asistenti sociali salarii

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Ministrul pentru Dialog Social: Noul actionar Mechel are intentii bune, dar conturile blocate

Ministrul pentru Dialog Social: Noul actionar Mechel are intentii bune, dar conturile blocate

Ministrul delegat pentru Dialog Social, Doina Pana, declara ca noul actionar al Mechel are intentii bune si face toate demersurile pentru achitarea celor trei salarii compensatorii fostilor angajati de la Campia Turzii, care au protestat miercuri, insa are conturile blocate.

Ministrul delegat pentru Dialog Social, Doina Pana, a declarat, joi, presei, la Cluj-Napoca, ca noul actionar al Mechel face demersuri "serioase" pentru plata celor trei salarii compensatorii pentru fostii angajati disponibilizati ai combinatului Mechel Campia Turzii.

Doina Pana, care va participa la o intalnire la Prefectura Cluj cu reprezentantii noului actionar al Mechel, a spus ca firma doreste sa aplaneze conflictul legat de neachitarea salariilor compensatorii.

Noii proprietari ai Mechel Targoviste anunta reorganizarea si repornirea productiei

"Eu nu pot sa spun ca vin cu solutii, pentru ca este vorba de o firma privata, vreau sa se inteleaga ca prezenta mea la acest dialog nu este ca o garantie ca Guvernul se implica, pentru ca nu poate sa se implice. Dar fiind vorba despre 700 de oameni nu pot sa fiu indiferenta si voi asigura un fel de asistenta tehnica, astfel incat dialogul social sa existe cu adevarat intre firma, care este privata, si reprezentantii sindicatului. Guvernul nu este parte in aceasta situatie.

Dar exista bune intentii din partea firmei si sunt convinsa ca la finalul dialogului se va gasi solutia de aplanare a conflictului legat de neachitarea acelor salarii... mai mult


Joi, 28 Februarie 2013, ora 16:09

3 comentarii
Grecii platesc criza cu propria sanatate

Grecii platesc criza cu propria sanatate

Grecii platesc dezastrul economic in care se gasesc cu propria sanatate, se arata intr-un studiu realizat de o echipa de cercetatori de la Cambridge.

Studiul avertizeaza cu privire la o posibila tragedie greceasca, in conditiile in care multi greci si-au pierdut accesul la asistenta medicala, din cauza pierderii locului de munca, noteaza The Guardian.

Masuratorile indica un declin rapid la nivelul sanatatii populatiei din Grecia si o deteriorare a serviciilor din spitale, din cauza presiunii financiare. Serviciile de asistenta sociala erau platite din cadrul salariului, iar ca urmare a somajului foarte ridicat, multi dintre cei care utilizau anterior serviciile private de sanatate, au trecut inapoi pe serviciile de stat, ceea ce creste presiunea pe spitalele publice.

Bugetele spitalelor au scazut cu 40% intre 2007 si 2009, raportul indicand si un numar insuficient de angajati, dar si o lipsa a medicamentelor si instrumentelor necesare.

"Exista semne cu privire la o inrautatire a situatiei medicale, in special in grupurile vulnerabile", se arata in raport. Intre 2007 si 2009 s-a inregistrat o crestere de 14 procente in randul oamenilor care reclama o stare a sanatatii "proasta" si "foarte proasta". mai mult


Luni, 10 Octombrie 2011, ora 13:34

6 comentarii
1.000 de asistenti maternali au iesit din sistem in 2010

1.000 de asistenti maternali au iesit din sistem in 2010

Peste 1.000 de asistenti maternali si-au incetat activitatea in primele noua luni ale anului, statul fiind obligat sa gasesca solutii pentru cei peste 1.400 de copii care se aflau in grija acestora.

Potrivit datelor centralizate de la nivelul Directiilor Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, in perioada ianuarie - septembrie 2010, si-au incetat activitatea 1.086 asistenti maternali care aveau in ingrijire 1.408 copii, a comunicat Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, informeaza Gandul.

31% dintre asistentii maternali si-au incetat activitatea ca urmare a pensionarii, 31% la cererea acestora si 38% din alte motive.

Potrivit sursei citate, 639 dintre copiii care erau in grija lor au fost transferati la alti asistenti maternali profesionisti, 310 au ajuns intr-un serviciu de tip rezidential, iar 459 au fost plasati la rude, alte familii, au fost reintegrati in familie sau adoptati.

Directorul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Sector 1, Danut Fleaca, declara recent ca Guvernul ar trebui sa inteleaga ca asistenta sociala nu este un moft si ca oamenii nu pot lucra pe salarii mai mici decat veniturile unor asistati sociali.

"Este inadmisibil ca unei persoane cu studii superioare si experienta sa ii dai un salariu de 480 de lei. Sunt salariati in asistenta sociala care au venituri mai mici decat un asistat social. 80 la suta dintre salariatii DGASPC au salarii de pana la 600 de lei, indiferent de... mai mult


Duminica, 24 Octombrie 2010, ora 22:45

3 comentarii
De la cititori: Saru\' mana, mama! Sa traiesti!

De la cititori: Saru' mana, mama! Sa traiesti!

Trecutul si viitorul, batranii si copiii, ce am fost si ce vom fi - la noi, categoriile de populatie cele mai neglijate si umilite de autoritati. Ce conteaza? Prezentul vorbeste. Pentru autoritati, numai "azi" conteaza. De aceea bataia de joc porneste de sus, de la ei, de la alesi.

Intamplarea pe care o povestesc mai jos este reala si, in parte, s-a desfasurat sub ochii mei. La sfarsit, dupa ce o veti citi, va veti intreba poate, de ce nu am reclamat ce am vazut, ce am auzit. Cui sa reclam? Cui ii pasa? Si cine ar fi luat vreo atitudine? Stiu ca si lipsa de bun simt poate fi pedepsita, dar cum sa ceri asa ceva autoritatilor, "modele" pentru alti needucati care practica arta nesimtirii?

Era intr-o zi dintr-aia rece, cu vant subtire, de sfarsit de noiembrie, cu lapovita si ninsoare, cu flescaraie pe strada si oriunde intrai. Luasem salariul si cu lista in mana, am pornit dupa cumparaturi ca, dupa obicei, sa-mi fac aprovizionarea pe o luna.

Am zarit femeia aceea in varsta si a treia oara cand am intrat in alimentara. Trecuse mai mult de o ora de cand o vazusem prima data si mi s-a parut ciudat. Cat am asteptat sa fiu servita, am privit-o insistent.

Era imbracata saracacios, cu un palton vechi si legata la mijloc cu un cordon de la alta haina. La gat avea un fular lung, dat de mai multe ori pe dupa gat si pe cap avea o caciula, un fes, de fapt, peste care isi pusese un batic gros legat la spate cu nod mare, grosolan.

Nu avea nici cizme, nici ghete in picioare.... mai mult


Sambata, 11 Septembrie 2010, ora 23:24

16 comentarii
Marea Britanie cauta psihologi si asistenti sociali romani

Marea Britanie cauta psihologi si asistenti sociali romani

Marea Britanie cauta asistenti sociali si psihologi romani.

Angajatorii britanici cauta in Romania asistenti sociali si psihologi pentru salarii de 4000 de euro, potrivit Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca, citata de Realitatea Tv.

Firmele britanice recruteaza absolventi de studii superioare cu specializare in asistenta sociala, psihologie sau pedagogie pentru joburi de asistare a copiilor care prezinta risc de a fi vatamati, neglijati sau abandonati.

Candidatii trebuie sa detina o diploma de studii cu una dintre specilizarile mentionate si sa fie vorbitori de engleza.

Marea Britanie, Germania si Austria sunt tarile din Europa cu cele mai multe oferte de angajare, potrivit EURES, portal care ofera servicii de ocupare a fortei de munca in spatiul European si Elvetia.

In prezent, in Marea Britanie sunt disponibile peste 350.000 de locuri de munca, in Germania 261.000, iar angajatorii din Austria ofera peste 44.100 de posturi vacante.

Contractele de munca sunt pe perioada netederminata, iar salariile variaza intre 23.000 si 4.1000 de lire sterline (aproximativ intre 27.000, respectiv 49.300 de euro) brut anual, pana la 4.100 de euro lunar. mai mult


Joi, 02 Septembrie 2010, ora 13:05

3 comentarii
Directia Asistentei Sociale Constanta, data in judecata de angajati

Directia Asistentei Sociale Constanta, data in judecata de angajati

Angajatii de la Asistenta Sociala Constanta dau in judecata Directia, din cauza reducerii cu 30 la suta a salariilor.

Deoarece finantarea de la bugetul de stat este insuficienta, institutia a fost nevoita sa reduca salariile, pentru a nu fi obligata sa concedieze 200 de oameni, relateaza Antena 3.

In acest an, institutia ar fi trebuit sa primeasca 45 de milioane de lei, insa, la Constanta, au ajuns doar 30 de milioane de lei.

Avand in vedere ca cel mai mare salariu este de 1.600 de lei, pentru consilierii superiori, consecintele sunt deosebit de grave pentru salariati, care au hotarat sa dea in judecata Directia. mai mult


Sambata, 10 Aprilie 2010, ora 14:00

1 comentariu
Asistentii sociali cer salarii mai mari

Asistentii sociali cer salarii mai mari

Sindicalistii din asistenta sociala si protectia copilului solicita ca angajatii sa aiba aceleasi drepturi cu cei din administratiile locale.

Mai mult, sindicalistii vor sa se clarifice statutul asistentului maternal si sa se acorde sporuri pentru conditiile deosebite de munca, informeaza Evenimentul Zilei.

"Prin dialog social incercam sa standardizam serviciile si sa avem un nomenclator de functii si servicii in sistemul de asistenta sociala si un normativ de personal pentru acest sistem, care sa permita conditii de munca corespunzatoare pentru fiecare salariat", afirma sindicalistii intr-un comunicat.

Totodata, sindicalistii vor ca angajatii din directiile de asistenta sociala si protectia copilului sa aiba un salariu asemanator cu cel al salariatilor din aparatele proprii ale consiliilor judetene si cu cei din sectoarele Capitalei.

In cazul in care aceste drepturi nu vor fi obtinute, sindicalistii au precizat ca vor recurge la greve. mai mult


Joi, 19 Februarie 2009, ora 14:34

Asistentii sociali scapa nepedepsiti pe motiv de lipsa de personal specializat

Asistentii sociali scapa nepedepsiti pe motiv de lipsa de personal specializat

Colegiul National al Asistentilor Sociali din Romania (CNASR) afirma ca nu asistentii sociali sunt vinovati de moartea copilului de patru ani din Bistrita Nasaud, ci criza de personal specializat.

Potrivit CNSAR, cei patru asistenti sociali din cadrul serviciului de asistenta maternala al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului din Bistrita Nasaud aveau mult prea multe atributii pentru a-si putea exercita profesia in mod normal.

Prin urmare, ei nu au putut sa monitorizeze constant activitatea tututor asistentilor maternali si, implicit, pe cea a Marcelei Fagarasan, care a fost arestata dupa ce un copil de patru ani, aflat in grija sa, a murit, acum doua saptamani.

"Fiecare asistent monitoriza intre 110 si 140 de copii, in conditiile in care numarul maxim de copii de care ar fi trebuit sa se ocupe este de 30. Mai mult, ei au si alte atributii de indeplinit", a precizat directorul executiv al CNSAR, Stefan Iulian Laurentiu, citat de NewsIn.

CNASR a sanctionat cu avertismente doi dintre asistenti, pentru ca nu au anuntat criza de personal cu care se confruntau.

Pentru a nu se repeta astfel de situatii, CNASR cere sa fie angajati mai multi asistenti sociali, iar acestia sa aiba studii superioare in domeniu. CNSAR solicita, de asemenea, ca persoanele cu studii medii sau cu alta specializare profesionala sa fie eliminati din sistem.

In urma cercetarilor facute in ultima perioada, CNASR a identificat asistenti sociali care aveau, de fapt,... mai mult


Miercuri, 03 Septembrie 2008, ora 18:56

5 comentarii
Alte articole despre: asistenti, sociali, moarte, copil, Bistrita Nasaud, CNASR
Asistentii sociali din Maramures intra in greva

Asistentii sociali din Maramures intra in greva

Aproape o mie de angajati ai Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Drepturilor Copilului Maramures au intrat luni, in greva generala. Nemultumirile asistentilor sociali se leaga de faptul ca nu a fost incheiat contractul colectiv de munca in unitate.

"In jur de o mie de angajati au intrat in greva generala. Noi am dat conducerii un termen pana dimineata sa vina cu o rezolvare la problemele noastre, dar, dupa ce a avut loc o sedinta, toti trei directorii au plecat la Consiliul Judetean, unde au fost convocati pentru discutii. La intoarcerea lor nu ne-au dat nici un raspuns, motiv pentru care am decis intrarea in greva generala", a declarat Stela Gaborean, citata de NewsIn.

O treime din activitatea din centrele de asistenta sociala se desfasoara inca, pentru ca persoanele asistate - copiii si persoanele cu handicap - sa nu aiba de suferit de pe urma grevei, a declarat liderul de sindicat, Stela Gaborean.

Noul contract de munca le-ar conferi angajatilor sporuri salariale, majorari salariale, prime de vacanta si prima de stabilitate. Conducerea Directiei pentru Protectia Drepturilor Copilului sustine ca nu sunt fonduri pentru acordarea acestor drepturi. mai mult


Luni, 11 August 2008, ora 13:07

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Baza de aparare in fata atacurilor nucleare ale Rusiei, scoasa la vanzare pentru relaxare in familie
  2. Eticheta la nudisti - Cum e sa traiesti un an dezbracat: Am fost spalati pe creier
  3. Viral: Cainele care spune mama - a invatat inaintea copilului familiei (Video)
  4. Papa Francisc face un gest socant: Va mesteca frunze de coca
  5. Mutilarea genitala, o tehnica barbara inimaginabila: De ce milioane de fete se tem sa vina vara
  6. Cofondatorul Apple: Robotii ne vor transforma in animalele lor de casa
  7. Festival de muzica sau bataie in noroi: Ce au patit spectatorii de la Electric Castle (Video & galerie foto)
  8. Saracul cersetor bogat: Cati bani avea asupra sa un barbat care statea la mila trecatorilor
  9. Supravietuire miraculoasa: O mama si bebelusul ei au cazut cu avionul si au trait 5 zile in jungla
  10. Viral: Cum pune o pisica pe fuga un urs (Video)