arestari fraude bancare

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Dosarul fraudei bancare: Seful gruparii ramane in arest

Dosarul fraudei bancare: Seful gruparii ramane in arest

Vasile Crestin, lider al gruparii din dosarul fraudelor bancare de 85 de milioane de euro, ramane in arest, a decis, joi, Curtea de Apel Bucuresti (CAB), care i-a respins solicitarea de inlocuire a masurii preventive.

Hotararea poate fi atacata cu recurs la instanta suprema.

In decembrie, tot CAB a motivat arestarea preventiva a lui Vasile Crestin prin amploarea activitatii infractionale, pozitia de lider a acestuia in cadrul gruparii si contributia determinanta la producerea prejudiciului.

"In ce-l priveste pe Crestin Vasile, avand in vedere amploarea activitatii infractionale, pozitia de lider, contributia determinanta la producerea prejudiciului, faptul ca a urmarit obtinerea pe nedrept a unor sume de bani ce proveneau din contractele de creditare, se apreciaza ca fapta prezinta o gravitate deosebita si, date fiind elementele mai susmentionate, lasarea in libertate a inculpatului este de natura sa creeze o reactie sociala negativa", s-a aratat in motivare.

La 15 si 16 decembrie, in dosarul fraudelor bancare au fost arestate, la propunerea procurorilor Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), 11 persoane, respectiv Adrian Martis si Andrei Nanu, ambii directori la BRD, Andrei Suditu, Claudia Maria Peter (persoana care se afla in cercul foarte apropiat de relatii al lui Vasile Crestin si care executa intocmai dispozitiile date de catre cei doi directori din BRD), Daniel Sandu, Diana Mihaela Gireada (evaluator),... mai mult


Joi, 03 Ianuarie 2013, ora 22:16

Locic, lasat liber pentru ca a respectat conditiile eliberarii in dosarul Voicu

Locic, lasat liber pentru ca a respectat conditiile eliberarii in dosarul Voicu

Omul de afaceri Marius Locic a fost lasat liber de catre judecatorul Curtii de Apel Bucuresti (CAB), in dosarul fraudelor bancare, pentru ca a respectat, timp de trei ani, toate conditiile impuse la momentul eliberarii sale sub control in dosarul de coruptie al senatorului Catalin Voicu.

CAB a dat publicitatii, miercuri, motivarea deciziei prin care a dispus arestarea a 11 persoane, printre care doi directori din BRD, si lasarea in libertate a lui Marius Locic, Ioan Crestin si a altor sapte persoane.

"Lipsa pericolului pentru ordinea publica este evidentiata si de faptul ca, asa cum rezulta din inscrisurile depuse la dosar, acesta (Locic - n.r.) a respectat o perioada lunga de timp (de circa trei ani) restrictiile impuse prin luarea masurii preventive a obligarii de a nu parasi tara, in cauza aflata pe rolul Inaltei Curti de Casatie si Justitie", se arata in documentul citat.

Judecatorul Luciana Mera mai noteaza, in motivare, ca "in ce-l priveste pe Marius Locic, acesta este cercetat in legatura cu comiterea unei singure fapte".

"Inculpatul este condamnat la pedeapsa inchisorii cu executare in regim de detentie printr-o sentinta nedefinitiva a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, insa, raportat la faptele pentru care este cercetat in prezenta cauza, nu se poate retine existenta unor antecedente penale", mai noteaza magistratul CAB.

Judecatorul arata ca, din punct de vedere al datelor personale, Locic este casatorit si are doi copii minori.

"Luarea unei... mai mult


Miercuri, 19 Decembrie 2012, ora 18:45

1 comentariu
Frauda bancara: Inca cinci arestati, o persoana a fost eliberata

Frauda bancara: Inca cinci arestati, o persoana a fost eliberata

Curtea de Apel Bucuresti (CAB) a decis arestarea altor cinci persoane in dosarul fraudelor bancare in care sunt implicati, alaturi de bancheri, angajati ai Ministerului Economiei si ai Fondului National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri.

CAB a admis recursul Parchetului - Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) la decizia Tribunalului Bucuresti si a decis arestarea preventiva pentru 29 de zile a lui Toma Mihai, Denisa-Mihaela Amuza, Georgiana Piturca, Sorina Costea si Marilena Moga.

De asemenea, magistratii CAB au admis si recursul Georgetei Popa impotriva incheierii de sedinta din Camera de Consiliu din data de 2 noiembrie a Tribunalului Bucuresti si au decis cercetarea acesteia in libertate.

"CAB dispune punerea, de indata, in libertate a inculpatului Popa Georgeta (...) si dispune luarea masurii obligarii de a nu parasi localitatea, respectiv municipiul Bucuresti, pe o perioada de 30 zile, cu incepere de la data de 19.XI.2012 si pana la data de 18.XII.2012, inclusiv", se arata in decizia CAB.

Aproximativ 100 de persoane au fost duse pe 1 noiembrie la sediul DIICOT-Bucuresti, dupa ce procurorii au efectuat 50 de perchezitii in Bucuresti si judetele Ilfov, Calarasi si Giurgiu la locuintele si societatile comerciale ce apartin membrilor unei grupari formate din 48 de persoane, printre care si angajati ai Ministerului Economiei.

Frauda bancara - Liderul retelei: Ministri si presedinti m-au folosit... mai mult


Marti, 20 Noiembrie 2012, ora 13:50

Frauda bancara: Daniel Ruse a fost gasit la Oltenita

Frauda bancara: Daniel Ruse a fost gasit la Oltenita

Daniel Ruse, unul dintre liderii bancherilor implicati in frauda de 22 de milioane de euro, a fost prins duminica dimineata.

Acesta a fost gasit in Oltenita si va fi dus in arestul Politiei, anunta Antena 3.

Ruse este considerat liderul retelei pe zona Oltenita. El era cel care se ocupa de racolarea persoanelor din Sintesti, folosite la contractarea de credite false. A fost cautat de anchetatori acasa si in mai multe locuri, insa nu a fost gasit.

Daniel Ruse fusese dat in urmarire generala. El a primit mandat de arestare preventiva pentru 29 de zile. Tribunalul Bucuresti s-a pronuntat, sambata, la orele 20:00, in aceasta cauza, dar ordonanta lui de retinere expirase deja de mai multe ore, pentru ca sedinta de judecata a durat pana tarziu cu o seara inainte. Dupa expirarea acelei ordonante, Ruse a putut sa plece, fiind liber.

Frauda bancara: Daniel Ruse, unul dintre liderii bancherilor, a disparut

Daniel Ruse nu s-a prezentat, insa, pentru cercetari, asa cum au facut ceilalti membri ai gruparii care au fost arestati, respectiv cele 16 persoane care au primit mandate de arestare.

Potrivit DIICOT, in perioada 2010 - 2012, membrii gruparii, formate din 48 de persoane, au obtinut in mod fraudulos 40 de credite, de la 16 unitati bancare ale BCR, BRD si CEC Bank, prejudiciile fiind estimate la 22 de milioane de euro. mai mult


Duminica, 04 Noiembrie 2012, ora 11:41

3 comentarii
Frauda bancara: Daniel Ruse, unul dintre liderii bancherilor, a disparut

Frauda bancara: Daniel Ruse, unul dintre liderii bancherilor, a disparut

Unul dintre liderii bancherilor implicati in frauda de 22 de milioane de euro, Daniel Ruse, nu a venit sa se predea la cercetari penale. Acesta a primit mandat de arestare pentru 29 de zile.

Frauda de zeci de milioane de euro: Bancheri saltati de politie, doi retinuti (Video)

Conform Romania TV, el este liderul retelei pe zona Oltenita. El era cel care se ocupa de racolarea persoanelor din Sintesti, folosite la contractarea de credite false. A fost cautat de anchetatori acasa si in mai multe locuri, insa nu a fost gasit.

Daniel Ruse a fost dat in urmarire generala. El a primit mandat de arestare preventiva pentru 29 de zile. Tribunalul Bucuresti s-a pronuntat, sambata, la orele 20.00, in aceasta cauza, dar ordonanta lui de retinere expirase deja de mai multe ore, pentru ca sedinta de judecata a durat pana tarziu cu o seara inainte. Dupa expirarea acelei ordonante, Ruse a putut sa plece, fiind liber.

Daniel Ruse nu s-a prezentat, insa, pentru cercetari, asa cum au facut ceilalti membri ai gruparii care au fost arestati, respectiv cele 16 persoane care au primit mandate de arestare.

Frauda bancara Isarescu cere moderatie: Nu exista o caracatita a bancherilor!

Cand va fi gasit de anchetatori, Ruse va fi dus direct in arest.

Daniel Ruse a candidat ca independent la alegerile din 2008 pentru Primaria Oltenita, ulterior cumparandu-si o ferma de porci si coordonand obtinerea de credite cu documente false.

Potrivit DIICOT, in perioada 2010 - 2012, membrii... mai mult


Duminica, 04 Noiembrie 2012, ora 09:52

9 comentarii
Scandalul manipularii Libor si Euribor: Vor fi efectuate arestari

Scandalul manipularii Libor si Euribor: Vor fi efectuate arestari

Procurorii americani si autoritatile europene sunt aproape de arestarea unor traderi, sub acuzatia de colaborare pentru manipularea ratelor dobanzilor pentru imprumuturile interbancare, potrivit unor surse din cadrul investigatiei.

Procurorii federali din Washington deja au contactat avocatii care ii reprezinta pe unii dintre suspecti pentru a le aduce la cunostinta acuzatiile, iar arestarile sunt iminente, potrvit surselor, citate de Reuters.

Avocatii, dintre care o parte reprezinta suspectii, au spus ca procurorii au indicat ca arestarile vor fi facute in urmatoarele saptamani. In investigatiile fraudelor financiare, nu este iesit din comun ca avocatii suspectilor sa fie informati despre acuzatii si arestari inainte de efectuarea acestora.

Conform unei surse din Europa, acuzatiile individuale nu vor influenta deciziile care vor fi luate de autoritatile de reglementare fata de institutiile bancare in sine. "Insa bancile spera ca autoritatile sa vada ca scandalul a fost cauzat, in cea mai mare parte, de comportamentul unor traderi", a spus sursa.

In Europa, autoritatile vor acuza mai multi traderi de la cateva banci, acuzati de manipularea ratelor Libor si Euribor.

In scandal sunt implicate bancile Barclays, UBS, Citigroup si HSBC si Deutsche Bank, deocamdata. Barclays a fost deja amendata cu 453 de milioane de dolari, iar o parte din celelalte banci si-au angajat grupuri de avocati pentru a se apara. mai mult


Luni, 23 Iulie 2012, ora 12:03

DIICOT Brasov a destructurat un grup specializat in fraude bancare

DIICOT Brasov a destructurat un grup specializat in fraude bancare

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Serviciul Teritorial Brasov au destructurat un grup infractional organizat, constituit din 48 de persoane, specializat in savarsirea de fraude bancare.

Cele aproape 50 de persoane acuzate ca in 2010 au obtinut ilegal credite bancare in valoarea totala de peste un milion de lei de la doua unitati bancare din Brasov au fost arestate preventiv pentru o perioada de 29 de zile, anunta, vineri, DIICOT, intr-un comunicat remis Ziare.com.

Arestarile au avut loc in urma unei anchete in care au fost efectuate zece perchezitii domiciliare pe raza judetului Brasov.

Anchetatorii au stabilit ca in perioada 20 mai - 28 octombrie 2010, liderii grupului infractional organizat Constantin Lupu, Stefan Chetea, Viorel Savulescu, Costica Onicel, Constantin Hanganu, Sorin Popa si Luminita Urdea, impreuna cu alti membri ai gruparii, au recrutat mai multe persoane, prin intermediul carora au solicitat si obtinut 38 de credite, in valoare totala de peste un milion de lei de la doua unitati bancare din judetul Brasov.

Creditele au fost obtinute prin prezentarea de documente false (adeverinta de salariu, contract individual de munca sau carte de munca, fisa fiscala si facturi de utilitati), din care a rezultat necorespunzator realitatii ca debitorii sunt angajati la societati comerciale din Brasov, precizeaza DIICOT.

Procurorii au efectuat pe 19 mai 2011, zece perchezitii domiciliare pe raza... mai mult


Vineri, 20 Mai 2011, ora 12:16

2 comentarii
Opt persoane, printre care si un pastor, implicate in fraude bancare

Opt persoane, printre care si un pastor, implicate in fraude bancare

Procurorii bucuresteni au cerut, vineri, arestarea a opt persoane, intre care si un pastor neoprotestant, pe care le acuza de inselaciuni, spalare de bani si falsuri, infractiuni in urma carora ar fi obtinut sume de ordinul sutelor de mii de euro.

Una dintre persoanele pentru care procurorii au cerut arestarea este pastor in cadrul unui cult religios. Acesta este acuzat de 13 infractiuni de uz de fals, trei infractiuni de complicitate la inselaciune, cinci infractiuni de inselaciune si cate o acuzatie de spalare de bani, cumparare de influenta si instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata, se arata intr-un comunicat al Parchetului.

Intre cei pentru care s-a cerut masura arestarii se afla si trei administratori ai unor societati comerciale, care, asemeni pastorului, sunt acuzati de spalare de bani, inselaciune si uz de fals.

Cei acuzati foloseau diferite societati fictive pentru a contracta imprumuturi.

"Odata cu preluarea unei societati comerciale, faptuitorii procedau la rentabilizarea acesteia, cu sprijinul unui expert contabil, in sensul ca intocmeau in fals documente financiar-contabile (balante, bilanturi contabile, etc.), din care rezulta ca au o activitate profitabila, documente pe care le depuneau la administratiile financiare, la Oficiul National al Registrului Comertului si pe care, in cele din urma, le utilizau la institutiile bancare, pentru solicitarea deschiderii unor linii de credit sau pentru obtinerea unor credite bancare. Ulterior,... mai mult


Vineri, 26 Noiembrie 2010, ora 19:14

Perchezitii DIICOT in mai multe judete: 28 de suspecti de fraude bancare

Perchezitii DIICOT in mai multe judete: 28 de suspecti de fraude bancare

36 de locuinte sunt perchezitionate, luni dimineata, in Bucuresti, Constanta si Harghita, de procurorii DIICOT.

Anchetatorii au emis 28 de mandate de aducere pentru persoane suspecte de fraude bancare, transmite Antena 3.

La razii participa si ofiteri americani.

- Continua - mai mult


Luni, 10 Mai 2010, ora 09:57

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  2. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  3. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  4. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  5. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  6. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  7. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  8. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  9. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba
  10. Asa arata iepurasii oceanelor (Video)