apartamente chirie mica bucuresti

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Chiriile au crescut in Bucuresti - Cati bani platim in plus fata de anul trecut

Chiriile au crescut in Bucuresti - Cati bani platim in plus fata de anul trecut

Chiriile apartamentelor cu 3 si 4 camere din Bucuresti au crescut cel mai mult in ultimul an, cu pana la 8%, ca urmare a numarului mic de oferte in raport cu cererea.

Astfel, in luna aceasta s-a inregistrat un pret mediu de 620 de euro pentru apartamentele cu 3 camere si de 981 de euro pentru apartamentele cu 4 camere.

Si pretul mediu al chiriei in cazul apartamentelor cu 2 camere este intr-o usoara crestere in ultimele douasprezece luni, ajungand la 389 de euro, in timp ce singurele care se afla in regres sunt garsonierele, cu un pret mediu in martie de 245 de euro.

Explicatia consta in cresterea numarului de oferte de vanzare de pe piata in dauna celor de inchiriere. Acest lucru a condus la micsorarea si imposibilitatea ofertei de a face fata cererii, efectul fiind de majorare a preturilor, arata o analiza Imobiliare.net.

Fata de aceeasi perioada a anului trecut, pretul mediu al chiriei apartamentelor cu 4 camere s-a marit cu 8%, cea mai mare crestere dintre toate tipurile de locuinte.

Si apartamentele cu 3 camere au facut un salt important in ultimele douasprezece luni, pretul mediu de inchiriere al acestora marindu-se cu 5%.

In cazul apartamentelor cu 2 camere si al garsonierelor, pretul mediu de inchiriere a ramas destul de constant in ultimele douasprezece luni, primele inregistrand o crestere de 1,2%, in timp ce garsonierele sunt singurele care au avut un usor regres, de sub 1%.

Vin studentii: Ce chirii sunt in Bucuresti si in alte orase mari... mai mult


Luni, 16 Martie 2015, ora 16:24

Vrei chirie mica? Cum poti gasi oferte direct de la proprietar

Vrei chirie mica? Cum poti gasi oferte direct de la proprietar

Este o adevarata bataie de cap atunci cand vrei sa te multi in alt oras si trebuie sa achiti chiria propriu-zisa, eventual pe doua luni in avans, dar si un comision agentului imobiliar care intermediaza afacerea. Insa exista unele site-uri care ofera posibilitatea sa gasesti anunturi direct de la proprietar.

Principalul avantaj al acestora este neplata comisionului perceput de agentie, insa cel mai dificil lucru este sa gasesti astfel de anunturi, deoarece acest lucru necesita mult timp.

"De regula, procesul este unul destul de anevoios, pe piata fiind putine anunturi actuale, ceea ce de multe ori ii face pe multi chiriasi sa renunte la ideea de a inchiria direct de la proprietari si apeleaza la un profesionist care cauta pentru ei in schimbul unui comision negociabil", a declarat Daniel Crainic, director de marketing la portalul Imobiliare.ro, pentru Ziare.com.

El a aratat ca ofertele la un pret foarte mic se dau de regula in cateva ore de la publicarea lor. In consecinta, chiriasul se gaseste intr-o cursa contra-cronometru alaturi de alti chiriasi.

O alta problema este ca doar apeland proprietar cu proprietar poti verifica valabilitatea anunturilor, insa acest proces devine anevoios si de multe ori frustrant, mai sustine reprezentantul Imobiliare.ro.

"Un agent bun filtreaza insa proprietatile, scurteaza timpul, te ajuta in negociere, dar si cu efectuarea unui contract", a punctat Daniel Crainic.

Totusi, agentii imobiliari percep un comision, care poate... mai mult


Marti, 17 Decembrie 2013, ora 07:41

2 comentarii
Cu cat au scazut chiriile in Bucuresti

Cu cat au scazut chiriile in Bucuresti

In conditiile in care oferta a crescut pe piata inchirierilor cu peste 10% in ultima luna, proprietarii din Bucuresti au fost nevoiti sa reduca chiriile in speranta ca nu vor ramane cu apartamentele goale.

In august, pe piata inchirierilor s-au inregistrat 2.889 de oferte noi, ceea ce reprezinta o crestere de 10,6% fata de aceeasi perioada din 2012.

Asadar, luna trecuta cele mai multe oferte noi au venit din partea proprietarilor de apartamente cu 2 camere, anume 1.219.

In plus, circa 1.043 de bucuresteni si-au dat spre inchiriere garsonierele. In cazul locuintelor cu 3 camere, numarul ofertelor noi a fost de 513. In timp ce pe segmentul apartamentelor cu 4 camere, numarul ofertelor a fost doar de 114 unitati, potrivit raportului lunar de monitorizare realizat de AnunturiParticulari.ro si remis Ziare.com.

Evolutia preturilor

In august, chiriile medii solicitate de proprietari au fost mai mici decat in luna precedenta pe toate categoriile de apartamente.

Cea mai mare reducere din ultima luna, dar si din ultimul an, a fost aplicata de proprietarii apartamentelor cu 2 camere, care au cerut in luna august 2013 o chirie de 308 euro, cu 4% mai putin decat in iulie 2013 sau august 2012.

Potrivit raportului AnunturiParticulari.ro, in august 2013, chiriasii puteau plati 222 de euro pentru o garsoniera, ceea ce insemna o ajustare de 1% fata de luna precedenta, si o reducere de 2% fata de aceeasi perioada din 2012.

In ceea ce priveste chiria medie pentru un... mai mult


Marti, 03 Septembrie 2013, ora 11:47

Chiriile din Bucuresti, in crestere in februarie - Afla cu cat

Chiriile din Bucuresti, in crestere in februarie - Afla cu cat

Chiriile din Bucuresti au crescut, in februarie, cu 2%, situatie care nu s-a mai repetat din 2008 incoace.

Ferentari a fost, luna trecuta, cartierul cu cea mai scazuta chirie, in medie, din Capitala, iar zona Dorobanti s-a situat printre primele intr-un top al celor mai ridicate chirii, chiria in cel mai scump cartier bucurestean ajungand sa fie si cu peste 60% mai mare decat chiria din cea mai ieftina zona pe segmentul apartamentelor de doua camere, conform unui comunicat al Anunturiparticulari.ro.

Raportand chiria medie din Ferentari la media intregii Capitale se observa insa ca persoanele interesate de inchirierea unui apartament in aceasta zona pot plati o chirie cu 30% mai mica la garsoniere si apartamente de 3 camere si pana la 48% sub nivelul mediu al orasului pe segmentul unitatilor de doua camere.

Proprietarii de garsoniere din aceasta zona solicita in prezent o chirie medie de 161 euro pe luna. Pentru doar opt euro in plus, cei interesati pot inchiria un apartament cu doua camere, in timp ce pretul de strigare la chiria pentru o unitate de trei camere ajunge la 328 euro.

Dorobanti, pe de alta parte, se situeaza in ceea ce priveste chiriile cu 30-35% peste media Bucurestiului pe segmentul garsonierelor si al apartamentelor de doua camere. Chiria medie solicitata de proprietari pentru o garsoniera in Dorobanti atinge 294 euro, ajungand in cazul apartamentelor de doua camere pana la 440 euro. Pentru o unitate de trei camere aflata intr-un bloc din... mai mult


Marti, 12 Martie 2013, ora 16:41

1 comentariu
Chiria in sudul Bucurestiului, cu pana la 67% mai mica decat nordul Capitalei

Chiria in sudul Bucurestiului, cu pana la 67% mai mica decat nordul Capitalei

Chiria in cartiere precum Ferentari, Berceni sau Giurgiului ajunge sa fie mai mica si cu pana la 67% decat cea in zone renumite din nordul Capitalei, precum Baneasa, Herastrau sau Floreasca.

La nivelul intregii Capitale, statisticile indica un nivel tot mai scazut al chiriilor medii solicitate de proprietari, conform raportului de monitorizare Anunturiparticulari.ro.

In luna iulie 2012, au fost atinse cele mai mici chirii inregistrate in aceasta perioada a anului din 2007 si pana in prezent, consemnandu-se scaderi de peste 40% comparativ cu iulie 2007.

Cea mai mare diferenta intre cele doua regiuni se inregistreaza pe segmentul apartamentelor de trei camere. Daca in Berceni chiria medie ajunge la 332 euro/luna, in Floreasca, proprietarii solicita putin peste 1.000 euro pentru acelasi tip de imobil, diferenta fiind de aproximativ 67%. Chiriasii apartamentelor cu doua camere pot plati la randul lor cu pana la 61% mai mult in nord decat in sud - 670 euro/ luna pentru un apartament in zona Herastrau fata de 258 euro in Berceni.

O diferenta de 65% este atinsa si in cazul apartamentelor de patru camere. Daca in zona de sud a orasului proprietarii solicita o chirie medie de 383 euro, in Baneasa chiria sare de 1.000 euro.

Cel mai scazut ecart intre cele doua regiuni ale Capitalei - de 39% - este inregistrat pe segmentul garsonierelor. Unui chirias i se solicita, in medie, o chirie lunara de 196 euro pentru o garsoniera in cartierul Giurgiului, pe cand in Baneasa,... mai mult


Luni, 13 August 2012, ora 15:30

Chiriile au scazut in 2010 cu pana la 25%

Chiriile au scazut in 2010 cu pana la 25%

Chiriile pentru apartamentele vechi din Bucuresti au scazut cu aproximativ 20% pe parcursul anului 2010. Cea mai mare scadere se observa la nivelul apartamentelor cu trei camere, de la 550 de euro/luna in 2009 la 400 de euro in ultimul trimestru al anului 2010.

Potrivit unei analize realizata de MagazinulDeCase.ro, chiria pentru o garsoniera din Bucuresti este de 230 de euro, in timp ce pentru apartamentele cu doua sau trei camere se plateste 300, respectiv 400 de euro.

La nivelul oraselor de provincie, cea mai mare scadere a fost inregistrata in Timisoara, unde chiriile cerute de proprietari s-au redus cu 16% in ultimul trimestru din 2010 comparativ cu aceeasi perioada a anului 2009, arata o analiza realizata de MagazinulDeCase.ro.

Cea mai mare diferenta, de 25%, a fost inregistrata la nivelul apartamentelor cu doua camere din Timisoara, care pot fi inchiriate acum cu 200 de euro. La celalalt pol se situeaza garsonierele, care inregistreaza cele mai mici scaderi, de 6 %, de la 150 de de euro la 140 de euro. In cazul apartamentelor cu trei camere, chiria medie este de 250 de euro.

In ceea ce priveste orasul Constanta, chiriile au scazut in medie cu 11% la sfarsitul anului 2010, comparativ cu ultimul trimestru din 2009. Cea mai mare scadere a fost de 16% in cazul apartamentelor cu doua camere, care se inchiriaza cu 200 de euro. La polul opus se afla apartamentele cu trei camere, care inregistreaza cele mai mici scaderi, de 6%, de la 300 de euro la 280 de euro.... mai mult


Miercuri, 05 Ianuarie 2011, ora 12:42

1 comentariu
Cu cat se mai inchiriaza o locuinta in Bucuresti

Cu cat se mai inchiriaza o locuinta in Bucuresti

Chiriile din Bucuresti au scazut la jumatate fata de 2008, iar agentii imobiliari sunt de parere ca nu sunt sanse ca acestea sa creasca in cursul acestui an, ci dimpotriva, ar mai putea cobori, pe fondul unei oferte in crestere.

De exemplu, in zona Militari din Bucuresti reprezentantii agentiilor imobiliare spun ca o garsoniera poate fi inchiriata cu 200 euro pe luna, iar un apartament cu doua camere este inchiriat cu 280-350 euro.

"Cererea pentru chirii exista si multe agentii din asta supravietuiesc. Bineinteles ca nu se pune problema cresterii chiriilor, dar unii proprietari, care au realizat tendinta pietei si ofera confort si bun simt, pot obtine ceea ce cer.

In zona in care activam noi, chiriile sunt de circa 200 euro lunar pentru o garsoniera si 280-350 euro lunar pentru un apartament cu doua camere", a declarat Catalin Apetri, managing partner al agentiei Coldwell Banker.

Desi activitatea de pe piata rezidentiala este in continuare incetinita de criza, segmentul chiriilor continua sa functioneze mai bine decat cel al vanzarilor, iar vara de obicei reprezinta o oportunitate buna de mutare, dar si de orientare a viitorilor studenti pentru identificarea de locuinte, cat mai avantajoase, in conditiile in care chiriile au scazut cu circa 50% fata de anul 2008.

Oferta tinde sa creasca

Oferta de pe piata chiriilor tinde sa creasca si unii proprietari profita de vara pentru a renova locuintele detinute, in speranta ca vor reusi sa le inchirieze mai repede... mai mult


Sambata, 22 Mai 2010, ora 08:05

1 comentariu
Care sunt zonele din Bucuresti cu cele mai ieftine chirii

Care sunt zonele din Bucuresti cu cele mai ieftine chirii

Pretul chiriilor in Capitala variaza cu sute de euro de la o zona la alta. Este posibil sa gasiti si in zonele centrale o chirie accesibila, insa daca vreti sa mergeti la sigur, ar fi cel mai bine sa va orientati catre una dintre zonele prezentate mai jos.

In luna aprilie, cele mai ieftine chirii s-au inregistrat in cartierele Berceni si Rahova, unde preturile au coborat fata de lunile precedente, informeaza Money.ro, citand o analiza realizata de portalul AnunturiParticulari.ro. O scadere semnificativa s-a remarcat in cazul apartamentelor cu patru camere, unde tarifele sunt mai mici cu 50 de euro.

Pentru o garsoniera fara imbunatatiri in Rahova, chiria porneste de la 140 euro, iar in Berceni de la 150 euro. Valoarea maxima la care se poate ajunge chiria in ambele zone este de 300 euro, dar asta in cazul garsonierelor mobilate si utilate.

Cat despre apartamentele cu doua camere, Rahova conduce in topul celor mai ieftine chirii. Tarifele pornesc de la 160 euro si pot ajunge la 450 euro, in timp ce in Berceni pretul minim este de 200 euro, iar maximul de 600 euro.

In cazul apartamentelor cu trei camere, chiriile minime sunt de 250, respectiv 300 euro, iar maximele ajung la valoarea de 500, respectiv 700 euro pentru apartamentele de lux. Valorile chiriilor apartamentelor cu patru camere se situeaza intre minimul de 400 euro euro si maximul de 600 euro.

Si in zona Baicului din Pantelimon, chiriile pentru garsoniere pornesc de la 140 de euro si pot ajunge pana la... mai mult


Miercuri, 12 Mai 2010, ora 17:12

6 comentarii
Unde gasesti cele mai mici chirii?

Unde gasesti cele mai mici chirii?

Chiriile au inregistrat in ultima perioada scaderi fara precedent. Desi in topul scaderilor spectaculoase se situeaza Ploiesti, Galati si Targu Mures, nici Bucurestiul nu a facut exceptie.

In noiembrie, tendinta de diminuare a continuat. Cea mai redusa chirie medie, 250 de euro pe luna, s-a consemnat la garsonierele din sectorul 4, potrivit unei analize realizate de MagazinuldeCase.ro si Benevo, citata de Adevarul.

Asta inseamna o scadere de 7% fata de octombrie. Cea mai mare crestere, 6%, a fost inregistrata la garsonierele din sectorul 3, a caror chirie a ajuns la 315 euro.

Cu cat se inchiriaza in tara?

In Galati, chiriile la apartamentele noi au scazut in medie cu 50 de euro fata de decembrie 2008. Pe segmentul rezidential vechi insa, diminuarile ating si 100 de euro, in cazul apartamentelor de trei camere.

Exceptia de la regula o face Craiova, insa doar la capitolul locuintelor noi. Chiriile pentru acest tip de apartament au crescut fata de decembrie 2008 cu sume cuprinse intre 10 si 50 de euro. mai mult


Luni, 14 Decembrie 2009, ora 22:17

2 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  2. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  3. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  4. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  5. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  6. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  7. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  8. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  9. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba
  10. Asa arata iepurasii oceanelor (Video)