antifrauda

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Seful Directiei Antifrauda Suceava, retinut de DNA: Anunta cand se faceau controale

Seful Directiei Antifrauda Suceava, retinut de DNA: Anunta cand se faceau controale

Seful Directiei Antifrauda Suceava, Ionut Vartic, si un om de afaceri au fost retinuti de DNA pentru folosire de informatii nedestinate publicitatii si complicitate la aceasta infractiune, inspectorul antifrauda fiind suspectat ca-l anunta pe omul de afaceri despre controalele la firmele sale.

Potrivit unui comunicat al DNA - Sectia de combatere a coruptiei, procurorii au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore a lui Ionut Daniel Vartic, seful Directiei Regionale Antifrauda Fiscala (DRAF) Suceava, pentru trei infractiuni de folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, si a omului de afaceri Corneliu Ciuchea, asociat si administrator al unei societati comerciale, pentru complicitate la aceeasi infractiune.

Potrivit procurorilor anticoruptie, in 15 mai 2014, Ionut Vartic i-a furnizat omului de afaceri date confidentiale privind un control inopinat pe care inspectorii DRAF Suceava urmau sa il faca la un complex comercial din zona industriala a municipiului Suceava. Divulgarea a avut drept scop asigurarea protectiei unei societati comerciale detinuta de Corneliu Ciuchea, care avea doua puncte de lucru in complexul respectiv.

DNA mai sustine ca seful Directiei Antifrauda Suceava a transmis in 17 iunie 2014 omului de afaceri Corneliu Ciuchea informatii confidentiale privind controalele pe care echipele de inspectori... mai mult


Vineri, 06 Februarie 2015, ora 17:51

2 comentarii
Alte articole despre: sef antifrauda Suceava retinut
Cati bani trebuie sa stranga sefii de la Antifrauda in sase luni - daca nu reusesc, pleaca

Cati bani trebuie sa stranga sefii de la Antifrauda in sase luni - daca nu reusesc, pleaca

Sefii numiti la Departamentul Antifrauda trebuie sa aduca in sase luni intre 800 de milioane de euro si 1 miliard de euro, a declarat miercuri ministrul de Finante, Daniel Chitoiu, la Comisiile reunite de buget-finante.

Acestia au fost numiti temporar cu contracte de management, informeaza Mediafax.

"Angajamentul nostru e ca noua structura (Antifrauda - n.red.) care va incepe actiunile sper eu incepand de maine sau poimaine, pentru ca s-a pus pe picioare, sa aduca in primele sase luni de zile cel putin 800 de milioane - 1 miliard de euro la bugetul de stat. Asta este obiectivul lor, sefii de acum care au fost numiti temporar pleaca daca nu realizeaza acest obiectiv", a sustinut Chitoiu.

El a precizat ca este vorba despre contracte de management si de mandat in cazul sefilor numiti la Departamentul Antifrauda.

Salarizarea acestora ar urma sa fie stabilita in functie de performanta, potrivit unui act normativ pe care ministrul intentioneaza sa-l promoveze.

Acesta a precizat ca prin reducerea TVA la paine au fost inregistrate primele rezultate centralizate de la institutiile de control (mai putin din cifrele ANAF, care se afla in reorganizare), care arata o reducere a evaziunii fiscale in prima luna cu 10-12%.

Chitoiu a mai afirmat ca din reorganizarea ANAF si din rezultatele care vor fi obtinute de structura antifrauda, veniturile bugetare din reducerea evaziunii vor creste intre 0,5-1% ca pondere in PIB. mai mult


Joi, 28 Noiembrie 2013, ora 13:07

4 comentarii
Spaima evazionistilor: Cand va fi operativa Directia Antifrauda

Spaima evazionistilor: Cand va fi operativa Directia Antifrauda

Directia Nationala Antifrauda Fiscala va fi operativa in cel mult o luna, a declarat marti ministrul Finantelor Publice, Daniel Chitoiu, la conferinta de lansare a proiectului de modernizarea a administratiei fiscale, care va fi implementat, in perioada 2013-2018, in colaborare cu Banca Mondiala.

"Imi doresc ca administratia fiscala sa fie in masura sa reactioneze operativ la toate informatiile si analizele privind evaziunea fiscala si frauda fiscala. Degeaba constatam dupa luni sau ani de zile ca anumite firme au facut evaziune fiscala, mergem cu toate structurile de control ale ANAF, le verificam, stabilim impozite si taxe suplimentare, majorari si penalitati, iar sumele nu se mai incaseaza niciodata.

Evidentele fiscale sunt incarcate cu sume care nu pot fi recuperate niciodata pentru ca firmele respective ori sunt cesionate, ori nu mai au niciun fel de patrimoniu, ori actionarii sunt disparuti", a spus Chitoiu.

Oficialul MFP a subliniat ca vrea ca in noua structura sa intre oameni profesionisti, integri si onesti.

"Nu mai vreau reclamatii din partea mediului de afaceri ca merg (inspectorii Fiscului - n.red.) in control de nenumarate ori intr-o luna, o jumatate de an sau un an si verifica numai aspecte formale. Vreau ca aceasta structura sa mearga la marea evaziune fiscala si frauda fiscala si la activitatile de contrabanda.

Care este rolul Directiei Antifrauda

Rolul Directiei Antifrauda este sa schimbe comportamentul celor care au intentia sau fac... mai mult


Marti, 10 Septembrie 2013, ora 16:40

2 comentarii
Luni se anunta sefii Directiilor Regionale Antifrauda

Luni se anunta sefii Directiilor Regionale Antifrauda

Premierul Victor Ponta va anunta, luni, sefii Directiilor Regionale Antifrauda, iar apoi vor fi organizate concursurile pentru infiintarea acestor structuri regionale.

Directiile Regionale Antifrauda vor avea sedii la Suceava, Constanta, Alexandria, Targu-Jiu, Deva, Oradea, Sibiu si Bucuresti, anunta Digi 24.

Directia Antifrauda va fi complet independenta, politic si administrativ. Angajatii acesteia vor colabora direct cu Parchetul si cu serviciile de informatii, care au atributii in combaterea evaziunii fiscale si a contrabandei.

Sediile regionale ANAF si Antifrauda, stabilite de Guvern

"Directia Antifrauda este o idee de reforma a administratiei fiscale pe care n-a realizat-o nimeni in ultimii 20 de ani", a anuntat saptamana trecuta Ponta. mai mult


Luni, 19 August 2013, ora 09:18

5 comentarii
Seful CNAS: Facem directie antifrauda cu experti MAI, ANAF, procuratura Interviu

Seful CNAS: Facem directie antifrauda cu experti MAI, ANAF, procuratura Interviu

Directorul Casei Nationale de Sanatate, liberalul Cristian Busoi, a vorbit, intr-un interviu acordat Ziare.com, despre principalele proiecte pe care le are in fruntea acestei institutii - cardurile de sanatate, stoparea fraudei din sistem si rezolvarea problemei citostaticelor pentru bolnavii de cancer.

Busoi spune ca va infiinta o directie antifrauda cu atributii extinse si va recruta pentru aceasta oameni specializati in lupta cu ilegalitatile, din cadrul Ministerului de Interne, Fiscului si procuraturii.

Despre cardurile de sanatate, liberalul sustine ca anul viitor vom avea un sistem functional, care va ajuta si la rezolvarea mai buna a problemelor de sanatate ale pacientilor, dar si la economisirea banilor publici.

Busoi promite si rezolvarea problemei citostaticelor pentru bolnavii de cancer, atat prin revederea protocoalelor terapeutice prin care se prescriu multe tratamente scumpe, dar si prin alocarea unor fonduri pentru bolnavii de pe listele de asteptare.

Citeste interviul acordat Ziare.com de Cristian Busoi, presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate:

Ati tinut, recent, o conferinta de presa, in care ati vorbit despre principalele directii in care vreti sa duceti CNAS. In privinta introducerii cardurilor de sanatate, in cat timp credeti ca se va finaliza distributia catre populatie?

Noi trebuie sa producem pana la sfarsitul anului 7,5 milioane de carduri, productia lor se va finaliza in cursul anului viitor.

Ca distributie, nu... mai mult


Vineri, 19 Iulie 2013, ora 09:30

5 comentarii
Noua Directie Antifrauda, un DNA pentru ANAF

Noua Directie Antifrauda, un DNA pentru ANAF

Noua Directie Antifrauda va functiona in cadrul ANAF, dar va avea un statut special, va fi un fel de DNA, dar in cadrul Parchetului, adica cu puteri speciale si va fi coordonata de Guvern, a declarat duminica, la Ruse, premierul Victor Ponta.

Potrivit acestuia, noua directie va fi coordonata de un magistrat, pentru ca va trebui sa lucreze cu procurori si cu servicii speciale.

"Va fi o Directie Antifrauda, pentru ca nu exista in acest moment. Va fi in cadrul ANAF, dar cu un statut special. (...) Singurul care poate conlucra la nivel institutional atat cu Ministerul Public, cat si cu serviciile de informatii, ca sa strangem toate informatiile ca sa fim foarte eficienti in aceasta Directie Antifrauda, pana la urma este de nivelul primului-ministru. Deci aceasta directie va fi in cadrul ANAF, nu mai rupem institutii, ca nu-si are sensul", a aratat premierul.

Victor Ponta a adaugat ca isi mentine decizia de a fi numit in fruntea viitoarei structuri un magistrat, judecator sau procuror", a spus seful Executivului. mai mult


Luni, 29 Aprilie 2013, ora 09:10

3 comentarii
Structura gigant antifrauda - cat de eficienta va fi impotriva evaziunii

Structura gigant antifrauda - cat de eficienta va fi impotriva evaziunii

Constant criticata pentru forma de organizare ineficienta, cu rezultate pe masura in ceea ce priveste evaziunea fiscala si fraudele, Agentia Nationala de Administrare Fiscala va fi supusa in perioada imediat urmatoare unui radical proces de restructurare, au anuntat oficialii.

Aceasta va presupune preluarea atributiilor Garzii Financiare, ale Directiei de supraveghere accize si operatiuni vamale din cadrul Autoritatii Nationale a Vamilor si ale Unitatii de investigatii fiscale din cadrul ANAF de catre o entitate distincta, denumita Structura de Antifrauda vamala si fiscala.

Demersul este privit cu neincredere de specialistii din domeniul fiscal, care atrag atentia ca este nevoie, oricum de masuri ample pentru combaterea fenomenului care genereaza ingrijorari din ce in ce mai mari.

"Nu stiu in acest moment cum va functiona noua structura si ce va face. Daca inlocuim trei structuri cu una singura, dar care este la fel de ineficienta nu cred ca rezolvam problema. Noua structura trebuie sa poata, din plan operational, sa atace partea de evaziune fiscala, trebuie gandit la nivel strategic tot procesul, nu se rezolva de la sine problema prin aceasta actiune", a precizat Ionut Dumitru, presedintele Consiliului Fiscal, pentru Ziare.com.

Reformele necesare pornesc de la organizarea administratiilor locale, la infrastructura IT.

"Pe partea de administrare fiscala avem nevoie de o reforma foarte adanca. Trebuie regandit tot sistemul de colectare cu administratiile... mai mult


Miercuri, 20 Februarie 2013, ora 15:34

5 comentarii
Claudiu Dumitrescu va conduce inca cinci ani Departamentul de lupta antifrauda

Claudiu Dumitrescu va conduce inca cinci ani Departamentul de lupta antifrauda

Premierul Emil Boc a semnat luni decizia prin care procurorul Claudiu Dumitrescu este numit in functia de sef, cu rang de secretar de stat al Departamentului pentru lupta antifrauda, pentru un mandat de cinci ani.

Lui Dumitrescu, cel care a condus si pana in prezent institutia, ii fusese prelungita vineri detasarea, tot prin semnatura premierului, pana in 2013, insa aceasta decizie a fost abrogata.

Ca procuror, Dumitrescu este cunoscut pentru instrumentarea, printre altele, a dosarului "Caltabosul", in care a fost implicat fostul ministru al Agriculturii, liberalul Decebal Traian Remes, si a dosarului "Valiza", in care a fost implicat Gigi Becali. mai mult


Marti, 05 Iulie 2011, ora 22:52

Botis, verificat si de Departamentul de Lupta Antifrauda

Botis, verificat si de Departamentul de Lupta Antifrauda

Ministrul Muncii, Ioan Botis, este verificat si de Departamentul de Lupta Antifrauda (DLAF), care s-a autosesizat dupa articolele din media legate de un posibil conflict de interese in care ministrul si sotia sa s-ar afla.

"Am analizat informatiile din presa si in special declaratiile ministrului Botis si am decis sa incepem o ancheta pentru a lamuri ce s-a intamplat exact in acest caz. Vom cere Autoritatii de Management a Programului Operational Sectorial "Dezvoltarea Resurselor Umane" (AM POS-DRU) sa ne puna la dispozitie toate documentele programului accesat de ONG-ul pentru care lucreaza sotia demnitarului. Dupa ce le vom analiza vom actiona in consecinta", au declarat pentru Mediafax surse din interiorul DLAF.

Potrivit acelorasi surse, ancheta ar urma sa inceapa "imediat", cererile catre AM POS-DRU urmand sa fie redactate si transmise in aceasta saptamana.

DLAF este institutia corespondenta in Romania a Oficiului European de Lupta Anti-Frauda (OLAF), care investigheaza cheltuirea banilor europeni in statele membre UE.

Ministrul Muncii, Ioan Botis, este verificat si de inspectorii Agentiei Nationale de Integritate (ANI), care urmeaza sa stabileasca daca demnitarul se afla intr-un conflict de interese, avand in vedere ca sotia acestuia este consilier pe proiectul "Sansa la demnitate", finantat de UE si Guvern. mai mult


Marti, 19 Aprilie 2011, ora 13:43

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Viral: Milioane de oameni, impresionati de stranutul unui caine (Video)
  2. Intr-un oras din Romania se traieste mai bine ca la Paris, Roma sau New York
  3. Protest cu sute de femei goale in Canada, din cauza unui politist (Foto)
  4. Alarma falsa: Fratele leului Cecil este in viata si gata sa preia conducerea
  5. Cele mai interesante filme care vor aparea in cinematografe in august (Video)
  6. Lupta cu rechinii: Cum s-a salvat un australian, fost boxer, de marele alb
  7. Lucrul uimitor pe care il fac albinele pentru a-si proteja familiile de boli
  8. Nadia Comaneci si Arnold Schwarzenegger - orice roman ar trebui sa fie mandru de aceste imagini (Video)
  9. Aveti grija ce fotografiati in Grecia! O poza din Rodos a trimis-o dupa gratii
  10. Cometele au adus viata pe Pamant? Ce-a descoperit sonda spatiala Philae