cartier henri coanda

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Cea mai mare pedeapsa intr-un dosar DNA: 16 ani de inchisoare cu executare

Cea mai mare pedeapsa intr-un dosar DNA: 16 ani de inchisoare cu executare

Radu Ion Fotino, revendicatorul terenurilor din cartierul ANL "Henri Coanda", acuzat de inselaciune prin afaceri cu terenuri, a fost condamnat definitiv, joi, de instanta suprema la 16 ani de inchisoare cu executare, cea mai mare pedeapsa dispusa intr-un dosar al DNA.

Instanta a respins ca nefondate recursurile declarate de Directia Nationala Anticoruptie, Radu Ion Fotino si Andra Luminita Rasnoveanu impotriva deciziei din 20 decembrie 2011 a Curtii de Apel Bucuresti.

Astfel, instanta a mentinut condamnarile dispuse de Curtea de Apel Bucuresti in cazul celor doi, Ion Radu Fotino avand de executat 16 ani de inchisoare, iar Andra Luminita Rasnoveanu ramanand cu pedeapsa de 11 ani de inchisoare.

Judecatorii instantei supreme au admis recursul lui Romulus Benone Dragomir si au dispus reducerea pedepsei de la patru ani si sase luni de inchisoare la trei ani de inchisoare pentru complicitate la inselaciune cu consecinte deosebit de grave. Instanta a dispus suspendarea conditionata a executarii pedepsei sub supraveghere, pe durata unui termen de incercare de sase ani.

Pedeapsa dispusa in cazul lui Radu Ion Fotino este cea mai mare dispusa de o instanta intr-un dosar instrumentat de Directia Nationala Anticoruptie.

In 20 decembrie 2011, Curtea de Apel Bucuresti l-a condamnat la 16 ani de inchisoare cu executare pe Radu Ion Fotino, instanta majorand cu un an pedeapsa dispusa in 31 iulie 2009 de Tribunalul Bucuresti.

Totodata, Curtea de Apel Bucuresti a majorat cu... mai mult


Joi, 09 Mai 2013, ora 16:14

Udrea: Lucrarile privind utilitatile la cartierul ANL Henri Coanda incep la primavara

Udrea: Lucrarile privind utilitatile la cartierul ANL Henri Coanda incep la primavara

Proiectul cartierului ANL Henri Coanda din Capitala "merge mai departe", iar lucrarile privind utilitatile vor demara in primavara anului viitor, sustine Elena Udrea.

"Primaria Generala se va ocupa de realizarea utilitatilor: drumuri, canalizare si sistematizare. Lucrarile vor demara in primavara anului viitor. Finantarea se va face din Bugetul PMB pe anul viitor, iar consilierii nostri vor sustine acest proiect in CGMB. In acest timp, MDRT va initia o Hotarare de Guvern care sa transfere terenul in administrarea Primariei Capitalei", scrie vineri ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, intr-o noua postare pe blogul personal.

Potrivit acesteia, intrucat MDRT este initiatorul proiectului, avea obligatia legala si morala sa asigure finalizarea lucrarilor si respectarea obligatiilor fata de beneficiari. "In acest sens, ieri (joi, n.r.) am avut o intalnire cu viceprimarul general Mircea Raicu, cu responsabili de la ANL, dar si cu reprezentanti ai Asociatiei de Proprietari, pentru a rezolva problema utilitatilor de la Henri Coanda", scrie Udrea.

Lucrarile la acest proiect sunt finalizate in proportie de 80%, spun reprezentantii ANL. Henri Coanda este alcatuit din 1.107 case si 121 de apartamente, adica cel putin 4.000 de locuitori ai Sectorului 1.

"Timp de sapte ani, neintelegerile dintre Primaria Sectorului 1, Primaria Voluntari si, mai nou, Primaria Capitalei, coroborate cu lipsa de interes a unor edili-sefi, au facut ca oamenii care au... mai mult


Vineri, 19 Noiembrie 2010, ora 22:25

2 comentarii
A blocat cartierul ANL Henri Coanda si a primit 15 ani de inchisoare

A blocat cartierul ANL Henri Coanda si a primit 15 ani de inchisoare

Omul care a blocat constructia cartierului ANL Henri Coanda prin revendicari ilegale a primit 15 ani de inchisoare, pentru inselaciune cu consecinte deosebit de grave.

Decizia nu este insa definitiva, Fotino a facut apel si procesul se va rejudeca pe 4 noiembrie, informeaza Gardianul.

Ion Radu Fotino a folosit certificate de mostenitor si rapoarte de expertiza false pentru a dovedi ca terenul respectiv ii apartine.

Folosindu-se de aceste rapoarte, Ion Radu Fotino a obtinut in instanta obligarea ANL sa sisteze lucrarile de constructii incepute, creand un prejudiciu de peste 50 de milioane de lei.

"Incepand cu luna martie 1991 (...) prin falsificarea sau folosirea unor acte materiale in urma carora a dobandit calitatea de unic mostenitor, inculpatul Ion Radu Fotino, folosind aceasta calitate, a indus in eroare Comisiile Locale pentru Aplicare a Legilor Fondului Funciar din judetele Ilfov, Calarasi si Teleorman, carora le-a solicitat sa i se reconstituie dreptul de proprietate asupra unor imobile sau terenuri agricole (...)" , se mentioneaza in motivarea sentintei date de Tribunalul Bucuresti.

Ion Radu Fotino a reusit sa creasca de sase ori valoarea terenurilor pe care le revendica "identificandu-le" peste cele pe care ANL urma sa ridice cartierul Henri Coanda. mai mult


Luni, 26 Octombrie 2009, ora 07:55

5 comentarii
Revendicatorul terenului Henri Coanda, condamnat la 15 ani de inchisoare

Revendicatorul terenului Henri Coanda, condamnat la 15 ani de inchisoare

Radu Ioan Fotino, revendicatorul terenurilor din cartierul ANL "Henri Coanda", a fost condamnat vineri la 15 ani de inchisoare.

Fotino a fost condamnat pentru inselaciune cu consecinte deosebit de grave si i-au fost anulate certificatele de mostenitor nelegale, informeaza Mediafax.

Romulus Benone Dragomir, acuzat ca a intocmit trei rapoarte de expertiza extrajudiciara false desi nu avea calitatea de expert tehnic autorizat judiciar, si Andra Luminita Rasnoveanu au fost si ei condamnati. Rasnoveanu a primit o pedeapsa de sapte ani de inchisoare cu executare.

Fotino, Dragomir si Rasnoveanu vor trebui sa plateasca in solidar Agentiei Nationale pentru Locuinte (ANL) sumele de 74.311,66 de lei drept despagubiri materiale si doua milioane de lei cu titlu de despagubiri morale, reprezentand contravaloarea prejudiciului cauzat. mai mult


Sambata, 01 August 2009, ora 14:13

5 comentarii
Locuintele ANL din cartierul Henri Coanda nu vor fi gata nici in acest an

Locuintele ANL din cartierul Henri Coanda nu vor fi gata nici in acest an

Persoanele care si-au cumparat locuinte cu credit ipotecar in cartierul bucurestean Henri Coanda nu se vor putea muta in ele nici anul acesta.

Desi constructia in sine va fi finalizata, Agentia Nationala pentru Locuinte are probleme din cauza faptului ca nici o primarie nu este de acord sa aloce bani din buget pentru realizarea utilitatilor si a infrastructurii.

Costul lucrarilor de aducere a utilitatilor se ridica la aproximativ 70 milioane de euro.

"Casele le vom termina, dar nu vom putea asigura oamenilor conditii sa se mute. Este vorba de peste o mie de familii care nu se vor putea muta. Acest cartier a fost inceput in 2004, a fost sistat vreo doi ani, s-a reluat in 2007 si nici acum nu are perspective de rezolvare a problemelor de sistematizare verticala, canalizare, apa, drumuri.

Aceasta intrucat nici o primarie nu este de acord sa dea din buget o suma asa de mare, in jur de 70 milioane de euro, cat costa sistematizarea verticala si utilitatile la un cartier care se intinde pe 119 hectare", a declarat directorul ANL, Pavel Belinski, pentru Gardianul.

ANL va pune in 2009 in functiune 3.222 de apartamente pentru tineri, iar pentru anul 2010, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintelor a propus Agentiei realizarea a peste 7.000 de apartamente. mai mult


Luni, 30 Martie 2009, ora 09:16

1 comentariu
Henri Coanda ANL, cartierul fantoma, fara electricitate si gaze

Henri Coanda ANL, cartierul fantoma, fara electricitate si gaze

De voie de nevoie, cele cateva familii care s-au grabit sa se mute in cartierul rezidential ANL Henri Coanda din Capitala sunt nevoiti sa locuiasca in casele pe care le-au cumparat in urma cu patru ani fara electricitate si gaze

Potrivit autoritatilor, utilitatile vor fi complete abia in 2010, mult prea tarziu pentru oamenii care si-au vandut casele vechi pentru a achita ratele si trebuie sa locuiasca in conditii grele, dezvaluie ProTv.

Casele ar fi trebuit sa fie gata initial in 2004, apoi in 2006. Electrica spune ca s-a privatizat si, ca atare, contractul nu mai este valabil. Distrigaz nu incepe lucrarile pana cand ceilalti nu si le fac pe ale lor. Primaria Capitalei nu a dat un raspuns legat de canalizare si apa.

Agentia Nationala de Locuinte a alocat, abia la inceputul acestui an, bani pentru utilitati: saizeci de milioane de euro, dar au trecut lunile si licitatia pentru atribuire nu a fost organziata. mai mult


Joi, 04 Septembrie 2008, ora 22:15

12 comentarii
Se vand apartamente in Henri Coanda

Se vand apartamente in Henri Coanda

Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL) incepe luni, 12 mai, procedura de contractare prin credit ipotecar a 72 de apartamente in cartierul Henri Coanda, a informat, miercuri, Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor (MDLPL).

"In luna decembrie 2007, ANL a mai contractat un numar de 49 de apartamente in acest cartier. Persoanele care s-au inscris, dar nu au intrunit un punctaj care sa le permita includerea pe lista beneficiarilor, sunt informate ca daca doresc sa participe la procedura de contractare a noilor apartamente pot depune la registratura ANL o cerere in acest sens", se arata in comunicatul remis miercuri de MDLPL.

Potrivit sursei citate, toti cei care doresc sa contracteze o locuinta in acest amplasament trebuie sa fie inscrisi in baza de date a ANL si sa urmeze procedura de contractare lansata de agentie. Astfel, in perioada 12 mai-23 mai, sunt eliberate adeverintele pentru banca, iar in perioada 26 mai-6 iunie se depun certificatele de solvabilitate si declaratiile notariale.

Cele 72 de apartamente din cartierul Henri Coanda sunt distribuite in doua blocuri cu cate trei tronsoane fiecare si regim de inaltime S+P+3E, respectiv S+P+4E. Cei interesati pot vizita, in perioada 12 mai-6 iunie, expozitia de prezentare a acestor locuinte organizata la sediul ANL. mai mult


Miercuri, 07 Mai 2008, ora 17:48

Alte articole despre: ANL, henri coanda, apartamente

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Astrolog rus: Asistam la un fenomen rar, care poate influenta evolutia omenirii
  2. Ce melodii folosea CIA pentru a-i tortura pe suspectii de terorism - Eminem, cap de lista
  3. Iubire cu aripi. Care este cea mai fidela pasare din lume
  4. Fotografii din trecut, care azi par complet deplasate sau ireale (Galerie foto)
  5. Ametitor: Cel mai rapid lift din lume - Ce viteza prinde
  6. Baronul Munchausen a ajuns erou in...Transnistria
  7. Incredibil: Un copil a zburat 5 ore ascuns langa trenul de aterizare al unui avion
  8. Cum combati evaziunea, varianta Grecia: Tombola cu Ferrari, Lamborghini si Porsche
  9. Un nou soc in serialul care a cucerit lumea. Fanii Game of Thrones sunt revoltati
  10. Experimentele lui Minovici: Omul care a sfidat moartea