avans credit

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Ministrul elen de Finante: Acordul dintre Grecia si creditori este aproape finalizat

Ministrul elen de Finante: Acordul dintre Grecia si creditori este aproape finalizat

Acordul dintre Grecia si creditori este aproape finalizat, a declarat vineri ministrul elen de Finante Yanis Varoufakis, indicand ca cele doua parti au purtat discutii private pe parcursul saptamanii.

Indiferent care va fi rezultatul referendumului, acordul este "iminent", relateaza MarketWatch. Daca grecii vor vota "da", Guvernul va accepta propunerea avansata de creditori saptamana trecuta, a spus Varoufakis, la emisiunea "Morning Ireland" a postului de radio RTE.

Cat timp mai poate ramane Grecia pe perfuzii - Va ajunge la morga?

"Daca vor spune 'nu', va pot spune ca in aceasta saptamana de impas am primit propuneri interesante din partea oficialilor europeni, iar acordul este gata, mai mult sau mai putin", a adaugat Varoufakis.

Grecii trebuie sa voteze duminica, la referendum, daca accepta sau nu propunerile de reforma ale creditorilor internationali, respectiv ale FMI, statelor din zona euro si ale Bancii Centrale Europene.

Referendum in Grecia: Premiera la sondajele de opinie - Ce tabara are un mic avans

Oficialii europeni au caracterizat referendumul drept un vot pentru ramanerea sau nu a Greciei in zona euro. mai mult


Vineri, 03 Iulie 2015, ora 15:54

3 comentarii
Tara din UE care vrea sa achite anticipat creditul de la FMI: Nu suntem ca Grecia

Tara din UE care vrea sa achite anticipat creditul de la FMI: Nu suntem ca Grecia

Portugalia vrea sa demonstreze ca situatia sa economica este diferita de cea a Greciei anuntand ca va plati anticipat o transa din imprumutul acordat de Fondul Monetar International (FMI).

Dificultatile elenilor privind incheierea unui acord cu creditorii internationali au provocat ingrijorarea investitorilor si au dus la majorarea costurilor de imprumut ale tarii.

Martin Schulz: Esecul negocierilor cu creditorii va avea "consecinte dramatice" pentru Grecia

Unii analisti sustin ca Portugalia, care a avut de asemenea nevoie de asistenta financiara, ar putea deveni vulnerabila in cazul in care problemele Atenei se extind.

Dar Ministerul de Finante de la Lisabona a anuntat luni ca va plati anticipat luna aceasta aproape doua miliarde de euro (2,2 miliarde de dolari) catre FMI, transmite AP.

In martie, Portugalia a rambursat anticipat FMI aproximativ 6,6 miliarde de euro, datorita nivelului scazut al randamentelor obligatiunilor guvernamentale si redresarii economiei.

Situatia Portugaliei

Portugalia a primit 25,7 miliarde de euro de la FMI in cadrul planului de asistenta internationala in valoare de 78 de miliarde de euro acordat in luna mai 2011 de creditorii internationali.

Lisabona a renuntat la ultima transa din acest program in valoare de 2,6 miliarde de euro.

Prin rambursarea anticipata a creditului de la FMI, Portugalia spera sa urmeze exemplul Irlandei, care la finele lunii noiembrie a anului trecut si-a anuntat intentia de a rambursa noua... mai mult


Luni, 08 Iunie 2015, ora 16:44

Comisioane abuzive in contractele de credit: Ce decizie importanta a luat Curtea de Justitie a UE

Comisioane abuzive in contractele de credit: Ce decizie importanta a luat Curtea de Justitie a UE

Curtea de Justitie a Uniunii Europene (CJUE) s-a pronuntat, joi, intr-o cauza importanta pentru procesele dintre clienti si banci pe clauzele abuzive din contractele de credit.

Decizia CJUE inclina balanta in favoarea consumatorilor care au fost afectati de formularile ambigue ale bancilor privind calculul dobanzilor, iar comisionul de risc este, practic, desfiintat, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com de avocatul Marius Coltuc.

Institutia a raspuns la intrebarile preliminare trimise de Tribunalul Specializat Cluj intr-un litigiu dintre Volksbank Romania si doi clienti ai bancii, sotii Matei.

Procesul

Acestia au luat doua credite de la Volksbank in martie 2008, unul de nevoi personale de 8.000 de euro, cu o dobanda fixa de 9%, comision de risc de 0,74% si o DAE de 20,4% - probabil pentru avans - rambursabil in cinci ani, si unul ipotecar, pentru achizitia unei locuinte, de 103.710 franci elvetieni, cu o dobanda anuala de 3,99% si un comision de risc lunar de 0,22%, la o DAE de 6,94% platibil in 25 de ani.

Potrivit clauzei 3 litera (d) din conditiile speciale ale celor doua contracte, referitoare la caracterul variabil al ratei dobanzii, "banca isi rezerva dreptul de a revizui rata dobanzii curente in cazul intervenirii unor schimbari semnificative pe piata monetara, comunicand imprumutatilor noua rata a dobanzii; rata dobanzii astfel modificata se va aplica de la data comunicarii".

Clauza 3.5 din conditiile generale aplicabile contractelor de... mai mult


Luni, 02 Martie 2015, ora 17:30

1 comentariu
BNR da semnalul pentru ieftinirea creditelor: Nou record pentru dobanda cheie

BNR da semnalul pentru ieftinirea creditelor: Nou record pentru dobanda cheie

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a dat un nou semnal pentru ieftinirea creditelor, dupa ce miercuri a redus dobanda cheie la un nou nivel minim record.

Potrivit unui comunicat remis Ziare.com, Consiliul de administratie al BNR a hotarat sa reduca rata de politica monetara la nivelul de 2,25 la suta pe an de la 2,5 la suta incepand cu data de 5 februarie 2015.

De asemenea, institutia a decis si "ingustarea coridorului simetric format din ratele dobanzilor facilitatilor permanente in jurul ratei dobanzii de politica monetara la +/-2,00 puncte procentuale de la +/-2,25 puncte procentuale".

Astfel, incepand cu data de 5 februarie, rata dobanzii aferente facilitatii de creditare (Lombard) se va reduce la 4,25 la suta pe an de la 4,75 la suta, in timp ce rata dobanzii pentru facilitatea de depozit se mentine la 0,25 la suta.

De asemenea, BNR a mai decis si "gestionarea adecvata a lichiditatii din sistemul bancar", precum si "mentinerea nivelurilor actuale ale ratelor rezervelor minime obligatorii aplicabile pasivelor in lei si in valuta ale institutiilor de credit".

CA al BNR a analizat si aprobat Raportul trimestrial asupra inflatiei, document care va fi prezentat publicului intr-o conferinta de presa organizata in data de 9 februarie 2015.

Urmeaza ieftinirea creditelor?

Decizia BNR ar putea duce la scaderea ratelor la creditele in lei, cel putin teoretic, deoarece bancile comerciale vor avea la dispozitie mai multi bani, care ar putea sa fie folositi... mai mult


Miercuri, 04 Februarie 2015, ora 12:58

5 comentarii
De ce nu ar merge indexarea cursului de la data acordarii creditului in franci cu 20%

De ce nu ar merge indexarea cursului de la data acordarii creditului in franci cu 20%

Asociatiile de clienti ai bancilor care au luat credite in franci elvetieni reclama acum faptul ca au ajuns acum sa plateasca rate de doua - trei ori mai mari fata de cele initiale.

Ei fac trimitere la o Directiva Europeana, nr. 17/2014, care prevede posiblitatea interventiei statului in conditiile in care cursul de schimb al monedei straine in care au luat creditul creste cu mai mult de 20% in raport cu moneda nationala.

Dincolo de calendarul prevazut expres pentru eventuala aplicare a unor masuri de catre statul in cauza si de eventualele problemele de constitutionalitate pe care le-ar ridica impunerea pe cale administrativa a unui curs fix pentru o anumita moneda straina (aici discutiile s-ar putea complica si cu discriminarea intre valute straine), mai exista un factor de care nu se tine cont in argumentatia publica.

Pur si simplu, leul din 2015 nu mai este acelasi cu leul din 2006, 2007 sau 2008, anii de boom economic in care, pe fondul cresterii semnificative a veniturilor si a optimismului privind avansul robust al economiei, s-a luat cea mai mare parte a creditelor in franci elvetieni.

Se poate observa ca nu toata suma mai mare aflata acum pe post de rata constituie, de fapt, o plata suplimentara. Calculul de actualizare a sumelor platite arata ca, de pilda, 1.000 lei din 2006 sunt totuna cu 1.455 lei in 2014 si se va apropia de 1.500 lei in 2015.

In toate cazurile prezentate (pentru anii 2006, 2007 si 2008), cam in trei ani de la luarea creditului,... mai mult


Joi, 22 Ianuarie 2015, ora 16:05

1 comentariu
Unde mai gasesti credite ipotecare cu avans incepand de la 10 la suta?

Unde mai gasesti credite ipotecare cu avans incepand de la 10 la suta?

Pana in prezent, doar cateva banci si-au actualizat ofertele de creditare pentru populatie in conformitate cu noul regulament BNR.

Emporiki Bank, Alpha Bank, Garanti Bank, CEC Bank, RBS, ING Bank si BCR acorda credite de nevoi personale pe o perioada de cel mult cinci ani si solicita un avans minim de 25% in cazul imprumuturilor pentru locuinta in euro.

Intre timp, bancile care asteapta avizul bancii centrale acorda in continuare imprumuturi conform conditiilor de creditare existente inainte de lansarea noului regulament. Astfel, creditele de consum fara garantii pot fi accesate pe o perioada de pana la 10 de ani, iar avansul pentru creditele ipotecare in euro scade si la 10% in cazul unor institutii.

Iata cateva exemple de credite ipotecare care pot fi inca accesate cu un avans minim cuprins intre 10% si 15%. Am calculat, totodata, cu ajutorul Conso.ro, rata lunara si suma totala platita la final bancii pentru un imprumut de 50.000 de euro, contractat pe o perioada de 30 de ani.

Millennium Bank percepe un avans minim de 10% pentru creditul ipotecar in euro. Imprumutul se acorda pe o perioada de pana la 30 de ani, cu o dobanda de 6,5% (Euribor la trei luni + 5,5%) pentru clientii care isi incaseaza venitul intr-un cont al bancii. Clientii vor plati un comision de analiza de 400 de euro.

Rata lunara: 316 euro
DAE:6,78%
Suma totala de rambursat: 114,172 euro

Pentru a accesa un credit ipotecar de la Banca Transilvania, clientii trebuie sa prezinte un avans... mai mult


Vineri, 02 Martie 2012, ora 07:38

Prima Casa: Avans 5% pentru o locuinta de 60.000 euro

Prima Casa: Avans 5% pentru o locuinta de 60.000 euro

Beneficiarii Programului Prima Casa trebuie sa dea de un avans de 5% din pretul de achizitie al locuintei daca acesta este mai mic sau egal cu 60.000 de euro, iar daca pretul locuintei este mai mare - un avans de 3.000 de euro plus diferenta dintre suma de 60.000 de euro si pretul de achizitie.

Datele vor fi cuprinse in normele de implementare a Programului "Prima Casa", care vor fi discutate in sedinta de duminica a Executivului, au declarat surse ministeriale.

Durata maxima a unui credit contractat prin "Prima casa" este de 30 de ani, iar contractul de credit nu trebuie sa contina clauze care sa permita modificarea unilaterala de catre banca a acestuia.

Totodata, beneficiarii Programului trebuie sa constituie un depozit colateral pentru garantarea dobanzii, cu o valoare minima egala cu trei rate de dobanda.

O alta conditie este ca beneficiarii sa achizitioneze in cadrul Programului o locuinta finalizata, aflata pe teritoriul Romaniei, inscrisa in cartea funciara si "libera de sarcini".

Cei care beneficiaza de programul "Prima Casa" se mai obliga sa nu instraineze locuinta achizitionata in primii 5 ani de la data dobandirii.

De la expirarea acestui termen, in cazul preluarii contractului de credit de catre un tert, acesta trebuie sa intruneasca, de asemenea, conditiile de eligibilitate ale beneficiarilor Programului.

Bancile participante la program nu vor percepe comision de rambursare anticipata. mai mult


Duminica, 14 Iunie 2009, ora 08:38

5 comentarii
Alte articole despre: avans credit, Prima Casa, avans locuinta
In ce conditii se mai acorda credite fara avans?

In ce conditii se mai acorda credite fara avans?

Pretul locuintelor a inregistrat scaderi chiar si de 30-40% in ultimele luni si cu toate acestea putini sunt cei care isi permit sa cumpere un apartament, chiar si prin credit bancar.

Dupa ce au majorat dobanda la creditele ipotecare si au redus gradul de indatorare, bancile impun acum si un avans mai mare decat in urma cu un an.

Cine vrea sa obtina un credit ipotecar garantand doar cu locuinta achizitionata trebuie sa aiba, in unele cazuri, pana la jumatate din pret, asta pentru ca bancile nu vor sa-si asume niciun fel de risc, cu atat mai putin pe cel privind deprecierea garantiei. Avansul mediu in piata a crescut de la 15% in vara anului trecut la 30% in prezent.

Spre exemplu, clientii Credit Europe Bank trebuie sa contribuie cu 25% din costul locuintei dorite, dar banca nu va acorda decat 50% din valoarea garantiilor aduse. Astfel, clientul are doua posibilitati: ori mai strange bani pana ajunge sa detina jumatate din valoarea imobilului dorit, ori pune ipoteca si pe alte proprietati, pana la nivelul impus de banca.

Situatia se prezinta la fel si la Banca Romaneasca, unde avansul minim este de 30%, dar clientul primeste doar 50% din valoarea proprietatilor cu care garanteaza, indiferent de venit sau varsta. Credite imobiliare cu avans sub media pietei, de doar 15-20%, pot fi contractate de la CEC Bank sau UniCredit Tiriac Bank.

Bancile care ofera finantare de pana la 100% sunt extrem de putine, acestea cerand garantii suplimentare si percepand dobanzi... mai mult


Duminica, 22 Februarie 2009, ora 19:34

4 comentarii
Creditarea din zona euro este puternic afectata de criza financiara

Creditarea din zona euro este puternic afectata de criza financiara

Avansul creditelor acordate sectorului privat din zona euro, in august, a atins cel mai scazut nivel din ultimii trei ani, potrivit datelor statistice ale Bancii Centrale Europene.

Reducerea finantarilor destinate sectorului privat a fost determinata de criza financiara, caracterizata prin lipsa de lichiditati la nivel mondial.

Creditele acordate sectorului privat au urcat in august cu o rata anuala de 8,8%, in scadere de la 9,4% in iulie, aceasta fiind cea mai lenta dezvoltare inregistrata din octombrie 2005, scrie Financiarul.

Incetinirea a fost alimentata de avansul segmentului de imprumuturi destinate companiilor, care a scazut de la 13,1% in iulie la 12,6% in august, cea mai mica rata din ultimul an. mai mult


Vineri, 26 Septembrie 2008, ora 11:17

Alte articole despre: zona euro, avans creditare, sector privat

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Cele mai interesante filme care vor aparea in cinematografe in august (Video)
  2. Lupta cu rechinii: Cum s-a salvat un australian, fost boxer, de marele alb
  3. Lucrul uimitor pe care il fac albinele pentru a-si proteja familiile de boli
  4. Nadia Comaneci si Arnold Schwarzenegger - orice roman ar trebui sa fie mandru de aceste imagini (Video)
  5. Aveti grija ce fotografiati in Grecia! O poza din Rodos a trimis-o dupa gratii
  6. Cometele au adus viata pe Pamant? Ce-a descoperit sonda spatiala Philae
  7. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  8. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  9. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  10. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile