apartament anl pret

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Guvernul a modificat Legea ANL: Tinerii pot cumpara case si in rate sau cu credit garantat de stat

Guvernul a modificat Legea ANL: Tinerii pot cumpara case si in rate sau cu credit garantat de stat

Tinerii chiriasi ai imobilelor apartinand Agentiei Nationale de Locuinte (ANL) vor putea cumpara casa respectiva fie cu un credit bancar contractat cu garantia statului, fie cu plata in rate lunare, cu un avans de minimum 15% din valoarea de vanzare, procedura nepermisa pana in prezent.

Facilitatile la cumpararea de catre tineri a unei locuinte ANL au fost introduse de Guvern, printr-o ordonanta aprobata in sedinta de miercuri.

Legislatia aplicata pana in prezent stabileste ca locuintele ANL pentru tineri in varsta de pana in 35 ani destinate inchirierii, inclusiv cele construite si destinate in mod exclusiv inchirierii tinerilor specialisti din invatamant sau sanatate, pot fi vandute titularilor contractelor de inchiriere dupa expirarea a minimum un an de inchiriere neintrerupta, fara ca vanzarea sa fie conditionata de varsta solicitantului.

Locuintele ANL se vand ca painea calda - vezi ofertele

Pretul locuintei putea fi insa achitat doar integral la data incheierii contractului, din sursele proprii ale cumparatorului si/sau din credite contractate de catre acesta de la institutii financiare autorizate.

Prin ordonanta aprobata miercuri, Guvernul a decis ca aceste credite vor putea fi contractate "inclusiv cu garantia statului", in termen de 5 zile lucratoare de la data inscrierii dreptului de proprietate in cartea funciara, si ca pretul de vanzare va putea fi achitat si in rate lunare, cu un avans de minimum 15% din valoarea de vanzare.

"Pentru... mai mult


Miercuri, 23 Iulie 2014, ora 21:37

3 comentarii
Locuintele ANL se vand ca painea calda - vezi ofertele

Locuintele ANL se vand ca painea calda - vezi ofertele

Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL) a vandut din octombrie pana in prezent 380 de locuinte prin "Prima Casa", in valoare de 37 milioane de lei, aproape cat vanzarile totale realizate de Agentie intre anii 2009 si 2013.

"Vanzarile prin 'Prima Casa' au mers foarte bine. In perioada de cand programul 'Prima Casa' a inceput sa se adreseze si cumparatorilor de locuinte de la ANL si pana in prezent, am vandut 380 de locuinte pentru tineri de pana la 35 de ani, bugetul obtinut fiind de 37 milioane de lei.

Spre comparatie, in patru ani, 2009-2014, ANL a vandut 413 locuinte, care au adus un buget de 45 de milioane de lei", a declarat Dumitru Nancu, directorul general al ANL, la conferinta de lansare a targului imobiliar national - tIMOn.

Pentru achizitia de locuinte construite de ANL, plafonul de garantii de la stat se ridica la 497 milioane de lei, circa 40% din bugetul pentru "Prima Casa".

"Sumele obtinute din vanzarile de locuinte sunt utilizate pentru constructia altora in cadrul aceluiasi proiect. Pentru impulsionarea vanzarilor am inceput o campanie 'door to door' (din usa in usa), prin care consilierii ANL incearca sa prezinte oferta pentru tinerii care stau cu chirie", a adaugat Nancu.

El a mentionat ca pana la 31 de iulie, locuintele ANL pot fi cumparate cu 326 de euro pe metru patrat, astfel ca pentru o garsoniera pretul total este de 81.000 de lei (circa 18.000 de euro), pentru un apartament cu doua camere de 113.200 de lei (25.000 euro), iar pentru... mai mult


Joi, 24 Aprilie 2014, ora 15:07

Seful ANL: Ce ii impiedica pe dezvoltatori sa construiasca mai ieftin

Seful ANL: Ce ii impiedica pe dezvoltatori sa construiasca mai ieftin

Seful Agentiei Nationale pentru Locuinte, Cosmin Ilina, considera ca multi dintre dezvoltatorii imobiliari dau dovada de lipsa de profesionalism si de lacomie, intrucat construiesc la preturi peste nivelul pietei sau refuza sa vanda la preturi mai mici.

"Cine vrea sa isi continue afacerea, fara sa mai vada in fata ochilor numai euro, vinde zece unitati la pretul pietei sau mai mic, ca sa isi asigure un cash-flow care sa ii permita sa mearga mai departe. Multi nu vand. Stau asa cu ele si asteapta pana vine banca.

Ei sunt obligati prin contractul de creditare ca pana la o anumita data sa construiasca un numar de apartamente pe care sa le vanda la un pret prestabilit. Daca te-ai nenorocit, trebuie sa iti asumi si efectele", a declarat Cosmin Ilina pentru Capital.

El a explicat si de unde rezulta diferentele mari de cost intre locuintele construite de ANL si cele ridicate de privati.

"Nu vreau sa fac comparatie intre stat si privat, pentru ca fiecare are obiective diferite. Dar ce ii impiedica pe privati sa construiasca la acelasi nivel de calitate si sa ajunga la pretul la care pot sa vanda? Noi incercam sa limitam costurile, pentru ca noi nu promovam locuinte de lux. Sunt locuinte decente, cu o suprafata conform normativelor.

Diferenta de calitate poate fi facuta aproape exclusiv la nivel de finisaje. Dupa care vine terenul. Constructia ANL se face pe un teren pus la dispozitie gratuit si concesionat de primarie, iar dezvoltatorul plateste 300 euro/mp", a spus... mai mult


Sambata, 15 Septembrie 2012, ora 17:48

3 comentarii
De ce costa apartamentele ANL asa de putin?

De ce costa apartamentele ANL asa de putin?

Agentia Nationala pentru Locuinte va vinde apartamente la pretul de 407 euro/metrul patrat, inclusiv TVA, in acest an. In aceeasi perioada, dezvoltatorii privati cer intre 800 si 1.200 de euro/mp. De ce?

Raspunsul este simplu: terenul pe care locuintele ANL sunt construite nu este vandut, ci doar apartamentul in sine, relateaza Ziarul Financiar. Terenul apartine primariilor.

De asemenea, toate locuintele noi construite de dezvoltatorii privati au fost construite anii trecuti, cand preturile, atat pentru materialele de constructii, cat si pentru teren, erau mult mai mari. In plus, la acestea se adauga si profitul dezvoltatoriilor, in timp ce ANL nu adauga acest lucru.

Inainte, insa, de a va gandi la mutare, trebuie sa stiti ca locuintele ANL nu pot fi vandute decat celor care au locuint in ele cel putin un an, cu chirie. In aceasta situatie se afla 20.000 de unitati, potrivit Elenei Udrea, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului.

Aproximativ 2.000 dintre acestea se afla in Bucuresti, o mare parte in cartierul Brancusi din Drumul Taberei, unde apartamentele cu doua camere costa intre 20.000 si 25.000 de euro. In schimb, in blocurile vecine, vechi de 30 de ani, preturile incep de la 45.000 de euro. mai mult


Vineri, 04 Iunie 2010, ora 13:42

5 comentarii
Locuintele ANL pot fi cumparate dupa un an de la inchiriere

Locuintele ANL pot fi cumparate dupa un an de la inchiriere

Locuintele ANL vor putea fi cumparate la un an de la inchiriere, dupa ce senatorii au aprobat, in acest sens, OUG 14/2010 care modifica Legea Agentiei Nationale pentru Locuinte (ANL), reducand perioada obligatorie in care un tanar trebuie sa stea cu chirie intr-o locuinta ANL, inainte sa o poata cumpara.

Actul normativ a fost aprobat in plenul Senatului cu 66 de voturi pentru si un singur vot impotriva.

In timpul dezbaterilor, liderul grupului parlamentar al UDMR, Andras Fekete, a sustinut ca senatorii UDMR vor vota in favoarea modificarii, desi senatorul Tiberiu Gunthner (UDMR) anuntase ca va respinge Ordonanta, pe motiv ca Executivul a emis deja o alta care modifica acelasi articol din legea ANL.

Locuintele ANL vor fi cumparate la un pret unic national

La randul sau, secretarul de stat Barna Tanczos considera ca "nu dauneaza sanatatii ca intr-un bloc ANL sa traiasca si chiriasi si proprietari".

De asemenea, secretarul Comisiei pentru administratie din Senat, Trifon Belacurencu (PSD+PC), a subliniat ca OUG 14/2010 ar trebui aprobata, pentru ca cealalta Ordonanta modifica doar aspectul modului de calcul al valorii de vanzare a locuintelor pentru tineri, nefacand referire la diminuarea timpul obligatoriu de inchiriere pana la data cumpararii locuintei si nici la faptul ca vanzarea locuintei nu va mai fi conditionata de varsta solicitantului.

Si senatorul PD-L Radu Alexandru a sustinut adoptarea Ordonantei, afirmand ca programul ANL este unul extrem de... mai mult


Miercuri, 28 Aprilie 2010, ora 16:21

Locuintele ANL vor fi cumparate la un pret unic national

Locuintele ANL vor fi cumparate la un pret unic national

Tinerii care locuiesc in chirie, in locuinte construite prin ANL, isi vor putea cumpara casele la un pret unic national, care va fi anuntat la sfarsitul acestei saptamani, printr-un ordin comun al Ministerelor Dezvoltarii Regionale si Finantelor Publice, a anuntat la Brasov, ministrul de resort, Elena Udrea, la reuniunea primarilor de orase din Romania.

Aceasta considera ca in acest fel se va elimina diferenta foarte mare de pret intre un apartament ANL construit in Bucuresti si unul in provincie, singura diferenta care va ramane, fiind cea a terenului, dar numai daca se ia decizia ca acesta sa se vanda si sa nu mai ramana in concesiune cum este in prezent.

Ministrul Dezvoltarii i-a indemnat pe primarii din orase sa vanda cat mai repede locuintele ANL, pentru ca ministerul sa faca rost de mai multi bani cu care si-a propus sa construiasca 100.000 de locuinte in trei ani, din care, 20.000 numai in acest an. mai mult


Joi, 11 Martie 2010, ora 22:22

2 comentarii
Gheorghe Stefan "Pinalti" si-a cumparat un apartament ANL in Bucuresti

Gheorghe Stefan "Pinalti" si-a cumparat un apartament ANL in Bucuresti

Primarul municipiului Piatra Neamt, Gheorghe Stefan, a reusit sa obtina in Bucuresti o locuinta ANL intr-un imobil nefinalizat de pe strada Godeni, din Capitala, iar vecini ii vor fi Gheorghe Tinca, Simion Matei, Cristina Pocora si Eduard Romulus Goean.

Desi aceste apartamente ar trebui sa fie locuite de tinerii care au venituri mici, ele vor fi ocupate de un primar si presedinte de onoare al unui club de fotbal, de un fost ministru al Apararii, de un fost sef de la Romsilva, de un deputat PNL si de directorul de cabinet al lui Gheorghe Pogea, ministrul Finantelor, informeaza Evenimentul Zilei.

Primarul municipiului Piatra Neamt va beneficia de un apartament ANL in cartierul Giulesti, acesta fiind cumparat in 2007 cand preturile erau cu 50% mai mici fata de cele ale locuintelor noi de pe piata.

In ciuda faptului ca regulamentul ii avantajeaza pe tinerii sub 35 de ani, care nu detin o locuinta si au copii in intretinere, o parte dintre noii proprietari nu respecta nici una din norme.

Edilul nemtean a declarat ca este un individ norocos, insa Gheorghe Popescu, fost director al ANL, un bun cunoscut al primarului, spune insa ca acest proiect nu a fost un succes "din cauza pretului mare", motiv pentru care multi potentiali s-au retras.

"A fost un proiect destul de scump, si 1.000 euro/mp, s-a inclus si costul utilitatilor, si terenul. Nu a fost pentru toata lumea. In lipsa solicitarilor, am prelungit de doua ori termenul", isi aminteste Popescu.

Alti... mai mult


Luni, 03 August 2009, ora 10:32

7 comentarii
Un apartament ANL de 60 metri patrati va costa 40.000 de euro

Un apartament ANL de 60 metri patrati va costa 40.000 de euro

Ministrul dezvoltarii regionale si locuintei, Vasile Blaga, a declarat sambata la Realitatea TV ca un apartament ANL de 60 de metri patrati va putea fi cumparat cu aproximativ 40.000 de euro, insa valoarea locuintei nu poate fi stabilita sub valoarea contabila.

Secretarul de stat Ioan Andreica, de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei (MDRL), a declarat, vineri, ca 14.600 de locuinte ANL indeplinesc criteriile de vanzare, insa doar pentru 3.221 s-a dat o hotarare de Guvern in acest sens.

"In total sunt 14.600 de locuinte ANL care indeplinesc acele conditii de vanzare avand peste trei ani vechime. Am reusit, pana in acest moment, sa emitem o HG pentru 3.321 de apartamente din tara care indeplinesc conditiile de vanzare, iar consiliile locale si-au explimat dorinta sa le vanda", a declarat Ioan Andreica adaugand ca, pentru celelalte peste 11.000 de locuinte ANL, MDRL a cerut consiliilor locale sa faca trecerea lor din domeniul public local in cel al statului, urmand ca apoi, sa fie trecute din domeniul public al statului in cel privat al statului prin HG.

Andreica a mai precizat ca vanzarea locuintelor ANL se va face la pretul calculat de un evaluator autorizat, persoana fizica sau juridica, dar acesta nu poate fi mai mic decat pretul de inventar detinut de primarie care, potrivit legii, la fiecare sfarsit de an isi face inventarul bunurilor.

Potrivit sursei citate, preturile vor fi diferite de la un oras la altul si de la o zona la alta. mai mult


Sambata, 23 Mai 2009, ora 19:02

3 comentarii
Alte articole despre: apartament ANL pret, vanzare ANL
ANL scoate pe piata apartamente sub pretul pietei

ANL scoate pe piata apartamente sub pretul pietei

Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL) va incepe miercuri, la ora 10.00, contractarea prin credit ipotecar a 320 de apartamente in cartierul "Henri Coanda". Este vorba despre 98 de garsoniere si 222 de apartamente cu doua camere, distribuite in opt blocuri cu cel mult trei etaje. Pretul unei garsoniere este de 46.800 de euro, iar cel al unui apartament de doua camere - 78.000 de euro.

Luand in calcul ca, pe piata, in cazul proiectelor noi, pretul minim pentru un metru patrat construit este de 1.100 de euro, fara TVA, rezulta ca, pentru o garsoniera, pe piata libera se platesc 80.000 de euro, relateaza Cotidianul.

Procedura achizitiei este urmatoarea: cei interesati trebuie sa viziteze, intre 12 noiembrie si 12 decembrie, expozitia de prezentare a acestor locuinte, organizata la sediul ANL din Bd.Unirii nr. 61, unde se pot inscrie in baza de date a agentiei. Aceasta se face pe baza completarii unui formular-tip, care se gaseste de vanzare la majoritatea oficiilor postale.

Dupa depunerea formularului la ANL, aceasta da doritorilor un certificat de solvabilitate ce trebuie completat la una dintre bancile care au contract cu agentia, precum si o declaratie care trebuie completata in prezenta notarului. Acestea se vor depune la ANL intre 15 decembrie 2008 si 16 ianuarie 2009.

Nu conteaza veniturile

Conform ANL, vor avea prioritate solicitantii care au domiciliul si/sau care isi desfasoara activitatea in orasul Voluntari, deoarece terenul a fost pus la dispozitie... mai mult


Marti, 11 Noiembrie 2008, ora 09:20

Alte articole despre: ANL, locuinte, venituri, garsoniera, doua camere, ieftin

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  2. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  3. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  4. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  5. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  6. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  7. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  8. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  9. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  10. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba