apartamente executate silit

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Masini si apartamente executate silit, reduceri de pana la 50% - Afla preturile

Masini si apartamente executate silit, reduceri de pana la 50% - Afla preturile

Mii de bunuri executate silit, mobile si imobile, au preturi reduse pana la 50% in apropierea Sarbatorilor de Paste.

"In momentul de fata, avem mii de anunturi la apartamente, case si masini, care au reduceri de preturi cuprinse intre 6% si 50%. De exemplu, avem postat un anunt pentru un apartament cu patru camere, situat in sectorul 5 din Bucuresti, care se vinde la pretul de 21.000 de euro plus TVA", a declarat Elena Puica, directorul comercial al Executari.com.

Conform comunicatului remis Ziare.com, in cazul masinilor, pretul mediu al bunurilor executate silit scoase la vanzare este de 2.500 de euro plus TVA, pentru urmatoarele marci: Mercedes - Benz, Volkswagen, Hyundai, Ford, Skoda, Peugeot, Renault si Dacia.

"Societatile de leasing ofera periodic reduceri de preturi pentru autoturismele recuperate. Acestea sunt vandute clientilor prin negociere directa, fara a organiza licitatii. Spre deosebire de masini, imobilele executate silit se vand doar prin licitatie publica, organizata la sediul executorului judecatoresc", a adaugat Elena Puica.

La ora actuala, reducerile pentru apartamente pornesc de la 25% si ajung pana la 50%, iar cele mai multe oferte de astfel de locuinte sunt in Constanta, Timisoara, Cluj, Piatra Neamt sau in Botosani.

Persoanele interesate sa participe la o licitatie trebuie sa indeplineasca o singura conditie: sa depuna garantia de 10% din pretul de pornire, pe care o vor recupera in cazul in care nu castiga licitatia.

Specialistii... mai mult


Luni, 15 Aprilie 2013, ora 12:05

Preturile imobilelor executate silit scad, oferta de masini creste

Preturile imobilelor executate silit scad, oferta de masini creste

Persoanele interesate de bunuri executate silit pot cumpara apartamente la jumatate sau chiar mai putin din pretul de pornire al licitatiei, potrivit Noului Cod de Procedura Civila, care va intra in vigoare la data de 15 februarie 2013.

De la aceeasi data, executorii judecatoresti vor avea dreptul sa puna sechestru pe masinile datornicilor, aflate in trafic.

In cazul apartamentelor, vanzarea se va face prin organizarea de una, doua sau trei licitatii. La prima licitatie, valoarea imobilului porneste de la pretul evaluat plus TVA. La a doua licitatie, pretul poate ajunge la 70%, daca se prezinta minimum doua persoane. La cea de-a treia licitatie, pretul poate sa scada chiar si sub 50%, daca se prezinta minimum doi licitatori.

Citeste mai mult despre Noul Cod de Procedura Civila: Preturile imobilelor executate silit scad, iar oferta de masini creste pe Efin mai mult


Miercuri, 13 Februarie 2013, ora 20:12

3 comentarii
Apartamente si garsoniere executate silit, mai ieftine cu 25%

Apartamente si garsoniere executate silit, mai ieftine cu 25%

In aceasta perioada, tot mai multe banci au scazut cu 25% pretul apartamentelor si garsonierelor executate silit.

"Cei interesati au invatat deja ca, daca la prima licitatie, bunul nu se vinde, la a doua, pretul va scadea obligatoriu cu 25%. Asadar, in 90% dintre cazuri, in ultima vreme, nu se prezinta nimeni la prima licitatie pentru bunurile executate silit si astfel bancile sunt fortate sa porneasca a doua licitatie de la 75% din pretul evaluat initial", a declarat directorul comercial al site-ului de specialitate Executari.com, Elena Puica, intr-un comunicat remis Ziare.com.

Aceasta sustine ca exista oferte la mii de imobile, care au preturi reduse, incepand de la 2.325 de euro pentru o garsoniera. "Media preturilor este de 7.000 de euro pentru o garsoniera si de 20.000 de euro pentru un apartament cu doua camere", a mai spus directorul comercial al Executari.com.

De exemplu, dupa reducerea pretului cu 25% o garsoniera in Bucuresti, pe Bulevardul Corneliu Coposu numarul 5, din sectorul 3, cu o suprafatta de 16,77 metri patrati valoreaza 8.460 euro. In Tulcea, pe strada Taberei numarul 38, o garsoniera cu 19,53 metri patrati este vanduta la pretul de 7.500 de euro, in timp ce, in Arad, o garsoniera cu 33 metri patrati costa 8.500 de euro, iar in Vaslui, la 26 de metri patrati pretul este de 4.250 de euro. In Bacau, o garsoniera de 45,35 metri patrati costa 8.850 de euro.

In cazul apartamentelor cu doua camere, in Videle, o locuinta de 50 de metri patrati... mai mult


Vineri, 11 Ianuarie 2013, ora 15:57

8 comentarii
Cat costa apartamentele si masinile executate silit

Cat costa apartamentele si masinile executate silit

Bancile, agentiile fiscale si firmele de leasing au redus extrem de mult pretul de vanzare al bunurilor executate silit, pentru a obtine macar o parte din bani inapoi.

Potrivit executari.com, exista unele apartamente destul de ieftine.

Astfel, o locuinta de 81,32 mp si teren, situat in Floresti, judetul Cluj, compus din antreu, camera de zi si casa scarii, bucatarie, baie, hol si 2 dormitoare este evaluat la 137.907,00 lei.

Daca vrei un apartament de trei camere in Sibiu, exista o oferta cu 165.200,00 lei, unul in Constanta, cu trei camere semidecomandate, este 131.400 lei, iar un apartament cu doua camere, 55,92 mp, in Mangalia este mai ieftin, 83.127 lei.

Locuintele din Bucuresti sunt mai scumpe. Pentru un apartament cu 3 camere, de 66,38 mp, situat la parter, pretul de pornire este de 243.461,25 lei.

Un apartament cu 3 camere, de 59,74 mp, pe Bulevardul Tineretului, costa 253.492,50 lei, in timp ce unul de 59,72 mp, de pe B-dul Dinicu Golescu are un pret de pornire de 254.226 lei.

In Iasi, un apartament cu 3 camere, cu o suprafata de 54,64 mp a fost evaluat la 118.125 lei, in timp ce unul cu 2 camere, de 37,44 mp, costa 71.250 lei.

Un apartament cu 4 camere in Timisoara, situat pe str. Rodnei, are un pret de pornire de 546.532,80 lei, iar unul de pe Aleea Hotinului, costa 253.345,91 lei, in timp ce cel mai ieftin apartament cu 2 camere porneste de la 119.127,38 lei.

Bancile vand si masini executate silit, la preturi reduse pana la 50% fata de cel... mai mult


Luni, 03 Decembrie 2012, ora 07:50

3 comentarii
La ce preturi puteti cumpara apartamentele executate silit

La ce preturi puteti cumpara apartamentele executate silit

Preturile cerute pentru apartamentele cu trei si patru camere aflate in posesia bancilor pot fi si cu peste 10.000 de euro mai mici decat cele ale unor locuinte vechi cu doua camere de pe piata libera.

Un apartament cu trei camere din zona Vitanul Vechi in executare silita este scos la vanzare la un pret de aproximativ 45.000 de euro, potrivit unui comunicat al imobiliare.ro, remis luni Ziare.com.

Locuinta are o suprafata utila de 68 de metri patrati si este situata la etajul doi din zece al unui bloc construit inainte de 1990. Spre comparatie, un apartament dintr-un bloc vechi cu doua camere, situat in aceeasi zona, scos la vanzare pe piata libera are, la nivelul lunii octombrie 2012, un pret mediu de 59.000 de euro, potrivit datelor furnizate de platforma Analize Imobiliare, dezvoltata de imobiliare.ro.

In zona Rahova-Sebastian, o locuinta cu trei camere executata silit are un pret cerut de circa 47.500 de euro. Proprietatea are o suprafata de 73,93 de metri patrati si este situata la etajul patru din opt al unui bloc construit in anul 1988. In acelasi cartier, un apartament vechi cu doua camere are un pret mediu cerut de 48.000 de euro.

In zona Iancului, un apartament vechi cu trei camere este scos la vanzare de catre banca la un pret de aproximativ 47.600 de euro. Proprietatea dispune de o suprafata utila de 67 de metri patrati si este situata la etajul patru din zece. Spre comparatie, un apartament cu doua camere din aceasta zona are, pe piata libera, un... mai mult


Luni, 29 Octombrie 2012, ora 13:41

6 comentarii
Preturile caselor executate silit au scazut cu pana la 50%

Preturile caselor executate silit au scazut cu pana la 50%

Bancile si executorii judecatoresti au adoptat in luna septembrie o strategie de vanzari mai agresiva, in lipsa cumparatorilor, reducand in unele cazuri cu pana la 50% preturile apartamentelor si caselor executate silit fata de valoarea solicitata initial.

Directorul comercial al portalului executari.com, Elena Puica, a precizat pentru MEDIAFAX ca proprietatile au fost scoase la vanzare in luna iulie si, in absenta cumparatorilor, pretul a fost redus intr-o prima faza cu 25% si apoi cu 50%.

"Sunt acum la vanzare garsoniere la preturi spectaculoase, incepand de la 3.400 de euro, in anumite orase mai mici din tara. Piata executarilor silite abunda in oferte imobiliare, de la terenuri si pana la apartamente sau vile, dar cele mai bune preturi la ora actuala sunt in mod cert cele ale garsonierelor si apartamentelor", a declarat Puica, intr-un comunicat.

Astfel, potrivit datelor publicate pe portal, o garsoniera in Lupeni de 25 de metri patrati costa 3.400 de euro, iar o garsoniera de 22 de metri patrati in Buzau poate fi achizitionata cu 5.000 de euro.

Un apartament cu doua camere de 48 metri patrati in Buftea este scos la licitatie pentru suma de 26.000 de euro. In Bucuresti, un apartament cu doua camere pe Bulevardul Iuliu Maniu este evaluat la 39.000 de euro, in timp ce un altul, tot cu doua camere (61 metri patrati) si situat in aceeasi zona costa 46.000 de euro.

O casa in Bucuresti, din sectorul 5, este vanduta pentru suma de 37.000 de euro.

"Avem pe... mai mult


Vineri, 14 Septembrie 2012, ora 14:28

4 comentarii
Bancile vand apartamente - vezi cat costa si cum poti sa le cumperi

Bancile vand apartamente - vezi cat costa si cum poti sa le cumperi

Multe apartamente executate silit se afla in portofoliul bancilor, iar acestea le vand mai ieftin in urma licitatiilor organizate periodic.

Pentru a cumpara un astfel de apartament trebuie sa depui 10% din pretul de pornire de la licitatie in contul executorului. In cazul in care nu castigi licitatia, poti primi banii inapoi.

Insa trebuie sa dispui de suma totala in momentul achizitiei, mai precis la 30 de zile dupa ce castigi licitatia. Mai poate aparea situatia in care datornicul reuseste sa faca rost de bani si atunci vanzarea nu mai are loc.

Nu sunt multe persoane care vor sa cumpere in acest mod un apartament, ceea ce inseamna ca, daca ai suma respectiva, ai mari sanse de a cumpara un apartament la pret mai mic decat al pietei.

Bancile organizeaza, in aceasta perioada, cateva licitatii in care sunt puse la vanzare apartamente ieftine.

BCR vrea sa vanda, pe 18 noiembrie, doua apartamente in Bucuresti, unul de doua camere, care are un pret de incepere de 53.439 euro, iar celalalt, cu patru camere, cu un pret de 45.453 de euro.

Daca vrei sa achizitionezi o locuinta in provincie, aceasta institutie are in portofoliu apartamente in Ordoheiu Secuiesc, judetul Harghita, pretul fiind in jur de 23.435 de euro. In Tulcea, unele locuinte de vanzare depasesc suma de 46.000 euro.

Apartamente de vanzare se afla si in Sinaia, judetul Prahova, pentru care pretul de pornire este de 18.000 de euro.

Bancpost organizeaza o licitatie, pe 24 noiembrie, pentru trei... mai mult


Marti, 08 Noiembrie 2011, ora 12:25

14 comentarii
Cum poti cumpara o locuinta executata silit

Cum poti cumpara o locuinta executata silit

Preconizata reducere a salariilor cu 25% va duce la explozia, peste noapte, a numarului romanilor care intarzie tot mai mult cu plata ratei la banca. La sfarsitul lunii martie peste 100.000 de romani riscau sa fie executati silit de banci, potrivit datelor BNR.

La licitatiile organizate de banci pentru casele executate silit de la rau platnici preturile pe mp variaza mult de la un oras la altul. Cele mai scumpe apartamente executate silit in luna mai, au fost in Bucuresti-Ilfov, potrivit imopedia.ro, care a preluat o analiza realizata de heima.ro.

Astfel, in zona Bucuresti-Ilfov pretul mediu pe metru patrat al bunurilor executate silit a fost in luna mai de aproximativ 5.100 lei (1.227 euro), cu 500 lei mai mult fata de aprilie. In general, locuintele executate silit sunt vandute, la prima licitatie, la valoarea evaluata initial, iar de la a doua licitatie, pretul poate fi redus cu 75 la suta, cel putin teoretic.

In Suceava, cei care s-au orientat spre un apartament executat silit au platit un pret mediu de 3.517 lei/mp. Potrivit, heima.ro in judetul Valcea pretul mediu in cazul locuintelor de la bloc executate silit este de 2.917 lei/mp, in timp ce in judetul Timis valoarea medie ajunge la 2.912 lei. Valori sub 2.000 lei/mp gasim in judetul judetul Braila (1949 lei/mp), judetul Arges (1.804 lei/mp), judetul Botosani (1.697 lei/mp), judetul Teleorman (1.036 lei/mp).

La case, cea mai mare valoare pe metru patrat pentru casele executate silit in luna mai a fost... mai mult


Luni, 14 Iunie 2010, ora 07:24

Bancile nu mai reusesc sa vanda casele executate silit

Bancile nu mai reusesc sa vanda casele executate silit

Bancile din Romania se afla intr-o situatie pe care nu si-au imaginat-o cand au decis sa ii execute silit pe cei care nu si-au platit la timp ratele pentru casa.

Proprietatile executate silit isi gasesc un cumparator dupa cateva luni, iar asta dupa ce bancherii sunt obligati sa scada preturile cu pana la 50%, scrie Ziarul Financiar.

Pentru a nu mai face reduceri atat de mari, bancheri au devenit totusi mai intelegetori cu cei care nu mai reusesc sa plateasca la timp ratele si au inceput sa accepte amanarea termenului sau chiar reducerea dobanzilor.

In aceasta luna au fost scoase la licitatie 260 de case, insa nimeni nu pare sa isi permita una pentru ca preturile de pornire sunt prea mari. Datele oficiale ale BNR arata ca una din zece persoane nu mai poate sa isi achite ratele pentru casa. mai mult


Miercuri, 20 Ianuarie 2010, ora 17:24

5 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Se angajeaza pisica. Nu e gluma. Salariul - 200 de euro - Vezi cerintele jobului
  2. Exorcizare in masa intr-o tabara religioasa: Un preot a vrut sa scoata Diavolul din copii
  3. Politistii britanici au ramas uimiti: ce-au descoperit intr-o Toyota
  4. Un cantaret legendar vrea sa isi lanseze propria marca de marijuana
  5. A mintit ca i-au murit 12 rude pentru a beneficia de concediu
  6. Explicatia Ruxandrei Dragomir pentru ploaie: Pana si vremea plange ca Elena este in arest
  7. Un desen animat cu Putin a devenit viral in Rusia (Video)
  8. Facebook isi face sute de drone solare mai mari ca un Boeing 767
  9. Dronele pot salva vieti, la propriu - Cum sunt folosite de salvamari (Video)
  10. Afacerea "chipul lui Iisus": Cati bani fac localnicii de pe urma pelerinilor (Foto)