bani trimisi acasa spania

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Cati bani au trimis acasa muncitorii romani din strainatate

Cati bani au trimis acasa muncitorii romani din strainatate

Romanii din afara granitelor au trimis acasa 2,2 miliarde de euro, in 2012, la fel ca in anul precedent.

Totusi, aceasta suma nu se apropie nici pe departe de cea inregistrata in 2008, de 5,9 miliarde de euro, scrie Romania-Insider.

In aceeasi perioada, strainii care lucreaza in Romania au trimis catre tarile natale peste 173 milioane de euro, mai mult ca in 2011 (168 milioane de euro). Din aceasta suma, aproape 86 milioane de euro au mers catre statele membre UE, iar 88 de milioane de euro catre tarile non-UE.

Datele legate de Romania palesc, insa, in fata celor inregistrate in alte natiuni europene, arata Eurostat.

Banii expediati de muncitorii europeni au totalizat 38,8 miliarde de euro in 2012, din care aproape trei patrimi au mers catre statele din afara UE.

Pe primele locuri in acest clasament se afla Franta (6,8 miliarde de euro), Italia (6,8 miliarde de euro) Spania (6,6 miliarde de euro), Marea Britanie (6,3 miliarde de euro) si Germania (3,1 miliarde de euro).

Cumulate, sumele acestor tari reprezinta mai mult de 80% din totalul remiterilor din UE.

C.P. mai mult


Miercuri, 11 Decembrie 2013, ora 20:21

3 comentarii
Romani plecati in strainatate - In ce tari inca le merge bine

Romani plecati in strainatate - In ce tari inca le merge bine

Cat de bogati mai sunt romanii din strainatate se poate observa din tendintele principalelor doua firme romanesti din Sibiu, care deservesc comunitatile de migranti romani din Uniunea Europeana - Posta Atlassib si Meridiana - ambele companii ale Holdingului Atlassib.

Luna aprilie a reprezentat nu doar Sarbatorile Pascale ale patronilor angajatilor romani din strainatate, dar si Pastele celor plecati la munca in strainatate, cele doua sarbatori insemnand o prima luna de crestere semnificativa, de la inceputul anului, atat pentru firmele de coletarie internationala, cat si pentru cele de transfer de bani.

Trimiterile postale din restul UE spre Romania, in luna aprilie, au crescut la Posta Atlassib cu 20 de procente, numai in ziua de miercuri, de dinainte de Pastele ortodox, Posta Atlassib inregistrand incasari de 48.000 de euro, cele mai mari din totalul firmelor din Holdingul Atlassib din afara Romaniei.

Posta Atlassib, companie cu o vechime de un deceniu, s-a dezvoltat ca urmare a expansiunii companiei in majoritatea tarilor UE.

"Posta Atlassib reuseste sa fie pe primul loc in randul companiilor de coletarie care deservesc romanii nostri din UE, atat in ceea ce priveste trimiterile postale din afara spre Romania, cat si din Romania, spre alte tari din UE. Putem sa spunem ca avem o crestere medie cu 20 % anul acesta de Pasti, fata de anul trecut, trendul ascendent putandu-se observa si in anii anteriori", a declarat luni, Alexandru Avramescu, director general al... mai mult


Luni, 13 Mai 2013, ora 19:38

9 comentarii
Economia, dependenta de banii trimisi de romanii care lucreaza in strainatate?

Economia, dependenta de banii trimisi de romanii care lucreaza in strainatate?

Banii trimisi in tara de romanii care lucreaza in strainatate au fost principala sursa de finantare externa, in primul semestru din 2012, potrivit analistilor, ceea ce inseamna ca economia inca este dependenta de acest flux de capital.

In perioada ianuarie-iunie, rudele ramase in tara au primit 1,83 de miliarde de euro, suma mai mare decat absorbtia fondurilor europene, care a fost de 1,32 miliarde euro, si decat investitiile straine, care s-au cifrat la doar 625 milioane euro, in aceeasi perioada.

Cati bani mai trimit in tara romanii care lucreaza in strainatate

Desi este o suma mai mica decat cea din prima jumatate a anului 2008, adica 4 miliarde de euro, fluxul de capital venit de la muncitorii romani din strainatate ramane, in continuare, vital pentru economie.

"Acest lucru inseamna foarte mult, fiind unul din avantajele pe care le-am avut de pe urma aderarii. Deschiderea pietei fortei de munca pentru romani in strainatate a insemnat un venit important pentru tara. Insa aceasta este, totusi, in scadere, din cauza crizei din Occident. Este o suma care ne ajuta foarte mult pentru ca ea este investita, oamenii isi fac case, maresc consumul, dar nu ne mai putem baza foarte mult pe ea, pentru ca recesiunea din Europa va diminua si mai mult aceasta suma", a precizat analistul Mircea Cosea, pentru Ziare.com.

Banii de la romanii din afara devin cea mai importanta sursa de finantare, in conditiile in care nici investitile straine directe si nici alte transferuri... mai mult


Marti, 21 August 2012, ora 13:54

16 comentarii
Cati bani au trimis migrantii rudelor de acasa

Cati bani au trimis migrantii rudelor de acasa

Migrantii din statele Uniunii Europene au trimis in tarile de origine, doar anul trecut, peste 31 de miliarde de euro.

Astfel, in 2010, a existat un plus de 800 de milioane de euro, comparativ cu suma trimisa de migranti catre rudele de acasa in anul precendent, conform datelor Eurostat.

Aceste date se refera doar la migrantii permanenti - cei care muncesc mai mult de un an in strainatate. Statistica nu cuprinde migrantii care au avut contracte sezoniere.

Cei mai multi bani i-au produs muncitorii din Spania, care au trimis rudelor din tara, anul trecut, 7,2 miliarde de euro, suma reprezentand 23% din totalul remiterilor din statele UE.

Din Italia au plecat 6,572 de miliarde de euro, din care 5,347 de miliarde s-au dus in afara continentului, iar 1,225 de miliarde de euro au intrat buzunarele familiilor europene.

Banii trimisi de cei care lucreaza in Franta au scazut cu aproape 28%, desi tara nu a fost afectata de criza la fel de puternic precum Italia sau Spania.

In curand vom afla, de la BNR, care au fost exact sumele intrate in Romania de la muncitorii din strainatate. mai mult


Joi, 15 Decembrie 2011, ora 08:41

2 comentarii
Romanii care muncesc peste granita trimit tot mai putini bani acasa

Romanii care muncesc peste granita trimit tot mai putini bani acasa

Romanii aflati la munca in strainatate trimit din ce in ce mai putini bani in tara, efect al crizei economice cu care se confrunta intreaga Europa.

Asa se face ca in prima parte a anului romanii din afara au adunat putin peste un miliard de euro, cu aproape 100 de milioane mai putin ca in 2005 si la jumatate fata de recordul stabilit in 2008, informeaza ProTV.

Este vorba despre o consecinta nedorita a somajului si a scaderilor de lefuri in statele in care romanii au plecat la munca pentru a castiga mai bine decat in tara.

De exemplu, in Spania, unde lucreaza aproape 700.000 de romani, somajul a depasit 21%, iar lipsa locurilor de munca se manifesta acut si in alte tari in care se afla mari comunitati de romani, cum ar fi Franta, Italia si mai ales Grecia. mai mult


Sambata, 25 Iunie 2011, ora 22:06

6 comentarii
Romanii din strainatate au economisit 12 miliarde de euro, anul trecut

Romanii din strainatate au economisit 12 miliarde de euro, anul trecut

Cele 2,9 milioane de romani care lucreaza in strainatate au economisit anul trecut 11,98 miliarde de euro, arata datele cercetari realizate de Fundatia Soros Romania si International Agency for Source Country Information, realizate in perioada septembrie 2009 - septembrie 2010.

Totodata, romanii de peste granita au trimis acasa 2,87 miliarde de euro in aceeasi perioada. Romanii sunt insa depasiti de cetatenii din Republica Moldova aflati la munca in strainatate si care au economisit 559 de milioane de euro si au trimis in tara 442 de milioane de euro, conform Ziarul Financiar.

Romanii din strainatate au un venit lunar mediu per gospodarie de 1.896 de euro, care este cel mai scazut nivel al veniturilor pe familie din toate tarile participante la cercetare, si asta pentru ca ciclul de migratie al romanilor este relativ recent si mai putin matur. La studiu au participat Romania, Republica Moldova, Albania, Kosovo si Bosnia.

Diferenta se explica prin faptul ca principalele destinatii ale emigrantilor romani sunt in Spania si Italia, 73% dintre romanii plecati in strainatate preferand cele doua tari.

In schimb, emigrantii din Bosnia si din Kosovo, care au venituri lunare per familie de 2.846 euro, respectiv 3.856 de euro, lucreaza in tari unde si salariile sunt mai mari, adica Germania, Elvetia si Austria.

Studiul mai arata ca 40% dintre emigrantii romani nu trimit deloc bani acasa, acesta fiind cel mai mare procent inregistrat in regiune. mai mult


Marti, 07 Iunie 2011, ora 11:37

2 comentarii
Emigrantii romani vor trimite 4,5 miliarde de dolari in tara in 2010

Emigrantii romani vor trimite 4,5 miliarde de dolari in tara in 2010

Romanii plecati in strainatate vor trimite in tara 4,517 miliarde de dolari in acest an, potrivit unei estimari a Bancii Mondiale.

Aceasta suma este mai mica decat cea de anul trecut, cand romanii aflati la munca in strainatate au trimis 4,928 miliarde de dolari si cu aproximativ jumatate mai putin decat in 2008, cand au fost trimisi in tara 9,381 de miliarde de dolari, se arata intr-un studiu al Bancii Mondiale.

Peste 2,769 milioane de romani locuiesc si lucreaza in afara granitelor, reprezentand 13,1 la suta din populatia totala a tarii.

Principalele destinatii ale acestora sunt Italia, Spania, Ungaria, Israel, Statele Unite Germania, Canada, Austria, Franta si Marea Britanie.

Din acestia, 11,8 la suta reprezinta persoane calificate intr-un anumit domeniu. De altfel, 3.119 din numarul total de emigranti sunt medici, reprezentand 6,9 la suta din totalul medicilor din Romania, se arata in raport.

In ciuda crizei financiare, in 2010, persoanele din tarile in curs de dezvoltare vor trimite acasa aproximativ 325 de miliarde de dolari, in crestere fata de nivelul de anul trecut, de 307 miliarde de dolari. La nivel mondial, cei plecati in strainate vor trimite in propriile tari 440 de miliarde de dolari, pana la sfarsitul anului.

Potrivit oficialilor Bancii Mondiale, acesti bani sunt o sursa vitala de sprijin financiar pentru familiile emigrantilor, conducand, de asemenea, la investitii mai mari in sanatate, educatie si mici afaceri.

In 2009, indienii au... mai mult


Marti, 09 Noiembrie 2010, ora 16:17

5 comentarii
Romanii din Spania care trimit bani in tara ocolesc taxele bancare

Romanii din Spania care trimit bani in tara ocolesc taxele bancare

Autoritatile spaniole sunt ingrijorate de faptul ca tot mai multi imigranti trimit bani in tara prin metode alternative care ocolesc taxele bancare, sondajele aratand ca romanii prefera sa ii trimita prin colete transportate de autocare.

Potrivit estimarilor economistului Inigo More, din Spania au iesit, in ultimii doi ani, sume mult mai mari decat cele inregistrate in documentele Bancii Nationale privind tranzactiile imigrantilor cu tarile natale, scrie Adevarul.

Strainii reusesc sa reduca la zero comisioanele practicate de firmele de transfer bancar folosind diverse metode ilegale, iar romanii se afla, din pacate, in top.

Cei mai multi impaturesc bancnotele in folie de aluminiu pentru a nu fi detectate in urma unei eventuale scanari si le ascund printre obiectele din pachetele pe care le trimit acasa, chiar daca stiu ca risca sa ii piarda.

Aproximativ 20% din romanii care trimit bani in tara nu-i declara, se arata in studiul spaniol. Potrivit datelor oficiale ale BNR, in 2008, romanii din Spania au trimis aproape 400 de milioane de euro rudelor din tara. Din cauza crizei economice, in prima jumatate a anului 2009, transferurile catre Romania au scazut cu aproximativ 45%. mai mult


Duminica, 24 Ianuarie 2010, ora 20:58

8 comentarii
Romanii plecati la munca in strainatate trimit tot mai putini bani acasa

Romanii plecati la munca in strainatate trimit tot mai putini bani acasa

Romanii plecati la munca in strainatate trimit tot mai putini bani rudelor de acasa. Romanii din Spania si Italia au trimis in tara, in acest an, 2,8 miliarde de euro, cu aproape un miliard si jumatate de euro mai putin fata de 2008.

Mai mult, situatia s-a inversat chiar, rudele din tara trimitandu-le acestora mai multi bani pentru a-i sustine financiar, informeaza Adevarul.

Scaderea s-a resimtit si in transferurile curente, fara cele ale administratiei publice, care au scazut cu peste 30% in primele opt luni ale anului comparativ cu aceeasi perioada din 2008, potrivit datelor bancii centrale. Valoarea acestora a ajuns la 2,8 miliarde de euro.

Iunie reprezinta luna cu cea mai mare scadere, cand valoarea transferurilor aproape ca s-a injumatatit fata de aceeasi luna din anul anterior.

Daca romani din strainatate trimiteau bani in tara si pentru investitii, acum, ei se limiteaza la acoperirea costurilor cu strictul necesar.

Astfel, in jur de 70% din fondurile transferate au ca destinatie cheltuieli curente ale celor de acasa, precum intretinere, alimente, imbracaminte sau rechizite.

Pentru a face economii, romanii de peste hotare prefera sa trimita acasa pachete cu alimente si imbracaminte cumparate de acolo. mai mult


Miercuri, 14 Octombrie 2009, ora 09:29

6 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  2. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  3. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  4. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  5. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  6. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  7. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  8. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  9. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  10. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba