autorizatie sanitara scoli

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
45 de scoli din Bucuresti nu au inca autorizatie sanitara

45 de scoli din Bucuresti nu au inca autorizatie sanitara

Un numar de 45 de unitati de invatamant din totalul de 425 din Bucuresti nu au inca autorizatie sanitara, a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, inspectorul general al inspectoratului scolar al Municipiului Bucuresti, Constantin Traistaru.

Potrivit acestuia, intr-un timp scurt ar urma ca inca 22 de unitati scolare sa primeasca aviz sanitar de functionare.

"Una din cauzele pentru care nu au primit autorizatie sanitara sunt lucrari nefinalizate prin programul BEI. A doua cauza este lipsa cabinetelor medicale. Alta cauza, iluminatul necorespunzator", a spus reprezentantul ISMB.

El a precizat ca nu se pune problema ca in vreuna din unitatile respective sa nu inceapa scoala. Inspectorul a mai explicat ca unele dintre scoli nu au primit autorizatie sanitara din cauza ca aveau probleme cu sala de sport sau alte probleme.

3 de scoli din Bucuresti nu au autorizatii sanitare

Traistaru a precizat ca, in ceea ce priveste rechizitele, ISMB este in calendar cu acest proces de achizitie si va urma o licitatie in acest sens.

"Directia de Sanatate Publica (DSP) va efectua in aceasta luna o reverificare a unitatilor sanitare", a mentionat Constantin Traistaru.

Totodata, inspectorul a precizat ca manualele sunt deja livrate la unitatile de invatamant, iar mobilierul scolar necesar pentru cei 2.000 de copii inscrisi in clasa pregatitoare in acest an, mai mult decat in anul trecut, a fost contractat, iar peste 90% din acesta se afla in unitatile de invatamant.... mai mult


Vineri, 13 Septembrie 2013, ora 14:19

Anul scolar a inceput cu proteste, in mai multe scoli din tara (Video)

Anul scolar a inceput cu proteste, in mai multe scoli din tara (Video)

Anul scolar 2010-2011 a inceput, luni, cu proteste in multe scoli, unde cadrele didactice si-au aratat inca o data nemultumirea fata de salariile mici si fata de celelalte probleme din sistem.

In Bucuresti, la Liceul "Gheorghe Sincai", cadrele didactice au acuzat coruptia si subfinantarea educatiei. "Si noi suntem marcati de lipsa de bani, si noi avem copii, si copiii profesorilor au nevoie de rechizite. (...) In loc sa se reduca salariile, trebuia sa fie redusa coruptia", a declarat, pentru Realitatea TV, presedintele Sindicatului Tinerilor Profesori, Corneliu Rigler.

Tot in Capitala, la Scoala Centrala, profesorii i-au transmis ministrului Educatiei, Daniel Funeriu, sa fie mai documentat in privinta problemelor din invatamant si sa nu tina cont numai de parerea unor apropiati care ar putea fi "rupti" de catedra si de sistemul de invatamant.

Cadrele didactice au acuzat schimbarile frecvente ale programei scolare si examenelor nationale, care nu sunt in folosul elevilor. "La realizarea programei si a manualelor, speram ca vor fi alesi oameni de la catedra, foarte bine pregatiti, si nu oamenii din birouri, rupti de realitatea concreta", a declarat o profesoara.

In Cluj-Napoca, profesorii afiliati Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI), nemultumiti de lefurile pe care le considera ridicol de mici, au venit la scoala purtand in piept, ca ecuson, fluturasul de salariu. "Este o forma de protest tacita, dar suntem alaturi de parinti si elevi in aceasta... mai mult


Luni, 13 Septembrie 2010, ora 11:22

25 comentarii
Funeriu: 90,5% dintre copii vor merge in scoli autorizate sanitar

Funeriu: 90,5% dintre copii vor merge in scoli autorizate sanitar

Un procent de 90,5% dintre copii vor merge in scoli autorizate sanitar sau care vor obtine autorizatia sanitara in foarte scurt timp, a declarat, joi, ministrul Educatiei, Daniel Funeriu.

Referindu-se la cadrele didactice necalificate din sistem, ministrul a sustinut ca procentul acestora este cu 60% mai mic decat anul trecut.

Daniel Funeriu a mai afirmat ca numarul de norme ocupate de cadrele didactice pensionare este cu 52% mai mic, in timp ce numarul de norme ocupate de cadrele didactice titulare este cu 4.000 mai mare decat anul trecut.

"Scolile sunt pregatite si profesorii sunt pe posturi, doar 0,5% dintre acestia nu au inca stabilite clasele unde vor preda, fata de aproximativ 10% anul trecut", a spus demnitarul.

670.000 de copii vor beneficia de rechizite gratuite

In ceea ce priveste rechizitele, Daniel Funeriu a precizat ca 670.000 de copii vor beneficia de rechizite gratuite, care au costat ministerul 18 milioane de lei.

"Toti copiii pana la a clasa a X-a vor beneficia de manuale gratuite, dintre care 20% manuale noi. Toti copiii de clasa I vor avea manuale noi", a subliniat Daniel Funeriu.

El a mai declarat ca pentru asigurarea transportului scolar se va face o realocare "judicioasa" a autovehiculelor pe baza analizelor din judete, impreuna cu achizitionarea de aproximativ 200 de microbuze noi.

Ministrul a precizat ca MECTS va distribui intr-un timp scurt aproximativ 100 milioane de lei pentru finalizarea lucrarilor la scoli.

"Am... mai mult


Joi, 09 Septembrie 2010, ora 15:49

4 comentarii
Peste 80 de scoli din Bucuresti nu au autorizatie sanitara

Peste 80 de scoli din Bucuresti nu au autorizatie sanitara

Un numar de 374 de unitati scolare din Capitala, din totalul celor 457, au autorizatie sanitara de functionare, a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB), Marian Banu.

Potrivit acestuia, 83 de unitati scolare nu au primit aviz sanitar, dintre acestea 50 fiind in lucrari de reabilitare derulate cu fonduri BEI, iar din celelalte 33 aproximativ 10 sau 12 nu prezinta probleme la salile de clasa, ci la cantine, internate si ateliere.

Marian Banu a sustinut ca, intr-un an sau maxim doi, se vor finaliza lucrarile la unitatile scolare din Capitala derulate prin programul BEI. "Vom avea 102 scoli moderne. Programul BEI este foarte important, este cel mai mare program de reabilitare", a explicat reprezentantul ISMB.

Marian Banu a precizat ca ISMB monitorizeaza lucrarile de reabilitare si de igienizare si ca, in acest sens, tine permanent legatura cu autoritatile locale. De asemenea, el a spus ca in Bucuresti nu s-au desfiintat scoli si nici nu s-au facut comasari de unitati scolare. "Sunt mutari de efective minore de copii de la o scoala la alta, cauzate de lucrarile derulate prin programul BEI", a sustinut purtatorul de cuvant al ISMB. mai mult


Miercuri, 25 August 2010, ora 11:43

2 comentarii
40 de scoli din Capitala nu au autorizatie sanitara

40 de scoli din Capitala nu au autorizatie sanitara

Copiii sunt pregatiti de inceperea anului scolar, scolile nu. Din totalul de 457 de unitati de invatamant preuniversitar din Bucuresti, 148 sunt inca in lucrari.

Din numarul total de scoli, 40 de unitati de invatamant raman inca fara autorizatie, iar 52 de scoli sunt in curs de autorizare, relateaza Antena 3.

Pe cealalta parte, reprezentantii Primariei Capitalei sustin insa ca aceste lucrari nu se pot finaliza intr-o singura vara.

"Reabilitare nu inseamna pur si simplu o zugraveala, o schimbare de termopan sau sa schimbam niste calorifere. Reabilitare inseamna ceva mai mult. Inseamna sa se intre pe structura scolii Aceasta reabilitare nu se poate face in trei luni de zile, doar intr-o vacanta, si nici macar intr-un an. Cel mai scurt termen pentru reabilitarea unei scoli este de un an si jumatate", explica Adrian Bucur, consilier la Primaria Capitalei. mai mult


Duminica, 30 August 2009, ora 20:14

Presa de azi: Doar 40% din scoli sunt gata pentru noul an de invatamant

Presa de azi: Doar 40% din scoli sunt gata pentru noul an de invatamant

"Rauri de lapte si miere", la inceput de an scolar, titreaza Evenimentul Zilei in editia de luni, precizand ca politicienii se inghesuie sa fie azi alaturi de elevi si de liceeni. Alesii le promit si de aceasta data cladiri curate, laptopuri si examene mai usoare.

Scoala va incepe luni pentru cei aproximativ 3.300.000 de elevi din invatamantul primar, gimnazial si liceal. Un an in care scolarilor si parintilor li s-a promis reducerea materiei, in care cornul si laptele vor ajunge cu intarziere pe bancile micutilor din mai multe judete, iar mierea deloc, si in care elevii de clasa a IX-a si a X-a vor primi laptopuri de la guvern.

Orele optionale de religie vor fi pastrate, in ciuda numeroaselor proteste. Chiar daca prichindeii din gradinitele Capitalei nu au locuri suficiente - aproximativ 12.000 au ramas pe dinafara -, ei vor fi inghesuiti, astfel incat sa incapa toata lumea.

Mai mult, elevii inscrisi la scolile aflate in renovare vor invata prin vecini, pana cand autoritatile vor gasi solutii. Pana la concretizarea tuturor promisiunilor, facute atat la sfarsitul anului scolar trecut, cat si in lunga vacanta de vara, politicienii chiulesc astazi de la serviciu pentru a suna clopotelul.

Ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei, vrea sa atinga un record in materie, astfel ca si-a propus ca la ultima deschidere de an scolar din mandatul sau sa participe la festivitatile din sase unitati de invatamant din judetul Iasi.

Din Gandul aflam ca 9.000 de scoli nu au... mai mult


Luni, 15 Septembrie 2008, ora 07:40

3 comentarii
Alte articole despre: scoli, an scolar, elevi, autorizatii
Peste 3.700 de elevi si prescolari din Capitala, mutati din scolile nerenovate

Peste 3.700 de elevi si prescolari din Capitala, mutati din scolile nerenovate

Peste 3.700 de elevi si prescolari vor fi mutati la alte unitati de invatamant, de la 15 septembrie.

Asta deoarece cladirile scolilor si gradinitelor la care au fost inscrisi sunt inca in curs de reabilitare sau demolare, a declarat seful Inspectoratului Scolar Bucuresti (ISMB), Stelian Fedorca, citat de NewsIn.

"In prezent, se desfasoara lucrari de reabilitare, in cadrul Progamului finantat de Banca Europeana de Investitii, in aproximativ 30 de unitati de invatamant. Directorii unitatilor de invatamant au incercat sa gaseasca solutii pentru a limita mutarile elevilor in alte unitati.

Astfel, la scolile unde se invata intr-un singur schimb, am adus elevi si, din 15 septembrie, se va invata in doua sau chiar in trei schimburi", a explicat Stelian Fedorca.

Dintre cele 450 de unitati de invatamant din Bucuresti, 34 nu sunt autorizate sanitar. Cauzele principale pentru care nu au primit autorizatie sunt deficiente ale instalatiilor sanitare, electrice si de izolatie. mai mult


Vineri, 12 Septembrie 2008, ora 16:24

1 comentariu
Alte articole despre: Scolari, prescolari, Bucuresti, renovare, scoli
Adomnitei se lauda cu scoli si microbuze noi (VIDEO)

Adomnitei se lauda cu scoli si microbuze noi (VIDEO)

Ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei, este multumit de stadiul in care se afla scolile cu doua saptamani inainte de deschiderea noului an, subliniind ca numarul unitatilor de invatamant care au primit in acest an autorizatii sanitare a crescut cu 10% fata de anul trecut.

"2008 a fost un an de bun augur", a declarat Adomnitei la sfarsitul videoconferintei cu prefectii tinuta joi, impreuna cu ministrul Administratiei si Internelor, Cristian David, in care au fost abordate toate problemele legate de infrastructura scolara, siguranta cladirilor, constructia si repararea scolilor, asigurarea microbuzelor pentru transportul elevilor si situatia programului "Cornul si Laptele".

Ministrul Educatiei a prezentat bilantul reabilitarii unitatilor de invatamant, potrivit caruia fata de anul trecut cand au fost autorizate sanitar 13.066 de scoli, anul acesta numarul lor s-a ridicat la 14.621. "O imbunatatire de 10%", a declarat Adomnitei, precizand ca "nu e suficient, dar lucrurile se indreapta pe un drum bun", desi la ora actuala sunt circa 9.000 de scoli raportate a nu avea autorizatie.

Adomnitei a mai anuntat ca toti cei care au solicitat au primit microbuze scolare, ministrul anuntand ca in toate cele sapte regiuni de dezvoltare in care s-au tinut licitatii pentru achizitia de microbuze au fost incheiate contracte, urmand ca cele 1.000 de microbuze scolare sa fie livrate incepand de vineri.

Ministrul a mai spus insa ca, in 2008, lucrurile au mers mult mai bine ca anul... mai mult


Joi, 04 Septembrie 2008, ora 12:52

6 comentarii
Se intampla din nou: Mii de scoli vor incepe anul scolar fara autorizatie

Se intampla din nou: Mii de scoli vor incepe anul scolar fara autorizatie

La fel ca si anii trecuti, Romania nu este gata de inceperea noului an scolar. Cu toate ca romanul are o vorba, "iarna imi fac caruta, vara imi fac sanie", nu de aceeasi parere sunt si alesii nostri.

Si anul acesta mii de institutii vor functiona fara autorizatie sanitara in ciuda faptului ca Executivul a alocat fonduri substantiale pentru reabilitarea si modernizarea lor.

Lipsa apei potabile si a canalizarii, dar si mobilierul invechit sau iluminarea deficitara a claselor sunt printre umbrele inceputului de an scolar 2008-2009, informeaza Antena 3.

Mai mult, grupurile sanitare sunt total improprii. Si in Capitala, in loc ca numarul unitatilor de invatamant neautorizate sa scada, acesta a crescut fata de anul trecut.

Cea mai mare problema se inregistreaza in mediul rural, iar cele mai multe scoli care nu vor avea autorizatie de functinare se afla in Bistrita-Nasaud, Buzau, Olt, Ias, Mures Suceava, Bihor si Dolj.

Nici in Capitala lucrurile nu stau mai bine. 74 de scoli nu vor avea nici anul acesta autorizatie de functionare. Sectoarele 1 si 2 stau cel mai slab la acest capitol. La polul opus se afla sectoarele 3 si 4, care au doar cate 4 unitati neautorizate. mai mult


Luni, 25 August 2008, ora 12:26

1 comentariu

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  2. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  3. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  4. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  5. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  6. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  7. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  8. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  9. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  10. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba