brd prima casa

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Prima Casa: Numar impresionant de garantii acordate - Capitala, pe primul loc

Prima Casa: Numar impresionant de garantii acordate - Capitala, pe primul loc

Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) a acordat peste 11.000 de garantii in cadrul programului "Prima Casa", in primul semestru din 2014.

Cele mai multe (27,6% din total) au fost pentru municipiul Bucuresti, se arata intr-un comunicat al FNGCIMM.

In topul realizat dupa numarul de solicitari primite se mai gasesc judetul Cluj, cu 8,1% din totalul garantiilor, Ilfov, cu 7,1%, Timis - 5,8%, si Constanta, Brasov, Sibiu si Iasi, care au intre 3% si 5%.

La polul opus, cu cele mai putine cereri de finantare in primul semestru al acestui an, se afla judetele Gorj, Harghita, Teleorman si Salaj, cu cate 0,4% din total, Calarasi, Ialomita si Giurgiu, cu cate 0,3% din garantiile acordate.

"Din analizele statistice efectuate, reiese ca Programul 'Prima Casa' a fost accesat cu preponderenta de tineri cu varsta cuprinsa intre 26 si 35 de ani, care au preferat achizitionarea apartamentelor cu doua camere", se precizeaza in comunicat.

Mai multe dosare pentru "Prima Casa": Numarul solicitarilor a explodat

Prin contractele incheiate de la inceputul programului si pana la data de 20 iulie 2014, FNGCIMM a acordat peste 119.200 de garantii, in valoare de circa 2,3 miliarde de euro, pentru credite accesate in valoare de peste 4,56 miliarde de euro.

Valoarea medie a finantarii accesate in cadrul programului este de 38.300 de euro, precizeaza Fondul.

Potrivit comunicatului, rata de nerambursare a creditelor este de doar 0,2%, plafonul disponibil... mai mult


Marti, 22 Iulie 2014, ora 19:04

Victimele Prima Casa in lei: Ce solutii au clientii care au platit deja avansul de mii de euro

Victimele Prima Casa in lei: Ce solutii au clientii care au platit deja avansul de mii de euro

S-au grabit sa prinda un credit Prima Casa in euro, mai ieftin, in contextul zvonurilor privind epuizarea plafonului, au primit aprobarea financiara din partea bancii si au semnat antecontractul de vanzare-cumparare.

Este cazul mai multor romani care, in urma deciziei Executivului de a elimina garantiile in valuta, risca nu doar sa nu obtina imprumutul, ci sa piarda si avansul platit proprietarului. Ce solutii au la dispozitie?

Cu cat se scumpeste Prima Casa si ce fac clientii care au cerut credite in euro

Potrivit unui mesaj primit pe adresa redactiei Ziare.com, un solicitant de credit prin programul Prima Casa a depus cererea de finantare in euro la o banca comerciala in luna iulie, cand inca se acordau imprumuturi Prima Casa in valuta, in baza plafoanelor anterioare.

Dupa ce a obtinut pre-aprobarea din partea bancii, i s-a cerut sa depuna antecontractul si declaratiile notariale. Ulterior, a fost informat ca banca nu dispune de fonduri in euro.

Avansul mimim obligatoriu pentru imprumuturile accesate in cadrul programului Prima Casa este de 5% din pretul tranzactiei de vanzare-cumparare. Astfel, daca vorbim de un credit de 50.000 de euro, avansul se ridica la 2.500 de euro.

Avocati: Clientii trebuie despagubiti

"In principiu, acesti clienti ar trebui despagubiti cu privire la toate sumele platite plus dobanda pentru aceste sume, intrucat au fost de buna-credinta", au explicat avocatii Decalex pentru Ziare.com.

Potrivit avocatilor, banca nu avea... mai mult


Marti, 06 August 2013, ora 20:08

Cu cat se scumpeste Prima Casa si ce fac clientii care au cerut credite in euro

Cu cat se scumpeste Prima Casa si ce fac clientii care au cerut credite in euro

Modificarile aduse programului "Prima Casa" se vor reflecta intr-o rata lunara mai mare pentru beneficiari, care nu vor putea sa acceseze decat imprumuturi in lei, semnificativ mai scumpe comparativ cu cele in valuta.

"Limitand imprumuturile la moneda nationala pentru Prima Casa se va ajunge la costuri mai mari, pentru ca dobanzile practicate la creditele in lei sunt mai mari decat la cele in euro.

Avand in vedere ca statul garanteaza jumatate din sumele acordate prin credit in cadrul programului Prima Casa, atunci poate impune o astfel de regula in conditiile in care creditele neperformante in valuta, imprumuturile in valuta fiind insotite de inerentul risc valutar, au o rata foarte mare.

Aceasta este o masura de prevedere pe care si-a luat-o statul. Cred ca este inutila, pentru ca rata creditelor neperformante la creditele garantate prin programul Prima Casa este nesemnificativa", a spus consultantul imobiliar Radu Zilisteanu pentru Ziare.com.

Candidatii la Prima Casa, "pierduti" intre banci si Guvern

Astfel, in prezent, rata in lei este cu aproximativ 30% mai mare decat cea in euro in cazul creditelor accesate in cadrul programului Prima Casa, respectiv de 300 de lei pentru un imprumut de 50.000 de euro.

De asemenea, in conditiile in care majoritatea tranzactiilor pe piata europeana sunt facute in moneda unica europeana, atunci beneficiarul creditului va pierde si la schimbul valutar, a adaugat consutantul.

Totusi, analistii se asteapta la o scadere... mai mult


Miercuri, 31 Iulie 2013, ora 08:23

Candidatii la Prima Casa, "pierduti" intre banci si Guvern

Candidatii la Prima Casa, "pierduti" intre banci si Guvern

Clientii care au dosare in diverse stadii de aprobare pentru Prima Casa nu trebuie sa se ingrijoreze de faptul ca fondurile ar putea sa fie insuficiente pentru ultima parte a anului. Insa daca acest scenariu se va adeveri, atunci preturile locuintelor se vor prabusi, pe termen mediu.

Valoarea finantarilor acordate pana in prezent in 2013 a ajuns la 490 milioane euro, astfel ca mai sunt disponibile fonduri de 300 de milioane de euro, care se vor epuiza insa in mai putin de trei luni, daca se va mentine ritmul actual de contractare.

In consecinta, analistii de la Blitz-Imobiliare.ro au precizat pentru Ziare.com ca cei care au formularele inaintate deja pentru Prima Casa, indiferent de faza in care se afla, pot sa stea linistiti, deoarece creditele lor sunt pre-aprobate.

Bancile inchid canalele de comunicare despre Prima Casa

Desi majoritatea bancilor ofera credite pentru Prima Casa, doar BRD a dat curs solicitarii Ziare.com, pentru a explica ce se intampla cu clientii lor, in cazul in care statul decide sa nu aloce mai multi bani pentru acest program.

Institutia a precizat ca a incercat pe cat posibil sa se incadreze in limitele fondurilor care i-au fost puse la dispozitie pentru 2013, ca sa evite situatiile in care un client ar putea ramane cu dosarul suspendat.

"La nivelul BRD am incercat sa calibram demersul comercial in conformitate cu nivelul plafonului alocat bancii, informand clientela in legatura cu nivelul fondurilor disponibile chiar de la primul... mai mult


Vineri, 28 Iunie 2013, ora 07:11

Top 5 credite Prima Casa in euro

Top 5 credite Prima Casa in euro

Preturile apartamentelor si-au continuat trendul descedent si in 2012, ajungand in luna septembrie la nivelul minim al ultimilor patru ani.

Programul Prima Casa reprezinta o varianta optima pentru cei care sunt interesati de achizitia unei locuinte si nu dispun de banii necesari. Avansul solicitat de banci este de minimum 5% din pretul de achizitie al imobilului, iar dobanzile aferente acestui tip de imprumut sunt cele mai mici din piata.

Portalul financiar Efin.ro a realizat un top al celor mai avantajoase cinci credite in euro din programul Prima Casa 4.

Clasamentul a fost realizat prin analiza urmatoarelor criterii:

1. Costuri (dobanda, DAE, comisioane): s-au comparat ofertele bancilor in functie de acesti parametri, atribuindu-se fiecareia un scor de la 1 la 5;

2. Avantaje: unele institutii ofera anumite facilitati in functie de care s-a asociat fiecarei oferte un scor de la 1 la 5 (perioada de gratie, Internet Banking gratuit, gama larga de venituri acceptate de banca, evaluare gratuita a imobilului adus in garantie);

3. Disponibilitatea institutiei de a acorda finantare persoanelor fizice. Pe fondul unui mediu financiar afectat de criza, bancile si-au inasprit conditiile de creditare; astfel, s-a atribuit un scor de la 1 la 5 in functie de criteriile de eligibilitate solicitate potentialilor clienti pentru obtinerea de finantare prin programul Prima Casa.

Pe primul loc in clasament se situeaza creditul Prima Casa oferit de BRD Groupe Societe... mai mult


Luni, 29 Octombrie 2012, ora 21:04

Creditarea prin Prima Casa 4 s-a accelerat. Cati bani mai au bancile?

Creditarea prin Prima Casa 4 s-a accelerat. Cati bani mai au bancile?

BCR a acordat deja 5.400 de credite in actuala etapa a programului Prima Casa, in valoare totala de peste 200 milioane de euro, o treime din plafonul alocat.

Pe 12 septembrie, banca anunta ca acordase 2.400 credite prin programul Prima Casa 4, in valoare totala de 93,5 milioane euro, de la inceputul lunii iunie. In aproximativ doua luni, atat numarul imprumuturilor acordate, cat si valoarea acestora au crescut de peste doua ori.

Accelerarea creditarii in cadrul programului Prima Casa se explica prin adoptarea noului regulament privind creditele pentru consumatori, care stabileste un avans minim de 25% pentru imprumuturile ipotecare accesate in euro si de 15% pentru in cele in lei, dar mentine avansul minim de 5% pentru credite Prima Casa.

BCR acorda credite pentru prima locuinta in euro, iar dobanda este formata din Euribor la 3 luni plus o marja de 3,75% pentru clientii cu istoric in relatia cu BCR (marja este de 3,95% pentru clientii fara istoric).

Banca accepta pana la 3 coplatitori si nu percepe comision de acordare credit sau comision lunar de administrare. La BCR, evaluarea imobilului are un cost de 300 lei (inclusiv TVA) pentru un apartament.

Millennium Bank primeste lunar aproximativ 170 de solicitari pentru creditele Prima Casa si mai are disponibile 40 de milioane de euro din plafonul pentru Prima Casa 4, au spus reprezentantii bancii pentru efin.ro.

Millennium Bank, care a initiat creditarea in cadrul programului Prima Casa spre finele lunii... mai mult


Joi, 17 Noiembrie 2011, ora 18:58

Alte articole despre: Prima Casa, credit casa, banci
De unde poti lua Prima Casa cu dobanda preferentiala?

De unde poti lua Prima Casa cu dobanda preferentiala?

Unele banci ofera, in cazul creditelor ipotecare acordate in cadrul programului guvernamental Prima Casa, o dobanda usor redusa pentru clientii care isi incaseaza salariile in conturile curente ale bancilor sau care opteaza pentru o perioada redusa de creditare. Va prezentam in continuare care sunt ofertele acestora.

Banca Comerciala Romana (BCR) acorda credite Prima Casa doar in euro, la o dobanda standard de 5,504% (Euribor la 3 luni + 3,95%). Dobanda scade la 5,304% (Euribor la 3 luni + 3,75%) pentru clientii cu istoric BCR, in aceasta categorie intrand persoanele care isi incaseaza salariul prin BCR, au avut un comportament bun de plata etc.

BRD Groupe Societe Generale reduce cu 0,1% marja de dobanda la creditele pentru prima locuinta, accesibile in euro, pentru imprumuturile rambursabile in cel mult 20 de ani, la 3,65% peste Euribor la 3 luni. Pentru imprumuturile contractate pe o perioada de pana la 30 de ani, marja este de 3,75% plus Euribor la 3 luni.

Citeste mai multe despre De unde poti lua Prima Casa cu dobanda preferentiala? pe efin.ro mai mult


Joi, 27 Octombrie 2011, ora 20:10

Alte articole despre: Prima Casa, credit casa
BRD a redus dobanda pentru Prima Casa

BRD a redus dobanda pentru Prima Casa

BRD a redus dobanzile la imprumuturile noi prin programul Prima Casa cu 0,15 puncte procentuale.

Astfel, pentru pentru o finantare pe perioade cuprinse intre 10 si 20 de ani, dobanda va fi calculata pe baza indicelui Euribor la 3 luni, la care se adauga o marja fixa de 2,25 %, potrivit Mediafax.

Pentru creditele acordate pe o perioada intre 20 si 30 de ani, noul nivel al marjei practicate este de 2,50%.

Volumul creditelor acordate de BRD in programul Prima Casa se ridica, la sfarsitul anului 2010, la aproximativ 320 milioane euro.

Programul Prima Casa va continua si in acest an, Guvernul pastrand acelasi nivel al cuantumului garantiei de stat, in limita unui plafon total de garantii de 200 milioane euro, care ar putea fi suplimentat in luna iulie pentru a doua parte a anului. mai mult


Joi, 27 Ianuarie 2011, ora 19:18

1 comentariu
BCR si BRD au cele mai mari plafoane pentru Prima Casa 2

BCR si BRD au cele mai mari plafoane pentru Prima Casa 2

Fondul National pentru Garantarea Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) a repartizat plafonul de 700 milioane de euro celor 21 de banci care au transmis oferte de participare la programul Prima Casa 2.

BCR si BRD au primit cele mai mari plafoane, 215,6 milioane de euro, si, respectiv, 161,7 milioane de euro, scrie Evenimentul Zilei.

Anul acesta, pe lista bancilor care vor da credite prin programul "Prima Casa" au intrat si Romanian International Bank (RIB) si Banca Carpatica.

Premierul Emil Boc i-a cerut, joi, ministrului Finantelor sa se asigure ca pana la sfarsitul saptamanii vor fi incheiate cu bancile toate conventiile de garantare pentru "Prima casa", pentru ca programul sa fie operational incepand cu luni, 8 martie, ca "un cadou pentru romance si romani".

"A fost semnata conventia cadru in programul "Prima Casa" cu 21 de banci, astfel incat programul sa fie operational de luni. Solicit bancilor sa elimine birocratia si sa dea dovada de eficacitate, astfel incat cetatenii sa poata avea cat mai rapid locuinte noi", a precizat premierul. mai mult


Duminica, 07 Martie 2010, ora 08:57

Alte articole despre: BCR BRD Prima Casa, Prima Casa 2 banci

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Cocaina si marijuana, intr-o masina a Vaticanului
  2. Orasul proscrisilor, unde traiesc condamnatii pentru delicte sexuale (Galerie foto)
  3. Sexul in aer liber, permis intr-un parc european
  4. Lumini misterioase deasupra Americii: Nimeni nu stie de unde provin (Video)
  5. Incident halucinant: Atacat si muscat de un liliac turbat (Video)
  6. Trotuar special pentru dependentii de smartphone (Foto)
  7. Papa Francisc, gest uluitor de toleranta fata de pacatosi
  8. O femeie din China traieste o viata normala, desi nu are creierul mic
  9. Burgeri negri, cu cerneala de calmar - unde se vand
  10. Soseaua unde zilnic masinile sunt luate de apa - e practicabila doar doua ore pe zi (Galerie foto)