case executate silit

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Case executate silit la pret de apartament - Unde sunt cele mai mici preturi

Case executate silit la pret de apartament - Unde sunt cele mai mici preturi

In prezent, sunt disponibile spre vanzare case la curte, cu teren aferent, la preturi comparabile cu segmentul apartamentelor, de pana in 60.000 de euro.

Potrivit unei analize realizate de Imobiliare.ro, remisa Ziare.com, in Bucuresti exista posibilitatea de a cumpara o locuinta unifamiliala chiar si cu jumatate din aceasta suma, in urma reducerii de 25% aplicate dupa prima licitatie.

Astfel de case sunt amplasate in zonele periferice, nu au o suprafata foarte mare, iar terenul aferent este mai mic de 500 de metri patrati.

Locuinte la periferie in Bucuresti

In zona Tei, o casa cu trei camere, cu amprenta la sol de aproape 50 de metri patrati, construita in 1970, are un pret de pornire de 28.500 de euro (dupa ce a fost diminuat cu 25% in urma primei licitatii). Locuinta este amplasata pe un teren de 123 de metri patrati, in apropiere de Lacul Plumbuita.

In apropiere de Soseaua Alexandriei, o casa formata din trei camere si dependinte poate fi achizitionata incepand cu 30.750 de euro (pret rezultat in urma scaderii unei a 25% din valoarea de evaluare a proprietatii). Constructia are o amprenta la sol de 59 de metri patrati si este amplasat pe un teren de 250 de metri patrati.

In zona de sud a Capitalei, in apropiere de Soseaua Industriilor, o casa de 74 de metri patrati este scoasa la licitatie pentru aproximativ 32.700 de euro (144.667,91 lei) - pret redus cu 25%. Locuinta este compusa din trei camere plus dependinte si dispune de un teren de aproape 250... mai mult


Miercuri, 21 August 2013, ora 20:48

4 comentarii
Cat mai costa o casa executata silit din jurul Capitalei

Cat mai costa o casa executata silit din jurul Capitalei

Casele din jurul Capitalei, care se vindeau inainte de criza la preturi foarte mari, sunt evaluate acum la licitatiile de la executari silite pornind de la 25.000 de euro.

"Bancile si executorii judecatoresti au coborat mult pretentiile financiare, casele executate silit din jurul Bucurestiului avand in prezent preturi reduse cu pana la 25% fata de solicitarile initiale, care erau oricum mult reduse comparativ cu nivelurile la care erau evaluate inainte de criza", declara Elena Puica, directorul comercial al Executari.com.

Astfel, o casa in Pantelimon care are 80 de metri patrati si un teren de 185 de metri patrati costa 25.000 de euro, iar una in Buftea, cu o constructie la sol de 63 metri patrati si teren de 168 metri patrati este evaluata la 28.300 de euro.

Tot in Pantelimon, o casa cu trei camere de 87 metri patrati si 255 de metri patrati de teren este licitata pentru suma de 33.800 de euro, in timp ce o casa cu patru camere, cu teren de 317 metri patrati in Pipera - Voluntari a fost evaluata si va fi scoasa la vanzare pentru suma de 39.800 de euro.

Tot la executari silite, se gasesc de vanzare si vile, preturile lor depasind in majoritatea cazurilor suma de 70.000 de euro. De exemplu, o vila P+1+mansarda in Voluntari cu 162 de metri patrati este vanduta cu 78.500 de euro. In Chiajna, o vila P+M, cu o suprafata construita desfasurata de 183 metri patrati si teren de 169 metri patrati costa 83.600 euro.

O casa in Popesti - Leordeni Sp+P+E+1, cu 500 metri... mai mult


Joi, 04 Octombrie 2012, ora 12:37

2 comentarii
Preturile caselor executate silit au scazut cu pana la 50%

Preturile caselor executate silit au scazut cu pana la 50%

Bancile si executorii judecatoresti au adoptat in luna septembrie o strategie de vanzari mai agresiva, in lipsa cumparatorilor, reducand in unele cazuri cu pana la 50% preturile apartamentelor si caselor executate silit fata de valoarea solicitata initial.

Directorul comercial al portalului executari.com, Elena Puica, a precizat pentru MEDIAFAX ca proprietatile au fost scoase la vanzare in luna iulie si, in absenta cumparatorilor, pretul a fost redus intr-o prima faza cu 25% si apoi cu 50%.

"Sunt acum la vanzare garsoniere la preturi spectaculoase, incepand de la 3.400 de euro, in anumite orase mai mici din tara. Piata executarilor silite abunda in oferte imobiliare, de la terenuri si pana la apartamente sau vile, dar cele mai bune preturi la ora actuala sunt in mod cert cele ale garsonierelor si apartamentelor", a declarat Puica, intr-un comunicat.

Astfel, potrivit datelor publicate pe portal, o garsoniera in Lupeni de 25 de metri patrati costa 3.400 de euro, iar o garsoniera de 22 de metri patrati in Buzau poate fi achizitionata cu 5.000 de euro.

Un apartament cu doua camere de 48 metri patrati in Buftea este scos la licitatie pentru suma de 26.000 de euro. In Bucuresti, un apartament cu doua camere pe Bulevardul Iuliu Maniu este evaluat la 39.000 de euro, in timp ce un altul, tot cu doua camere (61 metri patrati) si situat in aceeasi zona costa 46.000 de euro.

O casa in Bucuresti, din sectorul 5, este vanduta pentru suma de 37.000 de euro.

"Avem pe... mai mult


Vineri, 14 Septembrie 2012, ora 14:28

4 comentarii
A cumparat toate casele executate silit - 654 la numar

A cumparat toate casele executate silit - 654 la numar

Un afacerist american a cumparat la o licitatie, saptamana aceasta, case de 4,9 milioane de dolari, adica pe toate cele 654 executate silit din districtul Macomb din Michigan.

Bill McMachen a facut bani din vanzarea de iahturi, insa s-a reorientat catre case, respectiv catre cele executate silit pentru neplata taxelor. Le cumpara la gramada, scapand statul de grija lor, le plateste taxele, in medie 7.500 de dolari pe proprietate, dupa care le vinde la pret cu mult mai mare, iesind in profit, conform Huffington Post.

Bineinteles ca restul participantilor la licitatie nu au fost incantati, declarand ca erau pregatiti sa plateasca si de patru ori mai mult decat a dat Bill McMachen pentru unele proprietati.

In luna iunie existau 7.057 de proprietati scoase la licitatie in districtul Macomb - majoritatea executate de banci - adica una la fiecare 348 de case.

Fox 2 News Headlines mai mult


Duminica, 05 August 2012, ora 21:09

Casele executate silit sunt cu 30% mai ieftine

Casele executate silit sunt cu 30% mai ieftine

Casele care au fost scoase la licitatie de banci in urma executarii silite au ajuns sa se vanda cu pana la 30% mai ieftin fata de pretul initial.

Bancile comerciale au peste 1.000 de anunturi cu licitatii organizate pana la sfarsitul anului, iar executorii gasesc cu greu clienti, informeaza Adevarul.

Licitatiile sunt reprogramate, iar pretul scade de fiecare data. Astfel, daca la prima licitatie nu exista un castigator, la noua licitatie, pretul de pornire va cobori la 75% din cel la care a fost evaluat imobilul.

Banca Transilvania are scoase la vanzare aproape 360 de proprietati, iar Banca Romaneasca vinde 43 de apartamente, case si terenuri. BRD organizeaza in aceasta luna peste 230 de licitatii.

Astfel, puteti gasi la BRD un apartament cu doua camere de pe Soseaua Panduri din Capitala (48 de metri patrati) la un pret de pornire de 45.000 de euro, iar un apartament cu trei camere de 64 de metri patrati scos la licitatie de Raiffeisen Bank costa 43.000 de euro. mai mult


Marti, 07 Decembrie 2010, ora 08:26

4 comentarii
CEC Bank vinde 150 de case si terenuri executate silit

CEC Bank vinde 150 de case si terenuri executate silit

CEC Bank vinde la licitatie in urmatoarea luna peste 150 de case si terenuri recuperate de la clientii care nu si-au mai platit ratele la credite.

Majoritatea proprietatilor executate silit se afla in orase mici sau in mediul rural, unde sansele ca piata imobiliara sa-si revina curand sunt limitate.

Cele mai multe proprietati executate silit sunt in judetele Botosani, Covasna, Giurgiu, Harghita si Hunedoara, scrie Ziarul Financiar. Banca nu afiseaza niciun anunt cu bunuri executate silit in Bucuresti.

In Botosani, CEC a scos la licitatie 13 imobile, majoritatea urmand sa fie vandute pentru recuperarea unui credit de 2,2 milioane de lei acordat in 2006 firmei de constructii Dany Ema SRL. Compania a intrat recent in faliment, potrivit informatiilor din presa locala.

De asemenea, banca a executat silit 13 proprietati in judetul Covasna, in principal case si terenuri in localitati precum Sfantu Gheorghe, Targu Secuiesc sau Zagon.

Si in Harghita, CEC incearca sa-si recupereze imprumuturile acordate prin vanzarea a sase proprietati, dintre care patru apartamente situate pe aceeasi strada in orasul Balan. Pretul de pornire pentru un apartament de doua camere in Balan este de 15.000 de lei (circa 3.500 de euro). mai mult


Marti, 28 Septembrie 2010, ora 08:10

Prima Casa executata silit pentru neplata ratelor la banca

Prima Casa executata silit pentru neplata ratelor la banca

FNGCIMM a cerut Ministerului Finantelor plata garantiei unui apartament cumparat prin programul Prima Casa, in conditiile in care cumparatorul nu si-a mai putut achita ratele catre banca.

"Am primit acum o saptamana primul dosar cu un cumparator care nu si-a mai putut plati ratele pentru un apartement cumparat prin programul Prima Casa si am transmis toate datele Ministerului Finantelor, care trebuie sa efectueze plata garantiei catre banca", a precizat presedintele Fondului National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii (FNGCIMM), Aurel Saramet.

Saramet a adaugat ca nu poate da detalii despre tipul garantiilor sau despre orasul in care se stabilise clientul. "Pot sa va spun doar ca nu a apucat sa plateasca pentru casa achizitionata prin acest program decat 2-3 rate", a mai spus el.

Presedintele FNGCIMM a adaugat ca reprezentantii Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) urmeaza sa faca demersuri pentru stingerea creantelor bugetare datorate de cumparator.

ANAF poate supune executarii silite a persoanei care nu si-a mai putut plati ratele restante "sumele ce reprezinta venituri banesti ale debitorului persoana fizica, realizate ca angajat, pensiile de orice fel, precum si ajutoarele sau indemnizatiile cu destinatie speciala", in conditiile prevazute de Codul de procedura civila.

Premierul Emil Boc declara pe 26 martie ca peste 17.700 de locuinte au fost achizitionate prin "Prima Casa" de la demararea programului... mai mult


Joi, 22 Aprilie 2010, ora 18:39

4 comentarii
Alte articole despre: Prima Casa executata silit
Cu cat se vand casele executate silit?

Cu cat se vand casele executate silit?

Bancile au anuntat, pentru aprilie si mai, peste 600 de licitatii pentru vanzarea de locuinte executate silit, la preturi cu aproape 10% sub media pietei.

In multe cazuri locuintele nu se vand nici la a doua strigare, cand licitatia porneste de la un pret cu 25% mai mic. La a treia licitatie, bancile sunt obligate sa accepte cel mai bun pret oferit, relateaza Romania libera.

Cu toate acestea, bancile nu reusesc de multe ori sa vanda locuintele executate silit, mai ales in provincie.

Specialistii in insolventa sustin ca se va produce o explozie de executari pana la jumatatea anului, desi numarul scazut de clienti pentru bunurile executate provoaca retineri in randul reprezentantilor sistemului bancar. mai mult


Joi, 22 Aprilie 2010, ora 07:38

2 comentarii
Casele executate silit, scoase la vanzare si in rate

Casele executate silit, scoase la vanzare si in rate

In speranta ca ar putea recupera o parte din banii pierduti, bancile din Romania inventeaza noi produse, cum ar fi vanzarea in rate de locuinte executate silit.

In mod normal, aceste case pot fi cumparate doar cu banii jos, insa acum bancile au fost nevoite sa apeleze la aceasta solutie de compromis.

Locuintele executate silit sunt vandute, la prima licitatie, la valoarea evaluata initial, iar incepand cu a doua licitatie pretul poate fi redus cu 75 la suta, informeaza Money.

"Singura solutie atat pentru noi, cat si pentru debitorii de la care provin aceste active este transformarea lor in lichiditati, adica vanzarea lor. Cei care sunt interesati sa cumpere, se intalnesc si ei cu lipsa de lichiditati.

Venim in intampinarea lor propunandu-le sa le acordam credit. Ca procedura de acordare a creditului este procedura clasica", spune Laurentiu Mitrache, presedinte executiv Leumi Bank.

In prezent, peste 100.000 de romani sunt in situatia de fi executati silit. mai mult


Miercuri, 24 Martie 2010, ora 17:42

1 comentariu

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Fotografia zilei: Campionatul mondial de carat neveste
  2. Dorel, dezvoltator imobiliar: Cum construiesti un bloc in jurul unui stalp de electricitate
  3. A crezut ca are doi catei - dupa doi ani si-a dat seama ce erau cu adevarat
  4. Proiect inedit realizat de o celebra marca: Adidasi fabricati din gunoaiele oceanului (Foto)
  5. Un german vrea sa faca bani din Grexit intr-un mod inedit (Video)
  6. Cosmarurile se adeveresc? Angajat Volkswagen ucis de un robot
  7. Incident violent la filmarile pentru Piratii in Caraibe: Maimuta a fost scoasa de urgenta din platou
  8. Baza de aparare in fata atacurilor nucleare ale Rusiei, scoasa la vanzare pentru relaxare in familie
  9. Eticheta la nudisti - Cum e sa traiesti un an dezbracat: Am fost spalati pe creier
  10. Viral: Cainele care spune mama - a invatat inaintea copilului familiei (Video)