calendar examen bacalaureat 2012

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Bacalaureat 2015: Elevii se pot inscrie de luni la examen. Cand vor avea loc probele

Bacalaureat 2015: Elevii se pot inscrie de luni la examen. Cand vor avea loc probele

Elevii clasei a XII-a si absolventii din promotiile anterioare se pot inscrie, de luni pana vineri, la bacalaureat. Examenul va incepe in 8 iunie cu probele orale si de competente, iar din 29 iunie pana in 3 iulie vor fi sustinute probele scrise.

Inscrierile pentru prima sesiune a bacalaureatului au loc in perioada 25-29 mai, potrivit calendarului examenului care va fi sustinut in sesiunea iunie-iulie.

Cursurile la clasele a XII-a si a XIII-a se vor incheia in 29 mai, iar examenul de bacalaureat va incepe in 8 iunie, cu proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana, sustinuta pana in 10 iunie.

In perioada 10-12 iunie va avea loc proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna, urmata in 15-19 iunie de proba de evaluare a competentelor digitale si in 22-26 iunie de proba de evaluare a competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala.

Probele scrise de la bacalaureat vor fi sustinute in 29 iunie la limba si literatura romana si in 30 iunie la limba si literatura materna. Testarea va continua in 1 iulie cu proba obligatorie a profilului, respectiv matematica, pentru absolventii profilului real, si istorie, pentru cei de la uman, iar in 3 iulie va fi proba la alegere a profilului si specializarii.

Rezultatele vor fi afisate in 6 iulie, pana la ora 12.00, iar contestatiile vor fi depuse in aceeasi zi, intre orele 12.00 si 16.00, urmand ca in perioada 7-9 iulie sa fie... mai mult


Luni, 25 Mai 2015, ora 11:49

1 comentariu
Bac 2012 toamna: Elevii sustin ultimul examen

Bac 2012 toamna: Elevii sustin ultimul examen

Absolvenii de liceu care s-au inscris la sesiunea de toamna a Bac-ului sustin vineri proba la alegere a profilului si specializarii.

Acesta va fi si ultimul examen din sesiunea de toamna a Bac-ului, conform calendarului aprobat de Ministerul Educatiei.

In data de 2 septembrie vor fi afisate primele rezultate (pana la ora 16:00) si vor fi depuse contestatiile (16:00 - 20:00). Acestea vor fi solutionate in intervalul 3-4 septembrie, urmand ca afisarea rezultatelor finale sa aiba loc in data de 5 septembrie.

Numarul total de candidati care s-au inscris pentru sustinerea examenului de bacalaureat in sesiunea august-septembrie este de 99.111.

Rata de promovare inregistrata la prima sesiune a examenului de bacalaureat din acest an a fost de 44,41% (dupa solutionarea contestatiilor).

Ziare.com va tine la curent cu rezultatele examenului de Bacalaureat 2014, din toate judetele, orasele si liceele din tara. mai mult


Vineri, 31 August 2012, ora 08:52

Bac 2012: Peste 99.000 de elevi s-au inscris la a doua sesiune

Bac 2012: Peste 99.000 de elevi s-au inscris la a doua sesiune

Peste 99.000 de absolventi de liceu sunt asteptati sa sustina, incepand de luni, cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat 2012.

Conform calendarului MECTS, a doua sesiune (august-septembrie) a examenului de bacalaureat din acest an incepe luni, 20 august, cu evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana si in limba materna, probe ce se vor desfasura si in ziua de marti 21 august, respectiv miercuri 22 august (limba materna). Pentru sustinerea acestei probe s-au inscris 12.726 de candidati.

Numarul total de candidati care s-au inscris pentru sustinerea examenului de bacalaureat in sesiunea august-septembrie este de 99.111. Acestia au fost repartizati in 304 centre de examen.

Evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba moderna este programata in intervalul 21-22 august, in timp ce evaluarea competentelor digitale va avea loc in zilele de 23 si 24 august.

MECTS precizeaza ca rezultatul obtinut de fiecare candidat nu se exprima prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competenta, in raport cu standardele europene recunoscute in domeniu.

Rezultate Bac 2012: In 54 de licee, niciun elev nu a luat Bacalaureatul

Prima proba scrisa (limba si literatura romana) din cadrul sesiunii curente se va desfasura luni, 27 august.

Aceasta va fi urmata marti, 28 august, de proba de limba si literatura materna.

Proba obligatorie a profilului este programata miercuri, 29 august.

Ultima proba... mai mult


Duminica, 19 August 2012, ora 09:18

2 comentarii
Bac 2012: Luni incep probele scrise. Primul an fara ministru

Bac 2012: Luni incep probele scrise. Primul an fara ministru

Absolventii de liceu reintra, luni, in febra Bacalaureatului, odata cu inceperea probelor scrise.

Pentru prima data, Ministerul Educatiei nu va fi condus de un ministru in timpul Bac-ului, ci de un secretar de stat.

Bac 2012: Totul despre examen - metodologie, calendar si subiecte

Secretarul de stat Stelian Fedorca are drept de semnatura de luni, pana la predarea-primirea mandatului la Ministerul Educatiei, a anuntat Liviu Pop in ultima zi de interimat la MECTS. Propusa ca titular al portofoliului este Ecaterina Andronescu.

Calendarul Bac-ului

Pe 2 iulie, absolventii de liceu vor sustine prima proba scrisa: Limba si literatura romana - proba E (a). Pe 3 iulie va avea loc proba scrisa la Limba si literatura materna - proba E (b), iar pe 4 iulie se va desfasura proba obligatorie a profilului - proba E (c).

Proba la alegere a profilului si specializarii - proba E (d) este programata pentru data de 6 iulie. Pe 8 iulie se vor afisa rezultatele, urmand ca ziua urmatoare - 9 iulie - sa fie rezervata contestatilor.

Pe 10-12 iulie se vor rezolva contestatiile elevilor, urmand ca afisarea notelor finale sa se faca pe 13 iulie.

Sesiunea din toamna

Ca in fiecare an, in perioada august-septembrie, are loc a doua sesiune a examenului de bacalaureat.

Potrivit MECTS, inscrierea candidatilor la a doua sesiune de examen se face pe 16 - 20 iulie, urmand ca evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana - proba A sa fie programata pentru... mai mult


Luni, 02 Iulie 2012, ora 08:46

2 comentarii
Bac 2012: Subiectele probei orale la Romana pot fi rezolvate in 15 minute

Bac 2012: Subiectele probei orale la Romana pot fi rezolvate in 15 minute

Subiectele la proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba si literatura romana din cadrul examenului de bacalaureat care incepe luni au un grad de complexitate care sa permita tratarea lor integrala in maximum 10-15 minute, anunta Ministerul Educatiei.

Proba va avea loc luni, incepand cu ora 12:00, intrucat salile de clasa trebuie pregatite dupa scrutinul electoral de duminica, a declarat, vineri, Stelian Fedorca, secretar de stat in Ministerul Educatiei.

Subiectele pentru probele de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana, respectiv in limba materna, au fost elaborate de Centrul National de Evaluare si Examinare (CNEE).

Subiectele cuprind texte literare si nonliterare, functionale si nonfunctionale, precum si itemi corespunzatori descriptorilor de competente din programele pentru bacalaureat, potrivit ministerului.

Atat la proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana/ limba materna, cat si la proba orala de evaluare a competentei lingvistice intr-o limba de circulatie internationala studiata in liceu, candidatii intra in sala de examen in ordinea afisata, respectandu-se criteriul alfabetic si ora prevazuta pentru fiecare grupa, pe baza documentului de identitate.

Conform datelor transmise de inspectoratele scolare, pentru sustinerea probelor orale, care vor avea loc in liceele de provenienta ale candidatilor, s-au inscris peste 200.000 de elevi.

Potrivit... mai mult


Vineri, 08 Iunie 2012, ora 23:02

Bac 2012: Totul despre examen - metodologie, calendar si subiecte

Bac 2012: Totul despre examen - metodologie, calendar si subiecte

In jur de 200.000 de absolventi de liceu sustin, in sesiunea din iunie-iulie, examenul de bacalaureat.

Participarea la Bac-ul de anul acesta ar putea fi insa mai mare, in contextul in care se vor prezenta si elevii care au picat testarile in 2011, cand rata de promovabilitate a fost sub 50%.

Cat platesc elevii care nu au luat Bac-ul

Oficialii din Ministerul Educatiei au stabilit taxele pe care absolventii de liceu trebuie sa le plateasca pentru a da Bac-ul, daca au sustinut acest examen de cel putin doua ori si nu l-au promovat.

Bac 2012: Ce taxa platesc elevii care dau a treia oara examenul

Asadar, candidatii din promotiile anterioare care se vor prezenta la toate probele bacalaureatului din acest an vor plati 230 de lei. Absolventii care nu sustin toate probele examenului de bacalaureat achita suma de 39 de lei pentru proba.

Metodologia

Examenul de Bacalaureat 2012 se desfasoara dupa aceeasi Metodologie de organizare si desfasurare ca cea a concursului de anul trecut, aprobata prin ordinul ministrului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului nr. 4799/2010 privind organizarea si desfasurarea examenului de bacalaureat 2011, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei nr. 63 bis din 25.01.2011, precizeaza reprezentantii MECTS pe site-ul institutiei.

Calendarul examenelor

Inscrierea candidatilor la prima sesiune a examnului de maturitate din acest an se va desfasura in perioada 28 - 30 mai. Pe 1 iunie urmeaza incheierea cursurilor pentru clasa... mai mult


Miercuri, 06 Iunie 2012, ora 10:32

Bac 2012: Olimpicii incep examenele

Bac 2012: Olimpicii incep examenele

Aproape 1.000 de absolventi de liceu, membri ai loturilor nationale largite care se pregatesc pentru Olimpiadele si concursurile internationale, sustin, in acesta saptamana, examenele in cadrul sesiunii speciale de Bacalaureat. In acest an, tinerii vor sustine testarile la Bacau.

Proba A, de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana, va fi sustinuta in perioada 21-22 mai, in aceeasi perioada urmand sa se desfasoare si proba B, de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna, potrivit calendarului de examene aprobat de MECTS.

Proba D, privind evaluarea competentelor digitale, se va derula intre 23-24 mai, iar proba C, de evaluare a competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala, va avea loc in perioada 24-25 mai.

Incepe Bac-ul pentru olimpici - vezi calendarul examenului

La 28 mai vor incepe probele de examen scrise, care se vor desfasura pe parcursul a patru zile. Astfel, la 28 mai, elevii vor avea de sustinut proba scrisa la limba si literatura romana, iar la 29 mai, proba obligatorie a profilului. Proba scrisa la alegere a profilului si specializarii va fi sustinuta la 30 mai, iar ultima proba scrisa, cea la limba si literatura materna, va avea loc la 31 mai.

Rezultatele obtinute la examenul de Bacalaureat vor fi afisate tot la 31 mai, pana la ora 18.00, iar eventualele contestatii se pot depune in aceeasi zi, in intervalul orar 18.00-22.00. Rezultatele finale vor fi afisate... mai mult


Luni, 21 Mai 2012, ora 08:34

Incepe Bac-ul pentru olimpici - vezi calendarul examenului

Incepe Bac-ul pentru olimpici - vezi calendarul examenului

Inscrierile pentru sesiunea speciala de bacalaureat pentru absolventii de liceu participanti la loturile nationale largite care se pregatesc pentru Olimpiadele si Concursurile Internationale se desfasoara in perioada 19-20 mai, potrivit calendarului de desfasurare a examenului.

Proba A, de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana, va fi sustinuta in perioada 21-22 mai, in aceeasi perioada urmand sa se desfasoare si proba B, de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna, potrivit sursei citate.

Proba D, privind evaluarea competentelor digitale, se va derula intre 23-24 mai, iar proba C, de evaluare a competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala, va avea loc in perioada 24-25 mai.

La 28 mai vor incepe probele de examen scrise, care se vor desfasura pe parcursul a patru zile. Astfel, la 28 mai, elevii vor avea de sustinut proba scrisa la limba si literatura romana, iar la 29 mai, proba obligatorie a profilului. Proba scrisa la alegere a profilului si specializarii va fi sustinuta la 30 mai, iar ultima proba scrisa, cea la limba si literatura materna, va avea loc la 31 mai.

Rezultatele obtinute la examenul de bacalaureat vor fi afisate tot la 31 mai, pana la ora 18.00, iar eventualele contestatii se pot depune in aceeasi zi, in intervalul orar 18.00-22.00. Rezultatele finale vor fi afisate la 1 iunie.

Ziare.com va tine la curent cu rezultatele examenului de Bacalaureat 2014,... mai mult


Marti, 15 Mai 2012, ora 21:22

1 comentariu
Bacalaureat 2012: Camere video in toate centrele de examen

Bacalaureat 2012: Camere video in toate centrele de examen

Examenul de Bacalaureat din 2012 se anunta chiar mai riguros decat cel de anul trecut.

Judetele cu cea mai mare rata de promovabilitate in 2011, anul cu cele mai proaste rezultate la Bac, au fost cele in care nu au existat camere video. La examenul de maturitate din 2012, toate centrele vor fi dotate cu astfel de camere de supraveghere.

"Nu este nicio modificare in ceea ce priveste structura, materia, forma de prezentare, totul ramane la nivelul la care a fost anul trecut. (...) O responsabilitate pe care mi-o asum este ca Bacalaureatul sa fie la fel de corect ca cel de anul trecut", a declarat ministrul Educatiei, Catalin Baba, citat de Evenimentul Zilei.

Oficialul a precizat: "am cerut ca in toate locurile in care se va sustine examenul sa existe supraveghere video".

Bacalaureat 2012: S-a afisat calendarul examenelor

In 2012, Bacul debuteaza pe 11 iunie, la o zi dupa alegerile locale, iar prima proba le va testa elevilor competentele lingvistice de comunicare orala in limba romana.

Absolventii de liceu vor afla rezultatele finale, dupa rezolvarea contestatiilor, pe 13 iunie.

Bacalaureat 2012: Cand vor sustine examenele elevii olimpici

Si in acest an, olimpicii vor avea un statut special. Olimpiadele si concursurile internationale se desfasoara, de obicei, in lunile iunie si iulie, perioada in care se organizeaza si se desfasoara prima sesiune de Bacalaureat.

Elevii din clasele terminale de liceu, care fac parte din loturile nationale pentru... mai mult


Vineri, 13 Aprilie 2012, ora 09:06

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. De ce sunt plini de haine unii copaci din Marea Britanie (Galerie foto)
  2. Locul unde femeile isi lasa sutienul pe gard (Galerie foto)
  3. Oferta incredibila in SUA: ce primesc americanii care-si cumpara o masina
  4. Campanie electorala la americani: Hillary Clinton da lectii de... selfie
  5. Avion AirAsia prabusit: Un inginer de la Airbus s-a spanzurat, obsedat de ideea ca e vinovat
  6. Barack Obama, lasat masca de... o fetita cu acces de furie chiar la Casa Alba
  7. Cum iti va controla Google toata casa cu ajutorul unor jucarii de plus
  8. Afacerea unui rabin ultra-ortodox: "Nu e vorba de orgasmul meu, ci de orgasmul nostru"
  9. Televizorul care se lipeste de perete ca magnetul de frigider
  10. Judecatoria Buzau s-ar putea muta intr-un mall