amnistie fiscala

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Amnistia fiscala, adoptata in forma extinsa de Parlament - Mamele, pensionarii si bugetarii nu mai dau banii inapoi

Amnistia fiscala, adoptata in forma extinsa de Parlament - Mamele, pensionarii si bugetarii nu mai dau banii inapoi

Legea amnistierii mamelor, pensionarilor si bugetarilor a fost adoptata, marti, in Camera Deputatilor, cu 315 voturi pentru, 6 abtineri si un vot impotriva.

Astfel, legea a primit unde verde in Parlament, dupa ce, luni, deputatii au adoptat, pe articole, proiectele privind amnistierea fiscala a mamelor si extinderea amnistierii fiscale la toti bugetarii cu venituri salariale constatate nelegale de rapoartele Curtii de Conturi.

http://www.ziare.com/politica/camera-deputatilor/amnistierea-fiscala-pe-ultima-suta-de-metri-deputatii-au-dat-unda-verde-1320821

"Prin vot unanim s-au aprobat proiecte de legi de dreptate sociala, amnistia pensionarilor, mamelor si a functionarilor publici care nu din vina lor aveau de returnat bani. Ma bucur pentru acesti oameni. Nu numai acestia trebuie ajutati.

Nu am gasit o solutie juridica pentru cei care au pierdut in apel sau recurs procesele cu fostii angajati Arpechim si Petrom. Sunt intr-o situatie foarte rea ca sunt executati silit, dar nu putea fi inclusi in aceste legi", a declarat premierul Victor Ponta, dupa adoptarea proiectului de lege.

Desi criticat, proiectul fost sustinut si de parlamentarii PNL si PDL, initiativa legislativa fiind adoptate anterior de Senat.

Daca initial se referea la mame, pensionari si profesorii din Valea Jiului, amnistia fiscala a fost extinsa, pe 2 septembrie, dupa un vot in plenul Senatului, la toti bugetarii care au obtinut venituri salariale pe nedrept, din cauza unor calcule gresite ale... mai mult


Marti, 09 Septembrie 2014, ora 13:51

8 comentarii
Amnistia fiscala va fi dezbatuta luni in Camera Deputatilor

Amnistia fiscala va fi dezbatuta luni in Camera Deputatilor

Legea amnistiei fiscale extinse privind mamele, pensionarii si bugetarii care au primit sume necuvenite din vina functionarilor intra luni in dezbatere la Camera Deputatilor, un vot asupra legii urmand sa aiba loc marti.

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a declarat luni ca legea urmeaza sa isi produca efectele pentru 20.000 de mamici si 50.000 de pensionari. Sumele avute in vedere sunt 60 de milioane de lei, in cazul mamelor care au primit bani mai multi, si 250 de milioane de lei, in cazul pensionarilor.

Legea amnistiei fiscale, votata de Senat in forma extinsa

Amnistia fiscala a fost extinsa, la inceputul lunii septembrie, dupa un vot in plenul Senatului, de la angajatii din invatamant la toti bugetarii care au obtinut venituri salariale pe nedrept, din cauza unor calcule gresite ale functionarilor publici, nereguli constatate de catre Curtea de Conturi.

Potrivit proiectului de lege privind amnistia fiscala, care contine amendamentele adoptate in plenul Senatului, toti bugetarii care au primit sporuri sau alte venituri salariale pe nedrept sunt scutiti de la inapoierea banilor luati in plus catre stat.

Premierul Victor Ponta a inceput sa vorbeasca despre acest proiect dupa ce, intr-un raport al Curtii de Conturi, se arata ca mai multe categorii de persoane au incasat necuvenit sume din partea statului, pe de o parte din vina functionarilor, dar si din cauza ca au depus acte false.

Trei pensionari s-au sinucis, in luna iulie, in judetul Arges, dupa... mai mult


Luni, 08 Septembrie 2014, ora 12:24

Amnistia fiscala, extinsa la toti bugetarii - cine a luat bani pe nedrept nu ii mai da inapoi Update

Amnistia fiscala, extinsa la toti bugetarii - cine a luat bani pe nedrept nu ii mai da inapoi Update

Amnistia fiscala a fost extinsa, luni seara, dupa un vot in plenul Senatului, de la angajatii din invatamant la toti bugetarii care au obtinut venituri salariale pe nedrept, din cauza unor calcule gresite ale functionarilor publici, nereguli constatate de catre Curtea de Conturi.

Mai exact, potrivit proiectului de lege privind amnistia fiscala, care contine amendamentele adoptate luni seara in plenul Senatului, toti bugetarii care au primit sporuri sau alte venituri salariale pe nedrept sunt scutiti de la inapoierea banilor luati in plus catre stat.

Amendamentul ii apartine presedintelui Comisiei de Munca din Senat, Liviu Pop, care a propus, luni seara, in sedinta ordinara a plenului Parlamentului, mai multe modificari ale initiativei legislative.

PSD vrea sa extinda amnistia fiscala - mamele si pensionarii care au returnat banii sa-i primeasca inapoi

Printre acestea s-a numarat si extinderea amnistiei fiscale pentru mame si pensionari, amendament care prevede ca persoanele care au apucat sa returneze din banii primiti pe nedrept vor primi sumele respective inapoi. Camera Deputatilor este for decizional in acest caz.

Luni seara, presa a relatat numai despre inapoierea banilor mamelor si pensionarilor care au returnat statului sumele primite pe nedrept, insa nu si despre scutirea tuturor bugetarilor de la plata sporurilor primite pe fondul unor greseli de calcul sau interpretare a legii, intrucat senatorii nu au facut precizari legate de cea de-a doua... mai mult


Marti, 02 Septembrie 2014, ora 13:10

30 comentarii
Contre pe tema amnistiei fiscale: PSD acuza ACL de cinism. PDL nu vrea ca proiectul sa fie pus "la dospit"

Contre pe tema amnistiei fiscale: PSD acuza ACL de cinism. PDL nu vrea ca proiectul sa fie pus "la dospit"

Senatorul PSD Gabriela Firea a declarat, luni, ca proiectele de lege privind amnistia fiscala pentru mame si pensionari vor fi adoptate in Parlament chiar si fara votul parlamentarilor ACL.

Amnistia fiscala pentru pensionari si mame, intre necesitate si populism

"Peste 12.000 de mame si peste 21.000 de pensionari depind de votul nostru din Parlament si nu-i vom dezamagi. Proiectele de lege privind amnistia fiscala vor fi adoptate chiar si fara votul parlamentarilor ACL, cu toate ca acum ar avea sansa sa-si repare greseala de saptamana trecuta, atunci cand, cu cinism, le-au blocat, prin retragerea de la vot.

Daca nu o vor face, pentru toata lumea va fi clar ca ACL-ul tandemului Iohannis-Blaga este nepasatoare fata de pensionari, fata de mame si fata de romani in general", a precizat Gabriela Firea, intr-un comunicat remis Ziare.com.

Blaga: ACL cere PSD ca Legea amnistierii si gratierii sa nu mai stea "la dospit", ci sa fie respinsa

Pe de alta parte, presedintele PDL, Vasile Blaga, a cerut celor de la PSD sa nu mai tine aceste proiecte de lege "la dospit", ci sa fie supuse votului in plenul Camerei Deputatilor.

"Vom cere, dupa alegerea noului Birou al Camerei, punerea pe ordinea de zi cat mai rapid a legii gratierii si amnistierii, pentru ca ne putem astepta ca domnul Ponta sa se gandeasca sa suspende pentru vreo doua ore si Codul penal, ca sa-si rezolve problemele pe care le are cu principalii lui sustinatori", a declarat Blaga.

Liderul PDL a adaugat... mai mult


Luni, 01 Septembrie 2014, ora 17:57

Amnistia fiscala pentru pensionari si mame, intre necesitate si populism

Amnistia fiscala pentru pensionari si mame, intre necesitate si populism

Amnistia fiscala pentru pensionari si mame, care a fost amanata luni in Senat, din cauza lipsei de cvorum, se "zbate" intre necesitate si populism.

Proiectul legislativ vizeaza pensionarii si mamele care au primit bani in plus din cauza greselilor functionarilor.

"Toate debitele pe care un pensionar sau o mamica le are de platit catre bugetul de stat sau la bugetul asigurarilor sociale, daca nu sunt din culpa lor, vor fi scutite de la plata", a spus saptamana trecuta ministrul Muncii, Rovana Plumb.

In situatia de a beneficia de amnistia fiscala se afla mai mult de 20.000 de pensionari si circa 12.500 de mame.

Amnistia fiscala pentru mame si pensionari, adoptata de Guvern

De asemenea, masura se aplica doar pentru pensionarii si mamele care nu au apucat inca sa returneze banii primiti in plus. Cei care au facut-o, nu ii vor primi inapoi.

Proiectul a fost adoptat de Guvern, insa nu a mai fost supus la vot in Senat, luni, din cauza ca politicienii PDL si PNL au parasit sala, astfel ca nu a mai fost cvorum.

Amnistia fiscala pentru pensionari si mame, amanata din lipsa de cvorum

"Era necesara o interventie prin care sa fie eliminata obligatia persoanelor care, din motive independente, au primit sume in plus, ca urmare a aplicarii eronate a legislatiei de catre institutiile statului. Astfel de greseli apar tocmai din cauza neclaritatii legislatiei existente, care - de cele mai multe ori - da nastere la interpretari.

In acest sens, trebuie readusa in... mai mult


Marti, 26 August 2014, ora 07:34

12 comentarii
Ponta stie cand va fi adoptata amnistia fiscala: Garantez ca ne vom mobiliza mai bine

Ponta stie cand va fi adoptata amnistia fiscala: Garantez ca ne vom mobiliza mai bine

Prim-ministrul Victor Ponta a declarat, luni seara, ca Legea amnistiei fiscale pentru mame, pensionari si profesorii din Valea Jiului va trece de Parlament, dupa terminarea vacantei parlamentare.

"Le garantez tuturor ca saptamana viitoare ne vom mobiliza noi mai bine si vom trece legea. Oamenii sunt speriati ca nu va mai trece legea si saptamana viitoare ne mobilizam noi mai bine si va trece. Niciun fel de amnistie nu poate fi adoptata decat prin lege a Parlamentului", a spus premierul, intr-o emisiune la Romania Tv.

Amnistia fiscala pentru pensionari si mame, amanata - cand va fi luata decizia

Aministia fiscala pentru mame, pensionari si profesori a fost amanata, din cauza lipsei de cvorum din Senat. Proiectul legislativ vizeaza pensionarii si mamele care au primit bani in plus din cauza greselilor functionarilor, precum si profesorii din Valea Jiului.

Decizia finala urmeaza sa se ia incepand cu data de 1 septembrie, cand alesii vor reveni la munca in Parlament.

Ponta, despre amnistia fiscala pentru mame, pensionari si profesori: Daca le cerem bani, nu au

Reducerea CAS merge la Camera Deputatilor - Cererea lui Basescu a fost respinsa

Tot luni, senatorii au respins cererea de reexaminare a Legii privind reducerea CAS, moment dupa care alesii PDL si PNL au parasit sala, astfel ca nu a mai fost cvorum si pentru Legea amnistiei fiscale. mai mult


Luni, 25 August 2014, ora 21:51

13 comentarii
Amnistia fiscala pentru pensionari si mame, amanata - cand va fi luata decizia

Amnistia fiscala pentru pensionari si mame, amanata - cand va fi luata decizia

Aministia fiscala pentru mame, pensionari si profesori a fost amanata, din cauza lipsei de cvorum din Senat. Proiectul legislativ vizeaza pensionarii si mamele care au primit bani in plus din cauza greselilor functionarilor, precum si profesorii din Valea Jiului.

Decizia finala urmeaza sa se ia incepand cu data de 1 septembrie, cand alesii vor reveni la munca in Parlament, potrivit Realitatea Tv.

Reducerea CAS merge la Camera Deputatilor - Cererea lui Basescu a fost respinsa

Tot luni, senatorii au respins cererea de reexaminare a Legii privind reducerea CAS, moment dupa care alesii PDL si PNL au parasit sala, astfel ca nu a mai fost cvorum si pentru Legea amnistiei fiscale.

Amnistia fiscala pentru pensionari si mame, supusa la vot in Senat

Amnistia fiscala pentru mame si pensionari, adoptata de Guvern

In sedinta de marti, Guvernul a aprobat doua proiecte de lege referitoare la amnistia fiscala pentru mame si pensionari.

"Toate debitele pe care un pensionar sau o mamica le are de platit catre bugetul de stat sau la bugetul asigurarilor sociale, daca nu sunt din culpa lor, vor fi scutite de la plata", a spus atunci ministrul Muncii, Rovana Plumb.

In situatia de a beneficia de amnistia fiscala se afla mai mult de 20.000 de pensionar si circa 12.500 de mame.

Ponta, despre amnistia fiscala pentru mame, pensionari si profesori: Daca le cerem bani, nu au

Amnistie fiscala pentru mame si pensionari: Cei care au apucat sa returneze banii nu-i mai... mai mult


Luni, 25 August 2014, ora 17:50

4 comentarii
Ponta, despre amnistia fiscala pentru mame, pensionari si profesori: Daca le cerem bani, nu au

Ponta, despre amnistia fiscala pentru mame, pensionari si profesori: Daca le cerem bani, nu au

Prim-ministrul Victor Ponta a vorbit, luni, despre amnistia fiscala de care vor beneficia mii de mame si pensionari, precum si profesori din Valea Jiului, care ar fi trebuit sa restituie sporul salarial pentru ca predau in zone greu accesibile.

"Nu vorbim de oameni bogati, vorbim de oameni cu venituri reduse - pensionari, profesori, mame -, carora daca mergem sa le cerem bani, nu au absout nicio varianta", a spus premierul, luni.

Amnistia fiscala pentru pensionari si mame, supusa la vot in Senat

De asemenea, Victor Ponta a spus ca, prin reducerea CAS, "trebuie create conditii pentru investitii" si ca, aceasta lege, asemenea celei a amnistiei fiscale a profesorilor, nu mai poate fi respinsa de presedinte.

"Am discutat cu ministrul Bugetului, dl Voinea, care mi-a zis ca dupa 7 luni de zile deficitul bugetului de stat este de 0,2 la suta, in conditiile in care avem bugetat 2,4 la suta. Bani sunt pentru investitii, nu s-au cheltuit. Trebuie create conditii pentru investitii.

(...) Si in cazul reducerii CAS, si in cazul amnistiei fiscale pentru profesori, presedintele nu mai poate respinge", a precizat prim-ministrul.

Reducerea CAS, reexaminata din nou in Senat

Acesta a explicat si urgentarea votului pentru amnistia fiscala: "Pentru ca a fost sesiunea extraordinara pentru reducerea CAS si absolut toti membrii, si de la putere si din opozitie, au fost de acord sa introducem si aceasta lege".

Nu in ultimul rand, premierul a explicat ca nu va merge in... mai mult


Luni, 25 August 2014, ora 16:14

22 comentarii
Amnistia fiscala pentru pensionari si mame, supusa la vot in Senat

Amnistia fiscala pentru pensionari si mame, supusa la vot in Senat

Legea pentru amnistia fiscala pentru mame si pensionari, care a fost adoptata de Guvern saptamana trecuta, este supusa la vot, luni, in Senat. Proiectul legislativ vizeaza pensionarii si mamele care au primit bani in plus din cauza greselilor functionarilor.

Comisia pentru munca din Senat s-a reunit de urgenta de la ora 15.00, in timp ce la ora 16.00 va avea loc votul, potrivit Realitatea Tv.

Amnistia fiscala pentru mame si pensionari, adoptata de Guvern

In sedinta de marti, Guvernul a aprobat doua proiecte de lege referitoare la amnistia fiscala pentru mame si pensionari.

"Toate debitele pe care un pensionar sau o mamica le are de platit catre bugetul de stat sau la bugetul asigurarilor sociale, daca nu sunt din culpa lor, vor fi scutite de la plata", a spus atunci ministrul Muncii, Rovana Plumb.

In situatia de a beneficia de amnistia fiscala se afla mai mult de 20.000 de pensionar si circa 12.500 de mame.

Amnistie fiscala pentru mame si pensionari: Cei care au apucat sa returneze banii nu-i mai primesc inapoi

De asemenea, amnistia fiscala se aplica doar pentru pensionarii si mamele care nu au apucat inca sa returneze banii primiti in plus. Cei care au facut-o, nu ii vor primi inapoi.

Reducerea CAS, reexaminata din nou in Senat

Luni dupa-amiaza, Senatul fusese convocat in sedinta extraordinara pentru a analiza cererea de reexaminare a Legii privind reducerea CAS, in urma solicitarii presedintelui Traian Basescu. mai mult


Luni, 25 August 2014, ora 15:36

1 comentariu

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. La ce poate conduce teama de un atac militar al Rusiei
  2. Creatura marina "diavolul negru", filmata in premiera mondiala (Video)
  3. Ursuletul Winnie the Pooh, interzis intr-un oras european pentru ca e "hermafrodit"
  4. Supravietuire miraculoasa: A cazut de la etajul 11 pe o masina in miscare
  5. Un atac nuclear a distrus civilizatia de pe Marte - teorie stiintifica
  6. Barbati pusi sa treaca prin chinurile nasterii - cum au rezistat
  7. Ai merge cu un autobuz alimentat cu excremente?
  8. Moarta in bratele sotului, din cauza detectorului de metale din aeroport
  9. Noua Barbie are vergeturi si acnee (Foto)
  10. Ai camere de supraveghere video? Poti fi spionat pe un site din Rusia