autoritatea nationala a vamilor

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Ministerul Finantelor reduce 2.140 de posturi de la Vama si Garda Financiara

Ministerul Finantelor reduce 2.140 de posturi de la Vama si Garda Financiara

Ministerul Finantelor Publice (MFP) va elimina 2.140 de posturi de la Autoritatea Nationala a Vamilor (ANV) si Garda Financiara (GF), potrivit unui proiect de hotarare de guvern.

Numarul posturilor la ANV va fi redus cu 31%, de la 4.586 la 3.159, iar numarul posturilor la Garda Financiara va fi redus cu 40%, de la 1.805 la 1.092.

Conform proiectului de act normativ, directorii executivi si directorii executivi adjuncti ai directiilor regionale pentru accize si operatiuni vamale, precum si directorii executivi si directorii executivi adjuncti ai directiilor judetene si a municipiului Bucuresti pentru accize si operatiuni vamale sunt numiti, in conditiile legii, prin ordin al presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), la propunerea vicepresedintelui ANAF care conduce Autoritatea Nationala a Vamilor.

Sefii de servicii, sefii de birouri si ai altor compartimente functionale din structura directiilor regionale pentru accize si operatiuni vamale si din structura directiilor judetene si a municipiului Bucuresti pentru accize si operatiuni vamale, precum si adjunctii sefilor birourilor vamale vor fi numiti prin ordin al vicepresedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala care conduce Autoritatea Nationala a Vamilor.

Proiectul mai prevede ca sefii birourilor vamale sunt numiti prin ordin al vicepresedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala care conduce Autoritatea Nationala a Vamilor, cu avizul conform al presedintelui Agentiei... mai mult


Marti, 24 Mai 2011, ora 19:26

Coruptia, o trasatura genetica a romanilor (Opinii)

Coruptia, o trasatura genetica a romanilor (Opinii)

Tendinta si dorinta de a insela, de a fura, de a obtine ceea ce doresti altfel decat prin mijloacele ortodoxe exista probabil incrustate in natura umana, dincolo de specificul unei nationalitati sau alta.

Diferentele mari care exista, totusi, intre societatile lumii la acest capitol sunt date de constientizarea coruptiei ca fiind o problema, de dorinta de a lupta cu ea, de mijloacele si puterea de care dispui pentru a incerca sa-i diminuezi consecintele.

Fara institutii puternice, fara vointa politica puternica, sustinuta si continua, fara o lupta constanta cu fenomenul coruptiei, niciun stat din lume nu va putea inregistra vreodata rezultate pozitive vizibile. Dorintele innascute ale omului de a trisa si a fura startul nu pot fi educate decat in timp, corectate prin forta si mentinute la un nivel scazut doar printr-un mesaj care sa confere increderea ca toti membrii societatii au aceleasi sanse, au parte de acelasi tratament din partea institutiilor, iar daca "pacatuiesc" toti primesc aceeasi pedeapsa, in functie de gravitatea faptei.

Ceea ce a fost descris mai sus este exact ceea ce ne este noua mai strain. Nu exista niciun sentiment mai strain romanului decat acela al justitiei. Traind in tara in care nu se face niciodata dreptate, unde te astepti de fiecare data ca totul sa functioneze pe dos, unde nevinovatii plateasc in locul celor vinovati, iar normalul devine anormal, aici unde reteta succesului este o combinatie perversa de tupeu, puterea de a sfida... mai mult


Joi, 10 Februarie 2011, ora 19:46

42 comentarii
Regele a innebunit si a abandonat regina (Opinii)

Regele a innebunit si a abandonat regina (Opinii)

Povestea spagii din vami si circuitul banilor in natura sunt cat se poate de simple, daca nu ne lasam impresionati de declaratiile care au insotit cazul. Nu exista roman care sa nu stie ca nicaieri in alta parte spaga si contrabanda nu curg mai navalnic si nu se intrepatrund mai bine decat in vami.

Doar pe cei care au refuzat sa observe fenomenul, nu i-a interesat sau au vrut sa il lase in pace isi mai pot imagina acum ca sutele de retineri si zecile de arestari sunt o dovada a functionarii statului si institutiilor sale.

Nu cred ca exista roman care sa fie iesit din tara, mai ales inainte de 2007, si care sa nu fi dat nas in nas cu dijmuiala vamesilor nostri. Asa cum nu pot sa imi imaginez ca exista vreun politician cat de cat mai rasarit care sa fi ocupat orice functie publica sau de conducere in administratie si care sa nu stie, sa nu fi auzit sau sa nu fi cunoscut direct modalitatea de functionare a "sistemului" colectarii banilor la granita.

In tara in care toate lumea inchide ochii, mai ales acum, in fata spagii care inca mai functioneaza la fel ca inainte in spitale si in tot sistemul de sanatate, doar pentru ca s-a generalizat ideea ca la cat de putin au ajuns sa castige medicii sa le fie primite micile "atentii" din partea pacientilor, pana sa intervina refuzul acceptarii in spatiul Schengen din partea Frantei si Germaniei, nimeni nu s-a trezit sa puna cateva intrebari despre coruptia din vami.

Trebuie sa fii un autist veritabil ca sa poti sa iti... mai mult


Joi, 10 Februarie 2011, ora 17:21

57 comentarii
De la 1 iulie nu vor mai fi efectuate operatiuni vamale fara numere EORI

De la 1 iulie nu vor mai fi efectuate operatiuni vamale fara numere EORI

Incepand cu 1 iulie 2009, nu vor mai putea fi efectuate operatiuni vamale de catre persoane care nu detin un numar EORI se arata intr-un comunicat al Autoritatii Nationale a Vamilor.

La 1 iulie 2009, pe teritoriul UE intra in vigoare prevederile Regulamentului Comisiei (numarul 312 din 16 aprilie 2009), referitoare la utilizarea numerelor EORI.

Numarul EORI este un numar unic in Comunitatea Europeana, pe care autoritatile vamale sau alte autoritati desemnate de catre statele membre il atribuie operatorilor economici si altor persoane interesate, in vederea utilizarii acestuia, incepand cu 1 iulie 2009, la toate operatiunile vamale derulate pe intreg teritoriul Uniunii Europene. mai mult


Marti, 19 Mai 2009, ora 18:37

ANI amendeaza 276 de angajati ai Autoritatii Vamilor

ANI amendeaza 276 de angajati ai Autoritatii Vamilor

Agentia Nationala de Integritate va amenda 276 de angajati ai Autoritatii Nationale a Vamilor, cu cate 500 de lei, pentru nedepunerea declaratiilor de avere si de interese pana la data prevazuta de lege si va incepe verificarea averilor acestora.

Autoritatea Nationala a Vamilor a informat Agentia Nationala de Integritate (ANI) ca un numar de 276 de angajati nu si-au depus declaratiile de avere si de interese in termenul prevazut de lege, potrivit unui comunicat al Agentiei.

"In consecinta, Agentia Nationala de Integritate a demarat procedura de sanctionare contraventionala a celor 276 de persoane care nu si-au depus in termenul prevazut de lege declaratiile de avere si de interese, urmand a se declansa din oficiu si procedura de control a averii. Amenzile se aplica in cuantumul maxim de 500 de lei fiecare", potrivit comunicatului remis joi de ANI.

Potrivit Legii 144/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Integritate, declaratiile de avere si de interese se depun in termen de 15 zile de la data numirii sau alegerii in functie, ori de la data inceperii activitatii.

Persoanele prevazute de lege au obligatia sa depuna sau sa actualizeze declaratiile de avere si de interese anual, cel mai tarziu la data de 15 iunie, pentru anul fiscal anterior.

Legea prevede ca nedepunerea declaratiei de avere si a declaratiei de interese in termenele prevazute constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 100 lei la 500 lei si... mai mult


Joi, 23 Octombrie 2008, ora 17:05

2 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Viral: Milioane de oameni, impresionati de stranutul unui caine (Video)
  2. Intr-un oras din Romania se traieste mai bine ca la Paris, Roma sau New York
  3. Protest cu sute de femei goale in Canada, din cauza unui politist (Foto)
  4. Alarma falsa: Fratele leului Cecil este in viata si gata sa preia conducerea
  5. Cele mai interesante filme care vor aparea in cinematografe in august (Video)
  6. Lupta cu rechinii: Cum s-a salvat un australian, fost boxer, de marele alb
  7. Lucrul uimitor pe care il fac albinele pentru a-si proteja familiile de boli
  8. Nadia Comaneci si Arnold Schwarzenegger - orice roman ar trebui sa fie mandru de aceste imagini (Video)
  9. Aveti grija ce fotografiati in Grecia! O poza din Rodos a trimis-o dupa gratii
  10. Cometele au adus viata pe Pamant? Ce-a descoperit sonda spatiala Philae