audieri comisie parlamentara nemirschi

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Ministrul Nemirschi, audiat la comisia de irigatii

Ministrul Nemirschi, audiat la comisia de irigatii

Comisia parlamentara de ancheta privind cercetarea modului in care sunt gestionate amenajarile de irigatii si fondurile alocate se va reuni luni, la ora 10.00.

La audieri au fost chemati ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, reprezentanti ai Statiunii de Cercetare Dezvoltare Agricola Turda, dar si reprezentanti ai Institutului de Cercetare a Deltei Dunarii, si ai Administratiei Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii.

Comisia analizeaza modul in care a fost derulat programul RomAg '98 prin care statul a trebuit sa plateasca o garantie de 100 de milioane de dolari, precum si starea sistemului de irigatii. mai mult


Luni, 07 Septembrie 2009, ora 10:03

Nemirschi: Am aflat din presa de raportul Garzii Financiare

Nemirschi: Am aflat din presa de raportul Garzii Financiare

Ministrul Mediului Nicolae Nemirschi a declarat marti, dupa ce a fost audiat de Comisia parlamentara care ancheteaza modul in care ministerul a atribuit un contract de publicitate, ca nu a stiut de raportul Garzii Financiare, ci a aflat din presa despre el, zilele trecute.

Reamintim ca, desi marti Comisia trebuia sa-si prezinte raportul final in cazul ministrului Nemirschi, in urma unor sesizari facute de Garda Financiara care a descoperit mai multe nereguli in cazul contractelor incheiate intre Ministerul Mediului si firma ARS Advertising, comisia si-a prelungit activitatea pana in septembrie.

"Asa cum ati observat, a fost invocat un raport al Garzii (Garda Financiara, n.red.). Eu nu am cunostinta de acest raport, am solicitat personal Garzii un punct de vedere, o sa astept raspuns si o sa ma pronunt.

Am luat nota de ceea ce s-a spus si am sa verific, evident, dupa ce voi avea si raspunsul de la Garda Financiara. Am trimis adresa ieri (luni, n.red.), am aflat din presa ca exista un raport al Garzii Financiare", a spus Nemirschi, dupa audieri.

Biletele de avion licitate sunt putine, comparativ cu nevoile Ministerului

Legat de licitatia organizata pentru achizitionarea de bilete de avion in valoare de aproape 120.000 de euro, Nemirschi a spus ca numarul acestora este mic in comparatie cu nevoile ministerului si obligatiile sale fata de Uniunea Europeana.

"Dar in fiecare an se face chestiunea asta, s-a facut si in 2005 si in 2006. Unii colegi ai... mai mult


Marti, 11 August 2009, ora 13:40

4 comentarii
Nemirschi, audiat din nou de comisia parlamentara

Nemirschi, audiat din nou de comisia parlamentara

Fiind nevoie de audieri suplimentare in cazul Nemirschi, dupa ce un control al Garzii Financiare a descoperit mai multe nereguli in cazul contractelor incheiate intre Ministerul Mediului si firma ARS Advertising, comisia de ancheta isi poate prelungi activitatea pana in septembrie.

Comisia se va intalni marti pentru audieri si intocmirea proiectului preliminar, informeaza Gardianul.

"Cat avem elemente noi, nu putem incheia raportul. Voi cere sa prelungim activitatea comisiei pana pe 10 septembrie", a declarat deputatul Petru Calian (PD-L).

Ministrul Mediului va merge marti la comisia parlamentara pentru a oferi mai multe detalii despre respectivele contracte

Autoritatea Nationala pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice (ANRMAP) a concluzionat ca cele doua contracte au fost incheiate cu incalcarea legii. mai mult


Marti, 11 August 2009, ora 08:57

1 comentariu
Sulfina Barbu: Nemirschi ar trebui sa demisioneze, insa decizia o ia premierul

Sulfina Barbu: Nemirschi ar trebui sa demisioneze, insa decizia o ia premierul

Reprezentantii PD-L din Comisia parlamentara de ancheta Nemirschi ii cer ministrului Mediului sa dea dovada de barbatie si sa demisioneze in urma raportului ce contine rezultatul controlului ANRMAP privind banii cheltuiti pentru Programul Operational Sectorial de Mediu.

"Se pune in pericol finantarea europeana pentru Programul Operational Sectorial de Mediu, este vorba de 5,6 miliarde de euro pana in 2013. Angajamentul Guvernului este ca absorbtia fondurilor europene sa fie o prioritate si acum constatam ca unii ministri nu aplica procedurile impuse de Comisia Europeana", a declarat vicepresedintele comisiei de ancheta, Sulfina Barbu (PD-L).

Ea a anuntat ca vor fi transmise premierului Boc concluziile democrat-liberalilor din Comisia de ancheta Nemirschi.

Barbu a precizat ca nu solicita primului-ministru demiterea ministrului Mediului, Nicolae Nemirschi, dar este datoria sa sa transmita punctul de vedere al pedelistilor din comisie catre seful Guvernului.

"Este de datoria noastra sa semnalam aceste lucruri pentru ca este vorbe de fonduri europene. Este decizia primului-ministru ce va face in acest caz", a declarat Sulfina Barbu. Totusi, ea a apreciat ca Nemirschi ar trebui sa renunte la functia detinuta.

"Un ministru responsabil, cand sunt constatate astfel de lucruri, ar trebui sa lase locul altcuiva. Pana la urma, este vorba de un cadou facut unei firme", a adaugat Barbu.

O recomandare similara a facut si Petru Calian. "Primul ministru trebuie sa ia act... mai mult


Marti, 28 Iulie 2009, ora 19:38

20 comentarii
Comisia "Nemirschi" si cea privind situatia irigatiilor se intrunesc marti

Comisia "Nemirschi" si cea privind situatia irigatiilor se intrunesc marti

Comisia parlamentare de ancheta in cazul ministrului Mediului, Nicolae Nemirschi, si cea privind situatia sistemelor de irigatii se vor intruni, marti, potrivit Directiei pentru Relatii Publice a Camerei Deputatilor.

Comisia de ancheta in cazul ministrului Nemirschi se intruneste incepand cu ora 10:00 pentru a-i audia pe reprezentantul Autoritatii Nationale pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice si pe cel al agentiei de publicitate Ars Advertising.

Comisia are misiunea de a verifica modul in care a fost atribuit de catre Ministerul Mediului contractul privind "Campania de promovare a Programului Operational Sectorial Mediu, Lot II - Difuzare/Publicare" la data de 28 aprilie, prin negociere fara anunt de participare.

De asemenea, comisia parlamentara de ancheta privind situatia sistemelor de irigatii, precum si a altor sectoare de imbunatatiri funciare, se va intruni marti, incepand cu ora 9:30, la sala de sedinte a Comisiei pentru Agricultura din Camera Deputatilor. mai mult


Luni, 27 Iulie 2009, ora 23:24

Nemirschi va fi audiat miercuri de comisia parlamentara de ancheta

Nemirschi va fi audiat miercuri de comisia parlamentara de ancheta

Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, va fi audiat miercuri de comisia parlamentara de ancheta pentru a da explicatii in legatura cu atribuirea contractului de publicitate in valoare de 500.000 de euro.

In urma audierii, comisia se va pronunta pana pe data de 14 august despre legalitatea acestui raport, a declarat presedintele desemnat al Comisiei, deputatul PSD Mircea Dusa, citat de Antena 3.

La audieri va participa si secretarul de stat implicat in acordarea acestui contract fara negociere, urmand ca directorii care au aprobat achizitia conbtractului de baza sa fie adusi in fata comisiei joi, impreuna cu membrii comisiei de licitatie.

De asemenea, vor fi audiati si directorii din minister care si-au pus semnatura pe contractele de publicitate respective si, chiar directorii agentiei de publicitate beneficiare a contractului.

Ministerul Mediului va trebui sa puna la dispozitia membrilor comisiei dosarele si contractele legate de acest caz.

Comisia parlamentara de ancheta in cazul ministrului a luat pentru prima oara in discutie acest caz in urma cu o saptamana cand s-a ocupat de rezolvarea anumitor probleme organizatorice. mai mult


Miercuri, 08 Iulie 2009, ora 09:18

Ancheta parlamentara in cazul Nemirschi va fi gata in august

Ancheta parlamentara in cazul Nemirschi va fi gata in august

Presedintele comisiei de control in cazul ministrului Mediului Nicolae Nemirschi, Mircea Dusa, a declarat marti ca ancheta are termen de finalizare la inceputul lunii august.

In cadrul primei sedinte din Parlament, care a avut loc marti, Comisia a stabilit ca in termen de cinci zile sa fie finalizat regulamentul de functionare al Comisiei si graficul de audieri, potrivit lui Dusa.

"Daca va fi cazul vom audia si reprezentantii firmelor de publicitate care au primit aceste contracte", a declarat Dusa, adaugand ca la cazul Nemirschi se va lucra si pe perioada vacantei parlamentare.

Dusa a spus ca parlamentarii vor solicita toate contractele si actele aditionale privind banii dati de Nemirschi.

PD-L si PNL au cerut infiintarea unei comisii de ancheta in cazul Nemirschi, dupa ce au aparut informatii potrivit carora ministrul ar fi acordat bani din fonduri europene pentru publicitate unei singure firme, fara licitatie.

Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, explica cheltuirea a 500.000 de euro pe publicitate prin faptul ca banii au fost acordati de Uniunea Europeana exact pentru acest scop si ca oricum nu ar fi putut fi cheltuiti in alt domeniu. Daca banii nu ar fi fost cheltuiti, ei s-ar fi intors in bugetul UE, spune Nemirschi.

El a precizat ca nu s-a mai apelat la licitatie publica si a fost desemnata direct firma ARS Advertising pentru realizarea publicitatii pentru Axa 3 pentru a castiga timp si a nu se tergiversa finalizarea proiectului de publicitate. mai mult


Marti, 30 Iunie 2009, ora 11:06

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  2. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  3. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  4. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  5. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  6. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  7. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  8. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  9. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba
  10. Asa arata iepurasii oceanelor (Video)