candidaturi respinse bec

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Alegeri prezidentiale 2014 Candidaturile lui Ponta si Macovei, contestate la CCR

Alegeri prezidentiale 2014 Candidaturile lui Ponta si Macovei, contestate la CCR

Curtea Constitutionala a primit doua noi contestatii fata de candidaturi depuse pentru alegerile prezidentiale, una fiind pe numele Monicai Macovei si a doua pe numele lui Victor Ponta.

"Contestatiile au fost depuse, in nume propriu, de doi cetateni cu drept de vot care nu sunt persoane publice", au declarat surse oficiale citate de Mediafax.

Conform sursei citate, contestatiile vor fi judecate marti de CCR, in conditiile in care legea prevede ca ele trebuie sa fie solutionate in termen de 48 de ore de la inregistrare.

Monica Macovei si-a depus candidatura: Cadouri pentru Ponta si Iohannis. Nu si pentru Udrea

Este pentru a treia oara cand candidatura lui Victor Ponta este contestata la CCR. Judecatorii constitutionali s-au reunit duminica seara pentru a judeca doua asemenea contestatii, ambele fiind respinse in unanimitate.

Cele doua contestatii fusesera depuse de Marin Duta si Robert Dragomirescu.

CCR a respins doua contestatii la candidatura lui Ponta - cine le-a depus

Presedintele CCR, Augustin Zegrean, a explicat duminica seara ca nu isi aminteste ca vreo astfel de contestatie sa fi fost admisa vreodata, insa, conform legii, trebuie sa fie verificate toate.

Marti, 23 septembrie, este ultima zi in care se mai pot inregistra la BEC candidaturile pentru alegerile prezidentiale din 2 noiembrie. mai mult


Luni, 22 Septembrie 2014, ora 17:17

1 comentariu
Au vrut sa candideze la prezidentiale, BEC nu i-a lasat: un electronist si o profesoara de la Partidul Romania Floare

Au vrut sa candideze la prezidentiale, BEC nu i-a lasat: un electronist si o profesoara de la Partidul Romania Floare

Un cetatean cu dubla cetatenie romano-americana, "tehnician electronist &radio &televiziune &energetica", o profesoara pensionara cu datorii de 5.600 de lei la banci si o doamna sustinuta de "Partidul Romania Floare" au fost respinsi de BEC sa candideze la functia suprema in stat.

Cetateanul electronist, care a depus doua cereri de candidatura, pe 15 si 28 iunie, spune ca "Sunt unul dintre Luptatorii din Rezistenta Nationala Anti-comunista a Romaniei, 1961 - 1988, exilat de dictatura comunista", si a cerut ca statul sa-i asigure mijloacele pentru a convinde romanii sa-i dea votul, scrie Mediafax.

A doua sa solicitare se incheie cu observatia "Nu am primit raspuns, se trage de timp!". Pe lista de respinsi pe motive de dosare incomplete se gaseste o pensionara divortata, de profesie inginer chimist, care si-a depus si o declaratie de avere, mentionand o bicicleta si datorii de 5.600 de lei la banci.

Semnul ei electoral, in calitatea de candidat independent, este "floarea alba de brandusa", "ca simbol al pacii". Nu e singurul cadru didactic respins. O profesoara de matematica-fizica, propusa de Partidul Romania Floare, care a trimis un document in care se afirma ca ar fi strans 250.000 de semnaturi.

Cetateanca a trimis BEC si o instiintare scrisa de mana in care spune ca: "in cazul in care apare o problema ca eu candidez ca independenta, sustinuta de Partidul Romania Floare, va rog sa inlocuiti cererea aceea cu cea pe care o trimit alaturat, adica candidez sub... mai mult


Vineri, 19 Septembrie 2014, ora 22:07

Europarlamentare 2014 - BEC a motivat respingerea unor candidaturi

Europarlamentare 2014 - BEC a motivat respingerea unor candidaturi

Biroul Electoral Central a motivat, vineri, deciziile de respingere a unor candidaturi la alegerile europarlamentare din 25 mai 2014.

Cea mai asteptata motivare a fost in cazul Mircea Diaconu. La fel ca si Agentia Nationala de Integritate, Biroul Electoral Central a apreciat ca actorul se afla in perioada de trei ani de interdictie pentru a ocupa o functie publica stabilita de Inalta Curte in vara anului 2012.

Motivul pentru care BEC i-a respins candidatura lui Mircea Diaconu

Si celelalte partidele sau candidati respinsi au asteptat cu nerabdare motivarile deciziilor pentru a le putea ataca la Tribunalul Bucuresti, care va judeca aceste contestatii in regim de urgenta.

Europarlamentare 2014 - Ce candidaturi au fost respinse de BEC

Motivarile au fost publicate pe site-ul Biroului Electoral Central.

Astfel, in cazul Partidului Noua Republica au fost constatate mai multe nereguli, printre care faptul ca una dintre candidate nu a depus o declaratie pe propria raspundere in original, ci in copie xerox, iar listele de sustinatori, semnate de 225.699 de persoane, au avut mai multe neregularitati de forma si de fond, printre care absenta unor nume sau prenume ale celor care au intocmit listele, lipsa datelor de identificare ale unora dintre declaranti, date de nastere incomplete si chiar prezenta pe liste a 105 persoane care nu au implinit 18 ani.

In aceste conditii, 43.520 de semnaturi de sustinere au fost gasite cu vicii de forma si de fond, iar PNR a ramas... mai mult


Vineri, 04 Aprilie 2014, ora 17:41

8 comentarii
Diaconu lupta in continuare dupa motivarea BEC: Vreau sa fiu si eu un om normal

Diaconu lupta in continuare dupa motivarea BEC: Vreau sa fiu si eu un om normal

Mircea Diaconu a facut, vineri, primele declaratii dupa publicarea motivarii Biroului Electoral Central (BEC) pentru respingerea candidaturii sale la alegerile europarlamentare din 25 mai.

In documentul BEC se precizeaza ca Mircea Diaconu nu poate candida deoarece se afla in perioada de trei ani de interdictie impusa de Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Diaconu a mentionat, la Antena 3, ca o contestatie la decizia BEC de a-i respinge candidatura depusa la Tribunalul Bucuresti s-a judecat de la ora 13.00, dar ca procedura a fost intrerupta pentru ca lispsea motivarea. El a mentionat ca judecarea se va relua la ora 17.00.

ANI cere BEC sa nu permita inscrierea lui Mircea Diaconu pentru alegerile europarlamentare

Diaconu a precizat ca asul din maneca avocatilor sai este hotararea din 1 aprilie a Tribunalului Bucuresti, care a stabilit ca acesta "nu a fost decazut, in conditiile legii, din dreptul de a fi ales sau de a exercita o functie sau o demnitate publica", in urma a doua sesizari depuse de doua persoane particulare, care au contestat candidatura lui Diaconu la europarlamentare.

"Senzatia noastra este ca pare a nu fi fost contestata in termen (candidatura - n.red.), ceea ce inseamna ca ramane definitiva si irevocabila decizia din 1 aprilie. Am foarte mare incredere in judectaori.

Curtea Suprema si de Apel spun ca nu am nicio vina si sa nu fiu sanctionat in niciun fel, dar cum fac un pas in Romania, imediat apar comunicate si adrese. Vreau sa fiu si eu... mai mult


Vineri, 04 Aprilie 2014, ora 16:26

15 comentarii
Europarlamentare cu scandal: Candidatii respinsi ataca BEC in instanta (Video)

Europarlamentare cu scandal: Candidatii respinsi ataca BEC in instanta (Video)

Mai multe persoane respinse de Biroul Electoral Central (BEC) in ceea ce priveste candidatura la alegerile europarlamentare au anuntat ca vor contesta decizia in instanta.

Printre acestea se numara candidatii independenti Danut Liga si Stelian Fuia, care au venit, joi dimineata, la sediul BEC, arata Antena 3.

Cei doi au spus ca hotararea BEC este nedreapta si ca institutia cauta in mod expres nereguli in cazul formatiunilor mici cu scopul de a le face loc partidelor mari.

Europarlamentare 2014 - Ce candidaturi au fost respinse de BEC

Danut Liga, care s-a inscris pe liste ca independent, sustine ca in ceea ce il priveste a fost vorba despre o eroare, adaugand ca nu i se pare corect fara de cele 100.000 de persoane care au semnat pentru el.

"Voi ataca in instanta aceasta decizie a BEC, in primul rand din respect pentru cele peste 100.000 de persoane au semnat. (...) Ca si independent nu mi-as fi permis sa vin cu unul din acele tabele incorect. Inclin sa cred ca atunci cand s-a facut verificarea a fost vorba de o eroare", a declarat Liga.

De asemenea, fostul ministru al Agriculturii, Stelian Fuia, care in prezent este presedintele Aliantei Nationale a Agricultorilor, a mentionat ca va ataca in instanta decizia BEC. "Vom ataca in justitie, ce se intampla e un atentat la democratie", a acuzat Fuia.

Mircea Diaconu nu poate candida la europarlamentare, a decis BEC

Si Mircea Diaconu a spus ca va contesta la Tribunalul Bucuresti decizia BEC de a-i respinge... mai mult


Joi, 03 Aprilie 2014, ora 12:02

14 comentarii
Europarlamentare 2014 - Ce candidaturi au fost respinse de BEC

Europarlamentare 2014 - Ce candidaturi au fost respinse de BEC

Purtatorul de cuvant al Biroului Electoral Central, Marian Muhulet, a facut publice, miercuri dupa-amiaza, candidaturile admise si cele respinse pentru alegerile europarlamentare din 25 mai.

Printre candidaturile respinse se numara cea a fostului senator liberal Mircea Diaconu, precum si a ambelor liste PRM - cea care il continea pe Corneliu Vadim Tudor si cea a lui Gheorghe Funar. De asemenea, nici partidul Noua Republica, a carui lista de candidati era deschisa de presedintele Mihail Neamtu, nu a primit aprobarea pentru europarlamentare.

Europarlamentare 2014: De unde avem de ales pe 25 mai - Iata candidatii

In acelasi timp, au fost respinse si listele de candidati ale Partidului Verde, Partidului Ecologist Roman, Partidului Dreptatii Sociale, Alternativei Socialiste si Aliantei Nationale a Agricultorilor.

In plus, pozitia a treia a listei PNTCD, ocupata de fostul deputat PDL Maria Stavrositu, a fost invalidata de BEC, din cauza lipsei declaratiei de necolaborare cu fosta Securitate.

Totodata, au fost respinse candidaturile independentilor Danut Liga, fost deputat PDL, precum si ale lui Valentin Daeanu, Adrian Toader, Nicolae Toteanu, Vasile Iustiuc si Doina Elena Noghin.

Cei carora li s-au respins candidaturile pot contesta decizia BEC, pana pe 10 aprilie. In prima instanta, pot contesta la Tribunalul Bucuresti, care se pronunta in 48 de ore. In a doua instanta, candidatii respinsi pot contesta la Curtea de Apel Bucuresti, care se pronunta in 24 de ore... mai mult


Miercuri, 02 Aprilie 2014, ora 17:59

16 comentarii
BEC nu le permite lui C.V. Tudor si lui Gheorghe Funar sa candideze la europarlamentare

BEC nu le permite lui C.V. Tudor si lui Gheorghe Funar sa candideze la europarlamentare

Candidatura lui Corneliu Vadim Tudor si cea a lui Gheorghe Funar la alegerile europarlamentare au fost respinse de Biroul Electoral Central (BEC).

Corneliu Vadim Tudor a declarat, intr-o conferinta de presa de la sediul BEC, ca va contesta in instanta decizia Biroului Electoral. Potrivit acestuia, motivul respingerii candidaturii sale a fost faptul ca nu s-au intrunit suficiente semnaturi care sa poata fi validate.

De cealalta parte, in cazul lui Gheorghe Funar, candidatura nu a fost acceptata deoarece acesta nu este reprezentant legal al Partidului Romania Mare. Anterior, judecatorii au respins contestatia lui Gheorghe Funar impotriva listei depuse la Biroul Electoral Central (BEC) in numele PRM de Corneliu Vadim Tudor.

Unda verde pentru Vadim Tudor: Poate candida la europarlamentare din partea PRM

"Vom depune contestatie. Am vorbit si cu Norica pe la pranz si mi-a zis ca in ritmul asta nu va mai candida niciun partid, pentru ca sunt greseli omenesti. (...) Asistati la inca o ofensiva a lui Victor Ponta de a-si distruge adversarii", a spus Corneliu Vadim Tudor.

Judecatorii au decis: Vadim poate candida la europarlamentare

Totodata, europarlamentarul a declarat ca va boicota procesul popular si ca va cere oamenilor sa nu se prezinte la vot. De asemenea, el a amintit ca a fost singurul care s-a batut cu UDMR, care nu este incris ca partid la tribunal si ca stie ca la europarlamentare "candidau oameni, nu unguri". mai mult


Miercuri, 02 Aprilie 2014, ora 17:31

21 comentarii
BEC: Mihaela Mihai si trei partide, respinsi la europarlamentare

BEC: Mihaela Mihai si trei partide, respinsi la europarlamentare

Biroul Electoral Central a respins, luni, toate candidaturile pentru euroalegeri cuprinse in listele Partidului Verde (PV), Partidului Ecologist Roman (PER) si Fortei Civice.

Motivul a constat in faptul ca formatiunile politice au depus niste copii ale listelor cu semnaturile de sustinere la Biroul Electoral Central, se arata intr-un comunicat.

Cele trei partide trebuiau sa depuna semnaturile de sustinere in original, iar numarul celor valabile este inferior celui de 200.000 de semnaturi prevazute de Legea 33/2007.

De asemenea, BEC a respins si candidatura independenta a Mihaelei Mihai, pe motiv ca a depus 15.000 de semnaturi, desi legislatia stipuleaza un numar de 100.000 de semnaturi de sustinere pentru independenti.

13 aprilie a fost data limita pentru ca BEC sa se pronunte asupra validarii candidaturilor pentru europarlamentare.

A.B. mai mult


Marti, 14 Aprilie 2009, ora 07:55

2 comentarii
Verzii, ecologistii si Forta Civica nu vor candida la euroalegeri

Verzii, ecologistii si Forta Civica nu vor candida la euroalegeri

Biroul Electoral Central a respins, luni, toate candidaturile pentru euroalegeri cuprinse in listele Partidului Verde (PV), Partidului Ecologist Roman (PER) si Fortei Civice, din cauza depunerii unor copii ale listelor cu semnaturile de sustinere.

De asemenea, BEC a adoptat si decizia privind respingerea candidaturii independente a Mihaelei Mihai, pe motiv ca a depus 15.000 de semnaturi, desi legislatia stipuleaza un numar de 100.000 de semnaturi de sustinere pentru independenti.

Potrivit membrilor BEC, PER a depus 253.525 de semnaturi, din care 72.215 sunt copii, realizate cu un xerox color, ale unor pagini originale cu semnaturi, precum si semnaturi ale unor persoane care nu au drept de vot, respectiv minori.

Forta Civica a inaintat 207.731 de semnaturi, din care 17.605 sunt copii, iar la unele pozitii lipseste semnatura sustinatorilor sau a persoanelor care au intocmit listele, in timp ce PV a depus 206.700 de semnaturi, din care 37.171 sunt copii.

Avand in vedere ca cele trei partide nu au depus toate semnaturile de sustinere in original, iar numarul celor valabile este inferior celui de 200.000 de semnaturi prevazute de Legea 33/2007, BEC a respins listele acestora pentru alegerile din 7 iunie.

BEC a avut termen, pana pe 13 aprilie, pentru a se pronunta asupra validarii candidaturilor pentru europarlamentare.

Decizia membrilor Biroului nu este definitiva, in acest caz, cei interesati putand sa conteste hotararea BEC la Tribunal si Curtea de Apel. mai mult


Luni, 13 Aprilie 2009, ora 20:30

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. A pictat in verde un munte inalt de 900 de metri pentru a "imbunatati feng-shui-ul" (Video)
  2. Fotografia zilei: Pericolul de pe sosea - minionii ataca
  3. Viral: Milioane de oameni, impresionati de stranutul unui caine (Video)
  4. Intr-un oras din Romania se traieste mai bine ca la Paris, Roma sau New York
  5. Protest cu sute de femei goale in Canada, din cauza unui politist (Foto)
  6. Alarma falsa: Fratele leului Cecil este in viata si gata sa preia conducerea
  7. Cele mai interesante filme care vor aparea in cinematografe in august (Video)
  8. Lupta cu rechinii: Cum s-a salvat un australian, fost boxer, de marele alb
  9. Lucrul uimitor pe care il fac albinele pentru a-si proteja familiile de boli
  10. Nadia Comaneci si Arnold Schwarzenegger - orice roman ar trebui sa fie mandru de aceste imagini (Video)