angajari institutii stat

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Actorul Marius Manole: Statul ne priveste ca pe niste viermi - Interviu

Actorul Marius Manole: Statul ne priveste ca pe niste viermi - Interviu

A fi actor, ca de fapt multe alte meserii din Romania, este, contrar perceptiei generale, un lucru greu, solicitant, care necesita foarte multa putere de munca si care este neglijat in mod constant de guvernanti.

Despre aceste aspecte ale actoriei si despre pasiunea pentru teatru care l-a adus pe scena am vorbit cu actorul Marius Manole, unul dintre cei mai cunoscuti si de succes actori romani din tanara generatie.

Marius este indragostit de teatru, face asta din pasiune si spune ca a reusit mereu sa se descurce datorita puterii sale de munca. Totusi, recunoaste ca este revoltat, atat pentru el, cat si pentru intreaga breasla, fata de atitudinea lipsita de consideratie pe care statul, in general, o afiseaza in raport cu actorii.

Ce i-ai sfatui pe tinerii care au terminat acum liceul? Sa dea la teatru?

Daca sunt indragostiti, da. Daca esti indragostit de un lucru aproape ca nu ai incotro. Adica nu cred in chestia asta cu "vreau sa fac teatru, dar ma impiedica faptul ca se plateste prost". Inseamna ca nu iubesti teatrul.

Cum este viata unui actor?

Avem o viata foarte grea, pentru ca noi avem un sistem teatral foarte deficitar si foarte prost. Tinerii nu sunt incurajati. Noroc de spatiile astea care au aparut acum, cum e Godot Cafe sau Green Hours unde se mai joaca. S-au mai infiintat (in Bucuresti n. red.) cateva teatre: Teatrul de Arta, Teatrul Mignon sau Teatrul In Culise. Dar aici publicul are o mare hiba. Asta ii reprosez publicului din Bucuresti,... mai mult


Duminica, 28 Iulie 2013, ora 13:05

14 comentarii
Dragnea anunta ca angajarile la stat incep in 2-3 saptamani

Dragnea anunta ca angajarile la stat incep in 2-3 saptamani

Vicepremierul Liviu Dragnea a precizat ca angajarile la stat vor incepe in maxim trei saptamani.

Duminica, Dragnea a explicat ca masura va fi aplicata momentan doar in primarii, consilii judetene si prefecturi.

"Trebuie sa angajam, sistemul este blocat. In 2-3 saptamani vom da liber. Nu vrem sa le tinem vacante, daca ele sunt deja bugetate", a sustinut Liviu Dragnea.

Ministrul a anuntat, joi, deblocarea posturilor in administratia publica la nivel local.

Dragnea anunta deblocarea angajarilor si dezbaterea regionalizarii la Academia Romana (Video)

Dragnea a explicat atunci ca este nevoie de aceasta reasezare rapida in administratia locala in conditiile in care "sunt foarte multe institutii locale care nu mai au suficient personal".

"Sunt primari de comuna care mai au 3-4 angajati, cu primar cu tot", a adaugat Dragnea, precizand totodata ca vor fi luate masuri care sa permita deblocarea angajarilor, dar si continuarea procesului de reducere a cheltuielilor cu personalul intr-un termen rezonabil.

Liviu Dragnea a reamintit ca sunt 3.300 de primarii, prin urmare ar fi vorba de zeci de mii de angajari in sistemul public.

Premierul Victor Ponta a afirmat, vineri, ca programul de angajari "unu la unu" din sistemul de stat este necesar in special in sanatate, educatie si administratie publica, dar ca va fi implementat dupa ce va fi structurat din punct de vedere bugetar si discutat cu Fondul Monetar International si Comisia Europeana.

In 2009, Guvernul a... mai mult


Duminica, 31 Martie 2013, ora 09:45

21 comentarii
Modificarea Constitutiei: UDMR vrea limbi regionale, statut special, nu si stat national

Modificarea Constitutiei: UDMR vrea limbi regionale, statut special, nu si stat national

Modificarea Constitutiei a intrat in linie dreapta - fiecare grup parlamentar a trimis comisiei pentru modificarea legii fundamentale asa-numitele "teze politice", principiile sale pentru revizuirea ce va avea loc in vara.

UDMR a trimis Ziare.com propunerile sale de modificare a Constitutiei, in care pune accent pe drepturile minoritatilor si aduce in discutie introducerea limbilor regionale in zonele in care predomina nationalitatile conlocuitoare.

Intre cele 27 de teze se gaseste si eliminarea sintagmei de stat national din Constitutie, posibilitatea acordarii unui statut special pentru regiunile unde majoritatea populatiei apartine minoritatilor, reprezentarea proportionala a acestora in institutiile statului, eliminarea institutiei prefectului. Pe langa asta, restrangerea atributiilor presedintelui, limitarea ordonantelor de urgenta si a asumarilor de raspundere, dar si trecerea Ministerului Public in subordinea Ministerului Justitiei se regasesc si ele pe lista.

Modificarea Constitutiei: Vezi articolele pe care USL le vrea schimbate

Modificarea Constitutiei: Vezi cele 10 teze ale PDL

Modificarea Constitutiei: Tezele PP-DD, ca de obicei, cele mai interesante

Vezi propunerile UDMR pentru revizuirea Constitutiei:

1. Eliminarea caracterului national al statului, definirea Romaniei ca "stat suveran si independent, unitar si indivizibil", care "are ca fundament solidaritatea cetatenilor" sai.

2. Recunoasterea minoritatilor nationale istorice ca... mai mult


Marti, 12 Martie 2013, ora 10:19

17 comentarii
Cristian Botan: Legislatia privind angajarile la stat va fi schimbata

Cristian Botan: Legislatia privind angajarile la stat va fi schimbata

Noul consilier al premierului Ponta, Cristian Botan, a declarat luni, la Palatul Victoria, ca se va ocupa de transparenta in administratia publica.

Din aceasta postura, a mentionat Botan, are in vedere sa propuna si schimbari de legislatie in ceea ce priveste organizarea concursurilor de angajare in posturile publice.

"I-am propus prim-ministrului sa mergem pe sistemul de recrutare de la UE si sa le vedem competentele (candidatilor, n.red.), in loc sa le cerem candidatilor sa memoreze 20 de legi si sa ii intrebam din trei. Vor fi schimbari de legislatie, cu siguranta, pentru ca altfel nu vom reusi sa realizam ceea ce ne-am propus. Ramane sa vedem si in functie de calendarul politic cand vom reusi sa implementam schimbarile respective", a precizat Cristian Botan.

Referindu-se la proiectul online, Botan a precizat ca isi propune ca institutiile publice sa fie obligate intr-un viitor apropiat sa posteze pe platforma respectiva, din proprie initiativa, posturile pe care le au disponibile.

"Ne limitam in momentul de fata la functiile publice din institutiile din administratia publica centrala si locala. Speram ca intr-un viitor foarte apropiat noua platforma sa includa toate functiile bugetate, astfel incat sa putem centraliza intr-un singur loc pe internet toate anunturile de posturi vacante", a continuat Botan.

"In clipa in care ajungi in conjunctura unei relatii de rudenie in functia respectiva, se presupune ca nu esti tocmai cea mai potrivita persoana care sa... mai mult


Luni, 03 Decembrie 2012, ora 15:10

9 comentarii
Vrei sa fii functionar? Vezi in ce institutii publice se fac angajari

Vrei sa fii functionar? Vezi in ce institutii publice se fac angajari

Desi Guvernul a promis Fondului Monetar International ca reducerile de personal din sectorul public vor continua si in acest an, in institutiile publice inca se fac angajari.

Cei care isi doresc sa fie bugetari au posibilitatea sa lucreze in directiile ministerelor, in primarii sau pentru institutiile care gestioneaza fonduri europene. Cele mai multe posturi sunt pentru consilieri si experti.

La Transporturi se va organiza in 17 si 19 ianurie un concurs pentru ocuparea functiei publice de executie temporar vacanta de expert clasa I, gradul profesional asistent, la Directia Generala Infrastructura si Transport Naval.

Potrivit anuntului publicat pe site-ul ministerul Transporturilor, candidatii trebuie sa aiba studii superioare economice de lunga durata absolvite cu diploma de licenta sau echivalenta, cunostinte "nivel bine" de MS Office, Internet si e-mail si sa cunoasca cel putin o limba din Uniunea Europeana la "nivel bine". Candidatii trebuie sa aiba o vechime in specialitate de minim un an.

De asemenea, ministerul cauta si anumite calitati si aptitudini: asumarea responsabilitatilor, flexibilitate, capacitate de lucru individual si in echipa, capacitate de respectare a termenelor limita, capacitate de a duce la bun sfarsit sarcinile alocate, capacitate de organizare a propriei activitati.

Cei intersati trebuie sa stie si ca la ministerul Transporturilor e nevoie de disponibilitate pentru deplasari necesare indeplinirii atributiilor aferente postului,... mai mult


Vineri, 14 Ianuarie 2011, ora 07:37

1 comentariu
Institutiile de stat fac angajari, desi Guvernul pretinde ca le restructureaza

Institutiile de stat fac angajari, desi Guvernul pretinde ca le restructureaza

Institutiile de stat fac in continuare angajari, desi Guvernul afirma ca acestea sunt in plina restructurare.

O parte din institutiile bugetare au scos la concurs posturi de directori, consilieri sau inspectori, desi guvernantii au anuntat inca de la inceputul anului ca angajarile la stat vor fi inghetate in 2010, scrie Ziarul Financiar in editia de miercuri.

Un act normativ adoptat anul trecut (OUG 34/2009), menit sa aduca unele modificari la legea salarizarii, printre care se numara si inghetarea angajarilor la stat in acest an, permite cateva exceptii: in cazul in care 7% din numarul total de angajati ai institutiei se pensioneaza s-ar putea angaja o persoana sau daca institutia solicita ministerului de care apartine - "cu justificari temeinice"- ocuparea unui procent de 15% din posturile care se vacanteaza.

Acesta a fost cazul Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Arad, in cadrul careia lucreaza 49 de angajati si care a scos recent la concurs un post de inspector, pentru care candidatii pot aplica pana la finele acestei luni.

"Acestea sunt singurele modalitati prin care se mai pot face angajari la stat: fie in cazul in care 7% din salariati se pensioneaza, fie postul vacant este considerat unic si se face o solicitare la Ministerul Finantelor pentru scoaterea acestuia la concurs", sustine Valentin Mocanu, secretar de stat in Ministerul Muncii.

O alta institutie "campioana" la numarul de posturi vacante scoase la concurs este Agentia... mai mult


Miercuri, 21 Iulie 2010, ora 20:26

1 comentariu
In plina criza, sute de posturi sunt scoase la concurs in institutiile de stat

In plina criza, sute de posturi sunt scoase la concurs in institutiile de stat

In plina criza si in timp ce bugetarii sunt amenintati cu reducerea salariilor si concedieri, institutiile statului scot la concurs sute de posturi.

Senatul, Ministerul de Interne, Ministerul Mediului, Garda Nationala de Mediu sau Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului, se afla printre institutiile in care se fac angajari.

Conform Realitatea TV, Ministerul Apararii doreste sa angajeze 585 de soldati si gradati voluntari, iar Ministerul de Interne recruteaza ofiteri pentru posturile de sefi si adjuncti de sefi la unele inspectorate judetene de politie.

Senatul scoate la concurs 18 posturi de consilier parlamentar, sef de serviciu, expert parlamentar, sef de cabinet sau sofer, in timp ce la Garda Nationala de Mediu a fost organizat concurs pentru 47 de functii publice de executie.

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului recruteaza 42 de comisari-sefi adjuncti, iar Ministerul Agriculturii cauta cinci consilieri debutanti si doi directori generali.

Inca 125.000 de bugetari si-ar putea pierde locurile de munca in 2011

Joi, consilierul premierului, Andreea Vass, a declarat ca Guvernul ar putea reduce numarul bugetarilor, anul viitor, cu inca 125.000, pe langa cei 70.000 care ar urma sa fie restructurati pana la sfarsitul lui 2010.

"Ne-am propus ca tinta pentru anul acesta sa restructuram cel putin 70.000 de posturi din sectorul bugetar, ceea ce se traduce intr-o revenire a salariilor, in 2011, la nivelul actual. Ne gandim sa... mai mult


Vineri, 04 Iunie 2010, ora 10:18

19 comentarii
Emil Boc: Nu am deschis surubul angajarilor la stat

Emil Boc: Nu am deschis surubul angajarilor la stat

Guvernul nu a ridicat restrictiile privind angajarea in sectorul bugetar, prin noua ordonanta de urgenta privind prioritizarea incadrarilor de personal in domeniul absorbtiei fondurilor comunitare, a declarat, joi, primul ministru Emil Boc.

Declaratia a fost facuta in contextul unei intalniri cu reprezentantii unor organizatii neguvernamentale implicate in atragerea de fonduri europene.

Boc a precizat ca noua OUG pastreaza cadrul legal existent agreat cu reprezentantii Comisiei Europene si ai Fondului Monetar International, potrivit caruia in sectorul public se pot face angajari intr-o proportie de unu la sapte, adica un angajat nou la sapte posturi eliberate.

Structurile ministeriale care se ocupa cu atragerea fondurilor europene vor putea face angajari de personal pe posturile vacante, printr-o ordonanta de urgenta aprobata miercuri de Guvern.

Prin OUG 34/2009 s-a stabilit ca doar 15% din numarul de posturi vacante pot fi ocupate prin concurs la nivelul ordonatorilor principali de credite, insa prin noua ordonanta de urgenta acele angajari se prioritizeaza pentru structurile privind absorbtia fondurilor comunitare. mai mult


Joi, 08 Aprilie 2010, ora 18:37

13 comentarii
Ploua cu angajari in institutiile statului

Ploua cu angajari in institutiile statului

Desi angajarile din sistemul public sunt blocate de la inceputul anului, institutiile statului scot la consurs zeci de posturi, majoritatea de conducere.

Insa, desi alta data candidatii s-ar fi batut pentru o a castiga, acum nu se mai inghesuie nimeni pentru ca, nemaiexistand sporurile si bonusurile care dublau sau chiar triplau salariul initial, oferta nu mai este la fel de atractiva.

Printre intistutiile care cauta angajati se numara ANOFM, APIA, BNR si Ministerul Culturii, informeaza Evenimentul Zilei.

Asfel, ANOFM a organizat pe 26 octombrie concurs pentru cateva functii de director, pentru sectoarele 1 si 3 ale Capitalei, pentru AJOFM Braila si AJOFM Giurgiu.

APIA a scos la concurs ultimele doua luni, peste 40 de posturi, la nivel national.

Job-urile sunt de toate felurile: consilier asistent biroul IT, sefi de birou pentru agentiile locale, sefi de servicii pentru control teren sau cota de lapte, consilier debutant sau "superior", consilier asistent relatii cu publicul sau sef serviciu antifrauda.

La Banca Nationala, de la sfarsitul lui august si pana la mijlocul lunii octombrie, au fost scoase la concurs 14 posturi.

Un post de inspector la Directia Supraveghere, serviciul inspectie institutii financiare nebancare, trei posturi de inspector la Directia Supraveghere, serviciul inspectie institutii financiare bancare, un post de referent de specialitate la Directia Supraveghere si un post de consilier juridic la Directia Stabilitate Financiara.... mai mult


Joi, 29 Octombrie 2009, ora 12:13

4 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Cometele au adus viata pe Pamant? Ce-a descoperit sonda spatiala Philae
  2. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  3. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  4. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  5. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  6. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  7. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  8. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  9. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  10. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala