avans credit

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Prima Masina: Ce avans trebuie sa dea cei care vor sa ia credit?

Prima Masina: Ce avans trebuie sa dea cei care vor sa ia credit?

Persoanele cu varsta cuprinsa intre 18 si 35 de ani care vor sa cumpere cu credit un autoturism prin programul "Prima Masina" trebuie sa depuna un avans de cel putin 5% din pretul de achizitie, iar in cazul celor de peste 36 de ani, inclusiv, procentajul creste la minimum 10%.

Potrivit proiectului de norme elaborate de Ministerul Finantelor pentru implementarea acestui program, prin care satul garanteaza creditele, persoanele fizice cu varsta cuprinsa intre 18 si 35 de ani, inclusiv, la data aprobarii creditului vor beneficia de o finantare - exclusiv dobanzile si comisioanele bancare si alte sume datorate de beneficiar in baza contractului de credit - care va acoperi maximum 95% din pretul de achizitie prevazut in factura proforma. Statul va garanta 50% din finantarea acordata.

Programul "Prima masina" a fost aprobat de Guvern. Cand intra in vigoare

Persoanele cu varsta de peste 36 ani, inclusiv, la data aprobarii creditului vor beneficia de finantare - exclusiv dobanzile si comisioanele bancare si alte sume datorate de beneficiar in baza contractului de credit - care va acoperi maximum 90% din pretul de achizitie prevazut in factura proforma. In acest caz, statul va garanta 40% din finantare.

Pentru a beneficia de garantia acordata de stat, persoanele fizice trebuie sa indeplineasca o serie de conditii, intre care: sa faca dovada ca autoturismul care va fi cumparat este nou, este produs in spatiul intracomunitar sau provenit din import, indeplineste cel putin... mai mult


Sambata, 01 Noiembrie 2014, ora 08:07

1 comentariu
Guvernul vrea reduceri la plata impozitelor in avans - FMI nu e convins ca masura e eficienta

Guvernul vrea reduceri la plata impozitelor in avans - FMI nu e convins ca masura e eficienta

Guvernul a propus Fondului Monetar International (FMI) introducerea unei bonificatii pentru plata in avans a impozitelor, dar masura nu a fost inca agreata.

Partea romana incearca sa convinga creditorii internationali ca are in vedere acordarea bonificatiei astfel incat impactul bugetar sa fie unul neutru, reducerile aplicate urmand sa fie compensate de scaderea costurilor la imprumuturile Trezoreriei pentru finantarea deficitului bugetar, au declarat surse oficiale, scrie Mediafax.

Daca ar fi acceptate, bonificatiile ar putea fi de 10%, nivel regasit si in cazul platii in avans a taxelor locale.

"Trebuie efectuate calcule legate de cat anume se cheltuieste cu dobanzile, mai exact de aratat ca ce se pierde din bonificatie este economisit la capitolul dobanzi. Expertii FMI nu au agreat insa masura pana la acest moment", au aratat sursele citate.

In prezent, pentru achitarea impozitelor locale in avans, pana la sfarsitul lunii martie, suma de plata este mai mica cu 10%, iar sistemul va fi largit, daca masura va fi aprobata de FMI. De exemplu, el ar fi valabil si in cazul impozitelor platite de persoanele fizice autorizate sau al impozitelor pe chirii.

Premierul Victor Ponta s-a intalnit, luni, la Guvern, cu delegatia comuna a Fondul Monetar International, Comisiei Europene si Bancii Mondiale, care se afla in tara noastra pentru discutii privind prima si a doua evaluare a acordului stand-by, vizita ce se va incheia pe 5 februarie. mai mult


Luni, 27 Ianuarie 2014, ora 18:35

4 comentarii
Cea mai buna veste pentru romanii cu credite in valuta - proiectul care i-ar putea salva

Cea mai buna veste pentru romanii cu credite in valuta - proiectul care i-ar putea salva

Romanii cu credite in euro, franci elvetieni, dolari sau alte valute vor putea rambursa in avans imprumutul la cursul din luna in care l-au contractat, potrivit unui proiect de lege.

Proiectul a fost depus la Camera Deputatilor si este sustinut de parlamentari din toate partidele: PSD, PNL, PDL, UDMR si minoritati. Ratele romanilor ar urma sa scada cu pana la 25%.

"Practic este o solutie. Se imparte responsabilitatea nu doar pe o parte, pe partea cetateanului, al celui care a luat creditul, ci responsabilitatea revine si bancii", a precizat deputatul UDMR care a propus proiectul de lege, potrivit Stirile Pro TV.

Tara-infern pentru banci: Guvernul vrea sa taie ratele cetatenilor la credite cu 20%

Peste 700.000 de romani au restante la plata creditelor, iar in multe cazuri acestea sunt vechi de mai bine de un an.

"Orice diminuare a datoriei lunare de plata va duce la o scadere a numarului si volumului de credite neperformante", a spus presedintele Asociatiei Utilizatorilor Romani de Servicii Financiare (AURSF). mai mult


Luni, 18 Noiembrie 2013, ora 16:14

3 comentarii
De frica strainilor, statul ofera credite preferentiale romanilor care cumpara terenuri agricole

De frica strainilor, statul ofera credite preferentiale romanilor care cumpara terenuri agricole

Liberalizarea pietei funciare din 2014 pune pe jar autoritatile romane, care sunt in cautarea unor solutii, pentru ca pamanturile tarii sa nu ajunga pe mainile strainilor.

O masura care va "impulsiona" romanii sa se intoarca la agricultura o reprezinta facilitatile acordate de stat la achizitia de terenuri agricole: 10% plata in avans, 90% credit din care 50% - garantat de stat, 50% - garantat cu terenul ce urmeaza a fi cumparat.

Se cauta solutii pentru aduce romanii in avantaj competitiv atat cat permite legislatia europeana. Incercarile autoritatilor de a veni in sprijinul romanilor sunt explicate de faptul ca atunci cand se vor afla in competitie directa cu ceilalti cetateni ai Uniunii Europene, romanii sa fie dezavantajati din cauza posibilitatilor marteriale reduse.

Un hectar de teren agricol costa in prezent intre 500 si 3.000 de euro. Cel mai scump teren agricol se vinde in zona judetului Ialomita, hectarul se vinde cu 2.350 de euro.

Urmatoare regiune cu cele mai ridicate preturi la terenul agricol este Transilvania cu 2.250 de euro pe hectar. La polul opus, cel mai ieftin teren se vinde in zona Moldovei, in Bacau spre exemplu un hectar de teren agricol ajunge sa coste in medie 1.500-1.800 de euro.

Afla ce rata lunara ar trebui sa plateasca un fermier pentru a achizitia 20 de hectare de teren agricol in continuarea articolului De frica strainilor, statul ofera credite preferentiale romanilor care cumpara terenuri agricole pe Business24. mai mult


Joi, 10 Octombrie 2013, ora 20:36

3 comentarii
Victimele Prima Casa in lei: Ce solutii au clientii care au platit deja avansul de mii de euro

Victimele Prima Casa in lei: Ce solutii au clientii care au platit deja avansul de mii de euro

S-au grabit sa prinda un credit Prima Casa in euro, mai ieftin, in contextul zvonurilor privind epuizarea plafonului, au primit aprobarea financiara din partea bancii si au semnat antecontractul de vanzare-cumparare.

Este cazul mai multor romani care, in urma deciziei Executivului de a elimina garantiile in valuta, risca nu doar sa nu obtina imprumutul, ci sa piarda si avansul platit proprietarului. Ce solutii au la dispozitie?

Cu cat se scumpeste Prima Casa si ce fac clientii care au cerut credite in euro

Potrivit unui mesaj primit pe adresa redactiei Ziare.com, un solicitant de credit prin programul Prima Casa a depus cererea de finantare in euro la o banca comerciala in luna iulie, cand inca se acordau imprumuturi Prima Casa in valuta, in baza plafoanelor anterioare.

Dupa ce a obtinut pre-aprobarea din partea bancii, i s-a cerut sa depuna antecontractul si declaratiile notariale. Ulterior, a fost informat ca banca nu dispune de fonduri in euro.

Avansul mimim obligatoriu pentru imprumuturile accesate in cadrul programului Prima Casa este de 5% din pretul tranzactiei de vanzare-cumparare. Astfel, daca vorbim de un credit de 50.000 de euro, avansul se ridica la 2.500 de euro.

Avocati: Clientii trebuie despagubiti

"In principiu, acesti clienti ar trebui despagubiti cu privire la toate sumele platite plus dobanda pentru aceste sume, intrucat au fost de buna-credinta", au explicat avocatii Decalex pentru Ziare.com.

Potrivit avocatilor, banca nu avea... mai mult


Marti, 06 August 2013, ora 20:08

Unde mai gasesti credite ipotecare cu avans incepand de la 10 la suta?

Unde mai gasesti credite ipotecare cu avans incepand de la 10 la suta?

Pana in prezent, doar cateva banci si-au actualizat ofertele de creditare pentru populatie in conformitate cu noul regulament BNR.

Emporiki Bank, Alpha Bank, Garanti Bank, CEC Bank, RBS, ING Bank si BCR acorda credite de nevoi personale pe o perioada de cel mult cinci ani si solicita un avans minim de 25% in cazul imprumuturilor pentru locuinta in euro.

Intre timp, bancile care asteapta avizul bancii centrale acorda in continuare imprumuturi conform conditiilor de creditare existente inainte de lansarea noului regulament. Astfel, creditele de consum fara garantii pot fi accesate pe o perioada de pana la 10 de ani, iar avansul pentru creditele ipotecare in euro scade si la 10% in cazul unor institutii.

Iata cateva exemple de credite ipotecare care pot fi inca accesate cu un avans minim cuprins intre 10% si 15%. Am calculat, totodata, cu ajutorul Conso.ro, rata lunara si suma totala platita la final bancii pentru un imprumut de 50.000 de euro, contractat pe o perioada de 30 de ani.

Millennium Bank percepe un avans minim de 10% pentru creditul ipotecar in euro. Imprumutul se acorda pe o perioada de pana la 30 de ani, cu o dobanda de 6,5% (Euribor la trei luni + 5,5%) pentru clientii care isi incaseaza venitul intr-un cont al bancii. Clientii vor plati un comision de analiza de 400 de euro.

Rata lunara: 316 euro
DAE:6,78%
Suma totala de rambursat: 114,172 euro

Pentru a accesa un credit ipotecar de la Banca Transilvania, clientii trebuie sa prezinte un avans... mai mult


Vineri, 02 Martie 2012, ora 07:38

Prima Casa: Avans 5% pentru o locuinta de 60.000 euro

Prima Casa: Avans 5% pentru o locuinta de 60.000 euro

Beneficiarii Programului Prima Casa trebuie sa dea de un avans de 5% din pretul de achizitie al locuintei daca acesta este mai mic sau egal cu 60.000 de euro, iar daca pretul locuintei este mai mare - un avans de 3.000 de euro plus diferenta dintre suma de 60.000 de euro si pretul de achizitie.

Datele vor fi cuprinse in normele de implementare a Programului "Prima Casa", care vor fi discutate in sedinta de duminica a Executivului, au declarat surse ministeriale.

Durata maxima a unui credit contractat prin "Prima casa" este de 30 de ani, iar contractul de credit nu trebuie sa contina clauze care sa permita modificarea unilaterala de catre banca a acestuia.

Totodata, beneficiarii Programului trebuie sa constituie un depozit colateral pentru garantarea dobanzii, cu o valoare minima egala cu trei rate de dobanda.

O alta conditie este ca beneficiarii sa achizitioneze in cadrul Programului o locuinta finalizata, aflata pe teritoriul Romaniei, inscrisa in cartea funciara si "libera de sarcini".

Cei care beneficiaza de programul "Prima Casa" se mai obliga sa nu instraineze locuinta achizitionata in primii 5 ani de la data dobandirii.

De la expirarea acestui termen, in cazul preluarii contractului de credit de catre un tert, acesta trebuie sa intruneasca, de asemenea, conditiile de eligibilitate ale beneficiarilor Programului.

Bancile participante la program nu vor percepe comision de rambursare anticipata. mai mult


Duminica, 14 Iunie 2009, ora 08:38

5 comentarii
Alte articole despre: avans credit, Prima Casa, avans locuinta
In ce conditii se mai acorda credite fara avans?

In ce conditii se mai acorda credite fara avans?

Pretul locuintelor a inregistrat scaderi chiar si de 30-40% in ultimele luni si cu toate acestea putini sunt cei care isi permit sa cumpere un apartament, chiar si prin credit bancar.

Dupa ce au majorat dobanda la creditele ipotecare si au redus gradul de indatorare, bancile impun acum si un avans mai mare decat in urma cu un an.

Cine vrea sa obtina un credit ipotecar garantand doar cu locuinta achizitionata trebuie sa aiba, in unele cazuri, pana la jumatate din pret, asta pentru ca bancile nu vor sa-si asume niciun fel de risc, cu atat mai putin pe cel privind deprecierea garantiei. Avansul mediu in piata a crescut de la 15% in vara anului trecut la 30% in prezent.

Spre exemplu, clientii Credit Europe Bank trebuie sa contribuie cu 25% din costul locuintei dorite, dar banca nu va acorda decat 50% din valoarea garantiilor aduse. Astfel, clientul are doua posibilitati: ori mai strange bani pana ajunge sa detina jumatate din valoarea imobilului dorit, ori pune ipoteca si pe alte proprietati, pana la nivelul impus de banca.

Situatia se prezinta la fel si la Banca Romaneasca, unde avansul minim este de 30%, dar clientul primeste doar 50% din valoarea proprietatilor cu care garanteaza, indiferent de venit sau varsta. Credite imobiliare cu avans sub media pietei, de doar 15-20%, pot fi contractate de la CEC Bank sau UniCredit Tiriac Bank.

Bancile care ofera finantare de pana la 100% sunt extrem de putine, acestea cerand garantii suplimentare si percepand dobanzi... mai mult


Duminica, 22 Februarie 2009, ora 19:34

4 comentarii
Creditarea din zona euro este puternic afectata de criza financiara

Creditarea din zona euro este puternic afectata de criza financiara

Avansul creditelor acordate sectorului privat din zona euro, in august, a atins cel mai scazut nivel din ultimii trei ani, potrivit datelor statistice ale Bancii Centrale Europene.

Reducerea finantarilor destinate sectorului privat a fost determinata de criza financiara, caracterizata prin lipsa de lichiditati la nivel mondial.

Creditele acordate sectorului privat au urcat in august cu o rata anuala de 8,8%, in scadere de la 9,4% in iulie, aceasta fiind cea mai lenta dezvoltare inregistrata din octombrie 2005, scrie Financiarul.

Incetinirea a fost alimentata de avansul segmentului de imprumuturi destinate companiilor, care a scazut de la 13,1% in iulie la 12,6% in august, cea mai mica rata din ultimul an. mai mult


Vineri, 26 Septembrie 2008, ora 11:17

Alte articole despre: zona euro, avans creditare, sector privat

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Un barbat si-a facut 50 de operatii estetice ca sa semene cu Kim Kardashian (Foto)
  2. Suntem campioni la ceva - Un fotograf strain, mut de admiratie (Galerie foto)
  3. A sarit dezbracat in apa inghetata pentru a salva o rata (Galerie foto)
  4. Opt religii sub un singur acoperis
  5. Aparitie incredibila pe strazile din China - oamenii au ras in hohote (Video)
  6. Protest inedit fata de casatoriile gay, cu un cal imbracat in mireasa
  7. Reactie necontrolata a ducesei de Cambridge - moment unic (Video)
  8. Reusita epocala a NASA: Teleportarea cuantica la mare distanta
  9. O capsula a timpului din 1795, dezgropata la Boston
  10. Doi copii au incercat sa jefuiasca o banca avand arme de jucarie