bilet tratament balnear

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Ponta despre biletele de tratament: Am aprobat HG, nu ma uitasem exact la cifre, dar va felicit!

Ponta despre biletele de tratament: Am aprobat HG, nu ma uitasem exact la cifre, dar va felicit!

Guvernul a suplimentat cu 9.000 numarul de bilete de tratament balnear pentru pensionari in 2014, printr-o Hotarare de Guvern adoptata in sedinta de saptamana trecuta.

Desi nu a fost mentionata pe nicio lista oficiala a actelor aprobate, hotararea a intrat in vigoare luni, informeaza Digi 24.

In total, 59.000 de persoane vor beneficia in acest an de bilete la tratament balnear, gratuite sau la pret redus, prin sistemul organizat si administrat de Casa Nationala de Pensii Publice.

Miercuri, premierul a afirmat ca, desi "nu se uitase exact la cifre", o felicita pe Mariana Campeanu, ministrul Muncii, pentru decizia de a aloca un numar mai mare de bilete.

"Doamna Campeanu, am citit azi ca ati facut o fapta cumplita: ati venit cu o hotarare de guvern cu 59.000 de bilete de tratament pentru pensionari. Foarte bine ati facut, va felicit!

Eu am aprobat Hotararea de Guvern, nu ma uitasem exact la cifre, dar fiind dumneavoastra criticata ca de ce trimitem 59.000 de pensionari la tratament, vreau sa va felicit. Foarte bine facem!

Si orice putem sa facem pentru pensionari, pentru profesori, elevi, studenti... Asta trebuie sa faca un guvern cu crestere economica!", i s-a adresat Ponta ministrului Muncii.

Pentru anul trecut au fost aprobate 50.352 locuri la tratament balnear, potrivit Mediafax. mai mult


Miercuri, 05 Februarie 2014, ora 19:15

6 comentarii
Peste 50.000 de bilete la tratament, prevazute sa fie repartizate in 2013

Peste 50.000 de bilete la tratament, prevazute sa fie repartizate in 2013

Peste 50.000 de bilete la bai vor fi repartizate anul acesta pensionarilor si asiguratilor, in unitatile de tratament ale Casei Nationale de Pensii Publice, 15 la suta dintre acestea urmand sa fie acordate gratuit unor categorii speciale de beneficiari, potrivit unui proiect de hotarare de guvern.

"In unitatile de tratament balnear, proprietate a Casei Nationale de Pensii Publice, este asigurat pentru anul 2013 un numar de maxim 50.352 de locuri la tratament balnear, repartizate pe maxim 16 serii de trimitere", potrivit proiectului de HG aflat in dezbatere publica pe site-ul Ministerului Muncii.

La acest numar de bilete, se adauga, pana la nivelul sumelor prevazute cu aceasta destinatie in bugetul asigurarilor sociale de stat pe 2013, locurile contractate cu alti operatori economici interesati, numar care se va stabili dupa atribuirea contractelor, in functie de preturile ofertate pe bilet.

Maximum 15 la suta din numarul total de bilete de tratament se vor acorda gratuit categoriilor de persoane beneficiare de prevederile unor legi speciale si legi cu caracter reparatoriu, precum si categoriilor de persoane beneficiare ale sistemului de asigurare pentru accidente de munca si boli profesionale, se arata in nota de fundamentare a proiectului.

Pot beneficia de tratament balnear, in conditiile legii, persoanele care au calitatea de: pensionar al sistemului public de pensii, asigurat al sistemului public de pensii sau beneficiar al prevederilor unor legi speciale ce... mai mult


Miercuri, 13 Martie 2013, ora 20:10

Bugetul de stat plateste diferenta pentru 550.000 de biletele de tratament balnear

Bugetul de stat plateste diferenta pentru 550.000 de biletele de tratament balnear

Comisiile de buget-finante au adoptat un amendament, initiat de liberali, care prevede ca bugetul asigurarilor sociale de stat va suporta diferenta dintre valoarea biletului de tratament balnear sau de odihna pentru 550.000 de locuri.

Parlamentarii au adoptat, cu 19 voturi "pentru" si 14 "impotriva" un amendament care prevede ca in anul 2010 din bugetul asigurarilor sociale de stat se va suporta diferenta dintre valoarea biletului de tratament balnear sau de odihna si contributia beneficiarilor de astfel de bilete, pentru un numar de 550.000 de locuri, din care 450.000 de locuri la tratament balnear si 100.000 de locuri la odihna.

Amendamentul mai prevede ca din numarul total de 450.000 de locuri la tratamentul balnear se pot utiliza in cadrul sistemului de asigurare pentru accidentele de munca si boli profesionale pana la 10.000 de locuri.

In anul 2010 se pot acorda gratuit pana la 60.000 de bilete, conform reglementarilor in vigoare, persoanelor ale caror drepturi sunt stabilite prin lege. mai mult


Duminica, 10 Ianuarie 2010, ora 20:47

1 comentariu
Pensionarii pleaca la tratament daca au punctaje bune la grila CNPAS

Pensionarii pleaca la tratament daca au punctaje bune la grila CNPAS

Biletele pentru tratament balnear vor fi acordate in 2010 in functie de punctajul obtinut de pensionari conform unei noi grile a Casei de Pensii, tinandu-se cont de categoria si cuantumul pensiei dar si de biletele obtinute in ultimii doi ani.

Daca pana acum pensionarii puteau obtine bilete pentru statiunile de tratament balnear in functie de ordinea depunerii cererilor, Casa Nationala de Pensii si Asigurari Sociale (CNPAS) a modificat criteriile de acordare a acestora in 2010, ele putand fi obtinute in functie de punctajele acumulate de beneficiari, conform unei noi grile complexe, afisate pe site-ul institutiei.

Astfel, din documentatia publicata pe site-ul CNPAS reiese ca pensionarii care nu au mai obtinut de curand bilete de tratament si au pensii mici vor obtine un punctaj mai mare decat cei care au fost in ultimii doi ani in statiunile balneare, s-au pensionat mai devreme si au pensii mai consistente.

Lista finala de acordare a biletelor se va face in functie de punctajele obtinute de pensionarii inscrisi, dupa aplicarea grilei de calcul, in ordine descrescatoare.

In cazul persoanelor care obtin acelasi punctaj, departajarea se va face in functie de punctele acumulate pentru fiecare criteriu in parte, incepand cu primul.

De asemenea, in cazul persoanelor cu handicap, vor obtine mai multe puncte si vor avea deci sanse mai mari sa plece la tratament cei al caror handicap este mai grav.

Petru a obtine biletele de tratament, pensionarii erau nevoiti... mai mult


Vineri, 08 Ianuarie 2010, ora 22:03

3 comentarii
Casa Nationala de Pensii plateste 222 milioane lei pentru bilete de tratament

Casa Nationala de Pensii plateste 222 milioane lei pentru bilete de tratament

Casa Nationala de Pensii (CNPAS) plateste 222,06 milioane lei fara TVA pentru servicii de tratament balnear, cazare si masa in mai multe statiuni din Romania, potrivit contractelor de licitatie deschisa, biletele de tratament urmand sa fie distribuite prin casele teritoriale de pensii.

Institutia a atribuit 60 de contracte unor operatori, in functie de "oferta cea mai avantajoasa din punct de vedere economic", potrivit unui anunt publicat pe sistemul electronic de achizitii publice.

Biletele vor fi acordate pentru statiunile Tusnad, Slanic Prahova, Slanic Moldova, Targu Ocna, Sinaia, Sangeorz-Bai, Monteoru, Pucioasa, Eforie Sud, Eforie Nord, Techirghiol, Neptun, Olanesti, Lacu Sarat, Herculane, Govora, Baile Felix, Calimanesti, Vatra Dornei, Tusnad si Sovata.

Potrivit datelor afisate pe pagina de internet a institutiei, Casa Nationala de Pensii acorda, in perioada ianuarie-noiembrie, 217.231 de bilete de tratament in statiuni balneoclimaterice, in valoare de 318,7 milioane lei, care vor fi distribuite prin casele teritoriale de pensii.

Repartitia de locuri se realizeaza unitar pentru toate casele teritoriale de pensii, in baza unui program informatic, locurile fiind alocate proportional cu numarul de potentiali beneficiari (asigurati si pensionari) din judetul respectiv pe de o parte, precum si in functie de valorificarile anterioare ale judetului in cauza, pe de alta parte, potrivit CNPAS.

In cazul pensionarilor din cadrul sistemului public de pensii,... mai mult


Vineri, 15 Mai 2009, ora 19:49

1 comentariu
Reduceri la tratamentele balneare

Reduceri la tratamentele balneare

Romanii se pot trata pe bani putini in cele mai importante statiuni balneoclimaterice din tara, pana la sfarsitul lunii mai.

Astfel, pentru cel mult 330 de lei, persoanele cu reumatism sau cu astm pot beneficia, timp de o saptamana, de bai termale intr-o statiune balneoclimaterica din tara, informeaza Adevarul.

Reducerile vin dupa ce Organizatia Patronala a Turismului Balnear Roman (OPTBR) a dat startul campaniei anuale "O saptamana de refacere in statiunile balneare".

Biletele se pot obtine fie direct de la OPTBR, de la hotelurile din statiuni, fie de la agentiile de turism. In program sunt incluse statiunile: Amara, Calimanesti-Caciulata, Covasna, Baile Herculane, Lacul Sarat, Moneasa, Baile Olanesti, Praid, Pucioasa, Sovata, Slanic Moldova, Sinaia, Baile Tusnad, Turda si Vatra Dornei.

In curele balneare se folosesc atat mineralele din izvoarele naturale (calde sau reci), cat si proprietatile apei (temperatura, presiune). Astfel de terapii sunt folosite pentru tratarea unor afectiuni, dar si in prevenirea lor.

De cele mai multe ori, curele balneare sunt folosite in tratarea reumatismului. Recunoscute in acest sens sunt statiunile Baile Herculane si Amara. Curele in statiunea Sovata sunt recomandate femeilor cu afectiuni ginecologice.

Astmul sau afectiunile ORL se pot trata la salina Praid, in cure saptamanale a cate patru ore zilnic. Statiunea Praid mai este cunoscuta si pentru bazinele cu ape clorurate-sodice. Curele la Baile Olanesti sunt recomandate... mai mult


Miercuri, 18 Februarie 2009, ora 08:53

330 de lei pentru sase zile de tratament balnear la Vatra Dornei

330 de lei pentru sase zile de tratament balnear la Vatra Dornei

Turistii care isi doresc o vacanta, dar si beneficii pentru sanatate, pot alege oferta de turism propusa de complexul Bradul - Calimani din statiunea balneara Vatra Dornei.

Administratia complexului are o oferta de turism social, care presupune sase nopti de cazare cu mic dejun, doua proceduri pe zi tratament balnear la un pret de 330 de lei (3,3 milioane de lei vechi), anunta Monitorul de Suceava.

Aceasta oferta este valabila in perioada septembrie - mai. Prin intermediul unui alt program propus de acelasi complex 300 de locuitori din statiunea balneara Vatra Dornei, din judetul Suceava, care au asigurari sociale, vor beneficia de tratament balneo-terapeutic gratuit care include 28 de proceduri fizioterapeutice.

Programul a inceput in data de 12 ianuarie, cu 300 de locuri, iar asistenta sefa a complexului balnear, Iulia Mustea, a declarat ca proiectul a fost foarte bine primit de dorneni, astfel incat in februarie deja sunt mai multe solicitari decat numarul de locuri disponibile.

Pentru a intra in program, dornenii trebuie sa mearga la complexul Bradul-Calimani cu un bilet trimitere de la medicul de familie si cu un cupon de pensie sau adeverinta de salariat din care sa reiasa ca persoana in cauza este platitoare de asigurari de sanatate. mai mult


Miercuri, 04 Februarie 2009, ora 13:37

1 comentariu
Bataie intre pensionari pentru un loc la tratament

Bataie intre pensionari pentru un loc la tratament

Pensionarii din Bucuresti au stat toata noaptea de duminica spre luni la coada, pentru bilete de tratament, iar dimineata s-au luat la bataie in fata Casei de Pensii.

Dupa mai bine de 7 ore de asteptat in fata ghiseelor, pensionarii, multi dintre ei bolnavi, au devenit fiare.

Scandalul a izbucnit din cauza listelor intocmite cu atentie peste noapte, care au fost anulate dimineata.

Pana la urma toata bataia a fost inutila pentru ca toti pensionarii au primit cate o foaie de odihna si vor pleca, in septembrie, in statiunile balneare. Cele mai solicitate sunt Mangalia si Techirghiol, relateaza ProTV.

Fiecare pensionar ar trebui sa plateasca, pentru un bilet la tratament, jumatate din pensia sa pe o luna. mai mult


Luni, 04 August 2008, ora 23:03

6 comentarii
Alte articole despre: pensionari, bataie, Casa Pensii, tratament, balnear, bilet
Statul va acorda ajutoare de 850.000 de lei saracilor

Statul va acorda ajutoare de 850.000 de lei saracilor

Guvernul a decis sa ajute peste 600 de familii si persoane singure, cu probleme de sanatate sau financiare.

Valoarea totala a ajutoarelor este de aproximativ 850.000 de lei, anunta Realitatea Tv.

Executivul a mai decis miercuri ca salariatii care lucreaza in mediu radioactiv vor primi bilete gratuite de tratament balnear. Peste 60 de mii de astfel de bilete vor fi acordate. mai mult


Joi, 17 Iulie 2008, ora 08:38

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  2. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  3. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  4. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  5. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  6. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  7. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  8. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  9. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  10. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba