decizii de anulare a platii contributiei de asigurari sociale de sanatate (CASS) impuse anterior pentru persoanele fizice care nu aveau obligatia acestei plati, iar persoanele care au achitat banii vor avea dreptul la restituirea sumelor platite.

"Guvernul a aprobat in sedinta de astazi un proiect de lege privind anularea contributiei de asigurari sociale de sanatate pentru anumite categorii de persoane.

Acest proiect de lege este complementar Ordonantei de modificare a Codului fiscal adoptata in sedinta precedenta de Guvern, in sensul ca Ordonanta va actiona pentru viitor, in timp ce proiectul de lege vine sa remedieze inadvertentele aparute in trecut, ca urmare a aplicarii OUG 125/2011 pentru modificarea si completarea Legii nr.571/2003 privind Codul fiscal", explica Guvernul.

Prin aceasta masura se va asigura faptul ca minorii NU vor mai fi somati sa achite asa-zisele datorii catre Fisc, cum s-a intamplat la finalul anului trecut, cand mai multi copii au primit o decizie de impunere pentru plata CASS aferenta veniturilor obtinute din dobanzile bancare, cu toate ca legea prevedea ca minorii sunt scutiti la plata.

Ordonanta de urgenta promisa de Ponta pentru repararea impozitarii alocatiilor, amanata

De asemenea, decizia se va aplica si altor categorii sociale.

Contributia la Asigurarile Sociale de Sanatate,... mai mult


Miercuri, 04 Februarie 2015, ora 14:18

4 comentarii
Amnistia fiscala pentru mame, pensionari si bugetari, promulgata de Basescu

Amnistia fiscala pentru mame, pensionari si bugetari, promulgata de Basescu

Presedintele Traian Basescu a promulgat, marti, legile privind amnistia fiscala pentru bugetari, mame si pensionari.

Administratia Prezidentiala a anuntat ca seful statului a semnat decretele pentru:

- promulgarea Legii privind unele masuri referitoare la veniturile de natura salariala ale personalului platit din fonduri publice,

- promulgarea Legii privind scutirea de la plata unor debite provenite din pensii,

- promulgarea Legii pentru modificarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor, precum si pentru stabilirea unor masuri in vederea recuperarii debitelor inregistrate cu titlu de indemnizatie pentru cresterea copilului.

Legile amnistierii mamelor, pensionarilor si bugetarilor au fost adoptate in Camera Deputatilor, cu 315 voturi pentru, 6 abtineri si un vot impotriva.

"Prin vot unanim s-au aprobat proiecte de legi de dreptate sociala, amnistia pensionarilor, mamelor si a functionarilor publici care nu din vina lor aveau de returnat bani. Ma bucur pentru acesti oameni. Nu numai acestia trebuie ajutati.

Nu am gasit o solutie juridica pentru cei care au pierdut in apel sau recurs procesele cu fostii angajati Arpechim si Petrom. Sunt intr-o situatie foarte rea ca sunt executati silit, dar nu putea fi inclusi in aceste legi", a declarat premierul Victor Ponta, dupa adoptarea proiectului de lege.

Daca initial se referea la mame, pensionari si profesorii din Valea Jiului, amnistia... mai mult


Marti, 23 Septembrie 2014, ora 14:22

2 comentarii
Amnistia fiscala, adoptata in forma extinsa de Parlament - Mamele, pensionarii si bugetarii nu mai dau banii inapoi

Amnistia fiscala, adoptata in forma extinsa de Parlament - Mamele, pensionarii si bugetarii nu mai dau banii inapoi

Legea amnistierii mamelor, pensionarilor si bugetarilor a fost adoptata, marti, in Camera Deputatilor, cu 315 voturi pentru, 6 abtineri si un vot impotriva.

Astfel, legea a primit unde verde in Parlament, dupa ce, luni, deputatii au adoptat, pe articole, proiectele privind amnistierea fiscala a mamelor si extinderea amnistierii fiscale la toti bugetarii cu venituri salariale constatate nelegale de rapoartele Curtii de Conturi.

http://www.ziare.com/politica/camera-deputatilor/amnistierea-fiscala-pe-ultima-suta-de-metri-deputatii-au-dat-unda-verde-1320821

"Prin vot unanim s-au aprobat proiecte de legi de dreptate sociala, amnistia pensionarilor, mamelor si a functionarilor publici care nu din vina lor aveau de returnat bani. Ma bucur pentru acesti oameni. Nu numai acestia trebuie ajutati.

Nu am gasit o solutie juridica pentru cei care au pierdut in apel sau recurs procesele cu fostii angajati Arpechim si Petrom. Sunt intr-o situatie foarte rea ca sunt executati silit, dar nu putea fi inclusi in aceste legi", a declarat premierul Victor Ponta, dupa adoptarea proiectului de lege.

Desi criticat, proiectul fost sustinut si de parlamentarii PNL si PDL, initiativa legislativa fiind adoptate anterior de Senat.

Daca initial se referea la mame, pensionari si profesorii din Valea Jiului, amnistia fiscala a fost extinsa, pe 2 septembrie, dupa un vot in plenul Senatului, la toti bugetarii care au obtinut venituri salariale pe nedrept, din cauza unor calcule gresite ale... mai mult


Marti, 09 Septembrie 2014, ora 13:51

8 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Dorel, dezvoltator imobiliar: Cum construiesti un bloc in jurul unui stalp de electricitate
  2. A crezut ca are doi catei - dupa doi ani si-a dat seama ce erau cu adevarat
  3. Proiect inedit realizat de o celebra marca: Adidasi fabricati din gunoaiele oceanului (Foto)
  4. Un german vrea sa faca bani din Grexit intr-un mod inedit (Video)
  5. Cosmarurile se adeveresc? Angajat Volkswagen ucis de un robot
  6. Incident violent la filmarile pentru Piratii in Caraibe: Maimuta a fost scoasa de urgenta din platou
  7. Baza de aparare in fata atacurilor nucleare ale Rusiei, scoasa la vanzare pentru relaxare in familie
  8. Eticheta la nudisti - Cum e sa traiesti un an dezbracat: Am fost spalati pe creier
  9. Viral: Cainele care spune mama - a invatat inaintea copilului familiei (Video)
  10. Papa Francisc face un gest socant: Va mesteca frunze de coca (Video)