antonescu functionare parlamentul european

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Cum vrea Antonescu sa arate noua Constitutie

Cum vrea Antonescu sa arate noua Constitutie

Presedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat ca USL doreste sa modifice "niste articole" ale Constitutiei, care sa intareasca puterea Parlamentului in raport cu Executivul.

"Avem de gand sa modificam si niste articole care sa intareasca puterea Parlamentul in raport cu Executivul. Sa limitam regimul ordonantelor de urgenta, de exemplu. Angajarea raspunderii Guvernului - o singura data pe sesiune. Atunci este evident ca orice guvern va fi foarte rezervat in a-si trage singurul glont pe un interval de sase luni.

De asemenea, ideea ca motiunea simpla care cere o demitere a unui ministru daca este votata in Parlament sa aiba drept consecinta obligatorie schimbarea ministrului respectiv.

In privinta temei suspendarii s-a propus, domnul Ponta a propus chestiunea acesta ca sa procedam dupa modelul austriac. Daca se ajunge la o suspendare a presedintelui in aceleasi conditii de incalcare a Constitutiei si daca referendumul pentru suspendare nu reuseste in sensul ca sunt mai multe voturi in favoarea presedintelui decat in favoarea propunerii Parlamentului, atunci Parlamentul se dizolva.

Eu sunt cel care am propus ca mandatul presedintelui sa scada la 4 ani pentru ca alegerile parlamentare sa nu se mai suprapuna cu cele prezidentiale. Atunci vom avea din doi in doi ani alegeri", a afirmat liderul PNL, miercuri seara, intr-o emisiune la Antena 3.

El a declarat ca discutia cu premierul Victor Ponta privind modificarea Constitutiei nu a fost nici prima si nici... mai mult


Joi, 30 Mai 2013, ora 07:55

8 comentarii
Antonescu: Audierea in Parlament a unui ministru, cel mai important lucru din lume

Antonescu: Audierea in Parlament a unui ministru, cel mai important lucru din lume

Presedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat sambata, in ultima conferinta de presa din acest an, ca intentioneaza sa propuna schimbari importante in functionarea Parlamentului, care trebuie sa devina "cel mai important for din aceasta lume".

"Intentionam sa schimbam lucruri in mecanismele de functionare ale Parlamentului. Nu vom avea cu adevarat o democratie si un stat de drept pana cand parlamentul si nu altcineva va fi centrul de greutate al vietii politice. Asta inseamna asumarea unei demnitati speciale(...) o recuperare si un castig de prestigiu in fata societatii, absolut necesare", a mai declarat liderul PNL, subliniind ca "anul 2013 va fi cel mai greu si anul decisiv".

Crin Antonescu a sustinut ca trebuie revizuita Constitutia, iar in cazul Parlamentului va propune cateva schimbari legate de eficientizarea activitatii lui.

"Cred ca, in buna parte, modalitatea de functionare a Parlamentului European poate fi impumutata. Cred ca trebuie largit locul dezbaterilor in parlament asupra unor teme majore, chiar daca nu e vorba strict de legi. Activitatea in comisiile parlamentare poate fi mai bine ordonata si responsabilitatea trasata direct", a declarat Crin Antonescu, facand referire inclusiv la introducerea unor raportori ca in Parlamentul European, dar si a unor "masuri de regularizare in ceea ce priveste consumul de timp".

Crin Antonescu a subliniat ca "tine de parlament sa impuna o relatie cu guvernul".

"O audiere in Parlament a unui ministru sa... mai mult


Sambata, 29 Decembrie 2012, ora 15:14

6 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
  1. Ametitor: Cel mai rapid lift din lume - Ce viteza prinde
  2. Baronul Munchausen a ajuns erou in...Transnistria
  3. Incredibil: Un copil a zburat 5 ore ascuns langa trenul de aterizare al unui avion
  4. Cum combati evaziunea, varianta Grecia: Tombola cu Ferrari, Lamborghini si Porsche
  5. Un nou soc in serialul care a cucerit lumea. Fanii Game of Thrones sunt revoltati
  6. Experimentele lui Minovici: Omul care a sfidat moartea
  7. Inundatii la Valcea: Dorel asfalteaza o canalizare. Il ajuta si localnicii, cu o bancheta
  8. Reclama socanta in ajun de Inviere: Iisus fumeaza marijuana si ...
  9. Capre cu trei, patru si cinci coarne in Mehedinti
  10. Doctorii au ramas socati cand au gasit 12 lingouri de aur in stomacul unui om