antivirus calculator

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Calculatoarele din intreaga lume in fata Apocalipsei Windows XP! Iata scaparea

Calculatoarele din intreaga lume in fata Apocalipsei Windows XP! Iata scaparea

Utilizatorii de calculatoare care folosesc sistemul de operare Windows XP se gasesc in fata "Apocalipsei" din 8 aprilie? Atunci, Microsoft nu va mai oferi update-uri de securitate, iar calculatoarele vor fi expuse unor uriase amenintari din spatiul cibernetic.

Potrivit ultimelor estimari, in intreaga lume exista unu din trei calculatoare care utilizeaza vechea versiune Windows XP, cel mai popular sistem din randul utilizatorilor mondiali de computere, scrie Phys.

Expertii in securitate avertizeaza ca aceste calculatoare vor deveni mult mai vulnerabile la virusi, spyware si alte programe malware, dupa retragerea sprijinului de securitate din partea Microsoft.

Nimeni nu prezice un cataclism in stilul mayas, dar utilizatorii Windows XP trebuie sa tina cont de anumite lucruri.

Microsoft a inceput sa vanda XP in anul 2001, cu mult inaintea versiunii Vista si a celor ulterioare Windows 7 si Windows 8. Compania americana a anuntat ca a extins deja prea mult ciclul versiunii XP, in timp ce noile sisteme de operare ofera mult mai multa securitate si performanta.

Compania de cercetare Net Market Share estimeaza ca aproape 30% dintre computerele din intreaga lume mai foloseste Windows XP, in timp ce altii considera ca exista mai mult de 200 de milioane de utilizatori de XP.

"Programele de securitate pot detecta si neutraliza malware-ul, dar nu pot repara vulnerabilitatile sistemului de operare XP", a declarat Gerry Egan, director in cadrul firmei de securitate... mai mult


Joi, 27 Martie 2014, ora 23:44

11 comentarii
Care sunt cei mai buni antivirusi din lume in 2014? Testele arata topul mondial

Care sunt cei mai buni antivirusi din lume in 2014? Testele arata topul mondial

Cel mai recent raport al laboratorului independent AV-Test, realizat in urma unor teste efectuate in lunile ianuarie si februarie 2014, a dezvaluit cele mai bune solutii antivirus din lume. Pe primele locuri s-au situat programele de la Bitdefender, Kaspersky si Qihoo.

Testele s-au realizat pe calculatoare care foloseau sistemul de operare Windows 7 pe 64 de biti, potrivit IT Pro Portal.

In acest test, fiecare produs antivirus putea acumula 6 puncte la fiecare dintre cele trei categorii: protectie, performanta si usurinta in utilizare.

La categoria protectie, s-a verificat modul in care programele protejeaza impotriva atacurilor virusilor si ale programelor malware, cele mai recente si mai raspandite din lume.

Performanta s-a bazat pe modul in care programul antivirus incetineste activitatile curente ale utilizatorilor, precum copierea de date si descarcarea de software.

Usurinta in utilizare nu s-a referit la folosirea interfetei unui program, ci mai degraba la cat de des si cat de bine raporteaza antivirusul un fisier bun sau un site ca fiind malware.

Astfel, dupa analizele efectuate de AV-Test, s-a constatat ca pe primele locuri s-au situat programele antivirus ale companiei romanesti Bitdefender, al firmei rusesti Kaspersky si Qihoo, din China, care au obtinut 17,5 puncte. Au urmat McAfee, Norton si Trend Micro cu 17 puncte fiecare. mai mult


Miercuri, 26 Martie 2014, ora 07:57

2 comentarii
Cei mai buni antivirusi din lume in 2014: Romanii de la Bitdefender, in top

Cei mai buni antivirusi din lume in 2014: Romanii de la Bitdefender, in top

Care sunt programele antivirus actuale care va pot proteja cel mai bine calculatorul? Ei bine, in urma testarii a 45 de programe de catre laboratoare speciliazate independente s-a stabilit topul din 2014 al celor mai bune solutii antivirus din lume.

Rezultatele arata ca cele mai bune programe sunt Bitdefender Antivirus Plus 2014 (produs de o companie din Romania), Norton AntiVirus 2014 si Webroot Secure Anywhere Antivirus 2014, potrivit PC Mag.

S-au efectuat teste in cadrul unor laboratoare independente, precum AV-test, AV-Comparatives, Dennis Tehnologies Labs, ICSA Labs, Virus Bulletin si West Coast Labs.

S-au identificat cinci categorii principale: de detectare, de curatare, de protectie, alarme false si de performanta.

Domeniul antivirus este unul foarte larg, iar testele generale au inclus 45 de programe antivirus. Rezultatele cele mai bune, care au primit titlul Editors' Choice din partea revistei PC Mag pentru cele mai bune programe antivirus au fost Bitdefender Antivirus Plus 2014, care costa 39,95 de dolari, al companiei romanesti BitDefender, Norton AntiVirus 2014, la 49,99 de dolari, al firmei Norton si Webroot Secure Anywhere Antivirus 2014, la 19,99 dolari, al companiei Webroot.

In top au urmat Kasperski Anti-Virus 2014, care costa 17,70 dolari si McAfee AntiVirus Plus 2014, la 52,65 dolari.

Pentru sectiunea programelor antivirus gratuite, titlul Editors' Choice a fost atribuit lui AVG AntiVirus Free 2014. In top au mai fost Avira Free... mai mult


Sambata, 22 Februarie 2014, ora 09:18

10 comentarii
O solutie care parea SF acum cativa ani: un stick USB inlatura automat toti virusii din calculator

O solutie care parea SF acum cativa ani: un stick USB inlatura automat toti virusii din calculator

O noua solutie antivirus ii va ajuta pe specialistii IT in lupta impotriva virusilor. Compania Malwarebytes a creat un stick USB care, dupa ce este introdus in dispozitivul infectat, scaneaza automat tot sistemul si inlatura "inamicul".

Producatorul sustine ca flash-ul antivirus lucreaza chiar si atunci cand calculatorul este inchis. Solutia, numita Techbench, reprezinta un stick USB cu capacitatea de 16 GB, care scaneaza automat computerul infestat, eliminand virusi de tip trojan, spyware si alte fisiere malware.

Malwarebytes descrie Techbench ca "plug-in-and-leave", tehnologie pentru profesionisti care ofera un mod mai rapid de lupta impotriva amenintarilor internautice. Programele antivirus necesita timp pentru instalare, plus ca fiecare amenintare are specificul ei, uneori fiind nevoie de mai multe solutii pentru inlaturarea amenintarii, noteaza Tech News.

Sitck-ul USB contine o copie a Malwarebytes Anti-Malware si Malwarebytes Chameleon, soft care neutralizeaza fisierul infestat si il pune in carantina pe flash-ul USB, pentru a preveni o a doua infestare a calculatorului. Dupa finalizarea scanarii si descoperirea virusului, Techbench instaleaza o copie a Malwarebytes Anti-Malware pe calculatorul curat, daca e necesar.

Techbench este creatia fondatorului si CEO al Malwarebytes, Marcin Kleczynski. Acesta este un produs facut de specialisti pentru specialisti, a comentat acesta. Pentru oamenii din industria IT nu exista nimic mai stresant decat sa se ocupe de... mai mult


Vineri, 04 Octombrie 2013, ora 14:41

1 comentariu
Atentie la virusi: Unu din zece calculatoare cu antivirus este infectat. Care e solutia

Atentie la virusi: Unu din zece calculatoare cu antivirus este infectat. Care e solutia

Cel putin unu din zece computere echipate cu o solutie antivirus este infectat cu virusi, releva datele furnizate de Bitdefender QuickScan, scaner-ul de securitate ce identifica amenintarile informatice active prin verificarea zonelor critice din computere.

Testul realizat in prima jumatate a anului arata ca in medie 11,6% dintre computerele scanate cu Bitdefender QuickScan sau cu aplicatia pentru desktop - 60-Second Virus Scanner - sunt infectate cu cel putin un tip de software periculos.

Studiul mai arata ca dispozitivele infectate ruleaza o varietate de sisteme de operare, de la versiuni vechi de Windows, ce nu mai pot fi actualizate (precum Windows 2000, ce si-a incheiat ciclul de viata in iulie 2010) pana la Windows 8 - cea mai recenta versiune a sistemului de operare al Microsoft, conform comunicatului remis Ziare.com.

Numarul de infectii gasite pe fiecare platforma este proportional cu cota de piata a fiecarei editii de Windows.

"In mai putin de 10 ani cantitatea de software periculos a crescut de la infectii sporadice la mai mult de 145 de milioane de amenintari cunoscute, o rata de 40.000 de virusi pe zi. Acest lucru pune o presiune uriasa pe solutiile antivirus si creste probabilitatea unor infectii in cazul in care antivirusul si sistemul de operare nu sunt actualizate regulat.

Din acest motiv, o a doua opinie - obtinuta printr-o scanare online -, ar putea identifica incidentele de securitate inainte de a produce efecte asupra utilizatorului", a... mai mult


Joi, 05 Septembrie 2013, ora 21:58

Germanii claseaza antivirusul Bitdefender din Romania pe primul loc in lume

Germanii claseaza antivirusul Bitdefender din Romania pe primul loc in lume

Testele efectuate de catre institutul german AV-TEST a clasat antivirusul Bitdefender Internet Security 2013 din Romania pe primul loc in lume, in clasamentul celor mai bune soft-uri de securitate pentru PC-uri.

Bitdefender a fost considerat tot numarul 1 mondial si de catre institutul austriac AV-Comparatives, potrivit Hispanic Business.

De asemenea, Bitdefender a obtinut si premiul PCMag Editor Choice pentru cea mai buna solutie software antivirus din partea prestigioasei reviste internationale.

"Daca vrei un mega-set de programe care face aproape totul in domeniul securitatii, Bitdefender se potriveste perfect", a spus Neil Rubenking de la PCMag.

Luna trecuta, Bitdefender a lansat ultima sa generatie de produse inovatoare, inclusiv Bitdefender Photon, care foloseste o noua tehnologie pentru scanarea rapida a calculatorului.

"Aceste analize din PCMag sunt o sursa de mandrie pentru Bitdefender. Ele confirma in continuare ca noi cream produse de inalta calitate pe piata.

Din ce in ce, invingem cele mai bune produse de pe piata, batandu-ne propriul nostru record", a declarat Catalin Cosoi, Chief Security Strategist de la Bitdefender.

Compania Bitdefender din Romania este producatorul unuia dintre cele mai rapide softuri de securitate pe Internet de pe plan mondial. Compania este unul dintre liderii industriei de securitate, dezvoltand softuri antivirus premiate, inca din anul 2001.

Astazi, tehnologia Bitdefender protejeaza datele digitale ale... mai mult


Joi, 01 August 2013, ora 19:42

5 comentarii
Cum reusim sa reducem costurile si riscurile legale, externalizand procesul de calculare a salariilor

Cum reusim sa reducem costurile si riscurile legale, externalizand procesul de calculare a salariilor

Externalizarea salarizarii vs serviciu in-house

Procesul de salarizare reprezinta o ramura importanta a activitatii unei companii, drept pentru care are nevoie de resurse numeroase si de o atentie sporita.

Experienta ultimilor ani a aratat ca tot mai multe companii iau in calcul externalizarea salariilor, in primul rand pentru a reduce costurile si apoi pentru minimizarea riscurilor. In Romania mai putin de 10% din numarul total de companii au ales sa externalize departamentul de salarizare si administrare de personal, in timp ce media europeana este de peste 20%, acest procent urcand la peste 50% in Belgia sau Danemarca.

O companie cu 100 de angajati poate economisi anual peste 3.500 de euro externalizand calcularea salariilor

Reducerea costurilor este unul din motivele de baza care determina companiile sa externalizeze.

Costurile interne ale unui companii care alege sa calculeze intern salariile sunt constituite din salariile angajatilor, licentele si mententanta programelor informatice folosite (software de salarizare, licente de MS Office, antivirus, etc), amortizarea echipamentelor hardware (PC, server), chiria spatiului, utilitatile, costurile cu telefonia fixa sau mobila, dezvoltarea profesionala a angajatilor precum si managementul acestora.

Astfel, conform unor calcule interne, o companie avand 100 de angajati economiseste in medie prin externalizare o suma lunara de aproximativ 300 de euro.

Administratorul unei companii poate raspunde penal... mai mult


Luni, 17 Iunie 2013, ora 12:00

Un calculator din zece e virusat

Un calculator din zece e virusat

Bitdefender QuickScan, serviciul gratuit ce detecteaza virusii, a identificat in primul trimestru al acestui an peste 10.000 de sisteme infectate in Romania, din cele peste 100.000 scanate in total.

Proportia este asemanatoare si la nivel global, pentru ca, din cele peste un milion de sisteme verificate in intervalul 1 ianuarie - 30 martie, au fost detectate cu virusi circa 10% dintre ele, se arata intr-un comunicat al companiei Bitdefender.

Astfel, pe un numar semnificativ din computerele scanate, au fost detectate keyloggere, aplicatii de supraveghere ce monitorizeaza apasarile de taste, website-urile vizitate si care pot inregistra ce se intampla pe desktop-ul utilizatorilor. Or, prin folosirea unui computer pe care ruleaza un astfel de keylogger, utilizatorul se expune furtului de identitate, pierderilor de date personale sau chiar furtului de bani.

Tocmai de aceea este recomandata rularea programului de detectare a virusilor inainte de accesarea serviciilor de risc ridicat, cum ar fi platformele de Internet Banking.

Potrivit specialistilor, virusii devin din ce in ce mai sofisticati, asa ca instrumentele traditionale de protectie, de tipul antivirus bazat pe semnaturi, trebuie completate de solutiile de securitate in cloud, ce asigura o protectie mult mai avansata.

Mai mult, numarul virusilor creste cu aproximativ 55.000 de noi variante pe zi, ceea ce inseamna ca la fiecare doua secunde ia nastere o noua amenintare informatica.

A.V. mai mult


Marti, 17 Aprilie 2012, ora 22:33

1 comentariu
Alte articole despre: virusi computer, antivirus Bitdefender
Cei mai buni antivirusi pentru Windows 7

Cei mai buni antivirusi pentru Windows 7

Daca sunteti utilizatori ai Windows 7 si doriti un antivirus cat mai eficient, iata in randurile de mai jos un top al celor mai bune 10 astfel de software-uri pentru cel mai nou sistem de operare al Microsoft.

Panda Antivirus Pro 2011

Panda Antivirus Pro 2011 ofera una din cele mai eficiente protectii. Instalati-l si uitati de virusi, spyware, rootkit-uri, hackeri si fraude online. Cu ajutorul sau poti chat-ui, imparti poze si video, poti face cumparaturi online si rasfoi internetul in deplina siguranta.

Avira AntiVir

Avira Premium est un antivirus foarte apreciat de internauti. Pune la dispozitia clientilor sai o tehnologie ce permite indepartarea si eliminarea virusilor inainte ca acestia sa ajunga la tine si computerul tau. Avira AntiVir este un software usor de utilizat si de instalat ce ofera protectie antispyware, protectie antiphishing, protectie AntiRootkit si MailGuard.

ESET NOD32 Antivirus 4

ESET NOD 32 este extrem de rapid si eficient si functioneaza in background fara a va deranja in vreun fel activitatea. Pentru ca utilizeaza doar 60 MB de memorie, acesta permite economisirea de energie a bateriei, fiind o varianta foarte buna si pentru PC-urile portabile. Cu ajutorul acestuia puteti fi convinsi ca sunteti protejati impotriva unei game largi de atacuri, inclusiv web-access, protocol de filtrare, etc.

Avast Pro Antivirus 6

Avast foloseste tehnica de virtualizare completa pentru a va spori protectia. Avast beneficiaza de un boot scanner... mai mult


Duminica, 28 August 2011, ora 10:16

7 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Nunta care a uimit o lume intreaga: Un baiat de 9 ani si o femeie de 62
  2. Fenomen spectaculos la Mamaia, deasupra lacului Siutghiol (Foto)
  3. Aparatul care-ti calca singur hainele in doar 10 minute
  4. Modul bizar prin care un barbat vrea sa devina o celebritate mondiala (Video)
  5. Fototeca de aur: Sapte regi intr-un cliseu si alte momente inedite (Galerie foto)
  6. Pomul lui Matusalem a renascut, dupa doua milenii
  7. Fizicienii sustin o teorie neobisnuita: Omenirea traieste in universuri multiple (Video)
  8. Omul care explica rotatia Pamantului cand Copernic si Galileo nici nu erau nascuti
  9. Misterul craterului urias de la "sfarsitul lumii", din Rusia, a fost descifrat (Video)
  10. Fotografia zilei: O forta uimitoare a naturii