cantina ajutor social

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Delegatia FMI discuta, la Ministerul Muncii, despre reforma asistentei sociale (Video)

Delegatia FMI discuta, la Ministerul Muncii, despre reforma asistentei sociale (Video)

Delegatia Fondului Monetar International (FMI) discuta, la Ministerul Muncii, despre pachetul de legi subsecvente legii-cadru a asistentei sociale si despre impactul ajustarii preturilor la electricitate si gaze naturale asupra consumatorilor vulnerabili, au declarat surse apropiate negocierilor.

Pe agenda discutiilor figureaza si implementarea reformei pensiilor.

Ministrul Mariana Campeanu (foto) declara, recent, ca Ministerul Muncii va rezolva, pana in octombrie, angajamentele ramase restante legate de negocierile cu FMI.

Potrivit MMFPS, una dintre restantele care va putea fi rezolvata odata cu reluarea lucrarilor Parlamentului se refera la definitivarea cadrului normativ subsecvent Legii-cadru a asistentei sociale si intrarea acestuia in vigoare.

Este vorba despre un pachet de acte normative subsecvente Legii Asistentei sociale. Pe site-ul MMFPS erau anuntate ca intrate in dezbatere publica propuneri referitoare la alocatia de stat pentru copii, sustinerea familiei in vederea cresterii copilului, concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor, protectia si promovarea drepturilor copilului, acordarea de subventii ONG-urilor implicate in asistenta sociala, asigurarea calitatii in domeniul serviciilor sociale, economia sociala, cantinele de ajutor social, prevenirea si combaterea marginalizarii sociale.

mai mult


Joi, 02 August 2012, ora 12:52

9 comentarii
Rromii cu salbe isi pierd ajutoarele sociale - ce spun regele Cioaba si Madalin Voicu

Rromii cu salbe isi pierd ajutoarele sociale - ce spun regele Cioaba si Madalin Voicu

Rromii care au salbe isi pierd ajutoarele sociale, conform modificarilor legislative operate de Guvern.

Reprezentantii rromilor spun ca masura e nedreapta, deoarece salbele au valoare sentimentala si nu pot fi vandute.

Persoanele care detin obiecte de arta, bijuterii si metale pretioase de peste 100 de grame, blanuri, obiecte de cristal si portelan de mare valoare sau obiecte de colectie nu pot primi prestatii sociale, conform noilor reglementari anuntate de Ministerul Muncii.

La categoria bijuterii intra si banutii de aur din salbele rromilor, care sunt primiti ca mostenire de familie.

Ai bijuterii, tablouri sau blanuri? Adio, asistenta sociala

"Daca au o salbuta de aur inseamna ca sunt bogati? Este o eroare foarte mare, trebuie sa fii in pielea goala ca sa-ti acorde statul roman ajutor?", a spus regele Florin Cioaba, la Romania TV.

"In conditiile in care singura lor avere, indiferent in ce conditii stau, sunt salbele, monezile de aur, asta nu e o marfa vandabila. Salba se da la zestre cand se marita fetele, au o alta destinatie. (...)", a declarat si Madalin Voicu, pentru Ziare.com.

Acesta spune ca problema rromilor este "la fel de acuta ca si problema majoritarilor" si ca statul ar trebui sa stabileasca cine primeste ajutor social, insa nu in functie de salbe.

"Legea este tendentioasa, nu este o lege obiectiva. (...) Salbele se transmit din generatie, nu trebuie vandute. Din moment ce ele nu sunt comercializate, ele nu constituie avere, sunt o... mai mult


Miercuri, 01 Februarie 2012, ora 19:04

53 comentarii
Banii saracilor, solutia lui Traian Basescu pentru salvarea economiei

Banii saracilor, solutia lui Traian Basescu pentru salvarea economiei

Pentru a mai strange un ban in plus la bugetul de stat, presedintele Traian Basescu a sugerat ca venitul minim garantat ar trebui sa fie diminuat sau scos. Daca aceasta idee va fi pusa in aplicare, romanii vor simti inca o data o palma venita din partea Guvernului.

"Acel venit minim garantat, care a facut ca in mediul rural sa nu mai gasesti un om dispus sa mearga o zi la cules sau sapa, trebuie eliminat sau dat numai acelora care chiar au nevoie de el. Oamenii aflati la guvernare trebuie sa aiba curaj sa o faca, vremurile de criza nu se trec cu oameni lasi", a declarat presedintele, in urma cu cateva zile, la TVR. Din punctul sau de vedere, acest venit promoveaza "nemunca".

Noua strategie a presedintelui nu este primita bine nici de romani si nici de specialistii in domeniu, care considera ca populatia s-ar afunda si mai rau in saracie.

"Sunt absolut total impotriva unei astfel de idei, este singurul program contra saraciei in Romania, el este agreat si de Banca Mondiala si de Uniunea Europeana, mi se pare cu totul deplasata o astfel de declaratie. Poti sa iei masuri sa verifici daca acesta este acordat cui trebuie, dar de aici pentru a desfiinta aceasta forma de lupta impotriva saraciei... Si am vazut foarte clar din toate studiile care s-au facut si de Institul de Cercetare a Calitatii Vietii ca saracia in Romania s-a adancit. Probabil ca cineva i-a furnizat aceasta idee, nu cred eu ca presedintele tarii se ocupa de toate formele de indicatori sociali. Este o... mai mult


Vineri, 10 Septembrie 2010, ora 12:27

41 comentarii
20 de tone de alimente, donate de Fisc cantinelor sociale

20 de tone de alimente, donate de Fisc cantinelor sociale

Oficialii Agentiei Nationale de Administrare Fiscala au decis sa nu mai vanda produsele alimentare confiscate, ci sa le doneze cantinelor de saraci si sinistratilor.

De aceste produse se vor bucura 3.500 de persoane aflate in ingrijirea Directiei Generale de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti, a Complexului de Servicii Socio-Medicale si a cantinelor Sfantul Constantin, Bucur, Grivita, Dacia si Ferentari, informeaza Romania Libera.

"In acest an, greu pentru toata lumea, am considerat necesar sa aratam ca Fiscul este solidar cu problemele romanilor si, astfel, produsele confiscate pe care le gestionam, in special produse alimentare, articole de imbracaminte si incaltaminte, sa fie acordate cu titlu gratuit sinistratilor, unitatilor de asistenta sociala si cantinelor de ajutor social, urmand ca astfel de actiuni sa continue pe tot parcursul anului", a declarat presedintele ANAF, Sorin Blejnar.

ANAF a mai donat in iulie persoanelor grav afectate de inundatiile din judetele Suceava, Botosani, Tulcea si Bacau bunuri cum ar fi alimente, articole de uz casnic, imbracaminte pentru adulti si copii, in valoare de aproximativ 1,3 milioane de lei. mai mult


Joi, 19 August 2010, ora 09:08

4 comentarii
Mai multi bani pentru mesele saracilor

Mai multi bani pentru mesele saracilor

Persoanele care au nevoie de cantinele de ajutor social din centrele de ingrijire si asistenta sociala vor beneficia, de acum inainte, de o majorare a sumei cheltuite pentru masa fiecaruia dintre ei, de la sase la opt lei.

Masura a fost aprobata in sedinta de vineri a Consiliului General, Directia Generala de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti, relateaza Pro TV.

Proiectul a fost propus de primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, in luna ianuarie, dupa ce a vizitat doua astfel de cantine sociale.

In prezent, directia de asistenta sociala gestioneaza cinci cantine sociale, situate in cartierele Dacia, Ferentari, Grivita, pe strada Agricultori si pe strada Sfantul Constantin si Elena. mai mult


Vineri, 26 Februarie 2010, ora 19:12

Bucurestenii se inghesuie la cantinele sociale

Bucurestenii se inghesuie la cantinele sociale

Tot mai multi bucuresteni se inghesuie, de trei pe ori pe saptamana, la usile cantinelor sociale pentru a primi mancare calda si conserve, gratuit sau la pret redus.

Zece bucuresteni depun, zilnic, la Primaria Capitalei cereri de acordare a ajutorului alimentar. Mii de bucuresteni se inghesuie, saptamanal, in centrele de ajutor social ca sa-si ridice hrana de toate zilele, relateaza Evenimentul Zilei.

Specialistii pun situatia tragica pe seama crizei economice, care a ingrosat randurile nevoiasilor si a adus autoritatile locale din sectorul 1 in imposibilitatea de a mai administra aceste centre.

Urmarea: un act semnat de primarul general Sorin Oprescu prevede preluarea de catre Primaria Capitalei a celor sase sedii ale Cantinei Centrale de Ajutor Social, aflate pana acum in administrarea Consiliului Local al Sector 1: trei situate in sectorul 1, doua in sectorul 2, iar unul in sectorul 5.

"Tot mai multi bucuresteni nu-si mai permit sa-si asigure traiul zilnic", se arata in document, motiv pentru care edilul-sef promite ca va aloca, din 2010, bani mai multi pentru nevoiasi. mai mult


Luni, 30 Noiembrie 2009, ora 10:05

Serviciile sociale in Bucuresti, departe de nevoile cetatenilor

Serviciile sociale in Bucuresti, departe de nevoile cetatenilor

Indecvarea serviciilor sociale la nivelul muncipiului Bucuresti este dovedita de persistenta problemei copiilor strazii, de lipsa unor programe active de sprijin si de dezvoltarea neunitara a acestor servicii la nivelul sectoarelor, se arata intr-un studiu al Directiei Generale de Asistenta Sociala.

In ceea ce priveste copii strazii, se remarca "o crestere ingrijoratoare a numarului acestora in ultimii doi ani, desi la nivelul fiecarui secror si al municipalitatii exista centre de primire, servicii de prevenire si echipe mobile", potrivit studiului.

Alti beneficiari ai serviciilor sociale primesc servicii de cantina sociala, ingrijire in centru de zi, ajutor financiar in bani sau alimente cu ocazia sarbatorilor, subventii pentru plata incalzirii, insa nu sunt sprijiniti sa urmeze cursuri de calificare, nu sunt ajutati in vederea gasirii si mentinerii unui loc de munca sau nu sunt consiliati in privinta renuntarii la abuzul de alcool.

Studiul arata ca ocupantii locuintelor sociale sunt considerati a fi rezidenti permanenti ai acestor locuinte, nefiind depuse eforturi pentru depasirea situatiilor care au determinat acest tip de ajutor.

Mai mult, serviciile sociale la nivelul muncipiului Bucuresti sunt dezvoltate neunitar, fapt care duce la discriminarea cetatenilor in privinta accesului la acestea pe baza domniciliului. De exemplu, sectorul 5 al Capitalei nu dispune de niciun centru de ingrijire si asistenta pentru persoanele varstnice dependente, in timp ce... mai mult


Sambata, 31 Octombrie 2009, ora 13:06

1 comentariu
Peste 1.500.000 de saraci vor primi ajutoare alimentare din stocurile UE

Peste 1.500.000 de saraci vor primi ajutoare alimentare din stocurile UE

Peste 1.500.000 de persoane defavorizate vor beneficia anul acesta de zahar si faina in cadrul planului de distribuire a ajutoarelor comunitare catre persoanele cele mai defavorizate.

Fiecare beneficiar va primi 19 kilograme de faina din grau alb si sase kilograme de zahar, potrivit unui comunicat de presa al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA).

Din categoria persoanelor defavorizate, beneficiare ale planului pentru furnizarea de produse alimentare din stocuri comunitare, fac parte persoanele cu un venit minim garantat, pensionarii agricultori, persoanele ingrijite in centre rezidentiale, administrate de furnizori de servicii sociale, publici sau privati nonprofit si persoanele beneficiare de masa la cantinele de ajutor social administrate de primarii sau de furnizori privati non profit.

Prin Planul anual comunitar, Romaniei i-au fost alocate 24.258.046 de euro, din Fondul European de Garantare Agricola (FEGA), pentru implementarea planului pentru furnizarea de produse alimentare catre persoanele cele mai defavorizate, in 2008.

Fondurile vor fi utilizate pentru distribuirea unei cantitati de 9.538 tone de zahar din stocurile de interventie ale Comisiei Europene, respectiv pentru achizitionarea de pe piata a unei cantitati de 30.530 tone de faina alba de grau.

Din acest pachet financiar, 4,5% reprezinta acoperirea cheltuielilor de transport al produselor alimentare de catre operatorii economici la depozite.

APIA a selectat, prin... mai mult


Joi, 07 August 2008, ora 17:52

5 comentarii
Italia: mii de romani mananca la cantina saracilor

Italia: mii de romani mananca la cantina saracilor

Jumatate din cei care mananca gratuit la organizatiile caritabile din Milano sunt romani, informeaza Adevarul. La Milano, se afla in prezent peste 10.000 de romani inregistrati la serviciile de ajutorare ale Caritas, organizatia umanitara a Bisericii Catolice. Peste 60% din acestia sunt rromi.

La cantina saracilor din Piazza Tricolore, administrata de catre organizatia umanitara "San Francesco" si Caritas, se aduna zilnic 1.000 de romani la pranz si tot atatia la cina.

"Adevarata explozie de romani a fost in 2002. In prezent, numarul este in continuare ridicat, insa multe persoane se inscriu, apoi se muta in alte zone", afirma Marina Nava, purtatorul de cuvant al organizatiei "San Francesco".

Printre romani este cunoscuta cu numele "cantina din Tricolore", dar de fapt structura pusa la punct de cele doua organizatii ofera si asistenta sociala si medicala, dus o data la 8 zile, precum si un rand de haine pe luna.

"Nu intermediem locuri de munca sau de case in chirie, nu raspundem pentru ce se intampla in exterior, noi ajutam oamenii fara a le cere explicatii sau a-i judeca", a declarat Nava.

Intr-adevar, in afara institutiei, lucrurile se schimba. Fidelii locului sunt rromii si somerii convinsi. Cu ochii in pamant in sala de mese si plini de smerenie, o data iesiti afara romanii deschid cate o bere si se tolanesc pe bancile din piata.

Intre gastile care isi fac veacul prin piata se vand tigari, bautura, telefoane furate si, mai nou, droguri.

"Asta e... mai mult


Miercuri, 20 Februarie 2008, ora 09:57

Alte articole despre: milano, romani, rromi, cantina

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  2. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  3. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  4. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  5. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  6. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  7. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  8. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  9. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  10. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba