autori biblia

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Biblia Diavolului sau manuscrisul in care insusi Lucifer ar fi scris (Video)

Biblia Diavolului sau manuscrisul in care insusi Lucifer ar fi scris (Video)

La Biblioteca Nationala a Suediei, in Stockholm, se afla "Biblia Diavolului", Codex Gigas, o carte din piei de vitel, care cantareste 74 de kilograme, in care exista chiar un portret al diavolului, un autoportret, daca e sa dam crezare faptului ca Lucifer ar fi autorul.

Codex Gigas este cel mai mare manuscris medieval din lume, gros de 22 de centimetri si cu o lungime de 92 de centimetri. Pentru realizarea sa s-au folosit 160 de piei de animale, informeaza Daily Mail.

Nu doar dimensiunile sale intriga, ci si continutul, mai ales ca pe una dintre pagini apare o imagine color a diavolului, de ajuns pentru ca intregul volum sa fie considerat "blestemat".

Originile cartii sunt insa controversate. Analizele arata ca a fost scrisa de o singura persoana, insa legenda spune ca autorul ar fi un calugar care trebuia zidit de viu, dupa ce incalcase juramintele monastice. I s-a promis ca scapa daca reusea sa scrie, intr-o singura noapte, o carte care sa contina toate cunostintele acumulate de om pana la acel moment.

Cum miezul noptii se apropia, spune legenda, calugarul disperat a apelat la ajutorul diavolului, facand un pact cu acesta. I-a oferit sufletul in schimbul ajutorului sau. Lucifer ar fi fost de acord, ba chiar si-ar fi facut si autoportretul.

Un alt detaliu care intriga legat de Biblia Diavolului este acela ca cerneala folosita a fost obtinuta din cuiburi de insecte strivite.

Un american ateu castiga 100.000 de dolari din vanzarea Bibliei - afla povestea... mai mult


Marti, 12 Mai 2015, ora 16:27

Un scriitor ateu a rescris Biblia ca pe un roman, pentru a fi mai accesibila cititorilor

Un scriitor ateu a rescris Biblia ca pe un roman, pentru a fi mai accesibila cititorilor

Un scriitor din Strasbourg, desi ateu, a decis sa adapteze sub forma unui roman textele biblice, pe care le considera fundamentale.

"Din punct de vedere literar, Biblia nu este bine scrisa. Am incercat sa le citesc pasaje din Biblie copiilor mei cand erau mici. Dar se plictiseau, intrucat limbajul este greu accesibil", a declarat Philippe Lechermeier.

Scriitorul alsacian in varsta de 46 de ani a intitulat cartea "O biblie" - fara majuscule, pentru a semnifica faptul ca e vorba de o adaptare, si nu de o noua traducere.

Ideea a fost de a face accesibila Cartea Sfanta, printr-o rescriere sintetica, intr-un stil elegant, care amesteca genurile. Rezultatul este o "carte frumoasa" bogat decorata de artistul plastic Rebecca Dautremer, fiind deja tradusa in spaniola, italiana, germana si olandeza.

Numarul cartilor tiparite a fost de 60.000 de exemplare in total, informeaza L'Essentiel.

Adesea poetica, alteori surprinzatoare, naratiunea trece usor peste episoadele razboinice si profetiile apocaliptice, dar incearca sa sublinieze profunzimea personajelor, descriind emotiile sau trairile acestora, cum ar fi cele ale lui Iisus atunci cand a mers pe apa.

Viata lui Moise este povestita de un tantar, Goliat este desenat cu caracteristicile unui luptator, ingerul Gabriel devine "Omul-pasare". Se doreste ca aceasta carte sa poata fi citita de toti, atei sau religiosi, sustine editorul Gautier-Languereau. Pentru ca "Biblia nu apartine doar religiei", spune autorul, ateu... mai mult


Duminica, 30 Noiembrie 2014, ora 15:09

4 comentarii
Un lucru misterios descris in Biblie, descifrat dupa 2.000 de ani

Un lucru misterios descris in Biblie, descifrat dupa 2.000 de ani

Cercetatorul Naama Sukenik de la Autoritatea pentru Antichitati din Israel, care a examinat recent un artefact de acum 2.000 de ani, a facut o descoperire remarcabila. El a descifrat un lucru misterios descris in Biblie, un colorant albastru, unul dintre putinele ramasite ale culorii gasite vreodata.

Analiza facuta de Sukenik asupra unei bucati de material textil, descoperita in anii '50, a scos la iveala faptul ca a fost vopsita cu un colorant disparut de multa vreme, potrivit ABC News.

Cercetatorii considera ca acest colorant reprezinta sursa culorii albastre biblice. Multi oameni de stiinta si rabini au cautat mult timp aceasta culoare enigmatica, numita tekhelet in limba ebraica.

Autoritatile evreiesti descrise in Biblie purtau un tiv albastru pe hainele lor, dar colorantul utilizat atunci a fost pierdut in antichitate.

Naama Sukenik a examinat materialul textil in cadrul unei teze de doctorat de la Universitatea Bar-Ilan, iar descoperirea a fost anuntata luni, la o conferinta desfasurata la Ierusalim.

Artefactul a fost descoperit in anii '50 intr-o pestera de la Wadi Murba'at, unde luptatorii evrei se ascundeau in timpul revoltei numita Bar Kokhba din secolul al II-lea d.Hr., scrie Haaretz.

Colorantul misterios a fost obtinut dintr-o molusca, Murex trunchular, care se crede ca a fost un animal marin cunoscut sub numele de khilazon in Talmud, sursa acestui colorant albastru rar.

Autoritatea pentru Antichitati din Israel a publicat marti, 31... mai mult


Miercuri, 01 Ianuarie 2014, ora 20:54

15 comentarii
Descoperire importanta la Ierusalim, ce confirma scrierile Bibliei

Descoperire importanta la Ierusalim, ce confirma scrierile Bibliei

Arheologii israelieni au facut o descoperire importanta la Ierusalim, fiind vorba despre o inscriptie ebraica de acum 2.700 de ani, gasita pe un fragment de ceramica. Descoperirea, facuta in afara vechiului oras, contine numele unui personaj biblic, Zaharia, fiul lui Benaia, tatal profetului Iahaziel.

Fragmentul de ceramica provine din epoca Primului Templu, el fiind probabil parte a unui vas ce dateaza din perioada secolelor VIII - VII i.Hr., potrivit Times of Israel.

"Desi nu este completa, inscriptia ne arata numele unui personaj din secolul al VII-lea, care se aseamana cu alte nume cunoscute de catre noi din scrierile biblice sau descoperirile arheologice, facandu-ne astfel legatura cu oamenii care traiau la sfarsitul perioadei Primului Templu", potrivit Autoritatii de Antichitati din Israel.

Orasul lui David, care astazi este situat in afara zidurilor sudice ale vechii asezari, este consierat de catre arheologi a fi locul unde se gasea Ierusalimul mentionat in scrierile Bibliei.

Fragmentul de ceramica, impreuna cu alte artefacte datand din aceeasi perioada, au fost descoperite de catre arheologii Joe Uziel si Nahshon Zanton in timplu sapaturilor din zona in care a fost Primul Templu, care a cazut in mana regelui babilonian Nabucodonosor, in anul 587 i.Hr.

Literele incrise pe fragmentul de ceramica provin de la un vas din perioada cuprinsa "intre domnia lui Ezechia si distrugerea Ierusalimului din vremea regelui Sedechia", potrivit arheologilor. mai mult


Luni, 19 August 2013, ora 12:44

8 comentarii
Teoria Big Bang este compatibila cu Biblia?

Teoria Big Bang este compatibila cu Biblia?

Teoria stiintifica care sustine ca Universul a aparut din nimic, inainte de a exista Big Bang sau un moment al creatiei, este un fapt despre care toti crestinii si oamenii de stiinta afirma ca sunt de acord.

J. Warner Wallace sustine ca premisa principala a teoriei Big Bang este in concordanta cu Biblia, potrivit, The Christian Post.

Wallace, care a fost un detectiv si un ateu convins vreme de 35 de ani, a devenit un apologet crestin din anul 1996. El a obtinut o diploma de masterat in Studii teologice, iar recent a publicat o carte, intitulata: "Cold-Case Christianity: A Homicide Detective Investigates the Claims of the Gospels".

"Exista motive stiintifice intemeiate sa credem, motive evidente ca spatiul, timpul si materia au avut un inceput. Aceasta idee ca totul (spatiu, timp si materie) a aparut din nimic este ideea fundamentala a cosmologiei Big Bang", a declarat Wallace.

"Aceasta este absolut in concordanta cu ceea ce se scrie in Scriptura, ca Dumnezeu a creat totul din nimic si ca momentul creatiei reprezinta o dovada a existentei Big Bang-ului", a spus autorul.

Wallace considera ca "o viziune crestina asupra creatiei si teoria Big Bang nu intra in conflict. Faptul ca Universul a aparut din nimic reprezinta un punct comun intre crestini si oamenii de stiinta, care imbratiseaza teoria Big Bang".

Autorul sustine ca cel mai important aspect al Big Bang-ului este de fapt o dovada cheie a existentei lui Dumnezeu. Big Bang, acest punct de origine este in... mai mult


Sambata, 11 Mai 2013, ora 16:26

6 comentarii
O plaga ca in Biblie s-a abatut asupra Israelului, odata cu Pastele evreiesc

O plaga ca in Biblie s-a abatut asupra Israelului, odata cu Pastele evreiesc

Evreii din Israel sarbatoresc Pastele in aceasta perioada, insa ei se confrunta si cu o invazie de lacuste, asemanatoare celei de-a opta plagi din Biblie, potrivit Vechiului Testament.

Milioane de lacuste au ajuns in Israel in aceasta saptamana, exact in timpul Sarbatorii Pastelui evreiesc. Evreii comemoreaza povestea exodului copiilor lui Israel din Egipt, inclusiv cele 10 plagi care i-au afectat pe faraon si poporul egiptean, potrivit The Christian Science Monitor.

Aceasta invazie nu are nimic de-a face cu plaga din timpurile biblice, cand lacustele au acoperit "intreaga fata a Pamantului", intr-un fel de pedeapsa colectiva pentru egipteni, al caror lider a refuzat sa-i lase sa plece pe evrei.

Dar in acest an este pentru prima data din 2005 cand Israelul trebuie sa combata lacustele. Ministerul Agriculturii din Israel care a fost "in alerta" a raspuns rapid acestui val de lacuste prin utilizarea pesticidelor.

Invazia nu afecteaza doar Israelul. Miercuri, si Ministerul Agriculturii al Autoritatii Palestiene a pulverizat pesticide la Hebron, in sudul West Bank.

Recent, fermierii egipteni au suferit pagube de milioane de dolari in urma invaziei de lacuste care a lovit Cairo la inceputul acestei luni.

Situatia cea mai grava pare a fi in Sudan, unde Organizatia pentru Alimentatie si Agricultura din cadrul Natiunilor Unite a avertizat ca exista insecte imature de-a lungul unei intinderi de 1.000 de kilometri, in bazinul Nilului, si ar putea reprezenta o... mai mult


Joi, 28 Martie 2013, ora 18:44

9 comentarii
Indonezia: Patru frati romani, arestati pentru tranzactii cu Biblii

Indonezia: Patru frati romani, arestati pentru tranzactii cu Biblii

Patru frati din Cluj au fost arestati, in Indonezia, fiind acuzati de tranzactii cu Biblii.

Romanii au fost retinuti de autoritatile indoneziene in timp ce incercau sa distribuie Biblii unor crestini de pe insula Maluku, potrivit Stiri de Cluj.

Cei patru frati vor afla, pe 14 septembrie, daca vor fi cercetati in libertate sau vor ramane in inchisoare.

Unul dintre baieti a mai fost arestat in Indonezia, timp de patru luni in anul 2009, tot pentru tranzactii de Biblii.

Indonezia este recunoscuta, de altfel, pentru violentele interreligioase dintre populatia majoritar musulmana si minoritatea crestina. mai mult


Marti, 11 Septembrie 2012, ora 09:58

Biblia, creatia lui Dumnezeu? Vezi ce autori au fost descoperiti

Biblia, creatia lui Dumnezeu? Vezi ce autori au fost descoperiti

O echipa de cercetatori din Israel ar fi descoperit cine a scris Biblia. Ei spun ca ea a fost scrisa de mai multi oameni si au determinat acest lucru cu ajutorul unui program de calculator.

Programul analizeaza stilul si cuvintele folosite, informeaza Fox News. Aceasta aplicatie face parte din domeniul mai larg al atribuirii unor texte autorilor reali.

Oamenii de stiinta sunt de parere ca Biblia are mai multi autori. Unul dintre indicii este acela ca Dumnezeu apare sub mai multe denumiri. "Am putut reface secole intregi de munca laborioasa cu ajutorul programului nostru", a anuntat echipa de cercetare israeliana. Programul poate determina ce tip de autor a scris anumite pasaje din Biblie.

Se credea pana acum ca Isaia, de exemplu, ar fi fost scris de doi autori, cel de-al doilea preluand scrierea dupa capitolul 39. Programul indica faptul ca cel de-al doilea autor a preluat scrierea incepand cu capitolul nr. 33.

Dumnezeu, un autor sigur

Koppel a creat in 2003 un program care putea determina daca autorul unui text este femeie sau barbat. El afirma ca o femeie scrie despre oameni, in principal, pe cand un barbat scrie, in primul rand, despre lucruri.

Coordonatorul studiului este Moshe Koppel, de la Universitatea Bar Ilan, de langa Tel Aviv. Cercetatorii care au creat acest algoritm spun, insa, ca nu putem afla daca Biblia a fost scrisa de o divinitate.

Exista, insa, o parere pe care multi oameni de stiinta o impartasesc: Pentateuhul, adica primele cinci... mai mult


Sambata, 02 Iulie 2011, ora 21:29

91 comentarii
Un profesor de religie american sustine ca jumatate din Biblie este falsa

Un profesor de religie american sustine ca jumatate din Biblie este falsa

Un profesor de religie de la Universitatea North Carolina sustine, intr-o carte, ca o parte din scrierile din Noul Testament nu sunt reale, ci niste falsuri, acestea nefiind scrise de catre apostolii lui Iisus.

Cartea scrisa de Bart Ehrman, profesor de studii religioase la Universitatea Chapel Hill, North Carolina, fost crestin evanghelic si in prezent agnostic, pretinde ca dezvaluie "una dintre cele mai tulburatoare ironii ale traditiei crestine timpurii": folosirea inselaciunii pentru a promova adevarul, potrivit Discovey News.

"Biblia nu contine doar neadevaruri sau greseli accidentale. Ea contine si ceea ce aproape oricine din ziua de azi le-ar numi minciuni", scrie Ehrman in cartea sa, numita "Fals: Scriind in numele lui Dumnezeu - de ce autorii Bibliei nu sunt ceea ce credem ca sunt".

Potrivit autorului, cel putin 11 dintre cele 27 de capitole ale Noului Testament sunt falsuri, in timp ce numai 7 dintre cele 13 epistole atribuite lui Pavel au fost scrise, probabil, de el.

"Practic, toti invatatii sunt de acord ca sapte dintre epistolele pauline sunt autentice: Romani, Corinteni 1 si 2, Galateni, Filipeni, Tesaloniceni 1 si Filimon. Unii pretind ca au fost scrise de apostolul Pavel si Timotei 1 si 2, Titus, Tesaloniceni 2, Efeseni si Coloseni", a spus Ehrman.

"Opiniile contradictorii, discrepantele de limba si alegerea cuvintelor din capitolele atribuite lui Pavel sunt toate dovezi ale unui fals. Evangheliile lui Matei, Marcu si Ioan nu sunt autentice,... mai mult


Joi, 19 Mai 2011, ora 19:20

33 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Intr-un oras din Romania se traieste mai bine ca la Paris, Roma sau New York
  2. Protest cu sute de femei goale in Canada, din cauza unui politist (Foto)
  3. Alarma falsa: Fratele leului Cecil este in viata si gata sa preia conducerea
  4. Cele mai interesante filme care vor aparea in cinematografe in august (Video)
  5. Lupta cu rechinii: Cum s-a salvat un australian, fost boxer, de marele alb
  6. Lucrul uimitor pe care il fac albinele pentru a-si proteja familiile de boli
  7. Nadia Comaneci si Arnold Schwarzenegger - orice roman ar trebui sa fie mandru de aceste imagini (Video)
  8. Aveti grija ce fotografiati in Grecia! O poza din Rodos a trimis-o dupa gratii
  9. Cometele au adus viata pe Pamant? Ce-a descoperit sonda spatiala Philae
  10. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)