bac istorie

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Liceeni eliminati din Bac si-au castigat diplomele in instanta. Printre ei, eleva de 10 pe linie

Liceeni eliminati din Bac si-au castigat diplomele in instanta. Printre ei, eleva de 10 pe linie

Mai multi elevi de la Colegiul Tehnic "Unirea" din Stei, judetul Bihor, care au fost eliminati din examenul de Bacalaureat pe motiv ca ar fi copiat, si-au castigat diplomele in instanta.

Parintii celor 12 absolventi de liceu au dat in judecata Inspectoratul Scolar Judetean, iar magistratii de la Tribunalul Bihor le-au dat joi castig de cauza, dupa ce au fost eliminati de la proba obligatorie a profilului (matematica sau istorie), transmite Digi 24.

Bac 2015: Sefa de promotie, data afara din examen. Mai multi parinti dau in judecata Inspectoratul Scolar

Printre elevii care si-au obtinut diplomele de Bac in instanta se numara si Alexandra Burta (foto), sefa de promotie a colegiului, care a avut 10 pe linie in toti anii de liceu si care a fost eliminata dupa proba la matematica.

Astfel, judecatorii bihoreni au hotarat sa suspende procesele verbale prin care cei 12 adolescenti au fost dati afara din examen. Decizia, desi executorie, nu este, insa, si definitiva, asa ca Inspectoratul Scolar Bihor o poate ataca la Curtea de Apel Oradea in termen de cinci zile.

Aproape 100 de elevi de la acelasi liceu, eliminati de la Bac pentru ca ar fi copiat

Totusi, Inspectoratul Scolar este obligat acum sa anuleze procesele verbale, sa accepte notele initiale obtinute de absolventi la proba respectiva si sa elibereze documentele necesare pentru inscrierea la facultate.

Parintii celor 12 absolventi de liceu au dat in judecata Inspectoratul Scolar Bihor, pe 9 iulie, dupa ce... mai mult


Joi, 16 Iulie 2015, ora 16:38

2 comentarii
Bac 2015: Sefa de promotie, data afara din examen. Mai multi parinti dau in judecata Inspectoratul Scolar

Bac 2015: Sefa de promotie, data afara din examen. Mai multi parinti dau in judecata Inspectoratul Scolar

Parintii a 10 absolventi de liceu au dat in judecata Inspectoratul Scolar Bihor dupa ce acestia au fost eliminati de la examenul de bacalaureat pe nedrept, spun ei. Printre elevi se numara si o fata care a avut doar medii de zece in toti cei 4 ani de liceu.

Zeci de elevi de la Colegiul Tehnic Unirea din Stei, judetul Bihor, au fost eliminati de la Bacalaureat dupa ce s-a constatat ca au fost ajutati sa copieze, Ministerul Educatiei deschizand o ancheta si cerand analiza inregistrarilor din toate cele 14 sali in care s-a desfasurat proba obligatorie a profilului (matematica sau istorie).

"In urma analizei inregistrarilor, s-a constatat ca in 10 din cele 14 sali in care s-a desfasurat proba, profesorii asistenti nu au respectat toate atributiile prevazute de metodologie, permitand candidatilor sa comunice intre ei si sa fraudeze examenul, fie prin utilizarea unor inscrisuri interzise de metodologie, fie lasandu-i sau chiar ajutandu-i sa copieze unii de la altii", se arata intr-un comunicat postat pe site-ul Ministerului Educatiei.

Dupa afisarea rezultatelor, mai multi parinti ai unora dintre elevii eliminati de la examen au luat cu asalt cladirea colegiului pentru a cere explicatii sefului comisiei de Bacalaureat, iar ulterior, nemultumiti de explicatiile primite, au dat in judecata Inspectoratul Scolar Judetean, unde nici macar nu au fost primiti la discutii, informeaza Digi24.

Frauda la bacalaureat: Profesorii ar fi ajutat elevii sa copieze - 200 de elevi si... mai mult


Joi, 09 Iulie 2015, ora 10:59

2 comentarii
Fiul lui Marcel Pavel a picat la Bac - Ce note a obtinut

Fiul lui Marcel Pavel a picat la Bac - Ce note a obtinut

Richard Pavel, fiul cel mare al cantaretului Marcel Pavel, nu a reusit sa obtina media 6 la Bacalaureat, necesara promovarii acestui examen.

La examenele scrise, Richard a obtinut nota 5,9 la Limba si literatura romana, 5,2 la Istorie, iar la Geografie 6,85.

Media sa, de 5,98, cu doar doua sutimi sub limita inferioara, nu este una care sa-i permita sa obtina diploma de Bacalaureat.

Rezultate Bacalaureat 2015: Peste 66% dintre elevi au promovat

Peste 66% dintre absolventii de liceu care au dat Bacalaureatul anul acesta au promovat examenul, a anuntat marti dimineata ministrul Educatiei Sorin Cimpeanu.

Procentajul elevilor care au luat note peste 5 (66,41%, adica 106.000 de absolventi) este cu 7% mai mare decat anul trecut, cand doar 59% dintre candidati au promovat examenul de Bacalaureat, a declarat ministrul.

Judetele in care s-a inregistrat cea mai mare rata de promovare sunt Cluj - 82,18%, Brasov - 78,74%, Bacau - 78,34% si Sibiu - 76,81%. Dintre elevii bucuresteni, 68% au luat nota de trecere la Bac.

Marcel Pavel si-a luat diploma de Bacalaureat la varsta de 46 de ani, in 2006. mai mult


Marti, 07 Iulie 2015, ora 15:10

2 comentarii
Bacalaureat 2015: Vezi subiectele la Istorie

Bacalaureat 2015: Vezi subiectele la Istorie

Elevii de clasa a XII-a au sustinut, miercuri, proba obligatorie a profilului la Bacalaureat, adica Istorie sau Matematica.

Cei care au dat Bac-ul la Istorie au avut la dispozitie trei ore pentru rezolvarea celor trei subiecte, fiecare fiind notat cu 30 de puncte.

Bacalaureat 2015: Proba de matematica sau istorie

Ziare.com va prezinta subiectele la Istorie:


Foto: Ziare.com


Foto: Ziare.com

Bacalaureat 2015: Luni incep probele scrise - care este calendarul examenului (Video)

Elevii au sustinut luni proba la Limba si literatura romana, iar marti s-a desfasurat examenul la Limba si literatura materna.

Bacalaureat 2015: Subiectele la proba scrisa de Limba romana

Dupa proba obligatorie a profilului, Bacalaureatul continua vineri cu proba la alegere a profilului si specializarii.

Rezultatele se vor afisa pe 7 iulie, pana la ora 16:00, iar contestatiile pot fi depuse in aceeasi zi, intre orele 16:00 - 20:00.

Bacalaureat 2015: Mii de absenti, zeci de elevi dati afara pentru copiat

In perioada 8-9 iulie se vor rezolva contestatiile, iar pe 10 iulie se vor afisa rezultatele finale la examenul de Bacalaureat 2015.

D.T. mai mult


Miercuri, 01 Iulie 2015, ora 13:10

Speranta pentru viitor: Elevii au rezultate mai bune ca anul trecut la simularea Bac 2015

Speranta pentru viitor: Elevii au rezultate mai bune ca anul trecut la simularea Bac 2015

Ponderea elevilor clasei a XII-a care au obtinut note peste 5 la simularea nationala a examenului de bacalaureat, la Limba romana, este de peste 60%, procentaj superior celui de anul trecut - 52,80%.

Datele statistice ale Ministerului Educatiei releva ca ponderea elevilor clasei a XII-a care au obtinut note peste 5 este urmatoarea: 61,36% la Limba romana (procentaj superior celui de anul trecut: 52,80%), 75,49% la Limba materna (cu aproape 8 procente in plus fata de 2014- 67,78%), 52,49% la proba obligatorie a profilului - Matematica sau Istorie (procentaj superior fata de 2014- 42,51%), respectiv 60,30% la proba la alegere a profilului (cu peste 7 procente in raport 2014- 53,92%).

Situatia notelor peste 5 la clasa a XI-a, potrivit datelor centralizate, se prezinta astfel: Limba romana - 51,77% (in crestere cu peste 7 procente fata de 2014 - 44,22%), proba obligatorie a profilului/ Matematica sau Istorie - 42,35% (in crestere cu peste 6 procente fata de anul trecut - 36,32%) si Limba materna - 56,97% (in scadere fata de 2014- 62,42%).

Rata de participare la clasa a XI-a a fost de 86,41% (128.052 de elevi prezenti din 148.143 de elevi inscrisi), respectiv 83,31% la clasa a XII-a (147.454 de elevi prezenti din 177.000 de elevi inscrisi), arata un comunicat al ministerului.

Simulare Bac 2015: Cum s-au descurcat liceenii bucuresteni

Perle la simularea pentru Bac: Arghezi a scris poezii triste, ca nu avea prieteni cu care sa iasa la bere

Rezultate dezastruoase... mai mult


Vineri, 13 Martie 2015, ora 07:14

Perle la simularea pentru Bac: Arghezi a scris poezii triste, ca nu avea prieteni cu care sa iasa la bere

Perle la simularea pentru Bac: Arghezi a scris poezii triste, ca nu avea prieteni cu care sa iasa la bere

Profesorii care au corectat lucrarile de la simularea examenului de bacalaureat la Limba romana s-au amuzat copios cand au citit raspunsurile elevilor de clasa a XI-a si a XII.

Lucrarile adolescentilor contin si greseli, precum si comentarii amuzante pe marginea operelor literare, transmite Pro TV.

"Rolul verbelor la perfect simplu e sa ne spuna ca Ioan Slavici era oltean", considera o eleva, in timp ce un coleg de-al sau crede ca a inteles perfect scopul cratimei: "'Care-i' e cu cratima ca sa nu se confunde cu orasul Carei, de unde am si eu o ruda care se scrie cu litera mare".

Simulare Bacalaureat 2015: Proba de limba romana

Un alt elev a gasit doua sinonime originale pentru cuvantul "pretentios", mai exact "harfist" si "ifosar". El a continuat cu viziunea poetului Tudor Arghezi despre lume: "Arghezi...cine sa-l inteleaga pe omul asta? Sunt sigur ca viata lui era trista pentru ca nu avea prieteni cu care sa iasa la o bere. D-aia a scris poezii triste".

De asemenea, o eleva a povestit despre certurile cu tatal ei, la o cerinta in care trebuia sa scrie despre importanta comunicarii dintre parinti si copii.

"Eu si tatal meu nu avem o comunicare prea buna. El imi spune mereu sa nu mai vin dimineata de la club, eu ii spun ca distractia maxima incepe dupa miezul noptii, dar nu ma asculta, asa ca in loc sa comunicam, ne certam", a explicat ea.

Un alt licean a considerat ca simularea la Bac este o modalitate perfecta pentru a-i arata prietenei sale ca ii... mai mult


Miercuri, 04 Martie 2015, ora 12:23

8 comentarii
Bac 2013: 81 de elevi eliminati la proba obligatorie a profilului

Bac 2013: 81 de elevi eliminati la proba obligatorie a profilului

Un numar de 46.051 de candidati au sustinut miercuri proba obligatorie a profilului - la matematica sau la istorie -, in cadrul sesiunii de toamna a Bacalaureatului, fiind eliminati 81 de elevi.

"Din totalul celor prezenti, 81 au fost eliminati pentru ca aveau asupra lor materiale ajutatoare, interzise in sali pe durata sustinerii probei (fituici, dispozitive electronice etc.) Cei mai multi candidati eliminati s-au inregistrat in Bucuresti (17) si judetul Constanta (11) ", precizeaza MEN, intr-un comunicat remis miercuri.

Bacalaureat 2013, sesiunea de toamna: Peste 100 de elevi eliminati

Potrivit MEN, pentru 49 de candidati a fost necesara folosirea subiectelor de rezerva la matematica. Bacalaureatul continua vineri cu proba la alegere a profilului si specializarii.

Prima afisare a rezultatelor va avea loc pe data de 2 septembrie, pana la ora 12,00, iar contestatiile vor putea fi depuse, in aceeasi zi, in intervalul orar 12,00 - 16,00. Solutionarea contestatiilor este programata intre 3 si 4 septembrie, iar rezultatele finale vor fi facute publice joi, 5 septembrie.

Ziare.com v-a tinut la curent cu rezultatele examenului de Bacalaureat 2015, din toate judetele, orasele si liceele din tara. mai mult


Miercuri, 28 August 2013, ora 21:46

Un elev prins cu fituici la Bac a dat in judecata Inspectoratul Scolar

Un elev prins cu fituici la Bac a dat in judecata Inspectoratul Scolar

Un absolvent al Liceului International de Informatica, prins cu fituici si eliminat de la proba scrisa la istorie, din cadrul BAC-ului, a decis sa treaca examenul ...in instanta.

La momentul respectiv, Dragos Gabriel Magiaru, si-a recunoscut fapta, dand si declaratie in acest sens. Dar dupa ce s-a gandit mai bine, a crezut ca ar putea fi absolvit de vina prin a da in judecata Inspectoratul Scolar Judetean Constanta, scrie Replica de Constanta.

Tanarul a fost prins cu copiute la proba scrisa la istorie, asa ca e greu de spus ce ar mai putea decide instanta in acest caz.

Conform procedurii, elevul si-a recunoscut vina, declaratie in acest sens dand si comisia de supraveghere. Intre timp s-a razgandit, sperand sa poata da examenul in sesiunea din toamna a bacalaureatului, lucru infirmat insa de ISJ Constanta, care sustine ca, potrivit legii, el nu mai poate da examenul decat in 2013.

Ziare.com v-a tinut la curent cu rezultatele examenului de Bacalaureat 2015, din toate judetele, orasele si liceele din tara. mai mult


Sambata, 07 Iulie 2012, ora 15:55

14 comentarii
Elevii, fericiti ca au scapat de tezele unice, dar nu vor sa dea BAC-ul la istorie

Elevii, fericiti ca au scapat de tezele unice, dar nu vor sa dea BAC-ul la istorie

Consiliul National al Elevilor din Romania (CNE) arata ca, daca anumite masuri luate de Ministerul Educatiei sunt bine primite, altele ar trebui modificate.

Astfel, actuala forma a legii invatamantului preuniversitar contine si aspecte care ii nemultumesc pe elevi, cum ar fi obligativitatea sustinerii examenului la istorie pentru profilul uman. Elevii sunt, insa, fericiti ca nu mai trebuie sa dea teze cu subiect unic.

"Legat de actuala forma a legii invatamantului preuniversitar, elevii saluta decizia de renuntare la tezele cu subiect unic si reimplementarea unei forme de prestari asemanatoare examenului de capacitate. Consideram aceasta forma de evaluare drept una relevanta pentru cunostiintele acumulate.

Exista si nemultumiri legate de aceasta forma a legii, una dintre cele mai importante fiind obligativitatea sustinerii examenului la istorie pentru profilul uman, fara ca elevii sa mai poata alege intre geografie Si istorie", se arata intr-un comunicat remis de CNE Ziare.com.

CNE mai atrage atentia ca "legea invatamantului preuniversitar trebuie sa fie centrata pe nevoile elevilor, asemeni contextului Bologna - invatamantul centrat pe student".

Reprezentantii elevilor mai solicita MEC sa ii consulte in luare oricarei decizii care ii afecteaza direct.

"Consiliul National al Elevilor alaturi de Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania doreste sa atraga atentia in mod oficial tuturor actorilor care activeaza in domeniul educational, ca in... mai mult


Joi, 06 August 2009, ora 22:34

3 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  2. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  3. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  4. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  5. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  6. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  7. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  8. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  9. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba
  10. Asa arata iepurasii oceanelor (Video)