case executate silit banci

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Cat mai costa o casa executata silit din jurul Capitalei

Cat mai costa o casa executata silit din jurul Capitalei

Casele din jurul Capitalei, care se vindeau inainte de criza la preturi foarte mari, sunt evaluate acum la licitatiile de la executari silite pornind de la 25.000 de euro.

"Bancile si executorii judecatoresti au coborat mult pretentiile financiare, casele executate silit din jurul Bucurestiului avand in prezent preturi reduse cu pana la 25% fata de solicitarile initiale, care erau oricum mult reduse comparativ cu nivelurile la care erau evaluate inainte de criza", declara Elena Puica, directorul comercial al Executari.com.

Astfel, o casa in Pantelimon care are 80 de metri patrati si un teren de 185 de metri patrati costa 25.000 de euro, iar una in Buftea, cu o constructie la sol de 63 metri patrati si teren de 168 metri patrati este evaluata la 28.300 de euro.

Tot in Pantelimon, o casa cu trei camere de 87 metri patrati si 255 de metri patrati de teren este licitata pentru suma de 33.800 de euro, in timp ce o casa cu patru camere, cu teren de 317 metri patrati in Pipera - Voluntari a fost evaluata si va fi scoasa la vanzare pentru suma de 39.800 de euro.

Tot la executari silite, se gasesc de vanzare si vile, preturile lor depasind in majoritatea cazurilor suma de 70.000 de euro. De exemplu, o vila P+1+mansarda in Voluntari cu 162 de metri patrati este vanduta cu 78.500 de euro. In Chiajna, o vila P+M, cu o suprafata construita desfasurata de 183 metri patrati si teren de 169 metri patrati costa 83.600 euro.

O casa in Popesti - Leordeni Sp+P+E+1, cu 500 metri... mai mult


Joi, 04 Octombrie 2012, ora 12:37

2 comentarii
Preturile caselor executate silit au scazut cu pana la 50%

Preturile caselor executate silit au scazut cu pana la 50%

Bancile si executorii judecatoresti au adoptat in luna septembrie o strategie de vanzari mai agresiva, in lipsa cumparatorilor, reducand in unele cazuri cu pana la 50% preturile apartamentelor si caselor executate silit fata de valoarea solicitata initial.

Directorul comercial al portalului executari.com, Elena Puica, a precizat pentru MEDIAFAX ca proprietatile au fost scoase la vanzare in luna iulie si, in absenta cumparatorilor, pretul a fost redus intr-o prima faza cu 25% si apoi cu 50%.

"Sunt acum la vanzare garsoniere la preturi spectaculoase, incepand de la 3.400 de euro, in anumite orase mai mici din tara. Piata executarilor silite abunda in oferte imobiliare, de la terenuri si pana la apartamente sau vile, dar cele mai bune preturi la ora actuala sunt in mod cert cele ale garsonierelor si apartamentelor", a declarat Puica, intr-un comunicat.

Astfel, potrivit datelor publicate pe portal, o garsoniera in Lupeni de 25 de metri patrati costa 3.400 de euro, iar o garsoniera de 22 de metri patrati in Buzau poate fi achizitionata cu 5.000 de euro.

Un apartament cu doua camere de 48 metri patrati in Buftea este scos la licitatie pentru suma de 26.000 de euro. In Bucuresti, un apartament cu doua camere pe Bulevardul Iuliu Maniu este evaluat la 39.000 de euro, in timp ce un altul, tot cu doua camere (61 metri patrati) si situat in aceeasi zona costa 46.000 de euro.

O casa in Bucuresti, din sectorul 5, este vanduta pentru suma de 37.000 de euro.

"Avem pe... mai mult


Vineri, 14 Septembrie 2012, ora 14:28

4 comentarii
A cumparat toate casele executate silit - 654 la numar

A cumparat toate casele executate silit - 654 la numar

Un afacerist american a cumparat la o licitatie, saptamana aceasta, case de 4,9 milioane de dolari, adica pe toate cele 654 executate silit din districtul Macomb din Michigan.

Bill McMachen a facut bani din vanzarea de iahturi, insa s-a reorientat catre case, respectiv catre cele executate silit pentru neplata taxelor. Le cumpara la gramada, scapand statul de grija lor, le plateste taxele, in medie 7.500 de dolari pe proprietate, dupa care le vinde la pret cu mult mai mare, iesind in profit, conform Huffington Post.

Bineinteles ca restul participantilor la licitatie nu au fost incantati, declarand ca erau pregatiti sa plateasca si de patru ori mai mult decat a dat Bill McMachen pentru unele proprietati.

In luna iunie existau 7.057 de proprietati scoase la licitatie in districtul Macomb - majoritatea executate de banci - adica una la fiecare 348 de case.

Fox 2 News Headlines mai mult


Duminica, 05 August 2012, ora 21:09

Bancile nu mai fac fata: au prea multe case de scos la licitatie

Bancile nu mai fac fata: au prea multe case de scos la licitatie

Dupa ce au ajuns in posesia a mii de apartamente din cauza proprietarilor care nu si-au mai platit ratele, bancile s-au trezit in situatia in care abia mai fac fata licitatiilor organizate pana la sfarsitul lunii noiembrie.

De exemplu, Banca Transilvania are de vanzare aproape 340 de proprietati, iar BRD incearca sa vanda peste 230 de case, terenuri, spatii comerciale si industriale.

Intr-o situatie asemanatoare se afla si BCR, care organizeaza peste 90 de licitatii pentru vanzarea de bunuri executate silit pana la sfarsitul lunii viitoare, anunta Ziarul Financiar.

In disperarea de a scapa de aceste locuinte pentru a-si recupera banii, bancile le vand cu mult sub valoarea lor reala.

De exemplu Raiffeisen Bank, care incearca sa vanda pana la sfarsitul lui noiembrie peste 90 de case si terenuri recuperate de la clienti, a scos la licitatie un apartament cu trei camere pe sos. Oltenitei din Capitala la un pret de 233.000 de lei (54.000 de euro).

Cum pretul unui apartament cu trei camere in zona trece de 80.000 de euro, banca este dispusa sa scape de el cu un pret cu mult sub valoarea de pe piata. mai mult


Luni, 25 Octombrie 2010, ora 08:10

3 comentarii
CEC Bank vinde 150 de case si terenuri executate silit

CEC Bank vinde 150 de case si terenuri executate silit

CEC Bank vinde la licitatie in urmatoarea luna peste 150 de case si terenuri recuperate de la clientii care nu si-au mai platit ratele la credite.

Majoritatea proprietatilor executate silit se afla in orase mici sau in mediul rural, unde sansele ca piata imobiliara sa-si revina curand sunt limitate.

Cele mai multe proprietati executate silit sunt in judetele Botosani, Covasna, Giurgiu, Harghita si Hunedoara, scrie Ziarul Financiar. Banca nu afiseaza niciun anunt cu bunuri executate silit in Bucuresti.

In Botosani, CEC a scos la licitatie 13 imobile, majoritatea urmand sa fie vandute pentru recuperarea unui credit de 2,2 milioane de lei acordat in 2006 firmei de constructii Dany Ema SRL. Compania a intrat recent in faliment, potrivit informatiilor din presa locala.

De asemenea, banca a executat silit 13 proprietati in judetul Covasna, in principal case si terenuri in localitati precum Sfantu Gheorghe, Targu Secuiesc sau Zagon.

Si in Harghita, CEC incearca sa-si recupereze imprumuturile acordate prin vanzarea a sase proprietati, dintre care patru apartamente situate pe aceeasi strada in orasul Balan. Pretul de pornire pentru un apartament de doua camere in Balan este de 15.000 de lei (circa 3.500 de euro). mai mult


Marti, 28 Septembrie 2010, ora 08:10

Prima Casa executata silit pentru neplata ratelor la banca

Prima Casa executata silit pentru neplata ratelor la banca

FNGCIMM a cerut Ministerului Finantelor plata garantiei unui apartament cumparat prin programul Prima Casa, in conditiile in care cumparatorul nu si-a mai putut achita ratele catre banca.

"Am primit acum o saptamana primul dosar cu un cumparator care nu si-a mai putut plati ratele pentru un apartement cumparat prin programul Prima Casa si am transmis toate datele Ministerului Finantelor, care trebuie sa efectueze plata garantiei catre banca", a precizat presedintele Fondului National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii (FNGCIMM), Aurel Saramet.

Saramet a adaugat ca nu poate da detalii despre tipul garantiilor sau despre orasul in care se stabilise clientul. "Pot sa va spun doar ca nu a apucat sa plateasca pentru casa achizitionata prin acest program decat 2-3 rate", a mai spus el.

Presedintele FNGCIMM a adaugat ca reprezentantii Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) urmeaza sa faca demersuri pentru stingerea creantelor bugetare datorate de cumparator.

ANAF poate supune executarii silite a persoanei care nu si-a mai putut plati ratele restante "sumele ce reprezinta venituri banesti ale debitorului persoana fizica, realizate ca angajat, pensiile de orice fel, precum si ajutoarele sau indemnizatiile cu destinatie speciala", in conditiile prevazute de Codul de procedura civila.

Premierul Emil Boc declara pe 26 martie ca peste 17.700 de locuinte au fost achizitionate prin "Prima Casa" de la demararea programului... mai mult


Joi, 22 Aprilie 2010, ora 18:39

4 comentarii
Alte articole despre: Prima Casa executata silit
Cu cat se vand casele executate silit?

Cu cat se vand casele executate silit?

Bancile au anuntat, pentru aprilie si mai, peste 600 de licitatii pentru vanzarea de locuinte executate silit, la preturi cu aproape 10% sub media pietei.

In multe cazuri locuintele nu se vand nici la a doua strigare, cand licitatia porneste de la un pret cu 25% mai mic. La a treia licitatie, bancile sunt obligate sa accepte cel mai bun pret oferit, relateaza Romania libera.

Cu toate acestea, bancile nu reusesc de multe ori sa vanda locuintele executate silit, mai ales in provincie.

Specialistii in insolventa sustin ca se va produce o explozie de executari pana la jumatatea anului, desi numarul scazut de clienti pentru bunurile executate provoaca retineri in randul reprezentantilor sistemului bancar. mai mult


Joi, 22 Aprilie 2010, ora 07:38

2 comentarii
Casele executate silit, scoase la vanzare si in rate

Casele executate silit, scoase la vanzare si in rate

In speranta ca ar putea recupera o parte din banii pierduti, bancile din Romania inventeaza noi produse, cum ar fi vanzarea in rate de locuinte executate silit.

In mod normal, aceste case pot fi cumparate doar cu banii jos, insa acum bancile au fost nevoite sa apeleze la aceasta solutie de compromis.

Locuintele executate silit sunt vandute, la prima licitatie, la valoarea evaluata initial, iar incepand cu a doua licitatie pretul poate fi redus cu 75 la suta, informeaza Money.

"Singura solutie atat pentru noi, cat si pentru debitorii de la care provin aceste active este transformarea lor in lichiditati, adica vanzarea lor. Cei care sunt interesati sa cumpere, se intalnesc si ei cu lipsa de lichiditati.

Venim in intampinarea lor propunandu-le sa le acordam credit. Ca procedura de acordare a creditului este procedura clasica", spune Laurentiu Mitrache, presedinte executiv Leumi Bank.

In prezent, peste 100.000 de romani sunt in situatia de fi executati silit. mai mult


Miercuri, 24 Martie 2010, ora 17:42

1 comentariu
Prima Casa: Bancile vor putea executa silit locuintele, daca statul nu plateste

Prima Casa: Bancile vor putea executa silit locuintele, daca statul nu plateste

Executarea silita a imobilelor achizitionate prin Programul "Prima Casa" va trece in sarcina bancilor in situatia in care statul refuza sa plateasca garantia, arata noile norme de aplicare, care clarifica conditiile derularii programului guvernamental.

Potrivit vechilor norme de aplicare a Programului "Prima Casa", garantia de stat se platea finantatorului (bancii n.r.) de catre Ministerul Finantelor, din Fondul de Garantare, urmand ca statul sa recupereze suma respectiva prin executarea silita a imobilului. Execuarea silita urma sa fie facuta de ANAF.

Modificarile aduse miercuri de Guvern prevad ca, in situatia in care statul refuza sa plateasca garantia catre banca, dreptul de executarea silita revine bancii care a acordat creditul.

Astfel, articolul 10 al Anexei 1 din HG 717/2009 contine urmatoarea completare: "in cazul primirii de catre finantator a refuzului de plata a garantiei de la FNGCIMM, in temeiul conventiei de garantare, finantatorul are dreptul sa inscrie in cartea funciara privilegiul reglementat de art. 1737 punctul 2 Cod Civil, concomitent cu radierea din cartea funciara a ipotecii legale instituite in favoarea statului roman", se arata in textul Hotararii de Guvern obtinute de NewsIn.

In plus, normele modificate prevad ca beneficiarul (solicitantul creditului) nu are voie sa "instraineze" (de exemplu sa doneze n.r.) imobilul pe o perioada de cinci ani, in conditiile in care prin vechile norme era interzisa doar vanzarea. mai mult


Joi, 23 Iulie 2009, ora 21:55

3 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Fotografia zilei: Pericolul de pe sosea - minionii ataca
  2. Viral: Milioane de oameni, impresionati de stranutul unui caine (Video)
  3. Intr-un oras din Romania se traieste mai bine ca la Paris, Roma sau New York
  4. Protest cu sute de femei goale in Canada, din cauza unui politist (Foto)
  5. Alarma falsa: Fratele leului Cecil este in viata si gata sa preia conducerea
  6. Cele mai interesante filme care vor aparea in cinematografe in august (Video)
  7. Lupta cu rechinii: Cum s-a salvat un australian, fost boxer, de marele alb
  8. Lucrul uimitor pe care il fac albinele pentru a-si proteja familiile de boli
  9. Nadia Comaneci si Arnold Schwarzenegger - orice roman ar trebui sa fie mandru de aceste imagini (Video)
  10. Aveti grija ce fotografiati in Grecia! O poza din Rodos a trimis-o dupa gratii