cazare camine

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Cazarile ilegale in camine au crescut cu 25 la suta

Cazarile ilegale in camine au crescut cu 25 la suta

Numarul studentilor cazati ilegal in caminele Universitatii Politehnice din Bucuresti a crescut, in ultimul an, cu 25 la suta, in ciuda controalelor facute de conducere, in frunte cu rectorul Ecaterina Andronescu.

Surse din cadrul universitatii au dezvaluit, pentru Puterea, ca falsii studenti politehnisti sunt cazati, de exemplu, in caminele P14, P16, P17 si P18. Acestia au reusit sa patrunda acolo fie cumparand locul de la alti studenti, fie "negociind" direct cu administratorul caminului. Spaga pentru un loc in camin a fost, anul acesta, de 1.000 de lei.

Un loc in caminele din Regie a fost vandut de studenti, in aceasta toamna, cu 250-350 de euro. Un pat intr-o camera cu doua locuri intr-un camin renovat a ajuns insa si la 1.000 de euro pe piata neagra a studentilor.

De cealalta parte insa, caminele particulare din Regie abia au reusit sa-si acopere 75 la suta din locuri. mai mult


Vineri, 16 Decembrie 2011, ora 08:12

Alte articole despre: cazare camin, spaga camin, camine studenti
Studentii se plang de locurile insuficiente in camine si de taxele ilegale

Studentii se plang de locurile insuficiente in camine si de taxele ilegale

Caminele universitatilor de stat din Romania pot gazdui doar 21% din numarul total de studenti, iar unele institutii de invatamant superior percep ilegal taxe de rulment si nu au cantine - acestea sunt doar trei dintre problemele reclamate de studenti, la inceputul noului an universitar.

Potrivit unui studiu realizat de Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR), numarul locurilor de cazare in camine a crescut in ultimii patru ani cu doar 4,3 %, iar institutiile de invatamant superior de stat solutioneaza pozitiv doar aproximativ 70% din cererile de cazare.

Acelasi studiu arata ca unele universitati de stat care nu reusesc sa acopere nici macar 50% din numarul total de cereri depuse de studenti. Mai mult, sunt universitati de stat care nu detin niciun camin.

O alta problema semalata de ANOSR se refera la o serie de universitati care percep texe de rulment in caminele studentesti, desi acest lucru a fost interzis de Ministerul Educatiei, in 2010. De pilda, Universitatea Politehnica din Timisoara ar percepe la inceputul anului universitar o taxa de 50 de lei asupra destinatiei careia nu se stie nimic, se arata in studiul ANOSR.

In ceea ce priveste situatia cantinelor, exista universitati care nu detin o astfel de unitate. Dintre acestea fac parte Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti, Universitatea Nationala de Arte din Bucuresti, Univiversitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica "I.L. Caragiale" Bucuresti,... mai mult


Luni, 03 Octombrie 2011, ora 13:32

1 comentariu
Deficit de locuri in camine si in noul an universitar

Deficit de locuri in camine si in noul an universitar

Cazarile in camine se vor face la majoritatea universitatilor de stat, incepand de marti, timp de aproape o saptamana, fiind inregistrat si in acest an un deficit de aproximativ 70.000 de locuri la nivelul intregii tari, dupa cum sustin reprezentantii studentilor.

Presedintele Uniunii Nationale a Tuturor Studentilor din Romania, Ioan Poenaru, a declarat ca deficitul de locuri in Bucuresti este de aproximativ 34.000, iar la nivelul tarii de 70.000.

Potrivit liderului UNSR, Universitatea Politehnica din Bucuresti ofera aproximativ 13.000 de locuri in cele 26 camine. "Deficitul la nivelul UPB este de peste 2.500 de locuri", a afirmat Poenaru.

Academia de Studii Economice ofera 5.250 de locuri in cele 15 camine si onoreaza cam 85% dintre cereri, a precizat prorectorul institutiei de invatamant superior, Istudor Nicolae.

"In prima etapa acoperim 70% dintre cereri, apoi in cea de-a doua 85% din cele 7.500 cereri de la nivelul ASE", a afirmat prorectorul.

Universitatea din Bucuresti pune la dispozitia studentilor pentru anul universitar 2011-2012 un numar de 5.354 de locuri in caminele proprii, distributia acestora urmand a se face de catre facultati, tinand cont de principiul proportionalitatii, in functie de numarul de studenti inscrisi finantati de la buget.

Cazarile pentru anul universitar 2011-2012 la UB se vor face in intervalul 27 septembrie - 4 octombrie.

Cum se acorda locurile in camine?

Conform metodologiei, repartizarea locurilor in camine se... mai mult


Luni, 26 Septembrie 2011, ora 21:11

Ce oferta de cazare are Universitatea Bucuresti in aceasta toamna

Ce oferta de cazare are Universitatea Bucuresti in aceasta toamna

Pentru anul universitar 2011-2012, Universitatea din Bucuresti pune la dispozitia studentilor un numar de 5.354 locuri in caminele proprii.

Distributia acestora s-a facut catre facultati, tinand cont de principiul proportionalitatii, in functie de numarul de studenti inscrisi finantati de la buget, potrivit unui comunicat de presa al UB.

Cazarile pentru anul universitar 2011-2012 se vor face in intervalul 27 septembrie - 4 octombrie 2011.

Repartizarea locurilor in camine se face proportional cu numarul studentilor din fiecare an de studiu (incepand cu anul I si terminand cu ultimul an de master).

Repartizarea studentilor fiecarei facultati in camin se face de catre o comisie pe facultate, coordonata de prodecanul cu probleme studentesti.

Criterii de acordare a locurilor in camine

Conform metodologiei de cazare, la evaluarea si aprobarea cererilor de cazare, comisia va avea in vedere urmatoarele criterii: performantele profesionale si situatia sociala/materiala a studentului.

Media minima pentru a obtine un loc de cazare din partea facultatii este stabilita de Consiliul Facultatii la propunerea comisiei. Aceasta medie trebuie obtinuta pana la sfarsitul sesiunii de toamna.

Studentii ar putea primi subventii si pentru alte forme de cazare decat caminele

Aceste norme se impun obligatoriu, ramanand la latitudinea comisiei de cazare sa stabileasca si eventuale conditii suplimentare ca de exemplu: continuitatea pe loc, media minima pentru acordarea... mai mult


Sambata, 17 Septembrie 2011, ora 11:37

Cazarea in hosteluri, alternativa la caminele studentesti

Cazarea in hosteluri, alternativa la caminele studentesti

Esti student si n-ai prins loc in camin? Cazeaza-te la hotel! In Constanta, un loc intr-un hotel este chiar mai ieftin decat o chirie la un particular.

Cu 250 de lei pe luna, un student se poate caza intr-un hostel de 3 stele dintr-un cartier marginas din Constanta, informeaza Adevarul.

Daca ar sta cu chirie la un particular, tanarul ar trebui sa plateasca cel putin 300 de lei, plus plata utilitatilor.

Comparativ, daca nu esti student pe locurile bugetate de stat, pentru un loc in camin platesti 230 de lei pe luna.

Dezavantajele ar fi acelea ca in astfel de hosteluri nu sunt cazati doar studenti si distanta relativ mare pana la facultate.

Cei care prefera cazarea in Mamaia, in detrimentul celei din cartierul periferic constantean Poarta 6, platesc pentru o camera intre 450 si 750 de lei pe luna.

In aceste hoteluri studentii au la dispozitie spalatorie si acces la reteaua de internet wireless a cladirii. Spre deosebire de hostelul din Constanta, aici nu exista bucatarie, studentii fiind obligati sa-si aduca mancare gatita de acasa. mai mult


Duminica, 04 Octombrie 2009, ora 11:24

Un nou an universitar, aceleasi probleme cu cazarea la camin

Un nou an universitar, aceleasi probleme cu cazarea la camin

Studentii din Capitala vor avea si in acest an probleme cu cazarea la camin, in ciuda faptului ca au mai fost renovate cateva cladiri.

In Capitala, peste 70% dintre tinerii care urmeaza cursurile unei institutii de invatamant superior la zi, adica in jur de 70.000 de oameni, sunt din provincie iar acestia au nevoie si de un loc de cazare, scrie Evenimentul Zilei.

Universitatea din Bucuresti are disponibile in jur de 5.300 de locuri in toate caminele sale, iar Universitatea Politehnica pune la dispozitia studentilor sai aproape 15.000 de locuri in Complexul Regie si Caminul Leu, ceea ce face ca aproape 4.000 de tineri care urmeaza aceste institutii de invatamant si au nevoie de cazare sa ramana pe dinafara.

Cu problema deficitului de locuri in camin se confrunta si cei de la Academia de Stiinte Economice, care pun la dispozitie in jur de 5.000 de locuri de cazare, insuficiente pentru numarul mare al solicitantilor, circa 1.500 dintre acestia vor fi pusi in postura de a-si cauta un loc in care sa stea cu chirie. mai mult


Vineri, 18 Septembrie 2009, ora 12:30

DNA-ul studentesc intra tare in mafia caminelor

DNA-ul studentesc intra tare in mafia caminelor

DNA-ul studentesc isi propune ca in 2009 sa intre tare in mafia din caminele studentesti. "Stop abuzurilor, NU spagii!", aceasta este deviza sub care tinerii grupati in DNA-ul studentesc vor actiona pentru a stopa frecventele incalcari ale regulamentelor de cazare.

In vizor se vor afla in special administratorii caminelor dar si sefii de camin sau studentii care primesc camere si aleg sa le scoata la vanzare, a declarat Cristian Poenaru, presedintele Uniunii Nationale a Studentilor din Romania la Realitatea FM.

"Acum doi ani am prins o administratora de camin din campusul studentesc Regie, care si-a dat demisia imediat, a doua zi, si un numar mai mare de studenti pe care i-am prins ca isi vindeau locurile, acestia pierzandu-si dreptul de a mai locui vreodata intr-un camin din Regie", a declarat Poenaru pentru sursa citata.

Liderul studentilor a mai explicat ca se vor baza, in depistarea neregulilor, atat pe informatiile furnizate de studenti dar si pe prinderea in flagrant a celor care incalca legile in vigoare.

"Criteriile de intrare in camin sunt mult mai drastice decat inainte(...)Anul acesta avem unele informatii despre unii sefi de camin pe care ii asteptam. Si le spun sa se fereasca de noi", a mai avertizat Poenaru. mai mult


Marti, 15 Septembrie 2009, ora 12:01

1 comentariu
Si studentii cer favoruri sexuale tinerelor care au nevoie de camere in camin

Si studentii cer favoruri sexuale tinerelor care au nevoie de camere in camin

Nu doar administratorii de camine studentesti cer, uneori, favoruri sexuale din partea tinerelor care au nevoie de o camera, ci si colegii lor, studentii.

Dupa ce "Adevarul de Seara" a dezvaluit cazul unui administrator de camin din complexul Agronomie care a fost prins in flagrant in timp ce ii cerea favoruri sexuale unei fete contra unei camere, liderul Uniunii Studentilor din Romania (USR), Andrei Botez, spune ca "sunt foarte intalnite insa cazurile in care anumiti studenti cazeaza o fata in camera contra unor favoruri sexuale sau pentru a le face menajul", scrie Adevarul.

Potrivit acestuia, incepand din octombrie, sunt tot mai frecvente anunturile din campusuri cu mesajul "Ofer cazare pentru o fata". Pentru a avea acoperis deasupra capului pe durata studiilor, studentei i se poate cere sa intretina relatii sexuale sau sa faca treburi gospodaresti.

Liderul USR considera ca sefii universitatilor ar trebui sa ia masuri impotriva angajatilor care practica astfel de metode. "Sunt cazuri in care coruptia porneste de la directorii administrativi. Un director corupt nu va da afara niciodata un administrator corupt. Ei merg mana in mana", a mai spus Botez. mai mult


Sambata, 12 Septembrie 2009, ora 23:04

4 comentarii
A inceput cursa pentru ocuparea unui loc in camin

A inceput cursa pentru ocuparea unui loc in camin

Vineri s-a dat startul pentru cazarea studentilor in marile campusuri din centrele universitare din tara.

Sunt sanse mici de a ocupa un loc in camin, in conditiile in care locurile de cazare sunt insuficiente, anunta Realitatea Tv.

La Universitatea Babes-Bolyai din Cluj, din 16.000 de studenti, doar 7.000 vor prinde un loc in camin. Aceasta situatie este in toata tara. Peste 40.000 de studenti nu vor avea locuri in camine in anul universitar 2008-2009, sustin uniunile studentesti, care cer Ministerului Educatiei sa rezolve aceasta problema.

La Iasi distribuirea locurilor in camine la Universitatea Tehnica "Gh. Asachi" a inceput de joi, anunta Ziarul de Iasi. Instalarea studentilor in campusul universitar se va desfasura in campusul studentesc "Tudor" timp de patru zile, pana duminica.

Urmatoarea institutie pe lista cazarilor este Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara "Ion Ionescu de la Brad" unde cazarile incep vineri.

La Universitatea Alexandru Ioan Cuza pentru anul universitar 2009-2009, sunt disponibile 4851 de locuri de cazare in caminele C1, C2, C4, C5, C6, C7, C8, C10, C12, C13, informeaza site-ul universitatii. Repartizarea locurilor pe facultati a fost realizata in functie de numarul cererilor de cazare, in total 12.871.

Astfel ca preturile de cazare sunt cuprinse intre 630 si 100 de lei. Administratia anunta ca anul acesta nu se incaseaza fond de garantie, iar tarifele de cazare pot fi platite nu doar la casierii, ci si la... mai mult


Vineri, 26 Septembrie 2008, ora 09:46

Alte articole despre: cazare, camin, centru, universitar, student

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  2. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  3. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  4. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  5. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  6. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  7. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  8. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  9. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  10. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba