benzinarii mol romania

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Gazprom vrea sa aiba 120 de benzinarii in Romania - afla investitia uriasa

Gazprom vrea sa aiba 120 de benzinarii in Romania - afla investitia uriasa

Rusii de la Gazprom au anuntat, vineri, ca au in plan sa extinda reteaua de benzinarii din Romania la 120 de statii, pana in 2015, in urma unei investitii totale de peste 150 milioane euro.

Informatia a fost prezentata de directorul general al Gazprom Neft, Kirill Kravchenko, la inaugurarea a doua benzinarii pe Autostrada A1, in judetul Dambovita.

Cu acestea, grupul a ajuns la un numar de 10 statii de alimentare cu combustibil pe care le detine in prezent in tara noastra, scrie Mediafax.

Gazprom a deschis 5 noi benzinarii in Romania - Vrea sa ajunga la 50

Prezent la inaugurare, secretarul de stat in Ministerul Economiei, Mihai Albulescu, a vorbit despre "o minune a Gazpromului", mentionand ca Romania este a doua tara de pe continentul european, dupa Serbia, in care grupul rus Gazprom are benzinarii.

Albulescu a mai spus ca Romania este un partener serios pentru orice investitor care creeaza locuri de munca si face investitii in sectorul de upstream si downstream.

Gazprom a deschis prima benzinarie din tara noastra in localitatea Vestem, din apropierea Sibiului, in decembrie 2012.

De asemenea, gigantul rus ar putea forma impreuna cu MOL o companie mixta in Romania pentru activitati upstream, de extractie de titei.

Gazprom si MOL isi fac o companie mixta in Romania pentru extractia de petrol

Romania importa de la grupul rus Gazprom, prin intermediari, aproape 20% din necesarul de gaze, la preturi de trei ori mai mari comparativ cu gazele extrase... mai mult


Vineri, 28 Iunie 2013, ora 16:24

4 comentarii
Mol Romania colecteaza uleiul alimentar uzat si-l transforma in biocombustibil

Mol Romania colecteaza uleiul alimentar uzat si-l transforma in biocombustibil

Mol Romania a lansat, in premiera in Romania, un program pentru colectare de la populatie a uleiului alimentar uzat, acesta urmand a fi transformat, ulterior, in biocombustibil.

Programul va fi implementat in 30 de benzinarii Mol din Bucuresti, Oradea, Cluj-Napoca, Targu-Mures si Odorheiu-Secuiesc, unde vor fi amplasate recipiente special concepute, cu ajutorul companiei autorizate Biofilter Romania, se arata intr-un comunicat al companiei, remis Ziare.com.

"Uleiul alimentar uzat, odata ajuns in sistemul de canalizare si/sau in gunoi, constituie un element nociv, intrucat depunerea acestuia pe peretii sistemului de canalizare provoaca obturari ale conductelor, iar in cazul in care este aruncat impreuna cu gunoiul menajer, acesta apare ulterior la locul de depozitare a deseurilor sub forma unei substante greu degradabile", se arata in comunicat.

"Atunci cand uleiul prajit este deversat din neglijenta sau intentionat in apele naturale, efectele sunt dezastruoase - plutind pe suprafata apei in lacuri sau rauri, uleiul uzat impiedica transferul de oxigen, distrugand vietatile aflate in apa. O singura picatura de ulei alimentar uzat poate polua chiar si o mie de litri de apa naturala", au explicat oficialii Mol.

In functie de rezultatele proiectului, programul ar putea fi extins la toate benzinariile Mol din Romania.

"Anual, in Romania se consuma de catre populatie aproximativ 260.000 de tone de ulei alimentar, ceea ce inseamna aproximativ 13 litri de ulei de... mai mult


Joi, 02 August 2012, ora 15:13

2 comentarii
Strainii investesc in Romania 500 milioane de dolari, numai in benzinarii

Strainii investesc in Romania 500 milioane de dolari, numai in benzinarii

Azerbadjenii au planuri mari pentru Romania, avand in vedere ca acestia si-au propus sa devina unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata locala a comertului cu amanuntul al carburantilor.

De fapt este vorba despre compania petroliera de stat din Azerbaidjan, Socar. Anuntul a fost facut chiar de presedintele Socar, Rovnag Abudllayev, potrivit caruia in urmatorii trei ani compania va deschide 300 de benzinarii la noi.

"Piata romaneasca este o piata de perspectiva. Iar cand faci o investitie de circa 500 de milioane de dolari, in mod cert te gandesti la viitor. In plus, Socar este interesata sa patrunda pe piata europeana", a declarat Constantin Tampiza, coordonatorul strategiei de dezvoltare al Lukoil Romania, citat de Gandul.

Cei mai mari operatori pe piata benzinariilor din Romania sunt Petrom, cu aproape 550 benzinarii, Rompetrol, cu 450 unitati, LukOil Romania - peste 310 benzinarii si MOL Romania - 126 benzinarii. In acest context, in care oricum este previzionata disparitia jucatorilor independenti, specialistii spun ca la noi, mai este loc pentru inca 300 de benzinarii. mai mult


Luni, 04 Aprilie 2011, ora 23:40

1 comentariu
MOL Romania renegociaza contractele cu furnizorii

MOL Romania renegociaza contractele cu furnizorii

Compania petroliera MOL Romania renegociaza contractele cu toti furnizorii si isi amana cheltuielile care nu sunt strict necesare, pe fondul crizei economice, mizand pe o dezvoltare calitativa, si nu cantitativa, a retelei de benzinarii, a declarat intr-un interviu pentru NewsIn Camelia Ene.

"Am analizat si analizam in continuare cu atentie atat cheltuielile, cat si veniturile potentiale legate de oportunitatile de investitii, propunandu-ne sa fim o retea de benzinarii eficienta. Minimizam sau amanam toate costurile care nu sunt strict necesare si care nu afecteaza semnificativ operatiunile desfasurate.

Una dintre masurile pe care le-am luat este renegocierea contractelor cu furnizorii de electricitate, de exemplu, utilitati, produse alimentare, bauturi", a declarat directorul de vanzari al MOL Romania, Camelia Ene.

Aceasta a precizat ca, pana in prezent, MOL Romania nu a contractat imprumuturi de pe piata bancara.

"Strategia noastra in perioada de criza este indreptata spre cresterea eficientei, tinand cont de asteptarile clientilor nostri si potentialului pietei. Printre masurile uzuale pe care le luam in contextul actual se numara analiza zilnica a pozitiei de lichiditate a companiei, incercand sa evitam orice actiune care ar putea-o afecta.
De asemenea, previzionam saptamanal fluxul de numerar si optimizarea acestuia. Concomitent derulam programe de optimizare a operatiunilor desfasurate, de reducere a costurilor si de utilizare cat mai eficienta si mai... mai mult


Duminica, 08 Noiembrie 2009, ora 11:55

Consiliul Concurentei analizeaza preluarea a 10 benzinarii MOL

Consiliul Concurentei analizeaza preluarea a 10 benzinarii MOL

Consiliul Concurentei analizeaza operatiunea prin care Agip Romania urmareste preluarea a 10 statii de distributie carburanti si active conexe detinute de MOL Romania Petroleum Products, a anuntat joi autoritatea pentru concurenta.

"Potrivit Legii concurentei, sunt supuse controlului si trebuie notificate Consiliului Concurentei operatiunile de concentrare economica ce depasesc pragurile valorice prevazute in acest act normativ.

Acestea sunt indeplinite daca cifra de afaceri cumulata a agentilor economici implicati intr-o operatiune de concentrare economica depaseste echivalentul in lei a 10.000.000 euro si exista cel putin doi agenti economici implicati in operatiune care sa realizeze pe teritoriul Romaniei, fiecare in parte, o cifra de afaceri mai mare decat echivalentul in lei a 4.000.000 euro", se arata in comunicatul Consiliului Concurentei, informeaza NewsIn.

O decizie cu privire la aceasta operatiune urmeaza a fi luata in termen de 30 de zile de la data la care notificarea contine toate informatiile complete.

MOL are in prezent o reteaua de 132 de statii din Romania.

MOL Romania este parte a Grupului MOL din Ungaria. Capitalizarea de piata a Grupului MOL era de peste 14,5 miliarde de dolari la 30 iunie 2008. Avand 15.000 de angajati, compania isi desfasoara activitatea in Europa, Orientul Mijlociu, Africa si tarile CSI. MOL detine trei rafinarii in Ungaria, Slovacia si Italia.

Agip este marca a grupului italian Eni S.p.A, considerat printre cele... mai mult


Joi, 26 Februarie 2009, ora 21:33

MOL si Agip fac schimb de benzinarii

MOL si Agip fac schimb de benzinarii

Grupul ungar MOL a vandut catre Agip, subsidiara grupului italian ENI, zece benzinarii pe care le opereaza in Romania si a achizitionat 26 de statii pe care Agip le detinea in Austria, printr-un acord privind optimizarea activitatilor pe piata distributiei de carburanti.

"In ambele tari, scopul acestei tranzactii esteoptimizarea prezentei pe piata si atingerea obiectivelor de dezvoltare pentru ambele companii", se arata intr-un comunicat al MOL, citat de NewsIn.

In urma acestei tranzactii, grupul maghiar va detine 121 de unitati in Romania si 73 de benzinarii in Austria, in vreme ce Agip va opera 158 de statii in Austria si 37 in Romania. mai mult


Luni, 29 Decembrie 2008, ora 14:10

MOL Romania renunta la petrecerea de Craciun

MOL Romania renunta la petrecerea de Craciun

Filiala locala a grupului petrolier ungar MOL a anuntat ca va analiza in urmatoarea perioada profitabilitatea fiecarei statii din reteaua de benzinarii pe care o detine in Romania.

Ca prima masura anti-criza, compania a renuntat la organizarea petrecerii de Craciun pentru a taia din cheltuielile care nu isi au in totalitate rostul in momente financiare ca cel de acum.

Verificarea statiilor vine pe fondul eficientizarii activitatii in actuala situatie de criza financiara. In functie de rezultatele obtinute in urma analizei, va fi revizuit si bugetul pentru anul viitor, reprezentantii companiei declarand totodata ca unitatile neperformante nu se vor inchide, scrie Ziarul Financiar.

"Avem doua masuri pe care le vom lua in contextul financiar actual. Pe de o parte, ne uitam la cele 131 de statii sa vedem cum merg, pentru ca nu toate sunt profitabile sau nu toate sunt atat de profitabile, cum ar trebui sa fie. Nu cred ca dupa aceste doua luni de analiza vom ajunge sa inchidem anumite unitati. Al doilea set de masuri vizeaza analiza costurilor biroului central care pornesc de la salariile angajatilor pana la factura la lumina", a declarat Zsolt Szalay, country chaurman in cadrul MOL Romania citat de sursa mentionata.

Acesta a mai adaugat ca nu crede ca anul viitor vor fi blocate salariile pentru protejarea angajatilor si nu vor fi procese semnificative de restructurare.

MOL a inaugurat statia cu numarul 131 saptamana trecuta in Iasi urmand ca in urmatoarele luni... mai mult


Joi, 20 Noiembrie 2008, ora 11:45

Piata carburantilor din Romania s-ar putea maturiza peste 10 ani

Piata carburantilor din Romania s-ar putea maturiza peste 10 ani

Piata carburantilor din Romania va deveni matura peste mai mult de zece ani, a declarat marti vicepresedintele pentru comunicare al Grupului MOL, Szabolcs Ferencz.

"Daca vanzarile de benzina sunt stabile, piata motorinei este in crestere exploziva. Fata de consumul mediu din Europa, piata carburantilor din Romania se va maturiza in mai mult de zece ani", a precizat Szabolcs Ferencz citat de NewsIn.

Vanzarile medii pe statie (n.r. pe luna) sunt de circa patru milioane litri carburanti, potrivit companiei.

Peste 60% din consumul de carburanti il reprezinta motorina, iar consumul de motorina urmeaza sa creasca, potrivit reprezentantilor companiei. Restul de 40% il reprezinta consumul de benzina si GPL.

De asemenea, reprezentantii MOL Romania estimeaza ca anul viitor pretul barilului de petrol se va afla intre 60-70 dolari.

MOL detine in Romania 130 de benzinarii si o cota de piata de 12%. Compania tinteste spre o cota de piata de 15%, in urmatorii cinci ani.

MOL a intrat pe piata din Romania in 1995. De atunci si pana in prezent, compania a investit 155 milioane euro in benzinarii, fara a include si pretul terenului. mai mult


Marti, 04 Noiembrie 2008, ora 14:49

MOL Romania a inaugurat cinci benzinarii

MOL Romania a inaugurat cinci benzinarii

MOL Romania a inaugurat marti cinci benzinarii in Fagaras, Sovata, Vaslui (si Valenii de Munte, investitia se ridica la aproximativ 3,5 milioane euro, fara a lua in calcul pretul terenului.

In Fagaras, Valenii de Munte si Sovata, compania a realizat investitii de tip Greenfield, iar in cele doua statii din Vaslui, investitii de tip Brownfield. Compania nu a mai avut benzinarii in aceste orase pana acum iar suprafata celor cinci statii variaza intre 400 si 4.000 de metri patrati, informeaza NewsIn.

Astfel, grupul MOL are in prezent in Romania 130 de statii.

In anul 2008, MOL a dechis in Romania opt benzinarii, urmand ca pana la finele anului sa mai inaugureze cel putin doua, potrivit reprezentantilor companiei. Investitiile anuntate pentru dezvoltarea retelei, in acest an, se ridica in total la 20 milioane euro.

Totodata, la investitiile greenfield, MOL va implementa noul standard de design al benzinariilor proprii.

"Dezvoltam si reconfiguram harta retelei de benzinarii din Romania, prin adaugarea celor cinci noi statii in zone in care nu eram reprezentati pana acum. Am ales cu grija aceste orase, fiind mereu in cautarea celor mai potrivite zone in care sa ne intampinam clientii. Acesta este pentru noi un moment special, in care inauguram cinci statii in acelasi timp, despre care credem ca vor deveni afaceri de succes.

Toate operatiunile companiei sunt derulate prin aplicarea principiilor de dezvoltare durabila, pe le-am luat in considerare in construirea... mai mult


Marti, 04 Noiembrie 2008, ora 13:12

Alte articole despre: MOL Romania, benzinarii, statii alimentare

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Caz socant: Frati arestati a doua oara pentru canibalism
  2. Razboiul mormintelor la Timisoara: Viceprimarul face, primarul desface
  3. Primaria lui Boc versus poneiul Rocky
  4. Britanicii sunt terorizati: Sobolani mai mari ca pisicile, rezistenti la otrava
  5. In telefonul tau este aur. Cum poate fi extras cu ajutorul ciupercilor
  6. Un istoric uimeste lumea: Evanghelia dupa Luca, dictata de Fecioara Maria?
  7. Incredibilele ciudatenii ale Coreei de Nord
  8. Ministerul Culturii, in lupta cu statuile: "Prea sexoasa" Aretha Tatarescu are sanii cam mari
  9. Ruinele Razboiului Rece: Buncarul-piramida din SUA, care detecta rachetele URSS
  10. Omul care sustine ca ne tragem nu din maimuta, ci din extraterestri