avocat mircea tiba

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Avocatul Mircea Tiba va fi eliberat provizoriu din arest

Avocatul Mircea Tiba va fi eliberat provizoriu din arest

Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins, luni, recursul declarat de procurori impotriva deciziei Curtii de Apel Timisoara, care a dispus, in 24 februarie, punerea in libertate provizorie a avocatului timisorean Mircea Tiba, acuzat de trafic de influenta.

Curtea de Apel Timisoara a admis, in data de 24 februarie, cererea formulata de Mircea Tiberiu Tiba si a dispus punerea in libertate provizorie a acestuia, informeaza NewsIn.

Pe timpul liberarii provizorii, avocatul trebuie sa respecte urmatoarele obligatii: sa nu depaseasca teritoriul Romaniei fara incuviintarea instantei care a dispus masura, sa se prezinte la organul de urmarire penala sau, dupa caz, la instanta, ori de cate ori este chemat, sa se prezinte la organul de politie desemnat cu supravegherea, respectiv sectia de politie in a carei raza teritoriala domiciliaza inculpatul, conform programului de supraveghere intocmit de organul de politie.

De asemenea, el trebuie sa nu isi schimbe locuinta fara incuviintarea instantei care a dispus masura liberarii provizorii, respectiv Curtea de Apel Timisoara, sa nu detina, sa nu foloseasca si sa nu poarte nici o categorie de arme, sa nu se apropie de celelalte persoane cercetate in aceeasi cauza, respectiv de Iacob Schein, Ileana Schein, Viorel Renu, Adrian Ovidiu Stan, Petre Micu, se precizeaza in minuta CA Timisoara, din 24 februarie. In caz de incalcare cu rea credinta a obligatiilor care ii revin in timpul liberarii provizorii, se va lua fata de inculapt... mai mult


Luni, 02 Martie 2009, ora 16:20

3 comentarii
Avocatul Mircea Tiba si un politist, trimisi in judecata

Avocatul Mircea Tiba si un politist, trimisi in judecata

Procurorii anticoruptie i-au trimis in judecata pe Mircea Tiberiu Tiba, avocat in Baroul Bihor, pe Viorel Renu, ofiter de politie in cadrul Politiei Municipiului Timisoara si alte trei persoane.

Tiba este acuzat de trafic de influenta, iar Renu de complicitate la trafic de influenta, complicitate la cumparare de influenta si favorizarea infractorului, se arata intr-un comunicat al DNA, citat de NewsIn.

Alaturi de Tiba si Renu, au mai fost deferiti justitiei Adrian Stan, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de complicitate la trafic de influenta, Petre Micu, pentru trafic de influenta, si Iacob Schein, arestat in alta cauza, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de cumparare de influenta.

In rechizitoriul intocmit de procurori, se arata ca, in perioada iulie-august 2008, avocatul Tiba, in calitate de avocat in cadrul Baroului Bihor, l-a lasat sa creada pe Iacob Schein ca ar putea sa isi exercite influenta pe langa magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie in vederea solutionarii favorabile a cererii de stramutare a dosarului lui Schein, aflat pe rolul Tribunalului Timis.

In acest dosar, arata procurorii, Schein era judecat in stare de arest preventiv pentru trafic de persoane, trafic de minori si complicitate la fals material in inscrisuri oficiale.

In acest scop, sustine DNA, Tiba i-a cerut lui Schein suma de 7.000 euro, suma din care a primit 1.900 euro pentru sine si 5.000 euro pentru persoana ce urma sa intervina pe langa magistrati. mai mult


Marti, 03 Februarie 2009, ora 14:19

1 comentariu
Avocatul Mircea Tiba ramane in arest

Avocatul Mircea Tiba ramane in arest

Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis, marti, ca avocatul Mircea Tiba sa ramana in arest, magistratii admitand recursul procurorilor impotriva deciziei instantei inferioare, care stabilise ca acesta poate fi cercetat in libertate.

O noua cerere de eliberare poate fi facuta la Curtea de Apel Timisoara, a mai decis instanta suprema, informeaza NewsIn.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis, pe 18 decembrie 2008, ca avocatul din Baroul Bihor, Mircea Tiberiu Tiba si comisarul sef de la Biroul Investigatii Criminale Timisoara, Viorel Renu sa ramana in arest, respingand recursul facut impotriva deciziei Curtii de Apel Timisoara.

La termenul din 18 decembrie 2008, cand s-a judecat recursul, Mircea Tiba a declarat in fata magistratilor instantei supreme ca nu a facut trafic de influenta, iar suma de 2.000 de euro pe care a primit-o de la mama lui Iacob Schein era onorariul pentru reprezentarea in instanta a lui Schein in vederea stramutarii dosarului de la Timisoara intr-un alt oras.

Avocatul a recunoscut, insa, ca nu a taiat chitanta pentru acei bani. El a mai spus ca, dupa ce a pierdut procesul de stramutare, Ileana Schein i-a cerut banii inapoi.

Avocatul i-ar fi returnat 1.500 de euro, urmand ca restul de bani sa ii fie dati inapoi de persoana care a intermediat intalnirea, care ceruse comision, Adrian Ovidiu Stan, care era un prieten de-al politistului.

In plus, Tiba le-a spus magistratilor ca el nu a asigurat-o niciun moment pe mama lui Schein ca... mai mult


Marti, 27 Ianuarie 2009, ora 13:30

Avocatul Mircea Tiba, eliberat

Avocatul Mircea Tiba, eliberat

Curtea de Apel Bucuresti a decis eliberarea avocatului Mircea Tiba, deoarece nu exista pericolul ca acesta sa comita alte infractiuni, nu are antecedente penale, are asigurate mijloace de existenta si este cunoscut in societate ca o persoana integra, cu o conduita ireprosabila.

De asemenea, magistratii arata, in motivarea sentintei de eliberare a lui Tiba din arestul preventiv, ca nu exista indicii ca avocatul ar putea influenta urmarirea penala si nici administrarea probelor, conform NewsIn. Mircea Tiba este suspectat ca ar fi cerut sume de bani pentru a interveni pe langa magistrati.

"Urmarirea penala este aproape finalizata, urmand a fi prezentat materialul de urmarire penala si intocmit rechizitoriul, au fost deja audiati in cauza coinculpatul Renu Viorel, invinuitii Schein Iacob si Schein Ileana precum si martorul Stan Ovidiu Adrian, care nu au invederat date pe baza carora sa se poata stabili existenta unor incercari ale inculpatului de a le influenta declaratiile", arata magistratii in motivarea sentintei din 21 ianuarie.

Curtea mai retine ca avocatul are resurse materiale, nu are antecedente penale, are domiciliul stabil, este de profesie avocat in Baroul Bihor si ca are o situatie familiala complicata.

Magistratii au luat in seama si ca din cele "peste 50 de caracterizari din partea conducerii baroului si a colegilor sai, depuse la dosarul cauzei, rezulta ca inculpatul este deosebit de apreciat si respectat in randul acestora, fiind cunoscut ca un... mai mult


Vineri, 23 Ianuarie 2009, ora 16:53

1 comentariu
Alte articole despre: Mircea Tiba, eliberat, conditii
Avocatii din Oradea vin in spijinul unui coleg arest pentru trafic de influenta

Avocatii din Oradea vin in spijinul unui coleg arest pentru trafic de influenta

Aproximativ 40 de avocati, reprezentanti ai Asociatiei Tinerilor Avocati din Bihor, au organizat, marti, un miting de sustinere a avocatului Mircea Tiba, mentinut in arest pentru ca ar fi primit bani pentru a interveni in mutarea procesului unui detinut in alt oras.

Cei 40 de avocati au stat in fata Palatului Justitiei din Oradea timp de o ora, fara sa scandeze, ori sa recurga la alte metode de a atrage atentia asupra lor. Potrivit presedintelui Asociatiei Tinerilor Avocati din Bihor, Anca Toda, protestul a fost autorizat de Primarie si a avut ca obiect modul in care a fost arestat, la Timisoara, colegul lor din Baroul Oradea, Mircea Tiba, acuzat, alaturi de comisarului sef Viorel Renu, de la Politia Timisoara, ca ar fi primit bani pentru a interveni in mutarea procesului unui detinut in alt oras.

"Suntem ingrijorati de modul in care a fost arestat colegul nostru Mircea Tiba, deoarece ne simtim si noi in pericol de a fi arestati oricand pe baza denunturilor unor clienti nemultumiti. Nu vrem sa facem presiuni pentru eliberarea din arest a colegului nostru, insa dorim sa atragem atentia opiniei publice asupra modului in care se face justitia in Romania", a spus Anca Toda.

Avocatul oradean Tiberiu Tiba si comisarul-sef Viorel Renu, de la Biroul de Investigatii Criminale al Politiei Timisoara, ambii acuzati de trafic de influenta pentru ca ar fi primit bani ca sa intervina in mutarea procesului unui detinut in alt oras, au fost arestati, in urma cu aproximativ doua... mai mult


Marti, 23 Decembrie 2008, ora 14:56

4 comentarii
Alte articole despre: Mircea Tiba, avocati, miting, arest
Politistul si avocatul arestati la Timisoara raman dupa gratii

Politistul si avocatul arestati la Timisoara raman dupa gratii

Comisarul sef de la Biroul Investigatii Criminale Timisoara, Viorel Renu, si avocatul din Baroul Bihor, Mircea Tiberiu Tiba, raman in arest, dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie le-a respins recursul facut impotriva deciziei Curtii de Apel Timisoara.

La termenul de miercuri, cand s-a judecat recursul, Mircea Tiba a declarat in fata magistratilor instantei supreme ca nu a facut trafic de influenta, iar suma de 2.000 de euro pe care a primit-o de la mama lui Iacob Schein era onorariul pentru reprezentarea in instanta a lui Schein in vederea stramutarii dosarului de la Timisoara intr-un alt oras.

Avocatul a recunoscut, insa, ca nu a taiat chitanta pentru acei bani. El a mai spus ca, dupa ce a pierdut procesul de stramutare, Ileana Schein i-a cerut banii inapoi.

Avocatul i-ar fi returnat 1.500 de euro, urmand ca restul de bani sa ii fie dati inapoi de persoana care a intermediat intalnirea, care ceruse comision, Adrian Ovidiu Stan, care era un prieten de-al politistului.

In plus, Tiba a declarat magistratilor ca el nu a asigurat-o niciun moment pe mama lui Schein ca va castiga procesul de stramutare a dosarului fiului sau, dar a preferat sa ii inapoieze banii de teama sa nu aiba probleme, avand in vedere ca femeia era de etnie roma si ca il amenintase.

Celalalt acuzat, Viorel Renu, le-a spus judecatorilor ca Iacob Schein era sursa lui de informare in interes de serviciu, cu ajutorul careia a reusit sa aresteze mai multi infractori, iar mama lui, Ileana... mai mult


Joi, 18 Decembrie 2008, ora 12:18

1 comentariu
Politist si avocat, arestati pentru trafic de influenta

Politist si avocat, arestati pentru trafic de influenta

Curtea de Apel Timisoara a dispus, sambata, arestarea preventiva pentru 29 de zile a comisarului sef de la Biroul Investigatii Criminale Timisoara, Viorel Renu, si a avocatului Mircea Tiberiu Tiba, de la Baroul Bihor, pe care il ajutase sa primeasca bani, pentru a incerca stramutarea unui dosar.

Conform unui comunicat de presa al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), remis Ziare.com, din rezolutia de incepere a urmaririi penale intocmita de procurori rezulta ca, in perioada iulie - decembrie 2008, avocatul Mircea Tiberiu Tiba, ajutat de comisarul-sef de politie Viorel Renu, i-ar fi pretins tanarului Iacob Schein suma de 7.000 euro.

Avocatul nu a primit decat 2.000 euro, prin intermediul mamei tanarului, Ileana Schein, banii fiind pentru a-i influenta, prin intermediari, pe magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Concret, se dorea ca cererea de stramutare a cauzei in care Schein era judecat pentru trafic de persoane si trafic de minori, in stare de arest, sa fie admisa.

Pana la urma, cererea de stramutare a fost respinsa de judecatori.

"Celor patru persoane cercetate li s-au adus la cunostinta acuzatiile in conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedura penala, iar la data de 12 decembrie 2008, procurorii anticoruptie au dispus retinerea inculpatilor Tiba Tiberiu Mircea si Renu Viorel", se mai arata in comunicat.

Avocatul Mircea Tiba este cercetat de procurorii DNA pentru infractiunea de trafic de influenta, iar ofiterul de la... mai mult


Sambata, 13 Decembrie 2008, ora 19:54

3 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  2. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  3. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  4. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  5. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  6. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  7. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  8. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  9. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba
  10. Asa arata iepurasii oceanelor (Video)