autorizatie sanitara

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
45 de scoli din Bucuresti nu au inca autorizatie sanitara

45 de scoli din Bucuresti nu au inca autorizatie sanitara

Un numar de 45 de unitati de invatamant din totalul de 425 din Bucuresti nu au inca autorizatie sanitara, a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, inspectorul general al inspectoratului scolar al Municipiului Bucuresti, Constantin Traistaru.

Potrivit acestuia, intr-un timp scurt ar urma ca inca 22 de unitati scolare sa primeasca aviz sanitar de functionare.

"Una din cauzele pentru care nu au primit autorizatie sanitara sunt lucrari nefinalizate prin programul BEI. A doua cauza este lipsa cabinetelor medicale. Alta cauza, iluminatul necorespunzator", a spus reprezentantul ISMB.

El a precizat ca nu se pune problema ca in vreuna din unitatile respective sa nu inceapa scoala. Inspectorul a mai explicat ca unele dintre scoli nu au primit autorizatie sanitara din cauza ca aveau probleme cu sala de sport sau alte probleme.

3 de scoli din Bucuresti nu au autorizatii sanitare

Traistaru a precizat ca, in ceea ce priveste rechizitele, ISMB este in calendar cu acest proces de achizitie si va urma o licitatie in acest sens.

"Directia de Sanatate Publica (DSP) va efectua in aceasta luna o reverificare a unitatilor sanitare", a mentionat Constantin Traistaru.

Totodata, inspectorul a precizat ca manualele sunt deja livrate la unitatile de invatamant, iar mobilierul scolar necesar pentru cei 2.000 de copii inscrisi in clasa pregatitoare in acest an, mai mult decat in anul trecut, a fost contractat, iar peste 90% din acesta se afla in unitatile de invatamant.... mai mult


Vineri, 13 Septembrie 2013, ora 14:19

Cabanierii din statiunile montane, amenintati cu amenzi

Cabanierii din statiunile montane, amenintati cu amenzi

Cabanierii din zonele turistice ale Vaii Jiului au intrat in vizorul inspectorilor de la Directia Sanitar-Veterinara, care ii atentioneaza ca risca sa fie amendati, daca nu obtin autorizatii sanitare de functionare.

Inspectorii sanitari i-au avertizat ca in perioada imediat urmatoare vor incepe verificarile, pentru ca din decembrie, in aceste unitati vor fi cazati turistii.

Inspectorii DSV pregatesc o ampla campanie de verificare a cabanierilor din Straja si din Parang, iar cei care nu au autorizatii risca amenzi foarte mari.

"In general, cabanierii nu respecta regulile de igiena, nu au circuite functionale, iar in consecinta, nu au autorizatie de functionare. In Straja am facut o prima verificare, am luat probe de apa, alimente si din zonele care trebuiau igienizate. Urmeaza si in Parang sa facem la fel si apoi cine nu se conformeaza va fi amendat", spune dr. Gheroghe Cristea, seful Laboratorului Sanitar Veterinar si de Siguranta a Alimentelor Valea Jiului.

Controalele au inceput deja in Straja, dar campania de verificare demareaza la finele lunii noiembrie. Vor fi verificate toate cabanele si pensiunile care ofera cazare si masa.

Inspectorii sanitari spun ca exista premisele ca in acest an amenzile, care pana acum sunt de maxim 40.000 de lei, sa se tripleze.

In acest moment exista un proiect la guvern care, daca va fi adoptat, va duce la cresterea amenzilor, iar conditiile de igiena impuse trebuie sa respecte anumite standarde europene.

Inspectorii... mai mult


Vineri, 04 Noiembrie 2011, ora 16:49

Funeriu: 90,5% dintre copii vor merge in scoli autorizate sanitar

Funeriu: 90,5% dintre copii vor merge in scoli autorizate sanitar

Un procent de 90,5% dintre copii vor merge in scoli autorizate sanitar sau care vor obtine autorizatia sanitara in foarte scurt timp, a declarat, joi, ministrul Educatiei, Daniel Funeriu.

Referindu-se la cadrele didactice necalificate din sistem, ministrul a sustinut ca procentul acestora este cu 60% mai mic decat anul trecut.

Daniel Funeriu a mai afirmat ca numarul de norme ocupate de cadrele didactice pensionare este cu 52% mai mic, in timp ce numarul de norme ocupate de cadrele didactice titulare este cu 4.000 mai mare decat anul trecut.

"Scolile sunt pregatite si profesorii sunt pe posturi, doar 0,5% dintre acestia nu au inca stabilite clasele unde vor preda, fata de aproximativ 10% anul trecut", a spus demnitarul.

670.000 de copii vor beneficia de rechizite gratuite

In ceea ce priveste rechizitele, Daniel Funeriu a precizat ca 670.000 de copii vor beneficia de rechizite gratuite, care au costat ministerul 18 milioane de lei.

"Toti copiii pana la a clasa a X-a vor beneficia de manuale gratuite, dintre care 20% manuale noi. Toti copiii de clasa I vor avea manuale noi", a subliniat Daniel Funeriu.

El a mai declarat ca pentru asigurarea transportului scolar se va face o realocare "judicioasa" a autovehiculelor pe baza analizelor din judete, impreuna cu achizitionarea de aproximativ 200 de microbuze noi.

Ministrul a precizat ca MECTS va distribui intr-un timp scurt aproximativ 100 milioane de lei pentru finalizarea lucrarilor la scoli.

"Am... mai mult


Joi, 09 Septembrie 2010, ora 15:49

4 comentarii
Peste 80 de scoli din Bucuresti nu au autorizatie sanitara

Peste 80 de scoli din Bucuresti nu au autorizatie sanitara

Un numar de 374 de unitati scolare din Capitala, din totalul celor 457, au autorizatie sanitara de functionare, a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB), Marian Banu.

Potrivit acestuia, 83 de unitati scolare nu au primit aviz sanitar, dintre acestea 50 fiind in lucrari de reabilitare derulate cu fonduri BEI, iar din celelalte 33 aproximativ 10 sau 12 nu prezinta probleme la salile de clasa, ci la cantine, internate si ateliere.

Marian Banu a sustinut ca, intr-un an sau maxim doi, se vor finaliza lucrarile la unitatile scolare din Capitala derulate prin programul BEI. "Vom avea 102 scoli moderne. Programul BEI este foarte important, este cel mai mare program de reabilitare", a explicat reprezentantul ISMB.

Marian Banu a precizat ca ISMB monitorizeaza lucrarile de reabilitare si de igienizare si ca, in acest sens, tine permanent legatura cu autoritatile locale. De asemenea, el a spus ca in Bucuresti nu s-au desfiintat scoli si nici nu s-au facut comasari de unitati scolare. "Sunt mutari de efective minore de copii de la o scoala la alta, cauzate de lucrarile derulate prin programul BEI", a sustinut purtatorul de cuvant al ISMB. mai mult


Miercuri, 25 August 2010, ora 11:43

2 comentarii
40 de scoli din Capitala nu au autorizatie sanitara

40 de scoli din Capitala nu au autorizatie sanitara

Copiii sunt pregatiti de inceperea anului scolar, scolile nu. Din totalul de 457 de unitati de invatamant preuniversitar din Bucuresti, 148 sunt inca in lucrari.

Din numarul total de scoli, 40 de unitati de invatamant raman inca fara autorizatie, iar 52 de scoli sunt in curs de autorizare, relateaza Antena 3.

Pe cealalta parte, reprezentantii Primariei Capitalei sustin insa ca aceste lucrari nu se pot finaliza intr-o singura vara.

"Reabilitare nu inseamna pur si simplu o zugraveala, o schimbare de termopan sau sa schimbam niste calorifere. Reabilitare inseamna ceva mai mult. Inseamna sa se intre pe structura scolii Aceasta reabilitare nu se poate face in trei luni de zile, doar intr-o vacanta, si nici macar intr-un an. Cel mai scurt termen pentru reabilitarea unei scoli este de un an si jumatate", explica Adrian Bucur, consilier la Primaria Capitalei. mai mult


Duminica, 30 August 2009, ora 20:14

Un sfert dintre caminele studentesti bucurestene nu au primit aviz sanitar

Un sfert dintre caminele studentesti bucurestene nu au primit aviz sanitar

Un sfert dintre caminele studentesti din Capitala, care au fost controlate de inspectorii DSP in aceasta saptamana, nu au fost gasite in regula, motiv pentru care nu au primit autorizatia sanitara necesara pentru a functiona legal.

Dintre cele 87 de camine, in 21 inspectorii au gasit mizerie, pereti nezugraviti, instalatii sanitare defecte sau mobilier rupt, scrie Romania Libera .

Caminele necorespunzatoare apartin Universitatii Bucuresti, Universitatii de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu", Universitatii Tehnice de Constructii, Universitatii de Medicina si Farmacie, Academiei Nationale de Educatie Fizica si Sport si Universitatii Politehnica.

Pe de alta parte, conducerile respectivelor institutii sustin ca nu exista nici o problema si studentii se vor putea caza la 1 octombrie, deoarece in aceste zile se lucreaza la ultimele retusuri. "Nu se pune problema sa cazam studentii in camine insalubre. In Magurele, unde DSP spune ca sunt probleme, lucram la renovari si reparatii de mai multi ani, dar lucrarile se executa in functie de fondurile de care dispunem. Instalatiile sanitare au fost reparate, am schimbat coloanele de canalizare, vom inlocui instalatiile electrice. Acum lucram la renovari si nu asteptam sa fim trasi de maneca", a declarat prof. univ. Dana Marinescu, prorectorul Universitatii Bucuresti.

"Eu pot sa afirm ca intregul campus universitar este gata sa-i primeasca pe studenti in conditii bune. Nu putem bate din palme si nici sa facem minuni peste... mai mult


Joi, 25 Septembrie 2008, ora 09:31

1 comentariu
Alte articole despre: camine, cazare, autorizatie sanitara, studenti
Gradinita fara autorizatie sanitara langa Targu Mures

Gradinita fara autorizatie sanitara langa Targu Mures

Conditii ca in Evul Mediu la o gradinita de langa Targu Mures. Copiii merg la toaleta in fundul curtii si se spala pe maini in lighean.

Asta in conditiile in care Ministerul a alocat deja 500.000 de lei pentru construirea unei gradinite moderne in localitatea Santana. Autoritatile locale spun insa ca nu fondurile sunt problema, ci birocratia, informeaza Realitatea Tv.

Reprezentantii primariei se plang ca nu a reusit sa obtina pana acum avizele pentru noua cladire. Gradinita nu mai are autorizatie sanitara.

"Este neautorizata pentru ca nu are grup sanitar de incinta si nu are introdusa apa in incinta", a declarat direcotrul gradinitei, Carolyi Borbelyi.

Starea deplorabila in care se afla gradinita ii nemultumeste deopotriva pe parinti si pe angajatii care sunt nevoiti sa-i duca in brate pe micuti pana la toaleta. mai mult


Sambata, 30 August 2008, ora 09:40

1 comentariu
Alte articole despre: gradinita, Targu Mures, autorizatie
Nastase, preocupat de inceperea noului an scolar

Nastase, preocupat de inceperea noului an scolar

De cand procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, obligati de Parlament, nu-i mai fac zile negre, Adrian Nastase are timp berechet sa se preocupe de "sistemul ticalosit" - Traian Basescu, care nu-i de ajuns sa mearga prost ca sa putem spune ca merge.

In fiecare zi, fostul premier are cate o problema existentiala. Daca zilele trecute se intreba de ce Romania nu se ridica la standardele turistice si de promovare a turismului ca Bulgaria sau de ce infrastructura din Romania omoara zeci de oameni nevinovati in fiecare zi, joi, presedintele Consiliului National al PSD le plange de mila bietilor scolari care in mai putin de o luna incep un nou an in unitati scolare sub orice critica.

"Incepe un nou an scolar. Vara aceasta a trecut atat de repede incat nici nu mi-am dat seama cat de aproape suntem de toamna. Cand, la inceputul acestei veri, lucram alaturi de colegii mei pentru schitarea primelor puncte din oferta de guvernare a PSD+PC ma gandeam cat de dificil este sa creionezi un proiect fara cusur (ca propuneri si sustenabilitate). Intotdeauna trebuie sa te gandesti la prioritati, oricat de mult ai vrea sa rezolvi totul dintr-o lovitura...

Imi este greu insa si acum sa inteleg de ce, si de aceasta data, elaborand astfel de proiecte, trebuie sa ne indreptam atentia asupra acelorasi probleme de baza. Mi se pare inacceptabil ca, si in anul 2008, trebuie sa o luam de la inceput. In viziunea mea, modernizarea grupurilor sanitare din unitatile de invatamant nu ar trebui... mai mult


Joi, 28 August 2008, ora 10:15

5 comentarii
Alte articole despre: Adrian Nastase, scoli, sanitar, sistem, DNA, Parlament
Doar trei stranduri au autorizatie sanitara, in Capitala

Doar trei stranduri au autorizatie sanitara, in Capitala

Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti a eliberat autorizatie sanitara doar pentru trei stranduri. Acestea se afla in administrarea Primariei Municipiului Bucuresti.

Strandul Crangasi, din sectorul 6, este deschis non-stop si are trei bazine pentru adulti si doua pentru copii. Acesta dispune de terenuri de fotbal si unul de tenis, anunta Gardianul

In cartierul Giulesti, este deschis Strandul Giulesti, unde bucurestenii pot gasi un singur bazin pentru adulti.

In sectorul 4, a primit autorizatie un singur strand, Strandul Berceni. Aici exista un bazin pentru adulti, un bazin circular pentru copii, un teren de baschet. Totodata, in acest strand doua terenuri de tenis de camp, dar si un teren de minigolf. mai mult


Marti, 24 Iunie 2008, ora 11:17

Alte articole despre: giulesti, berceni, crangasi, autorizatie, strand

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Fotografia zilei: Pericolul de pe sosea - minionii ataca
  2. Viral: Milioane de oameni, impresionati de stranutul unui caine (Video)
  3. Intr-un oras din Romania se traieste mai bine ca la Paris, Roma sau New York
  4. Protest cu sute de femei goale in Canada, din cauza unui politist (Foto)
  5. Alarma falsa: Fratele leului Cecil este in viata si gata sa preia conducerea
  6. Cele mai interesante filme care vor aparea in cinematografe in august (Video)
  7. Lupta cu rechinii: Cum s-a salvat un australian, fost boxer, de marele alb
  8. Lucrul uimitor pe care il fac albinele pentru a-si proteja familiile de boli
  9. Nadia Comaneci si Arnold Schwarzenegger - orice roman ar trebui sa fie mandru de aceste imagini (Video)
  10. Aveti grija ce fotografiati in Grecia! O poza din Rodos a trimis-o dupa gratii