anaf executari silite

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Fiscul te executa silit, chiar daca nu ai primit somatiile - ce spun partile implicate

Fiscul te executa silit, chiar daca nu ai primit somatiile - ce spun partile implicate

Fiscul blocheaza uneori conturile contribuabililor si trece la executari silite fara sa-i anunte in prealabil.

"Automat s-au adunat datorii catre ANAF si implicit a aparut si poprirea. La mine nu a ajuns acea scrisoare, problema este ca poate la cutia de posta nu a ajuns scrisoarea, poate scrisoarea a fost trimisa", a povestit Alexandru Zodieru, pentru Digi 24.

Consultantul Adrian Benta sustine ca somatia trebuie sa ajunga la adresa de domiciliu a contribuabilului, insa uneori acest lucru nu se intampla, din diverse motive.

Veste de la Finante: Fiecare roman va avea cont personal la Fisc

Pe de alta parte, reprezentantii Fiscului sustin ca ei indeplinesc procedura, insa se intampla ca datornicii sa nu ridice scrisorile de la posta.

"In principiu, contribuabilii ar trebui sa stie ca au acele obligatii de plata asupra carora a inceput executarea silita, in baza somatiei care li se comunica", a mentionat Nicoleta Rogalski, purtator de cuvant DGRFP Brasov, conform sursei citate.

Un lucru mai putin stiut este faptul ca pe site-ul ANAF exista o lista cu cei care au restante la stat.

Marius Fandly, reprezentant ANAF Bihor, a mentionat ca formele de executare silita sunt publicate la acea pagina web, iar dupa ce trec 15 zile se considera ca somatia a fost comunicata celui vizat.

In urma popririi pe cont, Fiscul poate sa retina chiar si o treime din veniturile salariale.

Inspectorii fiscali au blocat anul trecut un milion si jumatate de conturi in care... mai mult


Miercuri, 02 Iulie 2014, ora 21:39

1 comentariu
Fiscul a pus gand rau firmelor si persoanelor cu datorii la stat

Fiscul a pus gand rau firmelor si persoanelor cu datorii la stat

Incasarile la bugetul de stat au fost sub asteptari in acest an, asa ca Fiscul a inceput sa notifice firmele si persoanele fizice ca vor fi executate silit daca nu isi achita datoriile.

In ultimele luni, in unele judete, numarul somatiilor a crescut, informeaza Digi 24.

De exmplu, in Cluj, atat la firme, cat si la persoane fizice, au fost emise in luna iunie peste 7.000 de somatii, iar in septembrie acestea s-au triplat si s-a ajuns la peste 21.000.

Pentru recuperarea creantelor fiscale, in Iasi s-au intensificat masurile de executare silita si a crescut numarul sechestrelor aplicate pe bunuri mobile si imobile ce apartineau contribuabilor debitori.

Si popririle asupra conturilor bancare ale contribuabililor cu datorii au crescut cu cu 56,75% comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent.

In Bihor, finantele publice au impus popriri bancare in crestere cu 28% fata de anul trecut.

Numarul somatiilor s-a majorat cu 17 procente, iar sechestrul pe bunuri mobile, cu 21%.

Prin aceste masuri, statul vrea sa compenseze rezultatele sub asteptari din primele luni ale anului.

Cifrele arata prost

In primul semestru, el a reusit sa stranga in vistierie doar 97 miliarde de lei, adica doar 93% din cat estimau in momentul in care au pus la punct bugetul pe acest an.

"Avem probleme cu incasarile si avem probleme cu incasarile in primul rand pentru ca am reorganizat ANAF", spunea premierul la inceputul acestei luni.

Incasarile din impozitul pe profit... mai mult


Joi, 24 Octombrie 2013, ora 13:51

1 comentariu
ANAF si CFR Marfa vor prelua datorii CFR SA de peste 720 milioane de lei

ANAF si CFR Marfa vor prelua datorii CFR SA de peste 720 milioane de lei

Datoriile CFR SA in valoare de peste 720 milioane de euro vor fi preluate de catre Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) si CFR Marfa, potrivit unui proiect de ordonanta de urgenta.

Conform documentului publicat pe site-ul Ministerului Turismului, ANAF va prelua un debit restant, in cuantum de 119 milioane de lei, pe care CFR SA il inregistreaza la AVAS, iar ulterior CFR Marfa va prelua o datorie de 605,9 milioane de lei pe care compania o are la ANAF, scazuta din sumele datorate de transportatorul de marfa administratorului retelei feroviare.

Guvenul a decis asta "luand in considerare opiniile si recomandarile Fondului Monetar International, Comisiei Europene si ale Bancii Mondiale referitoare la deficitul bugetar prognozat, precum si necesitatea reducerii volumului de plati restante si de arierate inregistrate la nivelul autoritatilor administratiei publice centrale si locale, pentru evitarea blocajelor financiare de la nivelul acestora".

Conform Guvernului, masura este necesara pentru intarirea disciplinei economico-financiare de la nivelul autoritatilor administratiei publice centrale si locale pentru evitarea intrarii in incapacitate de plata, "respectiv pentru evitarea declansarii unor executari silite ale autoritatilor administratiei publice locale".

Un alt motiv invocat de guvernanti a fost diminuarea presiunii asupra deficitului bugetului general consolidat, "in considerarea faptului ca aceste elemente vizeaza interesul general public si... mai mult


Marti, 09 Aprilie 2013, ora 18:32

1 comentariu
Serban Pop: ANAF va fi reorganizata, va aduce mai multi bani la buget

Serban Pop: ANAF va fi reorganizata, va aduce mai multi bani la buget

Seful ANAF, Serban Pop, afirma ca vrea sa aduca un plus de credibilitate si de siguranta in ceea ce priveste activitatea acestei institutii si ca anterioarele conduceri au intretinut o stare de nesiguranta in sistemul fiscal.

Printre obiectivele sefului ANAF se numara reorganizarea agentiei, pentru o mai buna colectare a veniturilor, a declarat acesta intr-un interviu pentru Newsin.

"Consider esentiala respectarea programului de reorganizare a ANAF, prin care se va realiza regionalizarea administratiei fiscale, in vederea cresterii eficientei si reducerii costurilor de colectare, de la 9.800 de lei pentru 1 milion de lei colectati, in 2011, la 9.000 de lei la 1 milion de lei colectati, in 2012.

Pentru o mai buna colectare a veniturilor, vom standardiza activitatea compartimentelor cu atributii de executare silita prin informatizarea lor si vom imbunatati regulile privind masurile de angajare a raspunderii solidare si de infiintare a popririi electronice asupra tertilor, precum si procedura de valorificare a bunurilor in cadrul executarii silite.

In domeniul serviciilor furnizate contribuabililor, trebuie si vor fi introduse standarde de calitate, obiectiv prevazut in cadrul unui proiect finantat prin Programul organizational de Dezvoltare a Capacitatii Administrative.

Pana in anul 2013, sunt convins ca serviciile oferite contribuabilului de catre administratia fiscala vor indeplini standarde de calitate transparente si exigente", afirma Pop, in cadrul unui... mai mult


Miercuri, 03 Octombrie 2012, ora 10:25

Vintu castiga prima batalie cu ANAF

Vintu castiga prima batalie cu ANAF

Sorin Ovidiu Vintu a castigat prima batalie din "razboiul" dintre grupul Realitatea-Catavencu si Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF). Asta dupa ce Curtea de Apel Bucuresti i-a dat dreptate lui SOV, care contestase in instanta dispozitiile unui control derulat de fisc.

Judecatorii au decis ca sechestrul asiguratoriu pe care inspectorii ANAF l-au insituit asupra conturilor societatii nu are suport legal si a dispus ridicarea lui. In plus, prin sentinta pronuntata miercuri de judecatori s-a dispus si suspendarea executarii silite a bunurilor aflate in patrimoniul firmei, informeaza Evenimentul Zilei.

Asadar, daca pana in urma cu doua zile, singura operatiune financiara care putea fi derulata prin intermediul companiei Realitatea Media era plata salariilor angajatilor, acum SOV si-a recapatat autoritatea deplina asupra conturilor firmei.

"E primul pas care ne dovedeste nevinovatia si arata ca Realitatea Media si-a onorat toate obligatiile pe care le are fata de institutiile statului", a declarat pentru EVZ Dragos Nedelcu, vicepresedintele Consiliului de Administratie al Realitatea Media.

Potrivit legii, compania vizata de controlul fiscal are posibilitatea de a protesta fata de concluziile inspectorilor si de a cere o reevaluare a situatiei. Pana la solutionarea contestatiei, care reprezinta o masura administrativa si e gestionata tot in interiorul ANAF, sechestrul continua sa produca efecte si doar o hotarare judecatoreasca il poate suspenda.... mai mult


Vineri, 20 August 2010, ora 12:57

4 comentarii
Fiscul vinde la licitatie rochii de mireasa si uscatoare de par

Fiscul vinde la licitatie rochii de mireasa si uscatoare de par

O viitoare mireasa isi poate procura rochia viselor si de la licitatiile administratilor fiscale. Fiscul a inceput sa scoata la mezat, pe langa locuinte si autovehicule confiscate, si electronice, electrocasnice si chiar haine.

Potrivit Evenimentului Zilei, printre obiectele care pot fi gasite in anunturile de licitatie pentru bunurile vandute in cadrul executarilor silite se numara masini de gaurit, uscatoare de par sau obiecte de mobilier.

Cei interesati pot gasi, pe site-urile de profil, anunturi pentru licitatii la calculatoare, laptopuri sau chiar rochii de mireasa.

"Administratia Finantelor Publice (AFP) Oradea a scos la vanzare astfel de obiecte inca de luna trecuta. Prima licitatie a avut deja loc, dar anuntul este inca pe site pentru ca, in general, bunurile nu se vand la prima licitatie si urmeaza o actualizare a anuntului cu numarul de bunuri ramase si preturile aferente", spune Cristina Boarna, de la site-ul executari.com. La vanzare au fost 190 de rochii, cu preturi cuprinse intre 137,6 lei si 4.247,2 lei.

Tot in cadrul acestui gen de licitatii se pot achizitiona si banci pentru elevi, cu 60 de lei plus TVA/bucata, de la AFP Bailesti Dolj, laptop Toshiba, cu 600 de lei plus TVA, de la AFP Filiasi, dar si aparate de aer conditionat, la 399 de lei plus TVA, de la AFP Braila.

Potrivit sursei citate, cele mai scumpe produse scoase la vanzare in aceasta perioada sunt doua complexuri hoteliere din Baile Felix, scoase la licitatie de AFP Resita, la... mai mult


Marti, 08 Iunie 2010, ora 22:13

1 comentariu
Prima Casa executata silit pentru neplata ratelor la banca

Prima Casa executata silit pentru neplata ratelor la banca

FNGCIMM a cerut Ministerului Finantelor plata garantiei unui apartament cumparat prin programul Prima Casa, in conditiile in care cumparatorul nu si-a mai putut achita ratele catre banca.

"Am primit acum o saptamana primul dosar cu un cumparator care nu si-a mai putut plati ratele pentru un apartement cumparat prin programul Prima Casa si am transmis toate datele Ministerului Finantelor, care trebuie sa efectueze plata garantiei catre banca", a precizat presedintele Fondului National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii (FNGCIMM), Aurel Saramet.

Saramet a adaugat ca nu poate da detalii despre tipul garantiilor sau despre orasul in care se stabilise clientul. "Pot sa va spun doar ca nu a apucat sa plateasca pentru casa achizitionata prin acest program decat 2-3 rate", a mai spus el.

Presedintele FNGCIMM a adaugat ca reprezentantii Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) urmeaza sa faca demersuri pentru stingerea creantelor bugetare datorate de cumparator.

ANAF poate supune executarii silite a persoanei care nu si-a mai putut plati ratele restante "sumele ce reprezinta venituri banesti ale debitorului persoana fizica, realizate ca angajat, pensiile de orice fel, precum si ajutoarele sau indemnizatiile cu destinatie speciala", in conditiile prevazute de Codul de procedura civila.

Premierul Emil Boc declara pe 26 martie ca peste 17.700 de locuinte au fost achizitionate prin "Prima Casa" de la demararea programului... mai mult


Joi, 22 Aprilie 2010, ora 18:39

4 comentarii
Alte articole despre: Prima Casa executata silit
Dinamo, Rapid si Craiova, in pericol de a fi executate silit de ANAF

Dinamo, Rapid si Craiova, in pericol de a fi executate silit de ANAF

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) vrea sa arate ca nu glumeste atunci cand vine vorba de datoriile cluburilor de fotbal si a declansat procedura de executara silita impotriva asociatiilor si cluburilor de fotbal cu restante.

Statul roman are de recuperat nu mai putin de 38 de milioane de lei de la cluburile de fotbal, Sportul Studentesc figurand in topul datornicilor cu o restanta de peste 11 milioane de lei, informeaza Realitatea.net.

Alaturi de "studentii" bucuresteni in topul cluburilor datoare la stat figureaza nume importante din Romania:

- Dinamo Bucuresti prin Dinamo 1948 S.A. (peste 1 milion de lei)
_ Rapid Bucuresti prin Asociatia Pro Rapid (aproximativ 10 milioane de lei) si Asociatia Fotbal Club Rapid Bucuresti (peste 1 milion de lei)
- Universitatea Craiova prin Fotbal Club Craiova (aproximativ 6 milioane de lei)
- Progresul Bucuresti prin Fotbal Club Progresul Bucuresti (aproximativ 3,5 milioane de lei)


ANAF a somat deja cluburile si asociatiile sportive sa-si achite datoriile, in caz contrar urmand a pune sechestru pe unele bunuri pana la recuperarea creantelor. mai mult


Marti, 30 Iunie 2009, ora 20:53

1 comentariu
ANAF a dat unda verde executarilor silite

ANAF a dat unda verde executarilor silite

Inspectorii Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) au decis sa demareze actiunile de recuperare a restantelor marilor companii la bugetul consolidat.

Acestea se cifreaza la putin peste cinci miliarde de lei, in scadere cu 17% fata de finele anului trecut, informeaza Evenimentul Zilei.

Reducerea a fost realizata si in contextul in care al doilea mare datornic, Remin, a intrat in insolventa. Remin avea, pe 31 decembrie, datorii la bugetul general consolidat de 485 milioane de lei.

Potrivit listei marilor datornici, pe 31 martie 2009, Compania Nationala a Huilei (CNH) a ramas pe prima pozitie cu datorii, la cele patru bugete, in valoare totala de 3,27 miliarde de lei. La CNH nu s-a inceput procedura de executare silita intrucat compania se afla in administrare speciala.

Pe lista marilor datornici la bugetul de stat, la care au inceput procedura de executare silita se regasesc AAA Auto (16.374 lei), Alprom (1,67 milioane lei), Apa Nova (10.000 de lei), Astra Vagoane Arad (7,58 milioane lei), Blue Air Transport Aerian (1,06 milioane lei), European Food (24 milioane lei), European Drinks (6,03 milioane lei), Electroputere (113 milioane lei) si Grup Servicii Petroliere (8,28 milioane lei). mai mult


Sambata, 02 Mai 2009, ora 08:22

1 comentariu

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  2. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  3. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  4. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  5. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  6. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  7. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  8. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  9. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba
  10. Asa arata iepurasii oceanelor (Video)