bulevardul uranus bucuresti

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Sute de amenzi in zona Bulevardului Uranus - cu ce au gresit soferii

Sute de amenzi in zona Bulevardului Uranus - cu ce au gresit soferii

La cateva zile de la punerea in functiune a noului bulevard Uranus, politistii au dat sute de amenzi soferilor care au parcat pe trotuar.

Problema este ca in zona nu sunt locuri de parcare, iar soferii isi lasa masinile pe pista de biciclisti sau pe trotuar, informeaza Digi 24.

Banda pentru biciclete de pe noul Bulevard Uranus, distrusa in prima zi

"Cei mai multi prefera sa isi puna masina direct pe pista destinata biciclistilor, fix in fata magazinelor unde au treaba", a declarat Razvan Popa, purtatorul de cuvant al Politiei Locale Bucuresti.

Soferii vinovati recunoscut ca au gresit, dar spun ca nu au unde sa isi lase masinile.

Politistii avertizeaza ca in urmatoarele zile vor patrula incontinuu in zona respectiva. mai mult


Vineri, 17 Ianuarie 2014, ora 08:40

5 comentarii
Bulevardul Uranus, deschis - Cum circula autobuzele si tramvaiele

Bulevardul Uranus, deschis - Cum circula autobuzele si tramvaiele

Dupa finalizarea lucrarilor din prima etapa de constructie a Bulevardului Uranus, Regia Autonoma de Transport Bucuresti anunta ca va relua circulatia mijloacelor de transport in comun pe liniile din zona.

Astfel, intr-un comunicat remis Ziare.com, RATB anunta ca linia de tramvaie 24 va functiona intre "Cartier Damaroaia" si "Vasile Parvan", pe traseul: Str. Piatra Morii, Bd. Gloriei, Bd. Bucurestii Noi, Calea Grivitei, Bd. Ion Mihalache si Piata Victoriei.

Apoi va continua pe Strada Buzesti, Str. Berzei, Calea Plevnei, cu intoarcere pe Str. Sf. Constantin, Str. Ionel Perlea, Str. Grigore Cobalcescu, Str. Berzei, Str. Buzesti, Piata Victoriei, Bd. Ion Mihalache, Calea Grivitei, Bd. Bucurestii Noi, Bd. Gloriei si Str. Piatra Morii.

"Linia de tramvaie 42 va functiona intre 'Piata Presei' si 'Gara de Nord', pe traseul: Bd. Expozitiei, Str. Av. Popisteanu, Str. Dornei, Str. Putul lui Craciun, Bd. Ion Mihalache, Piata Victoriei,Str. Buzesti, Bd. Alex. Ioan Cuza, Bd. Gh. Duca, Gara de Nord, cu intoarcere pe Calea Grivitei, Str. Buzesti, Bd. Ion Mihalache, Str. Clabucet, Str. Av. Popisteanu, Bd. Expozitiei", se arata in documentul citat.

Linia de tramvaie 44 se reinfiinteaza si va avea urmatorul traseu: Calea Giulesti, Sos. Orhideelor, Bd. Dinicu Golescu, Str. Berzei, cu intoarcere pe Str. Sf. Constantin, Str. Ionel Perlea, Str. Grigore Cobalcescu, Str. Berzei, Bd. Dinicu Golescu, Sos. Orhideelor, Calea Giulesti.

Oprescu a deschis primul tronson al bulevardului... mai mult


Luni, 13 Ianuarie 2014, ora 08:59

2 comentarii
Constructia Bulevardului Uranus din Bucuresti, blocata de judecatori

Constructia Bulevardului Uranus din Bucuresti, blocata de judecatori

Magistratii Curtii de Apel Cluj au decis, la fel ca si judecatorii de la Tribunalul Bucuresti, ca hotararea de Consiliu General precum si autorizatia de constructie a bulevardului Uranus din Capitala semnata de primarul Sorin Oprescu sunt nule.

Procesul s-a judecat in Cluj pentru ca una dintre asociatiile care au reclamat situatia constructiei bulevardului Uranus are sediul in acest oras, transmite Digi24.

"Actul administrativ in baza caruia a fost emisa autorizatia de demolare pentru diverse imobile aferente viitorului bulevard va fi nul in viitorul apropiat. Tot ce a stat la baza acestui proiect imobiliar este anulat. Nu numai de catre cele doua instante, am avut si hotarari de suspendare actului administrativ inca din 2011, care nu au fost respectate de primaria Municipiului Bucuresti. Prin urmare, aici mai apare o problema, cu anumita natura penala, cea legata de nerespectarea unei hotarari judecatoresti", a declarat unul dintre avocatii Asociatiei Pro Domo, Marius Harosa.

Asociatia Centrul Independent pentru dezvoltarea Resurselor de Mediu si Asociatia pentru Protectia si Documentarea Patrimoniului Pro Domo intentioneaza, in urma anularii autorizatiei de constructie, sa ii traga la rapundere pe cei care se fac vinovati de demolarea mai multor cladiri de patrimoniu cum ar fi Hala Matache sau cladirea Ghika.

"In cazul in care nu se mai poate reveni la starea initiala, legea prevede si tragerea la raspundere a functionarilor care au realizat aceste acte... mai mult


Luni, 21 Octombrie 2013, ora 07:57

2 comentarii
Bucurestenii ar putea circula pe Bulevardul Uranus din iulie

Bucurestenii ar putea circula pe Bulevardul Uranus din iulie

Primarul Capitalei Sorin Oprescu a anuntat, joi, ca un prim tronson al Bulevardului Buzesti-Berzei-Uranus ar putea fi deschis in luna iulie. Este vorba despre artera Piata Victoriei-Vasile Parvan.

Edilul-sef a adaugat ca intentioneaza, de asemenea, sa inceapa si reconstructia Halei Matache imediat ce va obtine autorizatia, potrivit Mediafax.

Oprescu: Mutam Hala Matache cu 37 de metri si 20 de centimetri mai incolo

"Acestea sunt lucrarile pentru prima etapa a obiectivului de investitii, pe care dorim sa o terminam in luna iulie. Dorim sa-i dam drumul in luna iulie. S-a conturat intersectia cu Mircea Vulcanescu - Berzei. Incercam sa-l terminam in iulie, dar nu vreau sa-i dam drumul oricum, vrem sa aranjam intre timp si calcanele cladirilor, care sunt foarte urate. Important este ca, din bulevardul pe care-l cunoasteti, apare acest nou bulevard", a declarat, joi, primarul general, in timp ce se afla in inspectie tronsonul care va uni nordul de sudul Capitalei.

Toate utilitatile sunt montate pentru aceasta prima bucata, lipsind numai cateva racorduri. Referitor la Hala Matache, monumentul istoric a fost demolat in luna martie pentru a face loc Bulevardului Uranus, in ciuda protestelor ONG-urilor. Primaria Capitalei a promis sa reconstruiasca imobilul pe un amplasament din apropiere.

Oprescu zice ca ramane la Primarie - Bucurestiul devine un mare santier, in 2013

"Hala Matache o sa o facem incet, incet si o sa o terminam. Va fi vorba de cateva luni de la... mai mult


Joi, 13 Iunie 2013, ora 21:42

2 comentarii
Oprescu, acuzat ca tine secret proiectul Bulevardului Uranus

Oprescu, acuzat ca tine secret proiectul Bulevardului Uranus

Primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, i se reproseaza ca Bulevardul Uranus din Bucuresti nu este altceva decat o strada de mari dimensiuni, din vina careia se darama totul in stanga si in dreapta.

Acuzatiile vin din partea presedintele Ordinului Arhitectilor din Romania (OAR), Serban Tiganas, care spune ca Primaria Municipiului Bucuresti (PMB) tine secret proiectul viitorului bulevard si refuza sa dialogheze cu specialistii in constructii, arhitectura si urbanism, relateaza Puterea.

Potrivit proiectului Primariei conduse de Sorin Oprescu, Bulevardul Uranus va face legatura intre Piata Victoriei si Palatul Parlamentului.

"Acest proiect pare neterminat. Uita sau nu are nicio referire la lucruri fundamentale, care sunt pietonul si cadrul construit. Este un proiect partial. Este un proiect care - din cate stiu pana acum, poate exista si mai mult, dar de ce nu se arata - nu se refera la cadrul arhitectural. Se refera la doar cum sa construim o sosea, o strada de mare capacitate, demoland in stanga si in dreapta.

Atat, unde e restul? Dupa ce se da in functiune si ne vom putea da cu masinile pe acolo, ce va fi in stanga si in dreapta?", acuza Serban Tiganas.

Pe de alta parte, Sorin Oprescu sustine ca il va da in judecata pe presedintele OAR pentru ca a "blocat" proiectul Bulevardului Uranus, precizand ca ii va cere despagubiri de 3,8 milioane de lei, adica suma pe care constructorii bulevardului o cer municipalitatii pentru intarzierea lucrarilor. mai mult


Marti, 21 Iunie 2011, ora 10:06

7 comentarii
Oprescu vrea despagubiri pentru blocarea lucrarilor la viitorul bulevard Uranus

Oprescu vrea despagubiri pentru blocarea lucrarilor la viitorul bulevard Uranus

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat vineri ca il va actiona in judecata pe presedintele Ordinul Arhitectilor din Romania, Serban Tiganas, pentru ca a acesta a blocat in justitie lucrarile la bulevardul Uranus.

Edilul a precizat ca ii va cere despagubiri de 3,8 milioane lei, adica suma pe care constructorii bulevardului o cer municipalitatii pentru intarzierea lucrarilor. Primarul a mai spus ca judecata pe fond in privinta lucrarilor la bulevard va avea loc in 18 zile, cand municipalitatea spera sa obtina unda verde pentru continuarea lucrarilor.

Potrivit lui Oprescu, municipalitatea mai are in justitie o actiune impotriva organizatiei neguvernamentale Salvati Bucurestiul, dupa ce aceasta a cerut in instanta blocarea lucrarilor la bulevard. Reprezentantilor societatii civile li se cer despagubiri morale de 6,6 milioane de lei.

Oprescu a mai spus ca lucrarile la diametrala Buzesti-Berzei, care fac parte din proiectul bulevardului, au fost oprite imediat dupa sentinta de la Cluj in procesul deschis de presedintele Ordinul Arhitectilor, iar in zona au loc acum doar lucrari de conservare.

Bulevardul Uranus, care va face legatura intre Piata Victoriei si Palatul Parlamentului, este realizat pentru fluidizarea traficului. mai mult


Vineri, 03 Iunie 2011, ora 22:38

5 comentarii
Cladire monument istoric, demolata pentru a face loc bulevardului Uranus

Cladire monument istoric, demolata pentru a face loc bulevardului Uranus

Primaria Capitalei a inceput demolarea cladirii din Calea Grivitei nr. 119 pentru a face loc noului bulevard Uranus, desi instanta a suspendat autorizatia de demolare.

Imobilul face parte din ansamblul monument istoric Calea Grivitei, au explicat arhitectii contactati de EVZ.

Pana in prezent, muncitorii au scoas tamplaria de la parter si etajul doi si au "imbracat" cladirea in panza.

"Demolarea se face in baza autorizatiei de desfiintare nr. 38/04.02.2011 si a unui aviz emis de Directia pentru Cultura Bucuresti pe 15 martie 2011. Atat autorizatia, cat si avizul se bazeaza pe PUZ Berzei-Buzesti, anulat de Tribunalul Bucuresti pe 12 aprilie 2011 si suspendat de Tribunalul Cluj pe 26 aprilie 2011" potrivit presedintelui Asociatiei "Salvati Bucurestiul", Nicusor Dan.

"Chemat pe santier, sambata, 14 mai 2011, Inspectoratul de Stat in Constructii a refuzat sa sisteze lucrarile, afirmand ca este responsabilitatea Ministerului Culturii sa sisteze lucrarile care se fac in baza unui aviz pe care l-a dat prin structura sa locala Directia pentru Cultura Bucuresti", au explicat reprezentantii ONG-ului.

In cazul demolarii cladirii, Asociatia Salvati Bucurestiul a precizat ca va face plangere penala impotriva semnatarilor autorizatiei de construire (Sorin Oprescu, Gheorghe Patrascu, Tudor Toma, Madalin Dumitru) si a semnatarilor avizului de desfiintare (Daniel Chereches, directorul Directiei pentru Cultura Bucuresti si specialistul care a intocmit avizul de desfiintare). mai mult


Duminica, 15 Mai 2011, ora 18:32

9 comentarii
PUZ-ul pentru Bulevardul Uranus, anulat de Tribunalul Bucuresti

PUZ-ul pentru Bulevardul Uranus, anulat de Tribunalul Bucuresti

Tribunalul Bucuresti a anulat Planul Urbanistic Zonal in baza caruia s-au realizat toate lucrarile la diametrala Buzesti-Berzei, potrivit presedintelui Asociatiei Salvati Bucurestiul, Nicusor Dan.

Decizia a fost luata pe data de 12 aprilie de Tribunalul Bucuresti si vizeaza toate autorizatiile emise de Primaria Capitalei in ceea ce priveste pregatirea terenului privind construirea noului Bulevard Uranus, dar si cele referitoare la lucrarile de infrastructura, potrivit Evenimentul Zilei.

Decizia nu este definitiva, ea putand fi atacata cu recurs la Curtea de Apel Bucuresti.

Primaria Capitalei a inceput pe 5 martie proiectul de construire a unui nou bulevard Buzesti-Berzei-Uranus.

Primul pas a fost eliberarea terenului, pas care implica demolarea a zeci de imobile de pe strada Buzesti, o parte dintre aceste cladiri fiind scoase de pe lista monumentelor protejate. mai mult


Joi, 14 Aprilie 2011, ora 18:53

2 comentarii
Demolari pe pe strada Buzesti din Capitala, pentru a face loc bulevardului Uranus

Demolari pe pe strada Buzesti din Capitala, pentru a face loc bulevardului Uranus

Primaria a inceput joi seara demolarea unor cladiri pe Strada Buzesti, pe unde va trece viitorul bulevard Uranus care va lega Guvernul de Palatul Parlamentului, actiunea edililor fiind intampinata cu proteste de locuitorii zonei.

Pana in dimieata de vineri au fost demolate o frizerie, un magazin de antichitati, fostul cinematograf. Omenii din zona spun ca nu au primit suficienti bani pentru expropieri, iar sumele livrate nu pot fi accesate, conturile fiind blocate. Potrivit unor surse municipale, edilii au uitat sa semneze un act care sa permita deblocarea acestora.

Demolarile vor continua dinspre Piata Matache spre Piata Victoriei. Conform planului edililor, pe partea dreapta a strazii Buzesti , in sensul de mers dinspre Victoriei spre intersectia cu Calea Grivitei, vor fi afectate toate cladirile, inclusiv hotelul Marna.

Bulevardul Uraus va avea cate doua benzi pe sens, va trece pe axa Victoriei - Buzesti - Berzei - Izvor - Palatul Parlamentului, Proiectul implica masive exproprieri, cele mai multe fiind preconizate pe strada Buzesti. . mai mult


Vineri, 12 Noiembrie 2010, ora 12:30

2 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Nadia Comaneci si Arnold Schwarzenegger - orice roman ar trebui sa fie mandru de aceste imagini (Video)
  2. Aveti grija ce fotografiati in Grecia! O poza din Rodos a trimis-o dupa gratii
  3. Cometele au adus viata pe Pamant? Ce-a descoperit sonda spatiala Philae
  4. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  5. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  6. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  7. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  8. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  9. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  10. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)