angajari studii superioare

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
SRI face angajari: Ce cauta si ce conditii trebuie sa indeplineasca candidatii

SRI face angajari: Ce cauta si ce conditii trebuie sa indeplineasca candidatii

Serviciul Roman de Informatii face angajari. SRI a anuntat pe site cate posturi disponibile are.

Astfel, institutia condusa de George Maior cauta specialist IT&C, psiholog, traducator, medic tehnician dentar si asistent medical, potrivit SRI.

Pentru a te putea inscrie in cursa pentru unul dintre aceste posturi trebuie sa tii cont de urmatoarele cerinte: trebuie sa ai cetatenia romana si domiciuliul in tara; sa cunosti foarte bine limba romana; sa ai cultura generala ampla; stare de sanatate buna; conduita civica si morala corespunzatoare; respect fata de valorile si legislatia nationala; loialitate fata de tara, principiile si valorile democratiei si statului de drept si sa nu te afli in curs de cercetare, urmarire sau judecata penala sau sa nu fi fost condamnat penal.

De asemenea, trebuie sa fie indeplinite si urmatoarele conditii: "nivel superior de inteligenta; capacitate de adaptare; rezistenta la stres si in conditii de program prelungit; atentie concentrata si distributiva de nivel ridicat; perseverenta; dorinta de perfectionare continua; echilibru psiho-emotional; abilitati de comunicare; capacitate de analiza (a necesitatilor, fenomenelor, proceselor, protocoalelor, mecanismelor, solutiilor tehnice) ", in functie de jobul pentru care vrei sa aplici.

SRI anunta care sunt conditiile specifice pentru care vor sa aplice pentru jobul de specialist IT.

"Studii universitare de master (ciclul II in sistem Bologna) sau studii superioare de
lunga durata cu... mai mult


Duminica, 28 Septembrie 2014, ora 16:41

2 comentarii
Ca de 8 Martie: Mai multe femei au studii superioare, dar barbatii se angajeaza mai usor. Si castiga mai mult

Ca de 8 Martie: Mai multe femei au studii superioare, dar barbatii se angajeaza mai usor. Si castiga mai mult

Mai multe femei decat barbati au studii superioare in Uniunea Europeana, insa rata de angajare este mai scazuta pentru acestea. Tendintele se pastreaza si in cazul Romaniei.

Astfel, la nivelul Uniunii Europene (UE), in 2012, 39,9% dintre femeile cu varsta cuprinsa intre 30 si 40 de ani au finalizat studii tertiare, comparativ cu 31,5% in cazul barbatilor, se arata intr-un raport al Eurostat, realizat cu ocazia Zilei Internationale a Femeii.

Cele mai mari diferente intre rate au fost observate in Estonia (50,4 pentru femei fata de 28,1% fata de barbati), Letonia (48,1% fata de 26,2%), Slovenia (49,6% fata de 29,5%) si Danemarca (52,6% fata de 33,7%).

Pe de alta parte, cele mai reduse diferente exista in Austria (26,6% fata de 26,0%), Luxemburg (48,9% fata de 50,4%), Germania (32,9% fata de 31,0%) si Romania (23,2 fata de 20,5%).

Cand vine vorba de angajari, femeile din UE au o rata de ocupare de 58,5%, iar barbatii de 69,6%.

Cele mai mari diferente exista in Malta (44,2% pentru femei fata de 73,3% pentru barbati), Italia (47,1% fata de 66,5%), Grecia (41,9% fata de 60,6%) si Cehia (58,2% fata de 74,6%). Diferentele cele mai mici sunt in Lituania (61,8% fata de 62,2%), Finlanda (68,2% fata de 70,5%), Letonia (61,7% fata de 64,4%) si Suedia (71,8% fata de 75,6%).

De asemenea, barbatii castiga cu 16,4% mai mult.

Femeile din UE se orienteaza pentru studii superioare in special spre educatie si instructie, domenii cu o pondere de 79,1%, sanatate si asistenta... mai mult


Duminica, 09 Martie 2014, ora 19:45

2 comentarii
Locuri de munca la stat: Unde se fac angajari si care sunt conditiile

Locuri de munca la stat: Unde se fac angajari si care sunt conditiile

Persoanele interesate de un loc de munca in cadrul institutiilor publice din Romania pot cauta postul potrivit printre cele peste 500 de anunturi centralizate de site-ul publicjob.ro.

Mai multe institutii ale statului angajeaza functionari publici in pozitii ca sefi de serviciu, consilieri, inspectori sau directori.

Cristian Botan, fondatorul publicjob.ro, a fost cooptat recent in echipa guvernamentala a premierului Victor Ponta. Potrivit oficialului, site-ul acestuia va fi preluat de Guvern ca pagina oficiala de anunturi privind posturile publice.

Majoritatea posturilor de functionar public sunt disponibile pentru ocupare prin procedura de recrutare.

De exemplu, Ministerul Muncii organizeaza concurs de recrutare pentru ocuparea pe perioada determinata a unei functii de consilier, clasa I, gradul profesional principal la Compartimentul Financiar Contabil din cadrul Directiei Generale Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane (AM POS DRU), Bucuresti.

Candidatii trebuie sa aiba studii universitare de lunga durata in domeniul economic, absolvite cu diploma de licenta, precum si o vechime minima in specialitatea studiilor de cinci ani si cursuri in domeniile finante publice, achizitii publice, management financiar sau fonduri structurale.

Primaria Sectorului 2 din Bucuresti cauta un consilier asistent, clasa I - Serviciul Resurse Umane, un consilier juridic principal, clasa I - Serviciul Legislatie,... mai mult


Marti, 04 Decembrie 2012, ora 08:14

1 comentariu
Producatorii auto fac angajari masive - Afla unde poti gasi un job

Producatorii auto fac angajari masive - Afla unde poti gasi un job

Exporturile si industria au fost motoarele cresterii economice a Romaniei din primul trimestru din acest an, iar segmentul auto a reprezentat o parte importanta.

In continuare, producatorii din domeniul auto, fie ca este vorba de producatori de masini sau de diverse componente, efectueaza numeroase angajari.

Producatorul roman de automobile Dacia are mai multe posturi disponibile pentru fabrica din Pitesti. Unul din aceste joburi este analist de calitate - matrite Dacia, pentru care reprezentantii companiei vor candidati absolventi de studii superioare tehnice profil mecanic, bune cunostinte in realizarea stantelor si matritelor pentru repere din tabla si cunostinte de limba franceza.

Persoana angajata va fi responsabila de efectuarea de analize calitative tehnice in cadrul proiectelor, gasirea cauzelor generatoare de defecte si eliminarea lor si propunerea de planuri de optimizare a proceselor.

De asemenea, compania cauta un conceptor CAO - matrite Dacia, care sa locuiasca in Pitesti sau sa fie dispus sa se mute in acest oras. Acesta va realiza proiectarea asistata a ansamblelor si subansamblelor, va concepe asamblarea 2D sau 3D si va realiza programele de masinare pentru masini unelte.

Printre posturile libere anuntate de Dacia se numara si unul pentru un specialist mentenanta mecanica. Persoanele care doresc sa candideze trebuie sa fie specializate pe mecanica si masini unelte, sa aiba cunostinte de constructie si functionare pentru masini-unelte clasice,... mai mult


Vineri, 10 Iunie 2011, ora 07:29

5 comentarii
Vrei sa fii functionar? Vezi in ce institutii publice se fac angajari

Vrei sa fii functionar? Vezi in ce institutii publice se fac angajari

Desi Guvernul a promis Fondului Monetar International ca reducerile de personal din sectorul public vor continua si in acest an, in institutiile publice inca se fac angajari.

Cei care isi doresc sa fie bugetari au posibilitatea sa lucreze in directiile ministerelor, in primarii sau pentru institutiile care gestioneaza fonduri europene. Cele mai multe posturi sunt pentru consilieri si experti.

La Transporturi se va organiza in 17 si 19 ianurie un concurs pentru ocuparea functiei publice de executie temporar vacanta de expert clasa I, gradul profesional asistent, la Directia Generala Infrastructura si Transport Naval.

Potrivit anuntului publicat pe site-ul ministerul Transporturilor, candidatii trebuie sa aiba studii superioare economice de lunga durata absolvite cu diploma de licenta sau echivalenta, cunostinte "nivel bine" de MS Office, Internet si e-mail si sa cunoasca cel putin o limba din Uniunea Europeana la "nivel bine". Candidatii trebuie sa aiba o vechime in specialitate de minim un an.

De asemenea, ministerul cauta si anumite calitati si aptitudini: asumarea responsabilitatilor, flexibilitate, capacitate de lucru individual si in echipa, capacitate de respectare a termenelor limita, capacitate de a duce la bun sfarsit sarcinile alocate, capacitate de organizare a propriei activitati.

Cei intersati trebuie sa stie si ca la ministerul Transporturilor e nevoie de disponibilitate pentru deplasari necesare indeplinirii atributiilor aferente postului,... mai mult


Vineri, 14 Ianuarie 2011, ora 07:37

1 comentariu
Guvernul face angajari la inceput de an

Guvernul face angajari la inceput de an

Secretariatul General al Guvernului scoate la concurs posturi de consilier, pentru persoane cu studii superioare in domeniile juridic, economic sau tehnic.

Potrivit unui anunt, postat pe site-ul SGG la data de 7 ianuarie 2011, dosarele de inscriere se pot depune in termen de zece zile de la data publicarii anuntului. Concursul va avea loc in data de 24 ianuarie, la sediul din Piata Victoriei.

Cei care sunt interesati trebuie sa indeplineasca anumite conditii - sa fie cetateni romani, sa nu fi suferit vreo condamnare pentru fapte ce i-ar face incompatibili cu functia pentru care candideaza, sa prezinte o recomandare de la ultimul loc de munca si un curriculum vitae. O alta cerinta este cunoasterea limbii engleze, iar candidatul trebuie sa aiba "disponibilitate pentru un program prelungit si activitate in conditii de stres".

Bibliografia de concurs cuprinde legislatie si lucrari stiintifice din domeniul relatiilor publice, management organizational, politici publice, parteneriat public-privat.

Potrivit datelor furnizate la cerere, la numarul de telefon pus la dispozitie prin anunt, peste 20 de posturi ar urma sa fie scoase la concurs, insa nu a fost precizat clar niciun numar, noteaza Agerpres. mai mult


Luni, 10 Ianuarie 2011, ora 23:44

Studiile superioare, un handicap la angajare?

Studiile superioare, un handicap la angajare?

Peste 11.000 de locuri de munca vacante sunt inregistrate in saptamana 8 - 14 octombrie 2010, potrivit Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM), insa cele mai multe dintre ele sunt destinate celor cu studii medii, in timp ce pentru absolventii facultatilor, oferta este cel putin limitata.

Posturile sunt impartite in majoritatea judetelor. Codase la numarul de oferte sunt judetele Alba cu 48 de oferte, Ialomita cu 54 si Covasna cu 70, iar la polul opus se afla Dolj, Iasi si Timis, cu 745, 714, respectiv 671 de locuri de munca.

Municipiul Bucuresti nu are disponibile decat 626 de locuri vacante, motiv pentru care nu s-a clasat in topul judetelor fruntase la oferte de munca.

La nivel national, pentru pesoanele cu studii superioare sunt inregistrate doar 487 de locuri, iar pentru ingineri, oferta alocata este de 207 de posturi.

Celelalte peste 10.000 de oferte sunt adresate persoanelor cu studii medii si absolventi de scoli profesionale. Ocupatiile care predomina ca numar in inregistrarile de la ANOFM sunt cele din industria confectiilor.

In conditiile in care nu exista cerere de munca din partea ANOFM pentru persoanele cu studii superioare, tinerii nu sunt motivati sa se mai duca la facultate.

Piata muncii a stagnat destul de mult din cauza starii economiei, iar somajul este in plina crestere.

Mai mult, persoanele care termina un master nu au posibilitati avantajoase de angajare, iar multi dintre ei ajung sa profeseze ca lucrator... mai mult


Duminica, 10 Octombrie 2010, ora 17:32

6 comentarii
Aproape 75% dintre firme au angajat tineri fara experienta

Aproape 75% dintre firme au angajat tineri fara experienta

Firmele de pe piata locala inca mai recruteaza tineri fara experienta, potrivit unui studiu realizat de compania de cercetare de piata Daedalus Millward Brown.

Datele arata ca aproape 75% dintre companii au angajat tineri fara experienta in ultimii doi ani.

Cele mai multe slujbe disponibile sunt cele de operator call center, reprezentant vanzari sau lucrator comercial, noteaza Cotidianul.ro.

Studiul mai arata ca peste 60% dintre companii vor sa angajeze tineri absolventi. Cu toate acestea, aproape una din cinci firme considera ca tinerii absolventi nu au suficiente cunostinte practice dupa terminarea studiilor.

Totodata, specialistii in recrutare sustin ca tinerii absolventi ai institutiilor de invatamant superior din Romania stau mai bine la cunostintele teoretice, competentele lingvistice si abilitatile de utilizare a computerului.

Insa o problema a acestora o reprezinta abilitatile de relationare si comunicare.

Specialistii mai spun ca sanse mai mari la angajare, au tinerii care vorbesc fluent doua-trei limbi straine, cei cu bune abilitati de comunicare si cunostinte solide de IT. mai mult


Joi, 09 Septembrie 2010, ora 23:36

1 comentariu
Romania in criza: termini facultatea si te faci... somer

Romania in criza: termini facultatea si te faci... somer

Doar 1 din 13 absolventi mai reuseste, in contextual actual al crizei economice, sa-si gaseasca un job dupa facultate.

In luna septembrie, numarul celor care din bancile facultatilor intra direct in randul somerilor a crescut de 4 ori, arata datele Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca, citate de Realitatea Tv.

In ceea ce priveste domeniile in care se mai fac angajari, IT-ul ramane in continuare lider in top.

Astfel, cei 9.000 de absolventi-someri inregistrati nu au ce face cu diploma de studii superioare.

Agentiei Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM) pune la dispozitie 8.808 locuri de munca, in saptamana 3-10 septembrie 2009.

La nivel national, pentru persoanele cu studii superioare, sunt oferite 325 locuri de munca. Cea mai bogata oferta este pentru ingineri si subingineri, respectiv 124 locuri de munca. mai mult


Sambata, 05 Septembrie 2009, ora 14:23

4 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Cometele au adus viata pe Pamant? Ce-a descoperit sonda spatiala Philae
  2. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  3. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  4. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  5. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  6. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  7. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  8. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  9. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  10. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala