bilete tratament pensionari

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Ponta despre biletele de tratament: Am aprobat HG, nu ma uitasem exact la cifre, dar va felicit!

Ponta despre biletele de tratament: Am aprobat HG, nu ma uitasem exact la cifre, dar va felicit!

Guvernul a suplimentat cu 9.000 numarul de bilete de tratament balnear pentru pensionari in 2014, printr-o Hotarare de Guvern adoptata in sedinta de saptamana trecuta.

Desi nu a fost mentionata pe nicio lista oficiala a actelor aprobate, hotararea a intrat in vigoare luni, informeaza Digi 24.

In total, 59.000 de persoane vor beneficia in acest an de bilete la tratament balnear, gratuite sau la pret redus, prin sistemul organizat si administrat de Casa Nationala de Pensii Publice.

Miercuri, premierul a afirmat ca, desi "nu se uitase exact la cifre", o felicita pe Mariana Campeanu, ministrul Muncii, pentru decizia de a aloca un numar mai mare de bilete.

"Doamna Campeanu, am citit azi ca ati facut o fapta cumplita: ati venit cu o hotarare de guvern cu 59.000 de bilete de tratament pentru pensionari. Foarte bine ati facut, va felicit!

Eu am aprobat Hotararea de Guvern, nu ma uitasem exact la cifre, dar fiind dumneavoastra criticata ca de ce trimitem 59.000 de pensionari la tratament, vreau sa va felicit. Foarte bine facem!

Si orice putem sa facem pentru pensionari, pentru profesori, elevi, studenti... Asta trebuie sa faca un guvern cu crestere economica!", i s-a adresat Ponta ministrului Muncii.

Pentru anul trecut au fost aprobate 50.352 locuri la tratament balnear, potrivit Mediafax. mai mult


Miercuri, 05 Februarie 2014, ora 19:15

6 comentarii
Peste 50.000 de bilete la tratament, prevazute sa fie repartizate in 2013

Peste 50.000 de bilete la tratament, prevazute sa fie repartizate in 2013

Peste 50.000 de bilete la bai vor fi repartizate anul acesta pensionarilor si asiguratilor, in unitatile de tratament ale Casei Nationale de Pensii Publice, 15 la suta dintre acestea urmand sa fie acordate gratuit unor categorii speciale de beneficiari, potrivit unui proiect de hotarare de guvern.

"In unitatile de tratament balnear, proprietate a Casei Nationale de Pensii Publice, este asigurat pentru anul 2013 un numar de maxim 50.352 de locuri la tratament balnear, repartizate pe maxim 16 serii de trimitere", potrivit proiectului de HG aflat in dezbatere publica pe site-ul Ministerului Muncii.

La acest numar de bilete, se adauga, pana la nivelul sumelor prevazute cu aceasta destinatie in bugetul asigurarilor sociale de stat pe 2013, locurile contractate cu alti operatori economici interesati, numar care se va stabili dupa atribuirea contractelor, in functie de preturile ofertate pe bilet.

Maximum 15 la suta din numarul total de bilete de tratament se vor acorda gratuit categoriilor de persoane beneficiare de prevederile unor legi speciale si legi cu caracter reparatoriu, precum si categoriilor de persoane beneficiare ale sistemului de asigurare pentru accidente de munca si boli profesionale, se arata in nota de fundamentare a proiectului.

Pot beneficia de tratament balnear, in conditiile legii, persoanele care au calitatea de: pensionar al sistemului public de pensii, asigurat al sistemului public de pensii sau beneficiar al prevederilor unor legi speciale ce... mai mult


Miercuri, 13 Martie 2013, ora 20:10

Pensionarii din Iasi s-au batut pentru biletele gratuite de tratament

Pensionarii din Iasi s-au batut pentru biletele gratuite de tratament

Pensionarii ieseni s-au calcat in picioare, vineri, pentru biletele gratuite de tratament distribuite anual. Dupa ore intregi de stat la coada, unora dintre batrani li s-a facut si rau.

Toata situatia a aparut dupa ce la imparteala de joi a biletelor au mai ramas 100 de tichete care s-au distribuit vineri pe sistemul primul venit, primul servit, informeaza Pro Tv.

Astfel, batranii s-au luptat la propriu pentru fiecare bilet care ii trimite la tratament gratuit. Casa de Pensii Iasi a avut disponibile pentru seria din iunie 400 de bilete, distribuite prin calculator celor cateva sute de pensionari cu dosare aprobate.

M.R. mai mult


Vineri, 10 Iunie 2011, ora 22:03

1 comentariu
Alte articole despre: bilete tratament pensionari, Iasi
Pensionarii pleaca la tratament daca au punctaje bune la grila CNPAS

Pensionarii pleaca la tratament daca au punctaje bune la grila CNPAS

Biletele pentru tratament balnear vor fi acordate in 2010 in functie de punctajul obtinut de pensionari conform unei noi grile a Casei de Pensii, tinandu-se cont de categoria si cuantumul pensiei dar si de biletele obtinute in ultimii doi ani.

Daca pana acum pensionarii puteau obtine bilete pentru statiunile de tratament balnear in functie de ordinea depunerii cererilor, Casa Nationala de Pensii si Asigurari Sociale (CNPAS) a modificat criteriile de acordare a acestora in 2010, ele putand fi obtinute in functie de punctajele acumulate de beneficiari, conform unei noi grile complexe, afisate pe site-ul institutiei.

Astfel, din documentatia publicata pe site-ul CNPAS reiese ca pensionarii care nu au mai obtinut de curand bilete de tratament si au pensii mici vor obtine un punctaj mai mare decat cei care au fost in ultimii doi ani in statiunile balneare, s-au pensionat mai devreme si au pensii mai consistente.

Lista finala de acordare a biletelor se va face in functie de punctajele obtinute de pensionarii inscrisi, dupa aplicarea grilei de calcul, in ordine descrescatoare.

In cazul persoanelor care obtin acelasi punctaj, departajarea se va face in functie de punctele acumulate pentru fiecare criteriu in parte, incepand cu primul.

De asemenea, in cazul persoanelor cu handicap, vor obtine mai multe puncte si vor avea deci sanse mai mari sa plece la tratament cei al caror handicap este mai grav.

Petru a obtine biletele de tratament, pensionarii erau nevoiti... mai mult


Vineri, 08 Ianuarie 2010, ora 22:03

3 comentarii
Cluj: 6.000 de pensionari vor un bilet din cele 700 pentru litoral

Cluj: 6.000 de pensionari vor un bilet din cele 700 pentru litoral

Batranii din Cluj se bat la Casa Judeteana de Pensii pentru un bilet de tratament in statiunile de pe litoralul romanesc.

6.000 de pensionari din Cluj au depus cereri pentru a obtine unul din cele 700 de bilete de tratament in statiunile de pe litoralul romanesc, informeaza Realitatea TV.

In fiecare an se inregistreaza multe cereri insa putini vor fi norocosii care vor prinde un loc la tratament. mai mult


Joi, 13 August 2009, ora 09:03

1 comentariu
Batranii din Capitala s-au calcat in picioare pentru un bilet la tratament (Video)

Batranii din Capitala s-au calcat in picioare pentru un bilet la tratament (Video)

Sute de pensionari s-au calcat in picioare si s-au imbrancit duminica noapte, la Casa de Pensii din Bucuresti, pentru a prinde un bilet la tratament in aceasta vara.

Desi batrani si bolnavi, oamenii au stat ore intregi la coada pentru a-si depune cererile, informeaza Antena3.

Din cauza numarului mare de doritori, mai multe angajate ale Casei au fost chemate de acasa pentru a inregistra cererile batranilor.

Pensionarii care nu au avut noroc de data asta vor veni sa-si mai petreaca o noapte pe holurile institutiei. Situatia se repeta de ani de zile si nimeni nu a gasit o solutie de evitare a imbulzelii de nedescris.

B.B. mai mult


Luni, 01 Iunie 2009, ora 07:44

1 comentariu
Casa Nationala de Pensii plateste 222 milioane lei pentru bilete de tratament

Casa Nationala de Pensii plateste 222 milioane lei pentru bilete de tratament

Casa Nationala de Pensii (CNPAS) plateste 222,06 milioane lei fara TVA pentru servicii de tratament balnear, cazare si masa in mai multe statiuni din Romania, potrivit contractelor de licitatie deschisa, biletele de tratament urmand sa fie distribuite prin casele teritoriale de pensii.

Institutia a atribuit 60 de contracte unor operatori, in functie de "oferta cea mai avantajoasa din punct de vedere economic", potrivit unui anunt publicat pe sistemul electronic de achizitii publice.

Biletele vor fi acordate pentru statiunile Tusnad, Slanic Prahova, Slanic Moldova, Targu Ocna, Sinaia, Sangeorz-Bai, Monteoru, Pucioasa, Eforie Sud, Eforie Nord, Techirghiol, Neptun, Olanesti, Lacu Sarat, Herculane, Govora, Baile Felix, Calimanesti, Vatra Dornei, Tusnad si Sovata.

Potrivit datelor afisate pe pagina de internet a institutiei, Casa Nationala de Pensii acorda, in perioada ianuarie-noiembrie, 217.231 de bilete de tratament in statiuni balneoclimaterice, in valoare de 318,7 milioane lei, care vor fi distribuite prin casele teritoriale de pensii.

Repartitia de locuri se realizeaza unitar pentru toate casele teritoriale de pensii, in baza unui program informatic, locurile fiind alocate proportional cu numarul de potentiali beneficiari (asigurati si pensionari) din judetul respectiv pe de o parte, precum si in functie de valorificarile anterioare ale judetului in cauza, pe de alta parte, potrivit CNPAS.

In cazul pensionarilor din cadrul sistemului public de pensii,... mai mult


Vineri, 15 Mai 2009, ora 19:49

1 comentariu
30.000 de bilete de tratament pentru pensionari

30.000 de bilete de tratament pentru pensionari

Casa de Pensii din Bucuresti va acorda, in aceasta perioada, 30.000 de bilete de tratament pentru 2009. Sejurul are 18 zile si se acorda in baza biletelor de recomandare de la medic.

Biletele de tratament sunt subventionate 50% pentru pensionari si se dau gratis pentru veteranii de razboi, detinutii politici, persoanele cu handicap si deportatii (3.000 de bilete), informeaza Romania Libera.

Salariatii pot obtine bilete in functie de venit: daca venitul este mai mic decat salariul mediu brut pe economie (1.693 lei), beneficiarul plateste 50% din costul biletului. mai mult


Joi, 07 Mai 2009, ora 10:16

Alte articole despre: bilete tratament pensionari
Mii de pensionari s-au imbrancit pentru a prinde bilete de tratament (Video)

Mii de pensionari s-au imbrancit pentru a prinde bilete de tratament (Video)

Aproape 2.000 de pensionari s-au calcat in picioare in noaptea de luni spre marti la Casa de Pensii din Craiova pentru un bilet de tratament.

Si nu este singura situatie de acest gen. Inghesuiala a fost si la alte Case de Pensii din tara, cum ar fi cele din Iasi sau Bacau, informeaza Realitatea TV.

Oamenii au venit sa isi depuna dosarele pentru biletele de anul viitor. Pretul unui bilet de tratament este echivalentul a jumatate din pensie iar biletele se dau in ordinea sosirii dosarelor.

Ghiseele s-au deschis de la miezul noptii, insa pensionarii din Craiova s-au asezat la coada inca de luni dimineata. Imediat dupa ce portile s-au deschis, peste 2.000 de pensionari s-au bulucit la usa iar unora li s-a facut rau.

Angajatii Casei de Pensii Dolj spun ca vor lucra pana vor termina de inregistrat toate cererile.

Si la Iasi aproximativ 200 de pensionari s-au asezat la coada cu mult inainte ca ghiseele sa se deschida. Pentru a le usura asteptarea pana la miezul noptii, atat angajatii Casei Judetene de pensii cat si Jandarmii le-au dat oamenilor ceai cald.

Isterie si la Casa de Pensii Bacau unde marti dimineata aproape 1.500 de oameni s-au calcat in picioare pentru un bilet la tratament. Pensionarii au stat la cozi interminabile, in frig, toata noaptea ca sa astepte deschiderea ghiseelor in aceasta dimineata. mai mult


Marti, 02 Decembrie 2008, ora 10:16

1 comentariu

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Nadia Comaneci si Arnold Schwarzenegger - orice roman ar trebui sa fie mandru de aceste imagini (Video)
  2. Aveti grija ce fotografiati in Grecia! O poza din Rodos a trimis-o dupa gratii
  3. Cometele au adus viata pe Pamant? Ce-a descoperit sonda spatiala Philae
  4. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  5. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  6. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  7. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  8. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  9. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  10. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)