apia plati

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Fostul director adjunct al APIA, arestat la domiciliu

Fostul director adjunct al APIA, arestat la domiciliu

Fostul director general adjunct al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), Aurel Pana, va sta in arest la domiciliu pentru 30 de zile, in urma unei decizii definitive a Curtii de Apel Bucuresti, care a inlocuit masura arestului preventiv.

Conform legii, pe durata arestului la domiciliu Aurel Pana nu are voie sa paraseasca imobilul din Bucuresti in care locuieste, fara permisiunea organului judiciar in fata caruia se afla cauza. El trebuie sa se prezinte in fata judecatorului de camera preliminara si a instantei de judecata ori de cate ori este chemat.

In plus, Pana nu are voie sa comunice cu Mugur George Voinea, trimis si el in judecata in acelasi dosar, sau cu martorii din cauza.

"Atrage atentia inculpatului ca in caz de incalcare cu rea credinta a masurii sau a obligatiilor care ii revin, masura arestului la domiciliu poate fi inlocuita cu masura arestarii preventive", conform deciziei instantei Curtii de Apel Bucuresti.

Aurel Pana si Mugur George Voinea, membru PC si director al unei firme, acuzati de fapte de coruptie, au fost trimisi in judecata de procurorii anticoruptie, in 8 noiembrie 2013.

Director APIA, retinut pentru luare de mita. Cat ii cerea unui fermier sa nu vina in control (Video)

Rechizitoriul DNA

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au dispus trimiterea in judecata a lui Aurel Pana, pentru savarsirea infractiunilor luare de mita si trafic de influenta, si a lui Mugur George Voinea, director... mai mult


Vineri, 07 Martie 2014, ora 21:42

Fost director din APIA, trimis in judecata pentru mita - ce intelegeri avea cu fermierii

Fost director din APIA, trimis in judecata pentru mita - ce intelegeri avea cu fermierii

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au dispus trimiterea in judecata a fostului director al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura Satu Mare, Viorel Pintea, pentru luare de mita.

In rechizitoriul intocmit de procurori se arata ca, in perioada 2010 - 2013, Pintea, in calitate de director al APIA Satu Mare, a pretins, in mai multe ocazii, de la doi fermieri suma de 40.500 de euro, din care a primit peste 6.000 de euro, dar si bunuri in valoare de aproximativ 8.000 de euro, potrivit unui comunicat al DNA. Cei doi fermieri l-au denuntat apoi pe fostul director.

Directorul executiv al APIA Dolj, trimis in judecata pentru luare de mita

In schimbul acestor sume, Pintea a decis sa nu dispuna controale la activitatile agricole ale acestora, dar si sa ii ajute pe fermieri sa obtina subventii cu mai multa usurinta. El si-a incalcat astfel atributiile de serviciu.

La sfarsitul lunii noiembrie a anului trecut, Pintea a primit de la unul dintre denuntatori suma de 3.000 euro din banii pretinsi, moment in care acesta a fost prins in flagrant.

Asadar, procurorii au pus sechestru pe mai multe sume in valoare totala de aproape 11.000 de euro, tinute de Pintea in conturi bancare. Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Satu Mare.

D.T. mai mult


Joi, 09 Ianuarie 2014, ora 14:31

1 comentariu
Director APIA, retinut pentru luare de mita. Cat ii cerea unui fermier sa nu vina in control (Video)

Director APIA, retinut pentru luare de mita. Cat ii cerea unui fermier sa nu vina in control (Video)

Directorul Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) Satu Mare a fost retinut pentru luare de mita in forma continuata. Viorel Pintea va fi prezentat instantei de catre procurorii DNA, cu cerere de arestare preventiva.

Procurorii anticoruptie au descoperit ca, in luna martie 2012, directorul APIA Satu Mare a cerut unui fermier suma de 2.500 de euro si, ulterior, suma de 5.000 de euro. Prin aceste sume, fermierul s-ar fi asigurat ca nu vor fi dispuse controale la culturile de vita de vie pe care acesta le detinea si pentru care accesase fonduri europene substantiale.

Din totalul sumelor pretinse, Viorel Pintea a primit de la denuntator 2.500 euro si 3.000 lei. Separat de acest sume, directorul APIA a mai cerut pe 22 noiembrie 2013 inca 3.000 de euro de la fermier pentru a anula niste controale.

Pe 24 noiembrie 2013, Viorel Pintea a primit cei 3.000 de euro pretinsi dar darea de mita a fost realizata in cadrul unui flagrant in urma caruia directorul a fost retinut. El urmeaza sa fie prezentat, pe 25 noiembrie 2013, la Tribunalul Satu Mare cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile.

mai mult


Luni, 25 Noiembrie 2013, ora 11:09

2 comentarii
Ciolos despre dosarul APIA: Romania nu are de ce sa primeasca avertisment

Ciolos despre dosarul APIA: Romania nu are de ce sa primeasca avertisment

Comisarul european pentru agricultura si dezvoltare rurala, Dacian Ciolos, este de parere ca Romania nu are de ce sa primeasca avertisment de la Comisia Europeana din cauza dosarului APIA in care directorul adjunct Aurel Pana a fost arestat pentru coruptie, precizand ca nu este vorba despre o problema de sistem.

"Nu are de ce sa primeasca avertisment, pentru ca s-a identificat o problema, autoritatile judiciare din Romania au luat masurile si acum, sigur, si Comisia Europeana asteapta rezultatul anchetei pentru a vedea daca problema e izolata si daca e vorba doar de persoanele care sunt vizate acum de ancheta sau daca e o problema mai larga de frauda.

Nu e problema de sistem, deci de asta nu se pune problema atentionarii legat de modul de functionare al Agentiei de Plati, pentru ca nu e o problema de sistem, de functionare a Agentiei de Plati. E vorba de anumiti responsabili sau in cazul respectiv de un responsabil la varf al unei agentii de plati", a declarat Ciolos, citat de Mediafax.

Spagile pentru directorul adjunct al APIA, discutate intr-o masina in miscare, cu muzica data tare

Declaratiile comisarului european au fost facute vineri, la Ciugud, in judetul Alba. In contextul scandalului de la APIA, Ciolos si-a exprimat ingrijorarea ca un director general adjunct "care gestioneaza milioane de euro isi permite sa faca asemenea lucruri".

"Sper sa fie un caz izolat si sper totodata sa se ia masuri ca sa nu se mai ajunga ca, dupa niste recrutari care trebuie... mai mult


Vineri, 30 August 2013, ora 23:37

1 comentariu
Constantin despre dosarul APIA: Sper sa nu influenteze Bruxelles-ul

Constantin despre dosarul APIA: Sper sa nu influenteze Bruxelles-ul

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat, vineri, la Alba Iulia, intr-o conferinta de presa, ca spera ca dosarul APIA, in care directorul adjunct al institutiei, Aurel Pana, a fost arestat pentru fapte de coruptie, "sa nu aiba niciun fel de influenta asupra Bruxelles-ului".

Intrebat daca Romania ar putea avea de suferit din cauza dosarului APIA in relatiile privind politica agricola cu Uniunea Europeana, Daniel Constantin a raspuns ca spera ca acest dosar "sa nu aiba niciun fel de influenta asupra Bruxelles-ului".

Spagile pentru directorul adjunct al APIA, discutate intr-o masina in miscare, cu muzica data tare

"Eu sper sa nu aiba niciun fel de influenta asupra Bruxelles-ului. Noi am facut toate informarile necesare in ceea ce priveste actiunile care au avut loc in aceasta perioada si sper sa nu fie niciun fel de influenta negativa. Eu cred ca agentiile de plati, in ansamblul lor, si-au dovedit profesionalismul pana in momentul de fata, sigur ca sunt si exceptii nedorite, neplacute care trebuie sanctionate imediat cum sunt depistate", a spus Constantin.

Ce se intampla cu fermierii

Intrebat ce se va intampla cu fermierii care sunt in prezent cercetati pentru ca au dat declaratii considerate false in vederea obtinerii de subventii de la APIA, Constantin a spus ca aceasta situatie va fi rezolvata printr-o lege care ar urma sa fie aprobata in septembrie.

"Majoritatea acestor dosare vizeaza ceea ce s-a intamplat cu acei fermieri care au solicitat... mai mult


Sambata, 24 August 2013, ora 09:15

2 comentarii
Spagile pentru directorul adjunct al APIA, discutate intr-o masina in miscare, cu muzica data tare

Spagile pentru directorul adjunct al APIA, discutate intr-o masina in miscare, cu muzica data tare

Spaga pentru directorul adjunct al Agentiei de Plati si Interventie in Agricultura (APIA), Aurel Pana, era discutata intr-o masina care de deplasa in jurul Ministerului Agriculturii.

Aurel Pana si Mugur George Voinea, membru al Partidului Conservator si director al unei firme, s-au intalnit pe 5 august cu denuntatorul lor, Ioan Pauna, director al firmei Argus SA, pentru a face presiuni asupra sa, in scopul obtinerii banilor, relateaza Evenimentul Zilei.

Anterior, pe 16 mai, Voinea a mers la Pauna, unul dintre ofertantii pentru cele patru loturi de achizitie de ulei scoase la licitatie, a caror valoare este de aproape 16 milioane de euro. Voinea i-a cerut un comision de 15-20 la suta din valoarea constractului, adica 2,5 milioane de euro pentru a-i asigura castigarea licitatiei.

In timpul intalnirii de la inceputul lunii august, care a avut loc in masina lui Voinea, cei trei s-au deplasat pe un traseu in jurul Ministerului Agriculturii, iar discutiile au avut loc pe un fundal muzical.

Directorul APIA, arestat preventiv

"Pana Aurel: Avem o intelegere cu domnu' Voinea.
P I: Da.
Pana Aurel: E destul de clara. Eu cred ca am facut ce trebuia sa fac...
P I: Nu, da' eu, eu, sincer sa fiu n-am inteles, eu am zis ca domnu' Voinea...
Pana Aurel: Nu stiu, dansul are o discutie cu dumneavoastra si daca vrea sa... va tineti de cuvant, e ok.

Pana Aurel: E pacat de Dumnezeu, ca lucrurile se complica. Va mai astept o saptamana!
P I: Nu, da' e, eu, sa stiti ca mi-am... mai mult


Miercuri, 21 August 2013, ora 21:21

3 comentarii
Directorul APIA, arestat preventiv

Directorul APIA, arestat preventiv

Aurel Pana, director general adjunct al Agentiei de Plati si Interventii pentru Agricultura (APIA), a fost arestat preventiv pentru 29 de zile mmiercuri seara. Acesta este cercetat pentru infractiunile de luare de mita si trafic de influenta.

A mai fost arestat si Mugur George Voinea, membru PC Diaspora si director la SC Evalserv Standard SRL, in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de trafic de influenta si complicitate la luare de mita.

In perioada mai - august 2013, Aurel Pana, in calitate de director general adjunct al APIA si presedinte al comisiei de evaluare a ofertelor pentru achizitia de ulei in cadrul programului PEAD 2013, a conditionat atribuirea contractelor de achizitie de ulei, unei anumite societati comerciale, de primirea unui comision de 10% din valoarea contractelor, precum si de externalizarea serviciilor de transport catre o anumita societate recomandata de invinuit.

Valoarea contractelor de achizitie publica este de aproximativ 16 milioane euro. Pana a pretins de la reprezentantul societatii comerciale care depusese oferte la licitatia organizata de APIA comisionul reprezentand circa 5.200.000 lei (1.200.000 euro) atat in mod direct, cat si prin intermediul lui Mugur Voinea.

Potrivit unei intelegeri cu Aurel Pana, Voinea a pretins incheierea unor contracte avand ca obiect servicii de transport si servicii de consultanta in valoare de circa 5.200.000 lei (valoarea comisionului pretins). Platile urmau a fi efectuate in baza unor... mai mult


Miercuri, 14 August 2013, ora 21:57

6 comentarii
Alte articole despre: director APIA arestat, APIA coruptie
Directorul adjunct al APIA si un membru PC, retinuti de DNA pentru coruptie (Video)

Directorul adjunct al APIA si un membru PC, retinuti de DNA pentru coruptie (Video)

Procurorii anticoruptie au dispus, miercuri, retinerea pentru 24 de ore si au pus in miscare actiunea penala fata de Aurel Pana, director general adjunct al Agentiei de Plati si Interventii pentru Agricultura (APIA).

Acesta este cercetat pentru infractiunile de luare de mita si trafic de influenta, se arata intr-un comunicat al Directiei Nationale Anticoruptie.

Procurorii DNA au dispus si retinerea lui Mugur George Voinea, membru PC Diaspora si director la SC Evalserv Standard SRL, in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de trafic de influenta si complicitate la luare de mita.

Cei doi inculpati urmeaza a fi prezentati cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile la Tribunalul Bucuresti.

Mugur George Voinea este membru al Partidului Conservator Diaspora, unde este responsabil pentru departamentul de relatii cu reprezentantele diplomatice.

In perioada mai - august 2013, Aurel Pana, in calitate de director general adjunct al APIA si presedinte al comisiei de evaluare a ofertelor pentru achizitia de ulei in cadrul programului PEAD 2013, a conditionat atribuirea contractelor de achizitie de ulei, unei anumite societati comerciale, de primirea unui comision de 10% din valoarea contractelor, precum si de externalizarea serviciilor de transport catre o anumita societate recomandata de invinuit.

Perchezitii la Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura

Valoarea contractelor de achizitie publica este de aproximativ 16 milioane euro. Pana a... mai mult


Miercuri, 14 August 2013, ora 09:40

1 comentariu
APIA a efectuat plati de agro-mediu de peste 86 milioane euro

APIA a efectuat plati de agro-mediu de peste 86 milioane euro

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) a anuntat vineri ca a efectuat plati de agro-mediu (Masura 214 - n.r.) in valoare de 86,6 milioane euro, aferente campaniei SAPS 2010 (schema de plata unica pe suprafata - n.r.).

Obiectivul Masurii 214 este acela de a contribui la dezvoltarea durabila a spatiului rural, prin incurajarea utilizatorilor de terenuri sa introduca sau sa continue metodele de productie agricola compatibile cu protectia si imbunatatirea mediului, inclusiv a biodiversitatii, apei, solului si a peisajului rural.

Obiectivele operationale constau in mentinerea pajistilor cu inalta valoare naturala si biodiversitatii prin aplicarea practicilor agricole traditionale, managementul adecvat al pajistilor importante pentru pasari, precum si asigurarea protectiei apei si solului.

Platile de agro-mediu sunt acordate fermierilor care isi asuma, in mod voluntar, angajamente de agro-mediu pentru o perioada de 5 ani de la data semnarii angajamentului.

De asemenea, institutia a anuntat ca platile efectuate aferente campaniei SAPS 2010 au o valoare totala de 1,01 miliarde euro, reprezentand forme de sprijin financiar pentru un numar total de 1.084.842 fermieri. Astfel, din Fondul European de Garantare Agricola (FEGA) au fost platite 695,9 milioane euro, iar din Buget National 314,2 milioane euro.

Citeste mai mult despre APIA a efectuat plati de agro-mediu de peste 86 milioane euro pe GreenReport.ro. mai mult


Vineri, 29 Iulie 2011, ora 23:05

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Doctorii au ramas socati cand au gasit 12 lingouri de aur in stomacul unui om
  2. Jirinovski, indemn la viol in Vinerea Mare: Femeile politician din Ucraina sufera de frenezie uterina (Video)
  3. Fotografia zilei: O performanta incredibila
  4. Bazin urias cu apa potabila, golit dupa ce un adolescent a urinat in el
  5. O linie continua in zig-zag pe mijlocul drumului ii irita pe soferi: Cine a facut-o era beat (Video)
  6. Caz socant: Frati arestati a doua oara pentru canibalism
  7. Razboiul mormintelor la Timisoara: Viceprimarul face, primarul desface
  8. Primaria lui Boc versus poneiul Rocky
  9. Britanicii sunt terorizati: Sobolani mai mari ca pisicile, rezistenti la otrava
  10. In telefonul tau este aur. Cum poate fi extras cu ajutorul ciupercilor