autostrada brasov comarnic

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Autostrada Comarnic-Brasov: Cum va fi favorizat constructorul. Comparatie cu contractul de acum 4 ani

Autostrada Comarnic-Brasov: Cum va fi favorizat constructorul. Comparatie cu contractul de acum 4 ani

Ministerul Transporturilor a dat publicitatii o parte a negocierilor purtate de oficialitati cu consortiul Vinci-Aktor-Strabag, cu care ar urma sa se incheie (sau nu) pana pe data de 15 februarie, asa cum cerea marti premierul Victor Ponta, un nou contract de concesiune pentru constructia sectiunii de autostrada Comarnic-Brasov.

Din documentele oficiale, reiese ca pretul cerut acum de constructori pentru realizarea acestei lucrari este de 1,8 miliarde de euro (proiectare si constructie), insa statul roman va esalona costurile pe o perioada de 26 de ani, o asa numita plata anuala de disponibilitate, de 325 milioane euro anual. Suma totala pe care ar urma sa o plateasca statul roman pentru realizarea acestei investitii este de 8,45 miliarde de euro.

Aceeasi sectiune de autostrada Comarnic-Brasov avea, potrivit contractului de concesiune semnat cu asocierea Vinci-Aktor in ianuarie 2010 (reziliat in acelasi an de ministrul Transporturilor de la acea data, Radu Berceanu), urmatoarea reteta financiara: 1,57 miliarde de euro pretul lucrarii si o plata anuala de disponibilitate de 180 milioane euro anual, vreme de 30 de ani.

Suma totala pe care se angajase, in 2010, sa o plateasca statul era de 5,4 miliarde de euro.

In contractul semnat de ministrul Radu Berceanu in ianuarie 2010, lungimea traseului era de 57 km.

Potrivit documentului publicat miercuri atat de CNADNR, cat si de Ministerul Transporturilor, traseul autostrazii Comarnic-Brasov a fost scurtat la 53 de... mai mult


Luni, 19 Ianuarie 2015, ora 07:29

15 comentarii
A fost desemnat constructorul autostrazii Comarnic-Brasov: cat costa si cat dureaza proiectul

A fost desemnat constructorul autostrazii Comarnic-Brasov: cat costa si cat dureaza proiectul

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) a selectat constructorul pentru tronsonul de autostrada Comarnic - Brasov, care va fi realizata in concesiune.

Proiectul va fi realizat de consortiul Vinci (Franta) - Strabag (Austria) - Aktor (Grecia), arata Mediafax.

Comarnic-Brasov, autostrada din bani europeni, cu taxe pentru romani

Doua dintre aceste companii, Vinci si Aktor, au fost desemnate sa realizeze proiectul si in 2009, insa au renuntat la contract, pentru ca statul roman nu a acceptat anumite clauze.

Pentru tronsonul Comarnic-Brasov, primele oferte s-au depus in februarie, din partea China Communications Construction si asocierile Spedition UMB-Tehnostrade, Vinci - Strabag - Aktor si Impregilo - Salini.

Insa dupa demararea etapei de dialog competitiv, in iunie, China Communications Construction a anuntat ca se retrage. De asemenea, Spedition UMB-Tehnostrade nu a depus o oferta.

Valoarea proiectului se situeaza in jurul valorii de 1,2 - 1,3 miliarde euro, iar lucrarile vor fi demarate in perioada 2014-2017, insa ar putea fi terminat chiar si cu un an mai devreme.

"Depinde de doua lucruri: de problemele geologice pe care le gasesc pe parcurs, pentru ca sunt vreo trei tuneluri de facut si nu va fi foarte usor, si depinde si de vreme. Daca ii ajuta vremea, termina pana la sfarsitul lui 2016, daca nu-i ajuta vremea termina probabil in vara lui 2017", a spus recent ministrul Dan Sova.

Limita de viteza va fi de 130... mai mult


Joi, 19 Decembrie 2013, ora 18:09

5 comentarii
Autoritatile promit o autostrada Brasov-Sibiu din 2020

Autoritatile promit o autostrada Brasov-Sibiu din 2020

Un drum de mare viteza care va lega Brasovul de Sibiu ar putea sa fie functional din 2020, noul tronson urmand sa fie construit in continuarea autostrazii Comarnic-Brasov, aflata in prezent in stadiu de licitatie.

Pentru autostrada Sibiu - Brasov nu a fost facut inca nici studiul de fezabilitate, iar oficialii Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania nu au estimat un cost, relateaza Digi 24.

Totusi, acestia asigura ca drumul va fi construit cu bani europeni, iar in anul 2020 va fi deschis traficului.

Noul proiect nu exclude constructia autostrazii Pitesti-Sibiu, care este inclusa in Programul Operational Sectorial Transporturi. mai mult


Vineri, 20 Septembrie 2013, ora 15:14

Autostrada Brasov - Comarnic nu se amana, dar se modifica traseul

Autostrada Brasov - Comarnic nu se amana, dar se modifica traseul

Directorul general al CNADNR, Narcis Neaga, a infirmat informatia potrivit careia licitatia pentru constructia tronsonului de autostrada Brasov - Comarnic va fi amanata, din cauza modificarii traseului.

Informatia care face referire la o presupusa amanare a licitatiei pentru tronsonul Brasov - Comarnic este "total eronata". Narcis Neaga a dezmintit acest lucru intr-un comunicat al Departamentului pentru Proiecte si Investitii Straine din Cadrul Guvernului, remis luni Ziare.com.

Directorul CNADNR a confirmat insa faptul ca traseul a fost modificat in timpul etapei de dialog ce s-a incheiat la inceputul lunii august.

Autostrada Brasov - Comarnic, amanata - Afla motivul

"Modificarea traseului nu implica nicio amanare a termenelor stabilite anterior, acestea ramanand aceleasi, astfel pe data de 15 octombrie 2013 se vor depune ofertele, exact cum era stabilit", afirma Narcis Neaga.

Astfel, ruta nu va mai trece prin centrul statiunii Busteni, recent renovata, portiunea respectiva de drum urmand sa fie inlocuita cu un tunel. Traseul autostrazii va fi modificat in zona statiunilor Sinaia, Busteni si Predeal, informeaza Adevarul.

Tronsonul de autostrada Comarnic-Brasov se compune din doua sectiuni: Comarnic-Predeal (in lungime de 36,2 km) si Predeal-Cristian (21,8 km). Traseul autostrazii va cuprinde 18 tuneluri, cu o lungime totala de 2.890 de metri. Finantarea pentru autostrada este de 6,6 miliarde de lei.

Insa exista posibilitatea ca autoritatile sa adopte o... mai mult


Luni, 16 Septembrie 2013, ora 21:33

4 comentarii
Sova: Autostrazile Comarnic-Brasov, Craiova-Pitesti, gata pana la alegerile din 2016

Sova: Autostrazile Comarnic-Brasov, Craiova-Pitesti, gata pana la alegerile din 2016

Ministrul delegat pentru pentru Proiecte de infrastructura, Dan Sova, a declarat ca tronsoanele de autostrada Comarnic - Brasov, Craiova - Pitesti, precum si centura de sud a Capitalei vor fi finalizate pana la alegerile din 2016. Social-democratul a mai spus si ca, in 2013, vor fi finalizati 142 de kilometri de autostrada.

"Sunt trei proiecte de concesiune: Comarnic - Brasov, centura Sud si Craiova - Pitesti, toate sunt in derulare. Centura Sud si Comarnic - Brasov au aceleasi termene, sunt in derulare in acelasi timp, iar Craiova - Pitesti este intarziata cu doua luni fata de ele.

Noi am spus ca desemnam castigatorul in octombrie la Comarnic, in noiembrie la centura Sud si in decembrie la Craiova - Pitesti. Toate ar trebui sa se termine - cea care poate dura cel mai mult tot Comarnic - Brasov ramane, pentru ca celelalte doua sunt in campie - pana la alegerile din 2016", a declarat Dan Sova, duminica, la emisiunea "Dupa 20 de ani", difuzata de Pro Tv.

Sova da variante pentru taxa pe autostrazi: SMS, cod de bare pe geam, vinieta

Pentru tronsonul Comarnic - Brasov si-au depus ofertele, la sfarsitul lunii febrarie, compania China Communications Construction si asocierile Spedition UMB - Tehnostrade, Vinci - Strabag - Aktor si Impregilo - Salini.

Pentru constructia autostrazii Craiova - Pitesti au depus oferte un consortiu romanesc format din Spedition UMB si Tehnostrade, precum si mai multe asocieri straine, din tari precum Spania, China, Turcia, Franta,... mai mult


Duminica, 12 Mai 2013, ora 13:55

8 comentarii
A fost stabilit traseul autostrazii Comarnic-Brasov

A fost stabilit traseul autostrazii Comarnic-Brasov

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) a stabilit traseul viitoarei autostrazi Comarnic-Brasov, care va fi realizata in parteneriat public privat.

Autostrada, care are o lungime de 58 de km si este impartita in doua sectoare, va trece pe langa cele mai importante statiuni de pe Valea Prahovei. Aceasta va incepe la Comarnic, trece pe langa Busteni, Sinaia, Poiana Tapului, Predeal si Rasnov si iese dupa Brasov, la Cristian. De-a lungul autostrazii sunt prevazute noduri rutiere la Sinaia, Busteni si Predeal, informeaza TVR News.

Investitia se ridica la 6,6 miliarde lei.

CNADNR a primit oferte din partea unei companii din China si a trei asocieri de firme pentru proiectarea, constructia, finantarea si operarea tronsonului de autostrada Comarnic-Brasov, printre ofertanti fiind si companiile Vinci si Aktor, care s-au retras din acest proiect in urma cu trei ani.

Pentru ca autostrada va fi realizata in concesiune, firma care va castiga va construui autostrada pe banii ei si apoi, prin taxa de autostrada timp de 29 de ani, isi va recupera investitia. Costul constructiei este estimat la 1,2 miliarde de euro. mai mult


Duminica, 10 Martie 2013, ora 22:19

4 comentarii
Autostrada Brasov-Bors, realizata in sistem public-privat

Autostrada Brasov-Bors, realizata in sistem public-privat

Emil Boc, premierul Romaniei, va propune companiei Bechtel ca unele tronsoane din autostrada Brasov-Bors sa fie realizate in parteneriat public-privat.

Guvernul intentioneaza sa extinda acest sistem pentru cele mai mari proiecte de infrastructura ce vor fi realizate, relateaza Mediafax.

La sfarsitul anului trecut au fost inaugurati primii 42 de kilometri ai Autostrazii Transilvania, tronsonul 2B Turda-Gilau. Costul mediu pe kilometru este de 11 milioane de euro, iar Radu Berceanu, ministrul Transporturilor, a declarat ca va fi introdusa o taxa, dar numai dupa ce va fi terminata in intregime.

Sistemul public-privat este utilizat si pentru constructia tronsonului de autostrada Comarnic-Brasov. mai mult


Vineri, 29 Ianuarie 2010, ora 19:31

Autostrada Comarnic-Brasov va trece pe sub Sinaia si Busteni

Autostrada Comarnic-Brasov va trece pe sub Sinaia si Busteni

Autostrada Comarnic-Brasov va porni din DN1 in zona Comarnic, va trece pe sub Sinaia si Busteni, si se va termina la localitatea Cristian din judetul Brasov.

Autostrada va avea patru statii de taxare in zonele Comarnic, Sinaia, Predeal si Rasnov, existand optiunea ulterioara a unei a cincea statii de taxare la Busteni, informeaza Romania Libera.

Prima pereche de parcari si spatii de servicii va fi la 7 kilometri dupa Comarnic. Acestea se vor mai gasi intre Predeal si Rasnov, la kilometrul 149.

O pereche de spatii de odihna si de operare a autostrazii, cate unul pe fiecare sens al autostrazii, este prevazuta la 4 kilometri inainte de Busteni, cealalta pereche fiind la un kilometru dupa Rasnov.

Vor exista si doua tuneluri, a caror lungime este de peste 3 kilometri fiecare, pentru traversarea localitatilor Sinaia si Busteni.

In mare parte, autostrada va fi situata la est de DN1, pana dupa Busteni, de unde va traversa Valea Prahovei spre versantul vestic al DN1.

Inainte de Predeal, autostrada se va separa de DN1, indreptandu-se spre Rasnov pe un traseu paralel cu DN73A.

Constructia autostrazii urmeaza sa inceapa anul viitor. Lucrarile vor dura pana in 2014, in anul urmator acestuia fiind programata deschiderea. mai mult


Miercuri, 27 Ianuarie 2010, ora 07:26

Constructia tronsonul de autostrada Brasov-Comarnic se amana cu inca doi ani

Constructia tronsonul de autostrada Brasov-Comarnic se amana cu inca doi ani

Semnarea contractul de concesiune pentru tronsonul Autostrazii Transilvania, cuprins intre Brasov si Comarnic, va fi amanata, deoarece Ministerul Transporturilor nu a acceptat conditiile constructorilor.

Conditiile impuse de consortiul "Vinci-Aktor" nu au fost acceptate de catre statul roman, ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, declarand ca nu vrea sa aiba parte de un nou Bechtel, conform Adevarul.

Conform contractului, consortiul ar fi trebuit sa construiasca tronsonul din fonduri proprii, iar statul sa achite pentru o perioada de 26 de ani ratele anuale cuprinse intre 180 si 300 milioane de euro.

Deoarece intelegerea a picat, contractul ar putea fi renegociat cu alte firme. Nesemnarea contractului va intarzia cu cel putin doi ani executia lucrarilor, care ar fi trebuit de fapt sa inceapa in luna mai a anului viitor, dupa ce s-au pierdut deja patru ani pana la negocierile cu "Vinci-Aktor".

Tronsonul Comarnic - Brasov ar trebui sa aiba o lungime de 58 km, fiind considerat cel mai dificil din cadrul viitoarei autostrazi Bucuresti - Brasov. mai mult


Luni, 14 Decembrie 2009, ora 13:53

5 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  2. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  3. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  4. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  5. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  6. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  7. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  8. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  9. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  10. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba