camere video intersectii

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Steaua-Chelsea: Meciul va fi supravegheat de 90 de camerele video

Steaua-Chelsea: Meciul va fi supravegheat de 90 de camerele video

Primaria Sectorului 2 va monitoriza joi cu 90 de camere video, amplasate in principalele intersectii rutiere din zona, toate arterele pe care se vor deplasa spectatorii la Arena Nationala, pentru desfasurarea in cele mai bune conditii a meciului de fotbal Steaua-Chelsea, a anuntat institutia.

Astfel, cu ajutorul sistemelor de monitorizare video vor fi supravegheate strazile de afluire si defluire a celor 55.000 de spectatori, se va urmari respectarea regulilor de circulatie de catre pietoni si de conducatorii auto, impuse special in perioada meciului, dirijarea traficului rutier si comportamentul suporterilor inainte si dupa terminarea partidei.

Totodata, la finalul disputei fotbalistice vor fi monitorizate cu mare atentie, atat de camerele video, cat si de patrulele auto si pedestre ale Politiei Locale a Primariei Sectorului 2, fluxurile de suporteri care vor pleca de la stadion, pentru a interveni de urgenta in cazul in care vor exista tulburari ale ordinii publice.

Potrivit sursei citate, Politia Locala a Primariei Sectorului 2 va fi in alerta incepand de miercuri cu toate efectivele sale si este pregatita sa faca fata misiunilor pe care le are, astfel incat bucurestenii si suporterii sa fie in orice moment in siguranta.

In acelasi timp, comercializarea bauturilor alcoolice in zona National Arena va fi interzisa joi, intre orele 14.00 si 24.00, pentru desfasurarea in siguranta a meciului de fotbal dintre echipele Steaua Bucuresti si Chelsea.

Masura a fost... mai mult


Marti, 05 Martie 2013, ora 16:55

Peste 700 de camere video vor fi instalate in intersectiile din Sectorul 2

Peste 700 de camere video vor fi instalate in intersectiile din Sectorul 2

Aproape 200 de camere video de supraveghere pentru prevenirea infractiunilor stradale sunt instalate in intersectiile din Sectorul 2 al Capitalei, iar pana in 2013 numarul acestora va ajunge la 700, Bucur Obor, Delfinului, Ziduri Mosi, Kaufland si Iancului fiind identificate ca zone vulnerabile.

Primarul Sectorului 2 al Capitalei, Neculai Ontanu, a declarat, vineri, ca in urma instalarii in principalele intersectii a camerelor video s-a constatat o scadere a infractionalitatii in aceasta zona administrativ-teritoriala a Capitalei.

Astfel, in principale intersectii din Sectorul 2 al Capitalei functioneaza in prezent 185 de camere video, urmand ca dupa finalizarea sistemului de monitorizare, in 2013, sa fie functionale peste 700.

Ontanu a precizat ca inca din 2009 au fost montate 90 de camere video, initial in 31 de intersectii principale din Sectorul 2, in prezent fiind functionale 185, ultimele 95 fiind instalate in cartierele Baicului si Creanga.

Potrivit primarului Ontanu, in 2012 vor mai fi montate 54 de camere video in zona Plumbuita-Petricani-Steaua Rosie si alte 480 "in restul zonelor din Sectorul 2 care nu sunt monitorizate inca".

Astfel, dupa finalizarea implementarii proiectului privind monitorizarea video vor functiona nonstop 719 camere video.

Vor fi vizate noduri importante de circulatie si zonele vulnerabile

Potrivit reprezentantilor autoritatii locale, camerele video au fost amplasate in urma analizelor comune facute de Politia Capitalei,... mai mult


Vineri, 23 Martie 2012, ora 19:36

Traficul din municipiul Cluj-Napoca, supravegheat de peste 200 de camere video

Traficul din municipiul Cluj-Napoca, supravegheat de peste 200 de camere video

Traficul rutier din Cluj-Napoca este supravegheat 24 de ore din 24 de peste 200 de camere video, acestea fiind amplasate de primarie in cele mai ''fierbinti'' puncte si intersectii ale orasului.

Ele permit urmarirea unei masini, dupa inregistrarea numarului de inmatriculare, in orice colt al municipiului.

"Camerele de supraveghere video a traficului rutier vor face ca municipiul sa devina un oras mai sigur. Implementarea acestui sistem de supraveghere, prin 220 de camere amplasate in 79 de intersectii, permite monitorizarea a tot ceea ce se intampla in oras, iar, cand sunt sesizate abateri de la lege, putem interveni rapid", a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, primarul Sorin Apostu.

Pe langa ilegalitatile comise de soferi, mai sunt vizate si masinile de mare tonaj, care nu au voie sa intre in oras, dar si accidentele grave.

Sistemul de supraveghere video nu este cumparat de municipalitate, ci inchiriat, cu pretul de 170 de lei pe luna pentru o camera, iar firma are si obligatia intretinerii lor si a inlocuirii, in caz de defectare. mai mult


Joi, 02 Decembrie 2010, ora 20:44

2 comentarii
Alte 26 de intersectii din Capitala vor fi monitorizate video

Alte 26 de intersectii din Capitala vor fi monitorizate video

Edilii din Bucuresti au hotarat ca si intersectiile mai mici sa fie monitorizate video, astfel ca 26 de intersectii care, potrivit politistilor, nu sunt din categoria celor "problematice", cu ambuteiaje si accidente frecvente, urmeaza sa fie modernizate.

Cele 26 de intersectii vor fi dotate cu semafoare noi pentru soferi, acustice pentru nevazatori si camere video, informeaza Evenimentul Zilei.

De asemenea, vor fi montate automate de dirijare a circulatiei, detectoare in carosabil, indicatoare rutiere, butoni reflectorizanti, precum si insule de dirijare sau refugii.

Pentru o singura intersectie se vor cheltui 1,4 milioane de lei.

"Transformarea vechiului sistem de circulatie se impunea", spune directorul Directiei de Transport, Ion Dedu. "Totodata, datorita fluxurilor pietonale de minimum 2.000 de pietoni/ora si a unui volum de autovehicule de minimum 1.000/ora s-a propus ca dirijarea circulatiei in aceste intersectii sa se realizeze prin semaforizare", a mai spus Dedu.

Intersectiile modernizate vor fi Straulesti - Coralilor, Eroii Sanitari - Scoala nr. 150, Fundeni - Itcani, Lascar Catargiu - Gr. Alexandrescu, M. Eminescu - Icoanei, Calea Vitan - Zizin, Iuliu Maniu - Rasaritului, Calea Giulesti - Sc. nr. 163, Ion Iriceanu - Sc. nr. 102, Constructorilor - Crangasi, Sos. Berceni - Bd. Metalurgiei, Calea Serban Voda - Cutitul de Argint, Nasaud - Prelungirea Ferentari, Sos. Pantelimon - Baicului, Agricultori - Orzari, Prelungirea Ferentari - Bachus, Ghencea -... mai mult


Marti, 05 Ianuarie 2010, ora 08:13

31 de intersectii din Sectorul 2, monitorizate video

31 de intersectii din Sectorul 2, monitorizate video

Pentru a impiedica incidentele tot mai dese din Sectorul 2, primarul Neculai Ontanu a autorizat montarea de camere de supraveghere video in 31 de intersectii.

Camerele vor fi functionale incepand cu data de 15 octombrie, iar imaginile surprinse vor fi monitorizate de Politia Comunitara a Sectorului 2, de Politia Sectorului 2 si de Brigada de Politie Rutiera a Capitalei, 24 de ore din 24, informeaza Mediafax.

Intersectiile in care vor fi montate camerele de supraveghere sunt:

- Soseaua Pantelimon - Vergului

- Soseaua Morarilor - Vergului

- Bulevardul Basarabiei - Chisinau

- Soseaua Mihai Bravu - Basarabiei - Calea Calarasilor

- Soseaua Morarilor -Pantelimon - Fundeni

- Bulevardul Chisinau - soseaua Pantelimon

- Soseaua Pantelimon - Iancului

- Soseaua Mihai Bravu - Pache Protopopescu - Iancului

- Soseaua Pantelimon - Ferdinand

- Bulevardul Ferdinand - Ritmului

- Bulevardul Ferdinand - Pache Protopopescu

- Bulevardul Pache Protopopescu - strada Traian

- Bulevardul Pache Protopopescu - Calea Mosilor - Bulevardul Carol

- Piata Rosetti

- Bulevardul Gara Obor - Strada Baicului

- Soseaua Mihai Bravu - Bulevardul Ferdinand

- Bulevardul Ferdinand - Strada Traian

- Calea Mosilor - Bulevardul Dacia - Strada Traian

- Soseaua Stefan cel Mare - Soseaua Mihai Bravu - Soseaua Colentina

- Soseaua Stefan cel Mare - Strada Lizeanu

- Soseaua Stefan cel Mare -strada Barbu Vacarescu - strada Tunari

- Soseaua Colentina - pod... mai mult


Marti, 01 Septembrie 2009, ora 21:01

1 comentariu
Zece camere video supravegheaza locuitorii din sectorul 1

Zece camere video supravegheaza locuitorii din sectorul 1

Primaria Sectorului 1 a amplasat pana in prezent 10 camere video in zonele aglomerate din sector pentru a preveni furturile, comertul ilegal si actele de vandalism.

Cele 10 camere video sunt conectate la dispeceratul Politiei Comunitare Sector 1 si transmit imagini "live" din zonele monitorizate, informeaza un comunicat al Primariei Sectorului 1 remis Ziare.com.

Acestea sunt amplasate pe Soseaua Chitilei (capatul tramvaiului 45), pe strada Stefan Burileanu (Aviatiei), la Piata "16 Februarie", pe strada Coralilor (Damaroaia), la intersectia Buzesti cu Calea Grivitei, la intersectia Calea Grivitei cu Ion Mihalache ( fostul bulevard 1 Mai), la intersectia Banu Manta cu Ion Mihalache, pe Soseaua Bucuresti-Targoviste si doua camere amplasate sunt amplasate in fata Garii de Nord.

Cele zece locatii sunt supravegheate permanent, aparatura folosita avand posibilitatea de supraveghere continua a zonei, pe o raza de 200 metri, intrucat camera permite rotirea la 360 de grade si marirea optica a imaginii de peste 30 de ori. Sistemul de monitorizare permite salvarea imaginii si printarea ei in timp real, dar si stocarea imaginilor inregistrate pe o perioada de 30 zile.

In perioada urmatoare, Primaria Sectorului 1 va monta 20 de camere video de supraveghere in zona Pajura-Aviatiei, in cadrul programului "Statie-Pilot" implementat de Directia Generala de Politie Comunitara Sector 1. mai mult


Miercuri, 29 Aprilie 2009, ora 17:33

2 comentarii
Camere video in mai multe zone din Sectorul 1

Camere video in mai multe zone din Sectorul 1

Mai multe zone aglomerate din Sectorul 1 vor fi monitorizate video, pentru a preveni furturile, comertul ilegal si actele de vandalism, anunta Romania Libera, in editia electronica.

Primaria a amplasat camere video in zona Gara de Nord, pe str. Stefan Burileanu (Aviatiei), pe soseaua Chitilei nr. 221 si in Piata "16 Februarie".

Aparatele vor fi conectate la dispeceratul Politiei Comunitare Sector 1 si vor transmite imagini "live" din zonele supravegheate. Camerele permit o rotire completa si pot capta imagini pe o raza de 200 de metri. mai mult


Marti, 20 Mai 2008, ora 08:22

1 comentariu
Zona Garii de Nord, monitorizata cu ajutorul camerelor video

Zona Garii de Nord, monitorizata cu ajutorul camerelor video

In zona Garii de Nord au fost montate camere video cu ajutorul carora Politia Comunitara sa poata combate eficient furturile, comertul ilegal si actele de vandalism, informeaza Realitatea TV.

Potrivit Primariei Sectorului 1, echipamentele vor fi amplasate in zonele stefan Burileanu (Aviatiei), soseaua Chitilei si la Piata "16 Februarie" (intersectia strazilor Muntenia si Pietei). Echipamentele de supraveghere vor fi conectate la dispeceratul Politiei Comunitare Sector 1.

Locatiile alese vor fi supravegheate permanent pe o raza de 200 metri, intrucat camera permite rotirea la 360 de grade si marirea optica a imaginii de peste 30 de ori.

Sistemul de monitorizare permite salvarea imaginii si printarea ei in timp real, dar si stocarea imaginilor inregistrate pe o perioada de 30 zile. Sistemul permite, de asemenea, supravegherea altor obiective de interes public, dotate deja cu camere video, cum ar fi unele scoli, gradinite si asociatii de proprietari. mai mult


Joi, 17 Aprilie 2008, ora 16:10

Alte articole despre: monitorizare, video, camere, Gara Nord
Soferii din Bucuresti, supravegheati cu camere video, din mai

Soferii din Bucuresti, supravegheati cu camere video, din mai

Din mai, soferii care circula prin Bucuresti vor fi supravegheati si prin camere video. Un numar de 200 de intersectii importante din Capitala vor fi reabilitate si dotate cu echipamente de supraveghere si fluidizare a traficului, a precizat directorul Gheorghe Udriste, responsabil cu infrastructura si serviciile publice in Primaria Capitalei, citat de AmosNews.

Proiectul de supraveghere video a principalelor intersectii bucurestene, demarat de Primaria Capitalei in 2003, ar trebui sa se finalizeze in luna mai, a mai spus sursa citata. Costurile acestuia se ridica la 21 de milioane de euro.

Prin conectarea acestor intersectii la un centru unic de comanda se mai urmareste si corelarea in timp real a traficului din Capitala. Pentru o fluidizare mai buna a traficului, potrivit proiectului, se vor mai adauga si o serie de benzi unice pentru transportul in comun.

Sistemul de supraveghere introdus in Capitala va fi folosit si de Politia Rutiera pentru sanctionarea abaterilor din trafic. mai mult


Vineri, 08 Februarie 2008, ora 11:36

Alte articole despre: trafic, Bucuresti, camere video, mai

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  2. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  3. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  4. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  5. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  6. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  7. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  8. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  9. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  10. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba