bcr refinantare

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
BCR: Leul se va prabusi ca Rocky in runda intai, daca se aproba conversia la cursul istoric

BCR: Leul se va prabusi ca Rocky in runda intai, daca se aproba conversia la cursul istoric

Aplicarea legii privind conversia creditelor in valuta ale populatiei la cursul istoric ar determina scaderea monedei nationale cu 20% si ar genera pierderi companiilor de 20% la facturile incasate, iar impactul asupra capitalului sistemului bancar va fi de aproximativ 9-10 miliarde de euro, a declarat vineri Tomas Spurny, presedintele executiv al Bancii Comercial Romane.

Reprezentantul BCR considera ca in aceste conditii s-ar pune in mare dificultate functionarea sistemului.

"Saptamana viitoare, chiar in aceasta cladire (n.r. Palatul Parlamentului) s-ar putea sa avem un vot pe o lege privind conversia creditelor in valuta la cursul istoric. (...) Daca asta se intampla, daca o lege va permite o astfel de conversie, moneda locala se va prabusi precum celebrul boxer Roky in prima runda a meciului, la inceputul filmului. Deprecierea leului va fi de aproximativ 20%, iar impactul asupra capitalului sistemului bancar va fi de aproximativ 9-10 miliarde de euro", a spus oficialul BCR.

El a precizat ca, in acest moment, la nivelul sistemului bancar, portofoliul de credite in valuta acordate persoanelor fizice se ridica la 45 de miliarde de euro, iar convertirea acestor credite in lei la cursul istoric ar presupune refinantarea acestor credite, ceea ce ar duce la deprecierea accelerata a monedei nationale.

"Nu sunt sustinator al creditarii in valuta, nu am fost niciodata ca bancher, si nu am dat niciodata un credit in moneda straina unui client in banca pe care am... mai mult


Vineri, 03 Octombrie 2014, ora 23:30

9 comentarii
Rate prea mari? Ce oferte de refinantare au bancile

Rate prea mari? Ce oferte de refinantare au bancile

Cele mai multe dintre bancile din sistem promoveaza, in contextul scaderii semnificative a volumului de credite de consum acordate, creditul de refinantare.

Inainte de declansarea crizei economice, romanii au accesat numeroase credite in valuta exotica, pe perioade de timp indelungate, dar, in conditiile deprecierii monedei nationale, ratele aferente acestora au cunoscut o crestere constanta.

Potrivit unui sondaj realizat la sfarsitul anului trecut, aproximativ 42% dintre romani platesc, in prezent, rate la un credit de consum, iar, dintre acestia, o treime si-au refinantat deja creditul initial. Unu din cinci romani care au in prezent un credit de consum se gandeste la refinantarea acestuia, iar peste 30% dintre romani spun ca daca ar avea nevoie urgent de o suma suplimentara de bani ar apela la aceasta varianta.

Creditul de refinantare ofera posibilitatea de a contracta un imprumut nou - mai ieftin, ar fi ideal - pentru a achita unul sau mai multe credite vechi. In conditiile in care ofertele bancilor sunt analizate cu atentie si sunt luate in calcul atat avantajele, cat si dezavantajele, puteti beneficia fie de o rata lunara mai mica decat valoarea cumulata a ratelor anterioare, fie de o valoare mai mare a sumei totale imprumutate, prin extinderea perioadei de creditare.

Asadar, principalele trei avantaje ale unui credit de refinantare sunt: diminuarea ratei lunare, posibilitatea schimbarii monedei creditului, eliminand astfel riscurile provocate de... mai mult


Miercuri, 13 Februarie 2013, ora 07:08

2 comentarii
BCR inregistreaza pierderi de aproape 550 de milioane de lei, in primul semestru

BCR inregistreaza pierderi de aproape 550 de milioane de lei, in primul semestru

Banca Comerciala Romania a inregistrat, la 30 iunie 2012, o pierdere neta, dupa achitarea taxelor si intereselor minoritare, de 548,5 milioane de lei, comparativ cu un profit net de 158,1 milioane de lei, in perioada similara din 2011.

Venitul operational al grupului bancar a scazut cu 5 procente, fata de primele sase luni de anul trecut, ajungand la 2.012,8 milioane de lei, de la 2.117,9 milioane de lei, se arata intr-un comunicat al bancii, remis Ziare.com.

Sursa principala a diminuarii o reprezinta cererea scazuta de credite de consum, formarea continua de credite neperformante si presiunea concurentiala, care au afectat venitul net din dobanzi, acesta reducandu-se cu 12,7 la suta fata de aceeasi perioada din 2011.

Rezultatul net din tranzactionare a adus 266,8 milioane de lei in plus la veniturile din prima jumatate a anului (+49,5%), datorita castigurilor obtinute din tranzactiile pe piata valutara.

Cheltuiala neta cu provizioanele de risc pentru credite si avansuri, in semestrul I, a totalizat 1.760,3 milioane de lei, comparativ cu 945,9 milioane de lei la jumatatea anului trecut. Aceasta evolutie a dus la o crestere a ratei de acoperire a creditelor neperformante la 53,7 la suta, iar, in acelasi timp, reflecta impactul performantei scazute a economiei romanesti asupra clientilor corporativi ai BCR, se arata in comunicat.

"Creditele neperformante reprezinta 24,6% din portofoliul total de credite la sfarsitul lunii iunie. Segmentul corporativ este... mai mult


Marti, 31 Iulie 2012, ora 10:34

6 comentarii
Clientii BCR, prima victorie colectiva, in instanta, impotriva bancii

Clientii BCR, prima victorie colectiva, in instanta, impotriva bancii

Unele dintre comisioanele de administrare si gestiune ale creditelor de nevoi personale de la BCR au fost considerate abuzive de catre judecatori, insa instanta a respins reclamatiile clientilor privind modalitatea de calcul a dobanzilor.

Banca este obligata acum sa suporte cheltuielile de judecata in valoare de 70.000 de lei, potrivit Capital.

"Tribunalul Bucuresti ne-a admis in parte actiunea formulata de Grupul de clienti BCR. Comisionul de administrare si cel de monitorizare a riscului (acesta din urma este prezent doar in contractele de nevoi personale) au fost declarate abuzive.

Clauzele care le reglementau au fost declarate nule, banca fiind obligata sa le inlature din contract si urmand a emite un nou grafic de rambursare din care sa fie eliminate aceste comisioane. Banca a fost obligata sa restituie toate sumele incasate cu acest titlu, de la semnarea contractului pana la momentul executarii hotararii. In fine, banca a fost obligata sa ne achite cheltuielile de judecata ocazionate de acest proces (70.000 RON)", a explicat Gheorghe Piperea, avocatul clientilor nemultumiti.

Pe de alta parte, reprezentantii BCR spun ca vor ataca decizia cu recurs.

"BCR a ales cu buna stiinta sa restructureze creditele si sa ajute peste 20.000 de clienti impreuna cu familiile lor sa depaseasca dificultatile financiare din ultima perioada. Banca a dorit intotdeauna sa isi sprijine clientii alegand calea dialogului si nedorind sa se judece cu acestia.

De altfel, in... mai mult


Marti, 06 Martie 2012, ora 23:28

1 comentariu
Ce oferte de refinantare, in lei, au bancile mari? - Afla pentru ce credit te incadrezi

Ce oferte de refinantare, in lei, au bancile mari? - Afla pentru ce credit te incadrezi

Creditarea, asa cum o vroiau bancherii, inca nu a ajuns la nivelul de "dezghetare" in care sa putem spune ca, intr-adevar, se vede o imbunatatire substantiala in conditiile de imprumut. Pana una alta, ofertele de refinantare sunt inca pe masa pentru cei care cred ca nu mai pot face fata ratelor mari.

Asa ca, daca vreti sa dati bancii o suma lunara mai mica, dar pe o perioada de timp mai lunga, refinantarea este solutia.

Ziare.com a luat ofertele pentru creditele de refinantare in lei, fara ipoteca, de la bancile cele mai mari, pentru a vedea care institutie financiara ofera cel mai avantajos produs. Sumele pe care le luam pentru fiecare credit sunt complet aleatorii, pentru a va face o imagina cat mai ampla asupra ofertelor.

Astfel, in cazul BCR, banca ofera o suma maxima de creditare de 10.000 de euro sau echivalentul in lei pentru clientii care nu au avut istoric cu creditorul si 20.000 de euro pentru cei care au mai colaborat cu banca. Daca vreti un credit mai mare de 10.000 de euro este necesar sa aveti maxim 3 codebitori.

Daca nu aveti istoric cu banca, dobanda este de 14,65%, dar daca ati mai colaborat cu banca dobanda este cu un procent mai mica. Banca da si un exemplu de calcul al creditului. Spre exemplu, pentru Extra Divers BCR, la o valoare de 20.000 de lei, pe 120 de luni, DAE ajunge la 15,67% pe an. La aceste credit veti avea de returnat 38.200 de lei si o rata lunara de 318 lei.

La BRD, creditul Expresso Restart are o limita maxima de 60.000 de... mai mult


Luni, 06 Iunie 2011, ora 09:41

Alte articole despre: credit refinantare lei, banci mari
Micul secret al BCR pentru clientii buni: rate mai mici, dar la cerere

Micul secret al BCR pentru clientii buni: rate mai mici, dar la cerere

BCR incearca sa isi pastreze clientii bun-platnici si ofera dobanzi mai mici celor care vor sa isi mute creditul la alta banca. Lucrurile nu sunt insa simple, trebuie multa insistenta si rabdare.

OUG 50/2010 (transformata in Legea 288/2010) da dreptul clientilor cu credite cu dobanzi variabile sa ramburseze anticipat, fara plata unui comision, scrie MONEY.ro.

Publicata in iunie 2010, legea nu a produs insa o explozie a refinantarilor, populatia fiind afectata de o reducere consistenta a veniturilor, plus ca cei cu credite ipotecare se confrunta si cu o depreciere a garantiilor. Totusi, ceva activitate in zona de refinantare a existat, cei cu capacitate financiara suficienta reusind sa isi gaseasca in mare masura un credit cu costuri mai mici.

Dominic Bruynseels, seful BCR, spunea la inceputul lunii decembrie 2010 ca banca a pierdut credite de 120 milioane de euro (8% din portofoliul de credite ipotecare), dupa ce clientii au ales sa se refinanteze la alte banci, nemultumiti de dobanzile de 10% pe an (si chiar peste) pe care le plateau. Citeste mai multe despre Micul secret al BCR pentru clientii buni: rate mai mici, dar la cerere pe Money.ro. mai mult


Joi, 24 Februarie 2011, ora 11:54

Alte articole despre: credite BCR, bani BCR, clienti BCR
BCR a pierdut credite de 120 de milioane de euro in urma refinantarilor

BCR a pierdut credite de 120 de milioane de euro in urma refinantarilor

BCR a inregistrat refinantari de credite ipotecare de 120 milioane de euro, reprezentand 8% din portofoliu, in urma aplicarii Ordonantei 50/2010.

In prezent, portofoliul de imprumuturi ipotecare este de 1,5 miliarde de euro, adica o treime din creditele de retail acordate de banca, potrivit Ziarul Financiar.

BCR a mentinut costul creditelor dupa implementarea ordonantei, desi o parte din comisioanele aplicate in trecut nu mai sunt permise de actuala legislatie. Totodata, banca a aplica o marja ridicata, de pana la noua puncte procentuale, peste Euribor, astfel incat sa mentina dobanzile la nivelurile atinse inainte de intrarea in vigoare a ordonantei, in vara.

"Industria bancara a fost restructurata si cred ca exista parti unde trebuie sa continue. In acest moment avem aceasta faimoasa Ordonanta 50 si cred ca unele parti ale acesteia sunt foarte bune, cum ar fi eliminarea comisionului de rambursare anticipata. Unele parti din ordonanta sunt bine-venite, dar altele nu", a spus Dominic Bruynseels, seful BCR.

Intrebat pentru cati clienti si ce volum a refinantat BCR credite de locuinte de la ratele de 9,5-10% la 6%, presedintele BCR a raspuns doar ca un volum de credite de 120 milioane de euro a parasit banca pentru refinantari la alte banci. Bruynseels nu a dat detalii privind volumul de refinantare la dobanzi mai mici. mai mult


Luni, 06 Decembrie 2010, ora 10:26

2 comentarii
BCR estimeaza o crestere cu 5% a creditelor acordate in 2011

BCR estimeaza o crestere cu 5% a creditelor acordate in 2011

Presedintele executiv al BCR, Dominic Bruynseels estimeaza o crestere de 5% a volumului de credite acordate populatiei de catre banca, fata de un avans de 3% in acest an, in conditiile cresterii increderii populatiei in economie din a doua jumatate a anului viitor.

"In ceea ce priveste creditele pentru populatie, va fi o crestere de o singura cifra, undeva in jurul a 5%, anul acesta a fost in jur de 3%", a declarat Dominic Bruynseels la evenimentul de aniversare a 20 de ani de la infiintarea bancii.

In 2009, portofoliul de credite acordate de BCR clientilor a crescut cu 3,3%, la 46,53 miliarde lei.

Seful BCR a explicat ca un impuls va fi dat creditarii in momentul in care oamenii vor avea "bani in buzunare si incredere in stabilitatea locului de munca", astfel ca acestia vor incepe sa cheltuie, dar a mentionat ca nu se asteapta ca acest lucru sa se intample mai devreme de jumatatea anului viitor.

Dominic Bruynseels a maiprecizat ca o parte dintre clientii care au luat credit cu dobanda promotionala si au constatat apoi ca nu pot sa plateasca s-au refinantat la alte banci. Dominic Bruynseels nu amentionat numarul acestora, insa a declarat ca volumul creditelor refinantate de clientii BCR la alte banci se ridica la 120 de milioane de euro.

De asemenea, presedintele executiv al BCR a spus ca a avut discutii cu reprezentantii SIF-urilor si ca s-a decis amanarea listarii bancii pana conditiile din piata vor fi propice.

Pe de alta parte, Dominic Bruynseels a... mai mult


Vineri, 03 Decembrie 2010, ora 20:46

Vrei sa-ti refinantezi creditul? Afla ce oferte au bancile

Vrei sa-ti refinantezi creditul? Afla ce oferte au bancile

Aflati in imposibilitatea de a-si plati vechile credite sau din dorinta ca inainte de Sarbatori sa faca unele achizitii, tot mai multi romani se gandesc sa-si refinanteze imprumuturile la banci.

Data fiind aceasta situatie, tot mai multe banci vin cu oferte, adaptate la criza, dupa cum spun chiar ele, prin care doresc sa atraga clientii altor institutii financiare concurente. Banii imprumutati pot fi foositi dupa bunul plac, iar conditiile de creditare sunt tot mai flexibile.

Acesta este si cazul creditului de nevoi personale cu ipoteca (lei sau euro) refinantat la ING Bank, care iti permite sa-ti cumperi o casa, un teren sau sa o modernizezi pe cea in care locuiesti. Pentru acesta ai 10,95% dobanda preferentiala (cu asigurare de viata de grup) la creditul in lei (DAE 12,05% pentru un credit in valoare de 550.000 lei pe 30 ani) si 14,45% dobanda standard (fara asigurare) la creditul in lei (DAE 15,63% pentru un credit in valoare de 550.000 lei pe 30 ani).

La creditele in euro, pentru refinantare, ai 6,75% dobanda preferentiala (cu asigurare de viata de grup, DAE 7,45% pentru un credit in valoare de 150.000 de euro pe 30 ani). De asemenea, ai 11,75% dobanda standard (fara asigurare) la creditul in euro si DAE 12,56% pentru un credit in valoare de 150.000 de euro pe 30 ani.

Pentru creditare ti se accepta o gama variata de venituri, nu ti se solicita comision lunar sau anual de administrare si poti sa rambursezi creditul de nevoi personale cu ipoteca in 30 de ani.... mai mult


Luni, 29 Noiembrie 2010, ora 12:54

1 comentariu

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  2. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  3. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  4. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  5. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  6. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  7. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  8. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  9. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba
  10. Asa arata iepurasii oceanelor (Video)