burse strainatate

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
World Education Fair - oferta taberelor si liceelor din strainatate pentru copilul tau

World Education Fair - oferta taberelor si liceelor din strainatate pentru copilul tau

Scoli, licee si centre de limbi straine din Marea Britanie, Olanda, Belgia, Elvetia, Germania si Romania isi expun, duminica, intre orele 11,00-16,00, la Bucuresti, oferta educationala, in cadrul World Education Fair.

"Parintii cu copii intre 7 si 18 ani sunt invitati la World Education Fair pentru a afla care sunt posibilitatile pentru ca acestia sa mearga in tabere internationale de iarna, primavara si vara, pentru a exersa limbi straine cu vorbitori nativi, care sunt posibilitatile sa devina elevi la scoli si licee din strainatate sau sa se pregateasca pentru admiterea la universitati din afara", sustin organizatorii targului, intr-un comunicat transmis presei.

Potrivit directorului companiei organizatoare, cea mai ceruta destinatie pentru tabere si licee ramane Marea Britanie, urmata de Germania, Elvetia, Austria si, mai nou, Canada.

Taxele pentru un an de studiu intr-un liceu din Europa variaza intre 13.000 si 35.000 de lire sterline, pentru scolile britanice, si intre 19.000 si 35.000 de euro, pentru restul tarilor din Europa. Taxele cele mai ridicate raman cele din Elvetia - intre 70.000 si 75.000 franci elvetieni.

Conform organizatorilor, vizitatorii Word Education Fair pot beneficia de reduceri de peste 20% la taberele internationale si de burse de pana la 50% din taxa de scolarizare la unele colegii prezente la targ.

World Education Fair va mai avea loc la Constanta, pe 16 martie, si pe 17 martie, la Galati. mai mult


Duminica, 15 Martie 2015, ora 09:19

Doua companii energetice romanesti negociaza preluarea unor active in strainatate

Doua companii energetice romanesti negociaza preluarea unor active in strainatate

Doua companii energetice romanesti negociaza in prezent preluarea unor active in afara tarii, a declarat, miercuri, ministrul delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu, intr-un seminar de profil.

Oficialul a refuzat sa numeasca cele doua companii.

Nicolescu a precizat ca, pana acum trei luni, acest lucru nu era posibil din cauza legislatiei, care a fost modificata intre timp.

"Dupa eliminarea taxei pe cogenerare, exporturile de energie ale Romaniei au crescut, dand posibilitatea si centralelor pe carbune sa intre pe piata", a continuat ministrul.

Intrebat de un furnizor de energie cand va fi posibila incheierea de noi contracte bilaterale in afara bursei de energie OPCOM, Nicolescu a precizat ca nu are in vedere o astfel de modificare.

"Nu suntem inca pregatiti pentru asta, dar nu exclud ca noile investitii sa fie exceptate (de la obligatia de a vinde energie pe OPCOM - n.red.) ", a adaugat Nicolescu. mai mult


Miercuri, 05 Noiembrie 2014, ora 14:25

Guvernantii preiau din ideile Opozitiei: Burse pentru rezidenti

Guvernantii preiau din ideile Opozitiei: Burse pentru rezidenti

Mihnea Costoiu, ministrul delegat pentru Invatamant Superior, a anuntat ca lucreaza la un proiect de lege conform caruia medicii rezidenti sa primeasca bani mai multi, dar sub forma de burse si nu salarii. Proiectul exista, a trecut de Senat si urmeaza sa fie dezbatut in Camera Deputatilor.

"Lucram la un proiect pentru salarizarea rezidentilor. Nu solicitam suplimentari de buget, ci sa-i cheltuim eficient. Rezidentii sunt indrumati de cadre din universitate, ei pot fi considerati studenti. Bursa ar putea sa ajunga pana la 1.100 de lei. Presupune o crestere cu 30-35% din cat primeste acum. Lucrez cu ministrul Eugen Nicolaescu la acest proiect", a declarat miercuri ministrul Mihnea Costoiu, la Realitatea TV.

In replica, medicul iesean Tudor Ciuhodaru, deputat PP-DD de Barlad, spune ca apreciaza demersul Guvernului Romaniei de a sustine un proiect legislativ initiat de opozitie, in conditiile in care el a depus inca din mai 2013 acest proiect de lege, care a trecut de Senat si urmeaza sa intre in dezbaterea Camerei Deputatilor.

"Asistam la o premiera nationala. Puterea sustine o initiativa a Opozitiei. Apreciez faptul ca echipa guvernamentala a ajuns sa vada necesitatea cresterii salariilor rezidentilor si sa-mi sustina inititativa legislativa ce prevede posibilitatea transformarii salariilor rezidentilor in burse pentru a creste veniturile rezidentilor si a stimula tinerii medici sa ramana in tara. Am aratat, in repetate randuri, ca Romania este tara cu cei mai... mai mult


Joi, 18 Iulie 2013, ora 12:29

1 comentariu
Cum vor universitatile sa atraga studenti: Burse de studiu pentru vegetarieni

Cum vor universitatile sa atraga studenti: Burse de studiu pentru vegetarieni

Universitatile din toata lumea resimt, in ultimul timp, presiuni ale mediului extern, de naturi diferite, care le-au afectat numarul de studenti. Competitia globala internationala a crescut, iar, in ultimii ani, taxele de scolarizare au devenit putin accesibile persoanelor cu posibilitati financiare reduse de contextul crizei economice.

Tot mai multe dintre universitati depun eforturi mari sa atraga aplicanti prin diferite metode, cum ar fi vizite in orasele lor natale sau in apropierea lor, oferirea unor posibilitati de finantare mai aparte sau o grija deosebita pentru studenti, manifestata prin diverse tipurile de cursuri sau activitati.

Vizitele in orasele natale

Una dintre metodele folosite de universitati este prezenta la targurile de educatie internationale, unde vin cat mai aproape de locul unde se afla studentii, pentru a le facilita accesul la informatii direct de la sursa.

Sute de universitati sunt prezente anual la RIUF, cel mai mare targ international de universitati din Europa de Est. La editia de primavara a targului sunt asteptate peste 100 de universitati din peste 20 de tari din lume, evenimentul desfasurandu-se in Bucuresti, Timisoara si Iasi.

Majoritatea institutiilor de invatamant superior din strainatate au departamente dedicate pentru recrutarea studentilor internationali, ai caror reprezentanti calatoresc pana la 40 de saptamani (aproximativ 10 luni) pe an pentru a-si prezenta universitatea la targurile de educatie din lume.

De cele... mai mult


Luni, 18 Februarie 2013, ora 14:04

1 comentariu
Finantarea educatiei in strainatate - Misiune Posibila!

Finantarea educatiei in strainatate - Misiune Posibila!

Putini oameni sunt constienti de faptul ca exista si optiuni accesibile ca buget pentru a studia in licee de elita in strainatate. Totul se rezuma la informarea si alegerile corecte, sunt de parere consultantii companiei INTEGRAL Programe Educationale.

Puteti studia in orasul formatiei "Beatles", la jumatate de pret!

Din acest an, Marea Britanie ofera o educatie scolara mai ieftina pentru elevii din Uniunea Europeana, dupa ce guvernul a introdus subventii pentru anumite scoli private, au comunicat consultantii. In aceste cazuri, statul acopera in totalitate taxa de scolarizare si familiile platesc doar costul de sedere, cazare si trai. Astfel, pretul pentru unele scoli de elita din Marea Britanie scade pana la 13000 lire sterline.

Printre scolile care intra in acest program si beneficiaza de subventia de stat, se numara si colegiul de elita Liverpool College, care va fi printre participantii la targul "World Education", ce se va desfasura pe 7 si 8 Decembrie, la Hotel Hilton, Bucuresti.

Familiile din Romania vor avea ocazia sa se intalneasca personal cu reprezentantii scolii, sa depuna dosarul de admitere si sa programeze o data pentru testare. Aceasta este o oportunitate unica si prin prisma faptului ca, datorita subventiei de care beneficiaza institutia, interesul pentru aceasta scoala din orasul legendarei formatii "Beatles" a crescut foarte mult si in randul britanicilor, iar locurile se ocupa foarte repede.

Familiile care doresc sa investeasca intr-un... mai mult


Luni, 03 Decembrie 2012, ora 11:00

Programul Erasmus, in pericol?

Programul Erasmus, in pericol?

Programul Erasmus, care sustine schimbul de studenti intre universitatile Uniunii Europene, este in pericol.

Anual in Romania vin 1.500 de elevi straini si pleaca 4.500 de studenti romani, cu ajutorul burselor Erasmus.

Sapte tari europene au refuzat sa majoreze contributiile pentru bugetul pe 2013 si alte trei au cerut sa achite cu 5 milioane de euro mai putin. Acest lucru ar atrage reducerea bugetului pentru Erasmus, relateaza TVR.

"Exista o problema si trebuie gasite solutii. Nu va fi insa o problema pe termen scurt deoarece Comisia a transferat deja 70 la suta din finantarea Erasmus pentru anul academic 2012-2013 agentiilor nationale care distribuie fondurile", a explicat Dennis Abbott, purtatorul de cuvant al Comisiei Europene pe probleme de educatie.

In 1987, cand a debutat, doar 3.000 de studenti plecau pe an cu burse Erasmus. Dupa 20 de ani, numarul tinerilor care beneficiaza anual de programul Erasmus depaseste 200.000. mai mult


Vineri, 12 Octombrie 2012, ora 18:06

Universitatile europene cauta studenti romani in acest weekend

Universitatile europene cauta studenti romani in acest weekend

Peste 20 de universitati din Danemarca, Olanda, Franta, Germania, Marea Britanie, Elvetia si Finlanda isi vor prezenta oferta tinerilor din Bucuresti, in acest weekend.

Prima editie a Targului de Educatie Europeana se desfasoara in acest weekend la Hotelul Hilton din Capitala. Tinerii interesati sa studieze la o universitate din Europa pot veni intre orele 10 si 18, potrivit Adevarul.

In afara de consilieri educationali, universitatile sunt reprezentate de tineri romani care invata deja in tarile respective. Ei le vor explica celor interesati ce trebuie sa faca pentru a obtine o bursa in strainatate.

Printre universitatile participante se numara "Aalborg" din Danemarca, Colegiul Leman din Elvetia, Universitatea de Stiinte Aplicate din Haga si Universitatea Hanze din Groningen,

Targul va continua in data de 23 februarie la hotel Opera Plaza din Cluj. mai mult


Duminica, 21 Februarie 2010, ora 08:07

Bursierii romani din strainatate primesc banii restanti

Bursierii romani din strainatate primesc banii restanti

Ministerul Educatiei si Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) au semnat, luni, un contract pentru asigurarea platii burselor "Guvernul Romaniei", sumele restante urmand sa fie disponibilizate in aceasta saptamana.

Pe 25 martie, presedintele Aliantei Nationale a Studentilor din Romania, Cezar Mihai Haj, a anuntat ca studentii, masteranzii si doctoranzii care au primit burse "Guvernul Romaniei" sunt in pericol sa fie eliminati din universitatile straine unde invata, din cauza faptului ca statul roman nu si-a platit datoriile fata acestea.

In acest moment, se afla la studii in strainatate, prin programul de burse "Guvernul Romaniei", 73 de bursieri, dintre care 38 nu si-au primit banii pentru semestrul II al anului scolar in curs, au precizat, pentru NewsIn, reprezentantii PNUD.

Prin programul de burse "Guvernul Romaniei", statul roman ofera, pentru studii in strainatate de maximum cinci ani, sume de pana la 35.000 de euro pe an. Dupa terminarea studiilor, beneficiarii burselor sunt obligati sa munceasca in folosul statului roman intre trei si cinci ani, in functie de durata bursei primite.

Programul, lansat in 2004, are drept principal finantator Guvernul Romaniei, prin intermediul Ministerului Educatiei, in timp ce PNUD Romania asigura cofinantarea si implementarea acestuia. mai mult


Luni, 06 Aprilie 2009, ora 19:42

1 comentariu
Studentii romani fac foamea la universitati din strainatate din cauza Guvernului

Studentii romani fac foamea la universitati din strainatate din cauza Guvernului

Zeci de tineri romani trimisi de statul roman sa studieze la cele mai bune facultati din lume nu mai au bani de mancare pentru ca Guvernul nu le-a mai platit bursele si stipendiile.

Mai precis, Guvernul nu si-a respectat obligatiile si de la inceputul acestui an nu a onorat platile catre 38 de bursieri la universitati de prestigiu din strainatate, care in acest moment se afla in imposibilitatea de a-si plati hrana si cazarea, scrie revista Capital.

In plus, autoritatile romane au si restante fata de zece universitati privind taxele de scolarizare.

Intr-o asemenea situatie se afla Raluca Dorobantu care, dupa ce a terminat liceul in 2006, nu a mers la o facultate din Romania, ci a plecat la studii in Anglia, la Universitatea din Liverpool. Dar pentru ca taxele de scolarizare ale universitatii britanice erau uriase pentru o familie din Romania, tanara a obtinut o bursa in valoare de 23.000 de euro pe an de la statul roman pentru a avea acces la o educatie de calitate.

"Acesti bani urmau a fi folositi pentru taxele de studii, cazare, masa si un bilet de avion dus-intors pentru Romania", a povestit Raluca Dorobantu, una din cei 149 de tineri care au primit finantare in valoare totala de aproximativ cinci milioane de euro pentru a se instrui la cele mai bune facultati din Europa si din Statele Unite.

Tanara a explicat ca, in conformitate cu contractul, banii pentru cazare si masa trebuiau sa fie pusi la dispozitie de Guvern cu doua saptamani inaintea inceperii... mai mult


Miercuri, 11 Martie 2009, ora 16:26

22 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Fotografia zilei: Campionatul mondial de carat neveste
  2. Dorel, dezvoltator imobiliar: Cum construiesti un bloc in jurul unui stalp de electricitate
  3. A crezut ca are doi catei - dupa doi ani si-a dat seama ce erau cu adevarat
  4. Proiect inedit realizat de o celebra marca: Adidasi fabricati din gunoaiele oceanului (Foto)
  5. Un german vrea sa faca bani din Grexit intr-un mod inedit (Video)
  6. Cosmarurile se adeveresc? Angajat Volkswagen ucis de un robot
  7. Incident violent la filmarile pentru Piratii in Caraibe: Maimuta a fost scoasa de urgenta din platou
  8. Baza de aparare in fata atacurilor nucleare ale Rusiei, scoasa la vanzare pentru relaxare in familie
  9. Eticheta la nudisti - Cum e sa traiesti un an dezbracat: Am fost spalati pe creier
  10. Viral: Cainele care spune mama - a invatat inaintea copilului familiei (Video)