autorizatie functionare

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
45 de scoli din Bucuresti nu au inca autorizatie sanitara

45 de scoli din Bucuresti nu au inca autorizatie sanitara

Un numar de 45 de unitati de invatamant din totalul de 425 din Bucuresti nu au inca autorizatie sanitara, a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, inspectorul general al inspectoratului scolar al Municipiului Bucuresti, Constantin Traistaru.

Potrivit acestuia, intr-un timp scurt ar urma ca inca 22 de unitati scolare sa primeasca aviz sanitar de functionare.

"Una din cauzele pentru care nu au primit autorizatie sanitara sunt lucrari nefinalizate prin programul BEI. A doua cauza este lipsa cabinetelor medicale. Alta cauza, iluminatul necorespunzator", a spus reprezentantul ISMB.

El a precizat ca nu se pune problema ca in vreuna din unitatile respective sa nu inceapa scoala. Inspectorul a mai explicat ca unele dintre scoli nu au primit autorizatie sanitara din cauza ca aveau probleme cu sala de sport sau alte probleme.

3 de scoli din Bucuresti nu au autorizatii sanitare

Traistaru a precizat ca, in ceea ce priveste rechizitele, ISMB este in calendar cu acest proces de achizitie si va urma o licitatie in acest sens.

"Directia de Sanatate Publica (DSP) va efectua in aceasta luna o reverificare a unitatilor sanitare", a mentionat Constantin Traistaru.

Totodata, inspectorul a precizat ca manualele sunt deja livrate la unitatile de invatamant, iar mobilierul scolar necesar pentru cei 2.000 de copii inscrisi in clasa pregatitoare in acest an, mai mult decat in anul trecut, a fost contractat, iar peste 90% din acesta se afla in unitatile de invatamant.... mai mult


Vineri, 13 Septembrie 2013, ora 14:19

Bucuresti: Cortul prabusit in zona Baba Novac avea autorizatie

Bucuresti: Cortul prabusit in zona Baba Novac avea autorizatie

Cortul prabusit joi dupa-amiaza, in timpul unei vijelii, in zona strazii Baba Novac, era amplasat pe un teren privat si avea autorizatie de functionare si aviz urbanistic, insa panoul publicitar din Piata Unirii care a lovit o persoana era amplasat fara autorizatie, potrivit Primariei Sectorului 3.

"Cortul a fost amplasat pe un teren privat, de catre o firma privata. Societatea SC Amplus International LTD SRL a obtinut avizul de urbanism in data de 18 februarie 2013, cu valabilitate pana in 24 iunie 2013, societatea avand si autorizatie de functionare", au declarat, vineri, reprezentantii Primariei Sectorului 3.

Furtuna in Bucuresti: Vezi bilantul urgiei de joi dupa amiaza

Serviciul de Ambulanta Bucuresti-Ilfov a anuntat, joi dupa-amiaza, ca in urma prabusirii cortului din zona strazii Baba Novac, in care era organizat un targ de haine, au fost ranite patru persoane. Una dintre acestea a fost internata in coma la Spitalul Sfantul Pantelimon.

Panouri publicitare prabusite in Capitala - Oprescu arunca pisica la R. Negoita

In legatura cu panoul publicitar amplasat in zona Pietei Unirii, care a lovit o persoana, reprezentantii administratiei publice a Sectorului 3 au precizat acesta nu era autorizat, in prezent angajatii Primariei desfasurand o ancheta pentru a stabili cine este proprietarul.

"Panoul care a accidentat o persoana in zona Pietei Unirii nu avea autorizatie, era pus ilegal. Primaria Sectorului 3 desfasoara o ancheta pentru a stabili cine era... mai mult


Vineri, 24 Mai 2013, ora 15:55

1 comentariu
Romania din fundul curtii (Opinii)

Romania din fundul curtii (Opinii)

Romania profunda, autentica, se iteste din timp in timp sinistru din spatele ifoselor si apasarilor noastre europene.

Se iteste din prize supraincalzite care provoaca un incendiu devastator intr-o maternitate cu pretentii, din acte de coruptie sau neglijenta ce netezesc drumul catre crime abominabile, din coltii maidanezilor care sfasie periodic cate un nefericit in timp ce concetatenii sai, europeni nimic de zis!, sunt mai preocupati de soarta animalelor decat a oamenilor. Se iteste odios din spasmele finale ale unui copil bolnav de turbare pentru ca niste medici indolenti n-au socotit cu cale sa-i faca vaccinul antirabic.

S-a itit din nou saptamana aceasta din latrina unei scoli dintr-un sat uitat de autoritati. O latrina in care o fetita de 8 ani si-a gasit un sfarsit oribil si din care doua copile au fost salvate in ultima clipa. Nu stiu daca exista ceva normal si de inteles in povestea aceasta.

Ce sa fie de inteles? Ca in tara unde au aparut piscine si stadioane cu nocturna in mai stiu eu ce sate populate, nu-i asa, numai cu sportivi de performanta, sute de scoli au inca latrine mizerabile in fundul curtii, spre care copiii inoata, ce-i drept, dar prin noroaie sau nameti si unde iarna ingheata. Cat o costa sa faci o toaleta decenta in cladirea scolii? Cate astfel de toalete, investitii in dreptul la civilizatie si viata al unor copii, echivaleaza cu o piscina?

Sa fie de inteles ca a primit autorizatie de functionare o scoala a carei latrina, pe langa ca... mai mult


Duminica, 18 Martie 2012, ora 13:07

56 comentarii
9 licee private, fara autorizatie de functionare

9 licee private, fara autorizatie de functionare

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a decis printr-un ordin, ridicarea autorizatiei de functionare provizorie pentru noua unitati de invatamant preuniversitar particular.

In urma acestei masuri, respectivele licee si-au pierdut dreptul de a mai face inscrieri pentru anul scolar 2010-2011.

Decizia ministrului, vine la propunerea Agentiei Romane pentru Asigurarea Calitatii in Invatamantul Preuniversitar (ARACIP), care, a solicitat inspectoratelor scolare judetene, in luna august, situatia functionarii tuturor unitatilor de invatamant preuniversitar particular autorizate, se arata intr-un comunicat de marti al MECTS.

Potrivit sursei citate, in urma datelor primite din teritoriu, ARACIP a decis emiterea ordinelor de ministru privind ridicarea autorizatiei de functionare provizorie pentru noua unitati de invatamant preuniversitar particular.

Potrivit legislatiei in vigoare, se considera desfiintat nivelul de invatamant, specializarea, respectiv calificarea profesionala pentru care unitatea autorizata sa functioneze provizoriu nu a mai scolarizat, din diferite motive, o perioada minima egala cu un ciclu de scolarizare. mai mult


Marti, 31 August 2010, ora 20:11

Aproape 40% din scolile clujene nu au autorizatie de functionare

Aproape 40% din scolile clujene nu au autorizatie de functionare

Conducerea Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Cluj, a anuntat, joi, in cadrul sedintei Colegiului Prefectural, ca 37% din scolile clujene nu au autorizatie de functionare.

Potrivit inspectorului scolar general, Cristina Hodorogea, din totalul de 513 de scoli, 190 sunt neautorizate sau in curs de autorizare, insa inspectorii de sanatate publica vor verifica din nou unitatile scolare dupa data de 1 septembrie.

"323 sunt autorizate, 23 sunt in curs de autorizare si 167 de scoli nu au autorizatie in acest moment. Verificarile din teritoriu in privinta autorizatiilor se vor face pana la 1 septembrie. E posibil ca dupa aceasta data cifrele sa se modifice, deoarece sunt constructii in derulare, unele lucrari de reabilitare vor fi finalizate pana pe 15 septembrie, altele pana la sfarsitul anului.

Cu aceste lucrari finalizate e posibil ca numarul autorizatiilor sa se modifice in bine. Din punct de vedere statistic, stam mai bine decat anul trecut, cand peste 200 de scoli nu au avut autorizatie", a afirmat Hodorogea.

Aceasta a mai spus ca 210 scoli, din cele 513, nu au paza asigurata de o firma specializata, prin camere de supraveghere sau prin sistem propriu cu aviz, doar prin personal de ingrijire si personal didactic - in timpul orelor. Potrivit lui Hodorogea, majoritatea scolilor care nu au paza specializata sunt in mediul rural.

Directorul Directiei de Sanatate Publica (DSP) Cluj, Dorina Duma, a afirmat, la randul ei, ca multe scoli au remediat deficientele... mai mult


Joi, 27 August 2009, ora 13:29

1 comentariu
Banca Comerciala Feroviara a primit autorizatia de functionare de la BNR

Banca Comerciala Feroviara a primit autorizatia de functionare de la BNR

Banca Comerciala Feroviara, controlata de omul de afaceri Valer Blidar, a primit luni autorizatia de functionare din partea BNR si va incepe sa functioneze pana la finalul lui 2009, cand si-a propus sa aiba cinci unitati, a anuntat marti banca.

Capitalul social initial al bancii este de 45 milioane lei, integral romanesc, iar noua banca este una de tip universal, se arata in comunicatul bancii.

Valer Blidar detine 90,5% din capitalul bancii, din care 39,5% in mod direct si 51% prin intermediul a doua firme pe care le controleaza, respectiv Astra Vagoane Calatori SA (26%) si Tristar SRL (25%). Restul de 9,5% din capitalul social al bancii este detinut de Atelierele CFR Grivita Bucuresti.

Banca Comerciala Feroviara a fost inregistrata si la Registrul institutiilor de credit si va putea astfel sa isi desfasoare activitatea in Romania si celelalte state membre ale Uniunii Europene (UE), a mai anuntat banca.

Directorul general si presedintele Bancii Comerciale Feroviare este Petre Tulin, care a condus anterior BCR Banca pentru Locuinte si HVB Banca pentru Locuinte, dupa ce a ocupat functia de director al Directiei de Reglementare si Autorizare in cadrul Bancii Nationale a Romaniei (BNR).

Functiile de director general adjunct si de vicepresedinte al CA vor fi detinute de Laurentiu Bouleanu, iar Cornelia Barbu va fi numita tot in functia de director general adjunct. Din Consiliul de Administratie mai fac parte Nicolae Dardac, prorector al ASE, Vasile Raileanu,... mai mult


Marti, 18 August 2009, ora 20:56

2 comentarii
Doua banci mici din Rusia si-au pierdut licentele de functionare

Doua banci mici din Rusia si-au pierdut licentele de functionare

Doua banci mai mici din Rusia, Uraikombank si Kauri, si-au pierdut licentele, banca centrala explicand aceasta decizie prin faptul ca nu mai dispuneau de lichiditati si nu puteau sa-si onoreze contractele.

De asemenea, ambele banci au fost acuzate de incalcarea reglementarilor din sectorul financiar-bancar din Rusia, au declarat reprezentantii bancii centrale, informeaza Reuters.

Rusia, unde activeaza aproximativ 1.000 de institutii financiare, a fost grav afectata de criza financiara. Lipsa de lichiditati a dus la falimentul mai multor banci, inclusiv patru din primele 50. Din luna august, circa 25 de banci si-au pierdut licentele.

Pentru a-si primi banii inapoi, clientii celor doua banci vor fi nevoiti sa depuna o cerere la Agentia de Asigurare pentru Depozite. Autoritatile au ridicat nivelul de depozite garantate pana la 700.000 de ruble (aproximativ 19.400 de dolari), ceea ce inseamna de 40 de ori un salariu mediu din Rusia. mai mult


Marti, 10 Februarie 2009, ora 10:29

Alte articole despre: banci Rusia, autorizatie functionare
Stele neautorizate pentru cel mai mare hotel din Europa

Stele neautorizate pentru cel mai mare hotel din Europa

Rin Grand Hotel din Bucuresti, cel mai mare hotel din Europa, nu a fost clasificat de reprezentantii Ministerului de Turism, asa cum prevede legea, unitatea functionand ilegal.

Cele patru stele afisate la intrarea hotelului cu 1.459 de camere au fost puse din oficiu de catre proprietari, fratii Negoita, scrie Evenimentul Zilei.

Autoritatile au descoperit neregula in perioada Summitului NATO, cand au fost verificate toate spatiile de cazare ocupate de membri delegatiilor oficiale. Tot atunci au amendat compania Pro Hotels cu 4.000 de lei.

Inspectorii de autorizare nu au efectuat niciodata vreo inspectie a hotelului din cauza lipsei documentatiei.

Legea prevede ca orice proprietar de hotel este obligat sa solicite ministerului clasificarea spatiului cu minimum 60 de zile inainte de darea lui in folosinta.

Reprezentantul ministerului sustine ca "un hotel nu poate functiona fara certificate de clasificare", situatie ce constituie contraventie si se sanctioneaza conform HG 1328/2001.

Proprietarii spun ca nu au reusit sa obtina acest cerificat din cauza procesului de clasificare foarte greoi. Hotelul a fost deschis partial in octombrie 2007, iar amenajarea cladirii a durat pana in primavara acestui an.

Surse din piata spun ca motivul pentru care clasificarea nu a fost inca obtinuta este lipsa avizului de la pompieri, deoarece cladirea are o singura scara de incendiu si nu doua asa cum prevede legea. mai mult


Vineri, 21 Noiembrie 2008, ora 08:10

5 comentarii
Alte articole despre: hotel, autorizatie, functionare, Negoita
Liceul din Oradea, la care s-a fraudat bacalaureatul, a fost inchis

Liceul din Oradea, la care s-a fraudat bacalaureatul, a fost inchis

Liceul particular "Georgiana" din Oradea, unitate de invatamant care a fost centrul unui scandal in aceasta vara privind fraudarea examenului de Bacalaureat, a ramas fara autorizatie de functionare.

Inspectoratul Scolar Bihor a primit joi decizia Ministerului Educatiei si Cercetarii de suspendare a autorizatiei provizorie de functionare a Liceului Georgiana, in urma controlului efectuat la aceasta scoala de Agentia Romana pentru Asigurarea Calitatii in Invatamantul Preuniversitar (ARACIP), informeaza Bihoreanul.

Conform deciziei Ministerului Educatiei, Liceul Georgiana nu mai are dreptul sa inscrie elevi in acest an scolar, iar cei aproximativ 40 de elevi ce erau deja inscrisi vor fi transferati la alte institutii de invatamant din Oradea. Decizia nu afecteaza, insa, cursurile postliceale ale scolii, care isi vor continua activitatea.

Controlul efectuat de ARACIP a fost declansat in vara, dupa ce s-a descoperit ca opt candidati la bacalaureat ce proveneau de la acest liceu particular nu aveau situatia scolara incheiata, conditie impusa pentru a putea sustine examenul.

In urma cercetarilor s-a constatat ca una dintre adolescente nu absolvise nici macar clasa a X-a in timp ce alti sapte elevi voiau sa sustina examenul fara sa fi absolvit clasa a XII-a, ba chiar unii nici macar nu figurau in cataloage.

Controlul a avut si urmari penale, ministerul inaintand o sesizare la DNA, de unde dosarul a fost conexat la cel aflat deja in lucru la procurorii Parchetului de... mai mult


Vineri, 10 Octombrie 2008, ora 11:20

2 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  2. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  3. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  4. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  5. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  6. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  7. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  8. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  9. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  10. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba