autostrada bucuresti brasov

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
E oficial! Statul renunta la autostrada Comarnic-Brasov (Video)

E oficial! Statul renunta la autostrada Comarnic-Brasov (Video)

Statul roman a renuntat la construirea in concesiune a autostrazii Comarnic-Brasov, a anuntat, joi, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR).

"In urma finalizarii negocierii pentru atribuirea contractului de concesiune cu asocierea Vinci-Strabag-Aktor, CNADNR SA anunta anularea procedurii pentru atribuirea contractului de concesiune de lucrari publice pentru proiectarea, constructia, finantarea, operarea si intretinerea autostrazii Bucuresti- Brasov, tronsonul Comarnic-Brasov", se arata in comunicatul remis Ziare.com.

Autostrada Comarnic-Brasov, al treilea esec: Va fi construita din banii statului?

Printre motivele invocate se numara depasirea tintelor asumate de Romania in ceea ce priveste deficitul bugetar si datoria publica, dar si faptul ca firmele care au castigat licitatia nu au reusit sa convinga institutiile financiare internationale sa se implice in finantarea proiectului.

Soseaua de mare viteza, de aproximativ 60 de kilometri, ar fi trebuit sa fie construit de consortiul format din francezii de la Vinci, austriecii de la Strabag si grecii de la Aktor.

1,8 miliarde de euro ar fi costat constructia autostrazii, la care se adauga costurile de intretinere pentru o perioada de aproape 26 de ani.

Nu este pentru prima data cand autostrada Comarnic-Brasov e abandonata temporar: acest lucru s-a intamplat atat in 2005, cat si in 2010.

Motivele pentru care CNADNR a renuntat la constructia in concesiune a autostrazii

1. Avand in... mai mult


Joi, 18 Iunie 2015, ora 17:00

36 comentarii
"Regii asfaltului", sanctionati ca nu au terminat autostrada Bucuresti - Brasov

"Regii asfaltului", sanctionati ca nu au terminat autostrada Bucuresti - Brasov

Firmele Euroconstruct si PA&CO International vor fi sanctionate incepand de vineri din cauza ca nu au finalizat la termenul limita, 15 decembrie, tronsonul Moara -Vlasiei, al autostrazii Bucuresti - Brasov.

Din cei 42,5 kilometri, constructorii au finalizat doar 14, iar pentru intarziere vor fi aplicate zilnic sanctiuni de 0,05% din valoarea lucrarilor neterminate la A3, informeaza Adevarul.

Tronsonul care a fost finalizat a fost construit de UMB Spedition, al lui Dorinel Umbrarescu. Restul de kilometri, care se afla in diferite stadii de executie, sunt construiti de firmele Euroconstruct si PA&CO International, conduse de catre Dan Besciu, respectiv Costel Casuneanu, cunoscuti drept "regi ai asfaltului".

Valoarea totala a proiectului este de 28 de milioane de euro, adica 5,6 milioane de euro/kilometru, iar penalizarile vor fi de 28.000 de euro/kilometru neterminat, pe zi.

Calculele arata ca cele doua firme vor fi nevoite sa plateasca 79.800 de euro/zi pentru intregul tronson intarziat, de 28,5 de kilometri.

Reprezentantii celor doua companii spun ca nu au terminat lucrarile din cauza ca banii dati pana in prezent de catre CNADNR nu au acoperit cheltuielile de constructie. mai mult


Vineri, 16 Decembrie 2011, ora 09:09

1 comentariu
Trafic intrerupt pe DN1, din cauza unor lucrari la autostrada Bucuresti - Brasov

Trafic intrerupt pe DN1, din cauza unor lucrari la autostrada Bucuresti - Brasov

Traficul rutier pe DN1 va fi intrerupt, in 18 si 24 mai, in intervalul 1.00 - 4.00, in dreptul comunei prahovene, Barcanesti.

Circulatia va fi intrerupta din cauza unor lucrari la pasajul peste DN1, pe unde va trece autostrada Bucuresti - Brasov, se arata intr-un comunicat al Centrului Infotrafic din Politia Romana.

Traficul va fi deviat dinspre Ploiesti catre Bucuresti, pe DN1, in dreptul sensului giratoriu din Barcanesti, pana la kilometrul 60 si apoi pe DN1A Buftea - Bucuresti.

De asemenea, soferii care vin dinspre Brasov catre Bucuresti vor fi deviati pe DN1 pana la kilomterul 60, de unde vor intra pe DN1A Buftea-Bucuresti.

Autoritatile au precizat ca masinile care vin dinspre Bucuresti catre Ploiesti vor fi deviate din DN1, in dreptul Postei din Barcanesti, vor intra pe DC108 - DJ140 - DJ101G, cu iesire in DN1 la kilometrul 56+200 de metri.

Este, insa, de preferat este ca din zona Otopeni(DN1) sa se urmeze ruta DN Centura Bucuresti - DN1A Buftea - Ploiesti, precizeaza comunicatul.

D.R. mai mult


Marti, 17 Mai 2011, ora 10:56

Anca Boagiu suspenda lucrarile pentru Autostrada Bucuresti-Brasov

Anca Boagiu suspenda lucrarile pentru Autostrada Bucuresti-Brasov

Anca Boagiu, ministrul Transporturilor, a anuntat, luni, ca anuleaza contractele pentru constructia autostrazii Bucuresti-Brasov, tronsonul Bucuresti-Ploiesti.

Firmele constructoare au fost deja anuntate de suspendarea lucrarilor.

Potrivit unui comunicat remis Ziare.com, motivul rezilierii contractelor cu SC Spedition UMB SRL, SC Pa&Co International SRL, SC Euroconstruct Trading 98 SRL, SC Tehnostrade SRL, este acela ca cele patru firme nu au mai mai executat lucrari pe sectorul de drum in cauza de mai bine de 16 luni, demobilizand resursele necesare.

"Masura a fost luata avand in vedere intarzierea firmelor mentionate in indeplinirea obligatiilor contractuale privind activitatea de proiectare si executie, slaba mobilizare a echipamentelor in santier precum si lipsa unui program de lucrari coerent care sa demonstreze capacitatea tehnica si organizatorica de a finaliza lucrarile in termenul prevazut", se afirma in comunicatul CNADR.

In plus, firmele constructoare au cerut majorari de pret pe care statul roman nu le poate acorda, avand in vedere legislatia in vigoare. CNADR estimieaza ca peste o luna va fi organizata o noua licitatie pentru continuarea lucrarilor.

Miron Mitrea, fost ministru al Transporturilor, cel care a initiat contractele pentru autostrada in cauza, a afirmat, pentru Realitatea TV, ca "in urma sistemului creat in ultima perioada, la ora actuala, un constructor in Romania castiga mai mult daca sta, decat daca munceste".

Saptamana trecuta,... mai mult


Luni, 18 Aprilie 2011, ora 13:44

11 comentarii
Circulatia pe DN1, inchisa patru zile

Circulatia pe DN1, inchisa patru zile

In ziele de 14, 15, 19 si 20 aprilie 2011, intre orele 1.00 si 4.00, circulatia pe DN 1 Bucuresti - Ploiesti va fi intrerupta, din cauza unor lucrari la "Autostrada Bucuresti-Brasov.

Pe intreaga perioada, atat traficul usor cat si cel greu vor fi deviate pe rute ocolitoare, anunta un comunicat al Centrului Infotrafic din Politia Romana, remis Ziare.com.

Traseele recomandate ca alternative sunt: pentru relatia Bucuresti - Ploiesti se recomanda DN1 km. 51+800 de metri(Posta Barcanesti) - DC108 - DJ140 - DJ101G - DN1 km. 56+200 de metri; pentru relatia Brasov - Bucuresti se recomanda DN1 km. 60 - DN1A(Buftea - Bucuresti); pentru relatia Ploiesti - Bucuresti ruta recomandata este DN1 km. 53+650 de metri(sens giratoriu Barcanesti) - DN1 km 60(intersectie cu DN1A) - DN1A(Buftea - Bucuresti).

D.R. mai mult


Miercuri, 13 Aprilie 2011, ora 09:19

1 comentariu
Boc: Primii 30 de kilometri din Bucuresti-Brasov vor fi gata anul acesta

Boc: Primii 30 de kilometri din Bucuresti-Brasov vor fi gata anul acesta

Premierul Emil Boc a declarat, in timpul unei intalniri cu atutoritatile din Prahova, ca pana la sfarsitul acestui an vor fi gata primii 30 de kilometri din autostrada Bucuresti-Brasov.

"Avem asigurate resursele financiare, anul acesta finalizam 30 de kilometri din acest tronson de autostrada. Obiectivul pe care-l avem este ca in 2010 acest tronson sa fie finalizat, poate la anul pe vremea aceasta, in iulie 2010, tronsonul Moara Vlasiei - Ploiesti sa fie finalizat. Este vorba de un tronson de 42,5 kilometri in totalitate, iar anul acesta sper sa se poata circula pe 30 de kilometri la stadiul de asfalt, urmand ca, pana in iulie 2010, sa fie finalizat", a spus premierul, citat de Mediafax, potrivit Evz.

Premierul a mai adaugat ca pana pe 20 iulie va fi dat si ordinul de incepere a lucrarilor de reabilitare a drumului national 72, care face legatura intre Ploiesti si Gaesti. mai mult


Duminica, 12 Iulie 2009, ora 18:57

8 comentarii
Al doilea constructor din lume s-a retras din cursa pentru tronsonul Comarnic-Brasov

Al doilea constructor din lume s-a retras din cursa pentru tronsonul Comarnic-Brasov

Bouygues Travaux Publics SA, al doilea mare constructor din lume, s-a retras din cursa pentru atribuirea contractului de concesiune de lucrari publice si servicii pentru tronsonul Comarnic-Brasov, parte a autostrazii Bucuresti-Brasov, a anuntat Ministerul Transporturilor.

Contractul de concesiune pentru proiectarea, finantarea, construirea si intretinerea unei autostrazi reprezinta o premiera in Romania, necesitatea unei astfel de metode aparand ca urmare a costurilor foarte mari, de ordinul miliardelor de euro, pentru construirea de autostrazi, scrie Ziarul Financiar.

Cei de la Bouygues Travaux Publics SA sunt asociati cu DTP - Terassement SA, Intertoll Europe Zrt si Meridiam Infrastructure Finance SARL in consortiul Autostrada Prahova.

In urma retragerii acestora, in cursa pentru tronsonul Comarnic-Brasov au mai ramas doar trei consortii. Primul este format din Vinci Concession-Actor Concession-Vinci Construction Grand Projets-Aktor.

Consortiul Astrada Concession, al doilea dintre cele trei ramase in cursa, este format din Strabag AG, Egis Projects, Eurovia Construct International, Housing & Construction Holding Co. Ltd.

Cel de al treilea grup de firme este Consortiul Autostrada A3 Comarnic - Brasov, format din Bilfinger Berger si Porr. Toate cele trei consortii solicita concesiune pe 30 de ani, dar numai doua promit ca vor finaliza lucrarile in 48 de luni, in timp ce ultimul consortiu s-a angajat sa execute lucrarile in cinci ani. mai mult


Marti, 24 Februarie 2009, ora 11:56

3 comentarii
Padurea de la Rafov tine in loc autostrada Bucuresti-Brasov

Padurea de la Rafov tine in loc autostrada Bucuresti-Brasov

Lucrarile la autostrada Bucuresti -Brasov pe teritoriul judetului Prahova sunt blocate de o suprafata impadurita de 3,5 hectare, aflata in localitatea Rafov.

Autoritatile au declarat ca, in urma masuratorilor, s-a constatat ca exista o suprafata impadurita de 3,5 hectare, care este insa mai mica cu 1,23 hectare decat cea existenta in hartile Romsilva, relateaza AmosNews.

Pe acesta suprafata trebuie pusi in posesie trei proprietari care refuza sa primeasca o suprafata mai mica decat cea care li se cuvine.

Presedintele Consiliului Judetean, Mircea Cosma, a cerut Romsilva sa gaseasca o solutie pana saptamana viitoare si sa fie defrisata padurea care tine in loc lucrarile la autostrada.

Comandamentul pentru autostrada se va intruni saptamanal pentru rezolvarea problemelor aparute si urgentarea lucrarilor la autostrada. mai mult


Duminica, 31 August 2008, ora 13:41

2 comentarii
Alte articole despre: autostrada, Bucurest, brasov, padure, Rafnov
Autostrada inexistenta aduce pierderi de 170.000 de euro pe zi

Autostrada inexistenta aduce pierderi de 170.000 de euro pe zi

Lipsa autostrazii Bucuresti-Brasov, cu o lungime de 168,6 km, ne va costa 65 de milioane de euro anul acesta, respectiv circa 172.000 de euro pe zi. Pierderile reprezinta beneficiile materiale sau de alta natura pe care le-ar fi adus existenta acestei rute, relateaza Gandul.

In cazul in care autostrada nu va fi finalizata pana in 2015, pierderile vor totaliza 1,541 de miliarde de euro. Fara autostrada Bucuresti-Brasov, in 2015 vom pierde mai mult de un milion de euro pe zi.

Unul dintre cele mai importante criterii in stabilirea acestor pierderi este timpul salvat pentru deplasarea pe aceasta distanta. In studiul Search Corporation pentru valoarea timpului economist s-a avut in calcul un salariu mediu intre 280 si 1.500 de euro pe luna in intervalul 2005-2025.

Dupa exemplul altor state vecine, care nu au intarziat sa-si dezvolte reteaua de autostrazi, prezenta acestui tip de infrastructura are rolul de a dinamiza piata imobiliara din regiune, de a atrage investitori.
Mai multe companii inseamna taxe si impozite mai mari incasate de administratiile locale.

In acelasi timp, transportatorii romani s-au plans in repetate randuri ca au o mobilitate mai mica decat concurentii din state ca Polonia sau Ungaria, unde prezenta autostrazilor asigura o viteza mai mare de deplasare si un acces mai facil la sistemul national de drumuri.

Daca pe ruta Bucuresti-Ploiesti au fost deja pornite lucrarile pe cele doua tronsoane, Bucuresti-Moara Vlasiei si Moara Vlasiei-Ploiesti,... mai mult


Marti, 11 Martie 2008, ora 09:30

1 comentariu
Alte articole despre: autostrada, bucuresti brasov, pierderi

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  2. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  3. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  4. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  5. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  6. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  7. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  8. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  9. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  10. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba