bursa sociala bani liceu

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Mai multi tineri vor primi "Bani de liceu"

Mai multi tineri vor primi "Bani de liceu"

Ministerul Educatiei a decis sa suplimenteze fondurile alocate programului national de protectie sociala "Bani de liceu", astfel incat toti cei peste 128.000 de solicitanti eligibili sa primeasca sprijinul financiar de 180 de lei pe luna, au anuntat, miercuri, reprezentantii ministerului.

"Intr-o situatie economica dificila precum cea prin care trece Romania in acest moment este esential ca scolarizarea elevilor cu resurse financiare limitate sa nu fie afectata. De aceea, ca ministru al Educatiei, am hotarat suplimentarea fondurilor alocate programului 'Bani de liceu', astfel incat toti solicitantii eligibili sa beneficieze de acest sprijin. Combaterea abandonului scolar este un element important de combatere a dificultatilor economice si sociale pe termen lung", spune ministrul de resport, Daniel Funeriu.

Suma totala aferenta acestui program pe anul financiar 2010 este de 173,3 milioane lei, precizeaza ministerul.

"Potrivit HG nr. 1488/2004 privind aprobarea criteriilor si a cuantumului sprijinului financiar in cadrul, sprijinul financiar lunar de 180 RON va fi acordat solicitantilor care au indeplinit criteriile prevazute de HG nr. 1488/2004 si au avut un venit brut lunar pe membru de familie, realizat in ultimele trei luni anterioare depunerii dosarului, de maximum 150 de lei", informeaza Ministerul Educatiei.

Liceenii vor primi suma 180 de lei pe luna pe intreaga perioada a cursurilor scolare, inclusiv in timpul pregatirii si sustinerii examenului de... mai mult


Miercuri, 10 Noiembrie 2010, ora 15:04

Bursa "Bani de liceu" ajunge la toti solicitantii

Bursa "Bani de liceu" ajunge la toti solicitantii

Bursa "Bani de liceu", constand in 180 de lei pe luna, va fi acordata unui numar total de 124.935 de beneficiari, respectiv tuturor solicitantilor care au indeplinit conditiile prevazute de lege, a anuntat, miercuri, Ministerul Educatiei.

Bursele se acorda solicitantilor care au avut un venit brut lunar pe membru de familie, realizat in ultimele trei luni anterioare depunerii dosarului, de maximum 150 de lei.

"Primele trei judete, in ordinea numarului de beneficiari, sunt Suceava (10.269), Iasi (8.098) si Vaslui (5.803). Elevii vor primi ajutorul financiar pe perioada cursurilor scolare, inclusiv in timpul pregatirii si sustinerii examenului de bacalaureat sau de diploma, respectiv in perioada practicii in productie.

Sumele vor fi alocate de catre Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii si vor fi distribuite beneficiarilor de catre unitatile scolare la care acestia si-au depus dosarul. Eventualele contestatii pot fi depuse in perioada 28 octombrie - 2 noiembrie, iar rezolvarea lor se va efectua intre 2 si 6 noiembrie. Bugetul alocat de minsiter pentru anul scolar 2009 - 2010 este de peste 275.000.000 lei", au mai precizat reprezentantii ministerului.

Autoritatile locale pot efectua anchete sociale pentru verificarea veridicitatii declaratiilor de venit si a celor referitoare la bunurile familiei, in cazul elevilor care solicita sprijin financiar, au mai spus reprezentantii ministerului.

Conform HG 1.095/2007, in cazul unor situatii speciale privind... mai mult


Miercuri, 28 Octombrie 2009, ora 20:58

Bani de liceu pentru 130.000 de elevi

Bani de liceu pentru 130.000 de elevi

Aproape 130.000 de elevi vor primi in acest an scolar, din partea Guvernului, bursa sociala "Bani de liceu", in valoare de 180 de lei.

Anul trecut, numarul elevilor inscrisi in programul national de protectie sociala "Bani de liceu" a fost de 155.000, informeaza Romania libera.

Potrivit Ministerului Sanatatii, pentru anul scolar 2008-2009 au fost acceptate cererile tuturor solicitantilor.

Legea prevede ca pot beneficia de acest ajutor liceenii care au un venit brut lunar pe membru de familie realizat in ultimele trei luni anterioare depunerii dosarului de maximum 200 de lei.

Elevii vor primi banii pe toata durata cursurilor scolare, inclusiv in perioada examenului de bacalaureat. mai mult


Luni, 19 Octombrie 2009, ora 07:23

Peste 22.500 de elevi saraci au ramas fara bursele "Bani de liceu"

Peste 22.500 de elevi saraci au ramas fara bursele "Bani de liceu"

Peste 22.500 de elevi saraci au ramas, din martie, fara bursele sociale "Bani de liceu", dupa ce guvernul a decis coborarea plafonului de venit brut pe membru de familie, de la 200 la 150 de lei, atat cat era in in urma cu patru ani, cand a fost introdus acest ajutor social.

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a anuntat insa, vineri, ca beneficiarii burselor sociale, care provin din familii cu venituri cuprinse intre 150 si 200 de lei pe membru de familie si care nu mai primesc bursa din martie, vor beneficia totusi de acest ajutor pana la sfarsitul anului.

"Vom incerca sa luam din alte capitole ale bugetului fondurile care sa acopere necesarul pentru bursele sociale 'Bani de liceu', astfel incat copiii sa-si primeasca banii macar pana la sfarsitul acestui an scolar", a declarat Andronescu, la Realitatea TV.

Plafonul de 200 de lei a fost introdus prin articolul 30 din legea bugetului din 2008: "In anul 2008, beneficiari ai programului de protectie sociala 'bani de liceu' sunt elevii care urmeaza, la cursuri de zi, liceu sau invatamant profesional, scoala de arte si meserii sau anul de completare, aflati in intretinerea familiilor al carar venit brut pe membru de familie, realizat in ultimile trei luni anterioare depunerii cererii, este de maximum 200 de lei".

Guvernul a omis sa introduca noul plafon in bugetul pe 2009

Guvernul a omis sa introduca aceasta prevedere in legea bugetului din acest an. "Cum legea bugetului este anuala, prevederile acesteia... mai mult


Vineri, 17 Aprilie 2009, ora 18:26

4 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  2. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  3. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  4. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  5. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  6. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  7. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  8. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  9. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  10. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba