avocat baroul bucuresti

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Avocat din Baroul Bucuresti, prins in timp ce lua spaga de la un traficant de droguri

Avocat din Baroul Bucuresti, prins in timp ce lua spaga de la un traficant de droguri

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au dispus, vineri, retinerea unui avocat din Baroul Bucuresti si a unei cunostinte de-a acestuia care se dadea drept avocat.

Este vorba despre avocatul Stefan Butuc si partenerul acestuia, Aurel Ionita, cei doi fiind urmariti penal penal pentru trafic de influenta si acuzati ca au cerut spaga in valoare de 12.000 de euro de la un traficant de droguri, potrivit unui comunicat DNA.

Procurorii sustin ca, in perioada decembrie 2013 - ianuarie 2014, Butuc si Ionita au pretins de la trei persoane, care i-au si denuntat, suma de 12.000 de euro, din care au primit 2.000 de euro.

Avocat retinut pentru o mita de 100.000 de euro ceruta de la un traficant de droguri

"In schimbul banilor, cei doi inculpati au promis ca, prin influenta pe care sustineau ca o au asupra judecatorilor din cadrul Tribunalului Bucuresti (Butuc Stefan), respectiv din cadrul Curtii de Apel Bucuresti (Ionita Aurel), au promis ca vor obtine o solutie favorabila unuia dintre denuntatori, arestat preventiv de Tribunalul Bucuresti, pentru savarsirea infractiunii de trafic de droguri de mare risc.

La data de 30 ianuarie 2014, cei doi inculpati au primit si restul de 10.000 de euro din suma pretinsa, in schimbul cel sus mentionate, procurorii procedand la constatarea infractiunii flagrante", au explicat procurorii anticoruptie.

Avocata retinuta de DNA: A promis sa scape un talhar cu ajutor parlamentar

Acestia au dispus, vineri, retinerea pentru 24... mai mult


Vineri, 31 Ianuarie 2014, ora 14:32

5 comentarii
Adrian Nastase si Catalin Voicu nu mai sunt avocati - exclusi din Barou dupa condamnari (Video)

Adrian Nastase si Catalin Voicu nu mai sunt avocati - exclusi din Barou dupa condamnari (Video)

Consiliul Baroului Bucuresti i-a exclus luni din profesia de avocat pe Adrian Nastase si Catalin Voicu, care au primit condamnari la inchisoare cu executare, considerandu-se ca au afectat imaginea acestei meserii.

"Consiliul a apreciat ca din aceasta perspectiva imaginea profesiei de avocat a fost lezata", a declarat avocatul Ilie Iordachescu, presedintele Baroului Bucuresti.

Intrebat daca cei doi pot ataca decizia Consiliului si pot redeveni avocati, Ilie Iordachescu a spus ca, din experienta sa, "toti avocatii care au fost condamnati si au primit condamnari la inchisoare cu detentie nu au mai revenit la profesie".

In legatura cu precedentele incercari de excludere a lui Adrian Nastase din Baroul Bucuresti, soldate cu mentinerea acestuia ca avocat, Iordachescu a spus ca in trecut "s-a considerat ca era prima condamnare si nu avea legatura cu atributiile de avocat".

"Astazi s-a discutat din alta perspectiva, creandu-se o alta conjuctura si Consiliul a luat decizia de excludere", a spus presedintele Baroului Bucuresti. El a admis si ca e posibil ca cei doi sa depuna contestatii.

Art 27.lit.d din Legea 51/1995 a profesiei de avocat prevede incetarea calitatii de avocat "in cazul in care avocatul a fost condamnat definitiv pentru o fapta prevazuta de legea penala si care il face nedemn de a fi avocat, potrivit legii".

Totodata, art. 14, lit. a prevede ca este nedemn de a fi avocat "cel condamnat definitiv prin hotarare judecatoreasca la pedeapsa cu... mai mult


Luni, 13 Ianuarie 2014, ora 16:21

30 comentarii
Cu doua condamnari la activ, Nastase e inca avocat - Ce spune seful Baroului Bucuresti

Cu doua condamnari la activ, Nastase e inca avocat - Ce spune seful Baroului Bucuresti

Presedintele Baroului Bucuresti, avocatul Ion Ilie Iordachescu, a anuntat intrunirea in sedinta a Consiliului Baroului Bucuresti, unde pe ordinea de zi a fost pusa excluderea lui Adrian Nastase din cadrul profesiei de avocat.

"Luni este sedinta Consiliului. Este pe ordinea de zi discutarea situatiei profesionale a avocatului Adrian Nastase, in urma condamnarii la 4 ani de inchisoare cu executare in regim de detentie. Ca atare, Consiliul a si trecut problema respectiva pe ordinea sa de zi", a declarat Ion Ilie Iordachescu pentru Ziare.com.

Potrivit presedintelui Baroului Bucuresti, fapta lui Adrian Nastase aduce atingere profesiei de avocat. "Aceasta este opinia mea. In noul context, fiind a doua condamnare, pronuntata de catre instanta suprema, apreciez ca aduce atingere profesiei de avocat", a spus Iordachescu.

Decizia de excludere a unui avocat considerat nedemn de profesia sa se ia insa in cadrul unui vot, iar Adrian Nastase ar putea, in cazul in care nu exista o majoritate in favoarea excluderii sale, sa ramana avocat.

"Este opinia mea, dar inca nu ma pot pronunta care va fi solutia ce va fi data de catre Consiliul Baroului Bucuresti. Sunt alaturi de mine inca 14 consilieri, membri ai acestui Consiliu. Nu stiu care va fi votul fiecarui consilier. In ipoteza in care cu majoritate se va vota excludere, evident ca va fi exclus", sustine Iordachescu.

Adrian Nastase ramane avocat, a decis Consiliul Baroului Bucuresti

Adrian Nastase a mai fost in discutia... mai mult


Marti, 07 Ianuarie 2014, ora 16:42

17 comentarii
Avocat de la Baroul Bucuresti, retinut pentru spaga

Avocat de la Baroul Bucuresti, retinut pentru spaga

Un avocat din cadrul Baroului Bucuresti a fost retinut, joi, de procurorii DNA pentru ca a cerut spaga in valoare de 200.000 de euro.

Cristian Stoicescu a cerut suma in schimbul exercitarii influentei asupra unui judecator, astfel incat sa il convinga sa elibereze doi denuntatori, aflati in stare de arest preventiv, se arata intr-un comunicat al DNA, remis Ziare.com.

Miercuri, Stoicescu a primit suma 10.000 euro, reprezentand prima transa din spaga. Procurorii DNA l-au prins insa tocmai cand incasa mita.

Avocatul, acuzat acum pentru trafic de influenta, urmeaza sa fie prezentat Curtii de Apel Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile.

D.R. mai mult


Joi, 05 Ianuarie 2012, ora 13:44

6 comentarii
A fost ales decanul Baroului Bucuresti

A fost ales decanul Baroului Bucuresti

Avocatul Ion Ilie-Iordachescu a fost reales, sambata, decan al Baroului Bucuresti, cu 1.378 de voturi, la Adunarea Generala Electiva si Ordinara a Avocatilor, care s-a desfasurat la Sala Palatului.

Pe locurile urmatoare s-au clasat Mihnea-Octavian Stoica cu 679 de voturi si Flavia-Cristina Teodosiu cu 375 de voturi.

'Nu au fost reclamatii, nu sunt obiectii, nu sunt contestatii, totul a decurs si decurge normal. In momentul de fata se face o centralizare pentru demnitatea de consilier, deci pentru Consiliul Baroului Bucuresti', a declarat, pentru AGERPRES, Ion Ilie-Iordachescu.

Potrivit acestuia, Comisia de numarare a voturilor privind decanul Baroului Bucuresti si-a incheiat activitatea si a depus procesul verbal de centralizare.

El spera ca si un consiliu corespunzator il va ajuta sa-si indeplineasca proiectele pe care si le-a propus.

'Mi-am dorit din toata inima sa achizitionez un nou sediu al Baroului Bucuresti si daca e posibil sa infiintez o gradinita pentru copiii avocatilor, dar repet in momentul in care voi avea posibilitatea sa dezbat problemele respective in Consiliul Baroului si ulterior sa obtin aprobari din partea Adunarii Generale a avocatilor', a spus Ion Ilie-Iordachescu, reamintind ca in 2008 a fost ales pentru prima oara decan al BB.

Noua avocati au candidat pentru functia de decan al Baroului Bucuresti: Ion Ilie-Iordachescu, Mihail-Alexandru Camarascu, Eugen-Sebastian Cudrici, Iosif Friedmann-Nicolescu, Cristian-Alin Gadea, Mihai-Doru... mai mult


Sambata, 21 Mai 2011, ora 22:24

1 comentariu
Avocat din Baroul Bucuresti, retinut pentru trafic de influenta

Avocat din Baroul Bucuresti, retinut pentru trafic de influenta

Procurorii anticoruptie l-au retinut, luni, pe avocatul Szekely Adalbert Cornel din cadrul Baroului Bucuresti, sub acuzatia de trafic de influenta. Acesta a fost prezentat, marti, Curtii de Apel Cluj cu propunere de arestare preventiva pe termen de 29 de zile, a anuntat DNA intr-un comunicat.

Potrivit documentului, din Ordonanta de punere in miscare a actiunii penale intocmita de procurori a rezultat ca, in perioada februarie - 2 mai 2011, Szekely Adalbert Cornel, in calitate de avocat in cadrul Baroului Bucuresti, a pretins si primit de la doua persoane denuntatoare suma de 6.000, respectiv de 4.000 euro, pentru ca, prin influenta pe care sustinea ca o are pe langa judecatori ai Inaltei Curti de Casatie si Justitie, sa determine pronuntarea unor solutii mai blande intr-un dosar in care sotii denuntatoarelor erau judecati pentru infractiuni de crima organizata si in care cei doi fusesera condamnati de instanta de fond.

Practic, suma pretinsa de Szekely Adalbert Cornel reprezinta 2.000 de euro pentru fiecare an de detentie care s-ar scadea din pedeapsa pronuntata in prima instanta fata de cei doi soti ai denuntatoarelor, potrivit procurorilor.

Avocatul a fost prins in flagrant delict, luni, dupa ce a primit de la cele doua denuntatoare suma de 10.000 de euro, ca obiect al infractiunii de trafic de influenta. mai mult


Marti, 03 Mai 2011, ora 16:34

1 comentariu
Baroul Bucuresti sarbatoreste 179 de ani de existenta

Baroul Bucuresti sarbatoreste 179 de ani de existenta

Baroul Bucuresti sarbatoreste, sambata, 179 de ani de existenta, prin evenimentul "Ziua Baroului Bucuresti", desfasurat la Palatul Parlamentului.

Manifestarile dedicate zilei Baroului Bucuresti vor incepe printr-un colocviu avand ca scop rememorarea unor etape din trecutul acestei profesii. Vor fi prezenti la eveniment si avocati cu o vechime neintrerupta de peste 50 de ani, care vor evoca farmecul acestei profesii si amintiri de odinioara.

Invitati la "Ziua Baroului Bucuresti" sunt presedintele Traian Basescu, ministrul Justitiei, Catalin Predoiu si presedintele Uniunii Nationale a Barourilor din Romania, Gheorghe Florea.

Baroul Bucuresti este cel mai mare barou din Romania si a fost fondat in 1831.

De-a lungul istoriei sale, acest barou a cunoscut mai multe etape de dezvoltare: intre 1831 si 1865 s-au nascut premisele organizarii moderne; perioada 1865-1921 a reprezentat epoca formarii si afirmarii, urmata de cea a reintregirii si consolidarii (intre cele doua razboaie mondiale), de restristea din timpul regimului comunist, renasterea dupa 1989 si integrarea europeana.

Baroul Bucuresti este unul dintre membrii fondatori (in 1927) ai Uniunii Internationale a Avocatilor, cea mai veche si cea mai importanta organizatie mondiala a profesiei de avocat. mai mult


Vineri, 24 Septembrie 2010, ora 11:21

Avocat din Baroul Bucuresti, arestat preventiv pentru trafic de influenta

Avocat din Baroul Bucuresti, arestat preventiv pentru trafic de influenta

Curtea de Apel Galati a emis, vineri, un mandat de arestare pentru 29 de zile pe numele lui Sever Teodorescu, avocat in cadrul Baroului Bucuresti acuzat ca a pretins de la o persoana arestata preventiv suma de 30.000 de euro, pentru a interveni pe langa magistratii care judecau dosarul acesteia.

Potrivit ordonantei de punere in miscare a actiunii penale intocmite de procurorii anticoruptie, in perioada mai-noiembrie 2009, avocatul Sever Teodorescu a pretins de la o persoana arestata preventiv suma totala de 30.000 euro, pentru a interveni pe langa judecatorii care ar fi trebuit sa-i judece dosarul, in scopul obtinerii eliberarii, potrivit unui comunicat postat pe site-ul DNA.

Din banii pretinsi, avocatul a primit suma de 1.000 lei si 500 euro.

Avocatul Sever Teodorescu a fost prins in flagrant pe 5 noiembrie, in momentul cand primea 5.000 euro, reprezentand o alta transa din suma pretinsa. in aceeasi zi, procurorii anticoruptie au dispus retinerea avocatului pentru 24 de ore, iar vineri, Curtea de Apel Galati a dispus arestarea sa pentru 29 de zile.

Procurorii anticoruptie de la Serviciul Teritorial Galati efectueaza in continuare cercetari in cauza. mai mult


Vineri, 06 Noiembrie 2009, ora 20:29

1 comentariu
Baroul Bucuresti isi alege duminica decanul

Baroul Bucuresti isi alege duminica decanul

Alegerile pentru desemnarea noului decan al Baroului Bucuresti vor avea loc duminica, la Sala Palatului, dupa ce au fost amanate de mai multe ori din cauza razboiului de culise dintre taberele din Barou.

Consiliul Baroului Bucuresti a convocat pentru 5 octombrie Adunarea Generala Ordinara si Extraordinara a Avocatilor, data la care vor avea loc si alegerile pentru desemnarea noului decan al Baroului Bucuresti, dupa decesul lui Cristian Iordanescu in 2007, informeaza NewsIn.

Potrivit hotararii Consiliului, postata pe site-ul Baroului Bucuresti, pe ordinea de zi a Adunarii Generale Ordinare va mai fi si prezentarea, discutarea si supunerea la vot a raportului Consiliului privind activitatea desfasurata in 2007, a raportului financiar-contabil pentru acelasi an, a raportului comisiei de cenzori privind activitatea financiar-contabila de anul trecut, a proiectului de buget pentru 2008, precum si descarcarea de gestiune a consiliului.

Functia de decan al Baroului Bucuresti a fost detinuta pana in 2007 de avocatul Cristian Iordanescu. Acesta a decedat, pe 9 decembrie, la Spitalul de Urgenta Floreasca, din cauza unui accident vascular cerebral. mai mult


Sambata, 04 Octombrie 2008, ora 10:17

Alte articole despre: Baroul Bucuresti, decan, alegeri

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Viral: Milioane de oameni, impresionati de stranutul unui caine (Video)
  2. Intr-un oras din Romania se traieste mai bine ca la Paris, Roma sau New York
  3. Protest cu sute de femei goale in Canada, din cauza unui politist (Foto)
  4. Alarma falsa: Fratele leului Cecil este in viata si gata sa preia conducerea
  5. Cele mai interesante filme care vor aparea in cinematografe in august (Video)
  6. Lupta cu rechinii: Cum s-a salvat un australian, fost boxer, de marele alb
  7. Lucrul uimitor pe care il fac albinele pentru a-si proteja familiile de boli
  8. Nadia Comaneci si Arnold Schwarzenegger - orice roman ar trebui sa fie mandru de aceste imagini (Video)
  9. Aveti grija ce fotografiati in Grecia! O poza din Rodos a trimis-o dupa gratii
  10. Cometele au adus viata pe Pamant? Ce-a descoperit sonda spatiala Philae