cei mai bogati romani

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Cine sunt cei mai bogati romani

Cine sunt cei mai bogati romani

Averea celor mai bogati romani a scazut in ultimul an, pe primul loc in topul miliardarilor aflandu-se omul de afaceri Ioan Niculae. Pe de alta parte, la nivel mondial, numarul persoanelor instarite a crescut foarte mult in perioada crizei.

Valoarea cumulata a averilor miliardarilor din tara noastra a atins un minim istoric anul trecut, potrivit Forbes.

Averea minima a celor care se afla in Top 500 Miliardari este de 5 milioane de euro. Varsta medie a romanilor instariti este de 53 de ani, cel mai tanar are 31 de ani, iar cel mai in varsta are 83 de ani, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Pe primul loc in clasament, la fel ca in editia precedenta, se afla Ioan Niculae (foto), fondatorul Interagro, cu o avere estimata la 1,1 miliarde de euro.

Locul al doilea este ocupat de Ion Tiriac, a carui avere a fost estimata la 950 de milioane de euro. Fostul jucator de tenis si-a sporit avutia cu 100 de milioane de euro intr-un an.

Podiumul este completat de Frank Timis, cu o avere estimata la 650 de milioane de euro, mai mica cu 200 de milioane de euro comparativ cu editia precedenta. El are afaceri in industria miniera si cea petroliera.

Pe de alta parte, numarul miliardarilor in dolari ai lumii s-a dublat in ultimii cinci ani, de la 793 de miliardari in luna martie 2009 la 1.645 in martie 2014, potrivit unui raport elaborat de organizatia caritabila Oxfam, arata CNBC.

Mai mult, averea celor mai bogati 85 de oameni ai lumii a crescut cu 668 de milioane... mai mult


Vineri, 31 Octombrie 2014, ora 12:54

3 comentarii
Ce avere a avut Regele Mihai in 2012

Ce avere a avut Regele Mihai in 2012

Averea Casei Regale a crescut in ultimul an pana la valoarea de 60-62 milioane de euro, conform ultimei editii a Top 300 Capital.

Astfel, familia regala a ocupat locul 72 in clasamentul milionarilor romani.

Potrivit Capital, Regele Mihai a detinut terenuri agricole si forestiere, palate si castele, cladiri, case de vacanta si cabane de vanatoare raspandite in intreaga tara, insa au fost trecute prin decret in proprietatea statului, in 1948.

In prezent, doar cateva dintre aceste proprietati au fost retrocedate Familiei Regale, printre care patru castele, aproape 20.000 de hectare de padure, trei imobile si un teren in Bucuresti, un imobil si terenuri in Poiana Tapului, cateva cabane si cantoane in Azuga-Predeal, zeci de kilometri de drumuri forestiere.

Regele Mihai a mai avut un imobil in Versoix (Elvetia), dar a fost vandut cu 1,5 milioane de euro.

Pe primul loc in clasamentul celor mai bogati romani se afla afaceristul Ioan Niculae, cu o avere estimata la 1,7 miliarde de euro. Este, de altfel, singurul roman care a reusit sa-si pastreze averea peste pragul de un miliard de euro.

Top 300 Capital: Afla care sunt cei mai bogati romani

Podiumul bogatilor este completat de familia Dan Adamescu, cu o avere estimata la 900 de milioane de euro, respectiv Ion Tiriac - 800-850 de milioane de euro.

Averile insumate ale celor mai bogati 300 romani se situeaza in jurul valorii de 21,5 miliarde de euro, in scadere cu 5 miliarde de euro fata de editia din 2012 si... mai mult


Luni, 02 Decembrie 2013, ora 10:16

3 comentarii
Top 300 Capital: Afla care sunt cei mai bogati romani

Top 300 Capital: Afla care sunt cei mai bogati romani

Averile insumate ale celor mai bogati 300 romani se situeaza in jurul valorii de 21,5 miliarde de euro, in scadere cu 5 miliarde de euro fata de editia din 2012 si 8 miliarde de euro fata de cuantumul din 2011.

Potrivit celei de-a XII-a editii a Top 300 Capital, care se lanseaza vineri, criza si-a pus amprenta si pe romanii bogati. O rasturnare spectaculoasa de situatie a avut loc la varf. Ocupantul primului loc de anul trecut, Frank Timis (foto), a cazut pana pe locul 20, iar locul i-a fost luat de omul de afaceri Ioan Niculae, scrie Capital.

Potrivit calculelor averea lui Ioan Niculae este estimata la 1,7 miliarde de euro. Este, de altfel, singurul roman care a reusit sa-si pastreze averea peste pragul de un miliard de euro. Podiumul bogatilor este completat de familia Dan Adamescu, cu o avere estimata la 900 de milioane de euro, respectiv Ion Tiriac - 800-850 de milioane de euro.

De o cadere spectaculoasa a avut parte si Dinu Patriciu. In ultimul an, averea omului de afaceri a ramas undeva la 250 de milioane de euro si din top 10 a ajuns abia pe locul 17.

Constructiile, inclusiv cele de infrastructura, imobiliarele, segmentul auto, retailul etc. au inregistrat cifre de afaceri si profituri in scadere. Singurele domenii care au marcat crestere au fost cel al agriculturii (o categorie aparte fiind tradingul de cereale), si al sanatatii, incluzand aici atat serviciile medicale private, cat si distributia/productia de medicamente.

Scaderile se vad si la nivel... mai mult


Vineri, 15 Noiembrie 2013, ora 09:04

2 comentarii
Topul Forbes: Care sunt cei mai bogati romani - averea cui a crescut masiv in 2013 (Video)

Topul Forbes: Care sunt cei mai bogati romani - averea cui a crescut masiv in 2013 (Video)

Omul de afaceri Ioan Niculae ramane cel mai bogat roman, cu o avere estimata la 1,1 miliarde de euro.

Ioan Niculae are afaceri in agricultura, energie si turism.

Averile cumulate ale celor mai bogati romani au scazut pentru prima data de la inceputul crizei sub nivelul de 20 de miliarde de euro, relateaza Digi 24 in contextul lansarii Topului Forbes al celor mai bogati 500 de romani.

Niculae este urmat in top de Dan Adamescu, cu afaceri in imobiliare, media, asigurari, care are o avere estimata la 950 de milioane de euro.

Locul trei este impartit de Frank Timis, cu afaceri in extractie de petrol si minereuri, si Ion Tiriac, care activeaza in sectoarele auto, imobiliare si banci, ambii cu o avere de 850 de milioane de euro.

Pe urmatoarea pozitie se claseaza Veronica Gusa de Dragan, care conduce compania Butan Gas si care are o avere estimata de Forbes la 550 de milioane de euro.

Din top zece mai fac parte Gabriel Comanescu (500 de milioane de euro), Gruia Stoica (470 de milioane de euro), Ovidiu Tender (400 de milioane de euro), Zoltan Teszari (370 de milioane de euro) si fratii Dragos si Damian Paval (360 de milioane de euro).

Averile cumulate ale celor 500 de miliardari romani din Topul Forbes au scazut pentru prima oara de la debutul crizei sub 20 de miliarde de euro, la 19,9 miliarde de euro.

Cei mai bogati 500 de romani au in total mai putin de 200.000 de angajati.

"Nu exista om de afaceri care sa nu isi doreasca sa aiba cati mai multi... mai mult


Vineri, 25 Octombrie 2013, ora 11:58

5 comentarii
Care este, cu adevarat, averea celor mai bogati romani?

Care este, cu adevarat, averea celor mai bogati romani?

Diferentele dintre averile celor mai bogati romani, dupa estimarile celor doua topuri de acest gen, Capital 300 Cei mai bogati romani si Forbes 500 Miliardari, se numara in sute de milioane de euro.

Ordinea in cele doua clasamente nu este aceeasi, iar unii miliardari care se regasesc in top 10 intr-unul din topuri nu se afla si in al doilea. De asemenea, se observa ca Forbes a facut estimari mult mai mici ale averilor obtinute de oamenii de afaceri din Romania, spre deosebire de Capital.

Astfel, in topul Forbes 500 Miliardari, pe prima pozitie se afla Ioan Niculae, patronul grupului Interagro, cu o avere estimata la 1 - 1,1 miliarde de euro. In Capital, averea sa a "castigat" circa 700 de milioane de euro, fiind evaluata la 1,7 miliarde de euro, desi aici se regaseste, totusi, pe pozitia secundara.

In topul realizat de Capital, cel mai bogat roman este considerat Frank Timis, cu o avere estimata la 1,7 - 1,75 de miliarde de euro. Omul de afaceri se regaseste pe a doua pozitie in Forbes, cu o avere de "doar" 900 - 950 de milioane de euro, prin urmare o scadere de aproximativ 800 de milioane de euro.

In cazul lui Dinu Patriciu, care sustine ca si-a lichidat toate afacerile din Romania, cele doua publicatii au estimari similare, de 850 de milioane de euro, in cazul Capital (pozitia 4), si 800 - 900 de milioane de euro, in cazul Forbes (pozitia 3).

In cazul lui Ion Tiriac, aflat pe locul 3 in Top 300 si pe locul 5 in Top 500, diferenta este de 150 - 200 de... mai mult


Marti, 30 Octombrie 2012, ora 16:17

2 comentarii
Care sunt cei mai tineri milionari romani

Care sunt cei mai tineri milionari romani

Tinerii milionari in euro din Romania invart afaceri banoase, desi inca nu au implinit 40 de ani.

Cel mai tanar milionar din Romania este Iustin Paraschiv, de 31 de ani, averea sa fiind evaluata la 65 - 70 de milioane de euro de catre Top 300 Cei mai bogati romani, editat de revista Capital.

Prahoveanul a facut avere dupa ce, la nici 20 de ani, a preluat afacerile familiei din domeniul agriculturii, iar, in prezent, grupul pe care il conduce, axat pe zootehnie, ruleaza 250 de milioane de euro anual.

In primul trimestru din 2012, el a cumparat si fabrica de armament din Mizil, unde are intentia, pe termen lung, sa construiasca inclusiv tractoare.

Pe locul al doilea in top se afla Sebastian Ghita, in varsta de 33 de ani, fost patron al site-ul de comert eMag, cu o avere estimata la 130 de milioane de euro. El a vandut, insa, toate actiunile la companiile pe care le detinea, cu exceptia celor in televiziunea Romania TV. Potrivit spuselor sale, a luat aceasta decizie deoarece s-a ivit o oportunitate buna si pentru ca dorea sa transforme totul in lichiditati, pentru a putea continua alte afaceri.

Lucian Apostol, in varsta de 34 de ani, este pe locul al treilea, cu o avere estimata la 80 de milioane de euro. Grupul pe care acesta il conduce, Kosarom, ce are drept obiect de activitate cresterea animalelor, abatorizare, procesare si distributie, precum si realizarea furajelor, a investit, in ultimii cinci ani, 40 de milioane de euro. Planul de modernizare al... mai mult


Luni, 29 Octombrie 2012, ora 16:40

2 comentarii
Top Forbes 500 Miliardari: Ioan Niculae este cel mai bogat roman (Video)

Top Forbes 500 Miliardari: Ioan Niculae este cel mai bogat roman (Video)

Averile celor 500 miliardari din topul realizat de revista Forbes au scazut cu 3,6 miliarde de euro in 2012, cel mai bogat roman fiind Ioan Niculae (foto), cu o avere estimata la 1 - 1,1 miliarde euro.

"Sunt multumit ca fata de anii trecuti, in ciuda crizei, numarul de angajati a crescut, iar in perspectiva va exista cerere pentru produsele noastre. Daca ma uit insa la situatia economiei nu cred ca vreti sa imi stiti parerea. Observ lipsa interesului din partea clasei politice pentru productie si industrie in general", a spus omul de afaceri Ioan Niculae, la prezentarea Topului, acesta reusind sa urce de pe locul trei pe primul loc, la editia din acest an.

Ioan Niculae are afaceri in domeniul chimiei agriculturii si energiei.

Pe locul doi in topul realizat de Forbes se situeaza Frank Timis, cu o avere estimata la 900 - 950 milioane euro.

Acesta si-a mentinut pozitia pe care s-a situat si anul precedent, datorita afacerilor sale din domeniul resurselor minerale, realizate prin compania Africa Minerals.

Insa potrivit clasamentului intocmit de Capital, primele doua locuri sunt inversate. Asfel, Frank Timis a ramas cel mai bogat roman, cu o avere estimata la 1,7 - 1,75 miliarde de euro, in crestere de la 1,6-1,65 miliarde euro anul trecut, urmat de Ioan Niculae cu 1,7 miliarde euro, in urcare de la 1,6 miliarde, conform Top 300 Capital.

Top 300 Capital: Unde traiesc cei mai bogati romani - avem si 2 miliardari

Pe locul trei in topul Forbes se afla Dinu... mai mult


Luni, 29 Octombrie 2012, ora 15:40

9 comentarii
Top 300 Capital: Unde traiesc cei mai bogati romani - avem si 2 miliardari

Top 300 Capital: Unde traiesc cei mai bogati romani - avem si 2 miliardari

Jumatate dintre averile celor mai bogati 300 de romani, care insumeaza aproape 12 miliarde de euro, sunt concentrate in Bucuresti si Ilfov, unde gasim si cei mai multi oameni de afaceri care se regasesc in Top 300 Capital, recent lansat, respectiv 110.

Pe a doua pozitie se afla judetul Constanta, cu 23 oameni de afaceri si o valoare cumulata a averilor de peste 1,9 miliarde de euro, urmat de judetul Bacau (5 afaceristi cu averi insumate de 1,2 miliarde euro).

Averile cumulate ale celor mai bogati 300 de romani au scazut cu trei miliarde de euro in ultimul an, ajungand la 26,5 miliarde euro.

Potrivit analizei Capital, comparativ cu alti ani, cand locul doi dupa Bucuresti era adjudecat de Timis din punctul de vedere al valorii averilor, anul acesta Constanta a trecut inainte, in timp ce Bacaul a constituit marea surpriza a clasamentului. Surpriza a fost generata de cresterea afacerilor desfasurate de Dorinel Umbrarescu si Costel Casuneanu, ambii cu activitati in constructia de drumuri si autostrazi.

O alta surpriza este judetul Cluj, care in alti ani se plasa printre cele mai bogate regiuni din tara. Si acum, ca numar de milionari prezenti in zona, Clujul a ramas in frunte, cu 20 de oameni de afaceri care s-au calificat in Top 300. Totusi, valoarea afacerilor desfasurate in acest judet, de 680 milioane euro, a fost destul de puternic atinsa de criza, singurii care au inregistrat cresteri fiind Horia Ciorcila si Arpad Paszkany.

Celelalte judete au inregistrat... mai mult


Sambata, 27 Octombrie 2012, ora 15:26

6 comentarii
Vezi ce fosti si actuali ministri sunt printre cei mai bogati romani

Vezi ce fosti si actuali ministri sunt printre cei mai bogati romani

Oamenii de afaceri din noul Forbes 500 Miliardari au demonstrat ca pot avea succes in mai multe domenii de activitate, multi dintre ei reusind chiar si in politica.

Daca unii au fost destul de convingatori pentru a ajunge in Parlament sau la o primarie, altii au ajuns si mai departe. Cinci dintre ei sunt sau au fost membri ai Guvernului si se lauda cu averi cuprinse intre 8 si 39 de milioane de euro.

Cel mai bogat dintre ei este Adriean Videanu, care a castigat intre 37 si 39 de milioane de euro din prelucrarea marmurei. Ultima perioada nu a fost, insa, prea buna pentru fostul ministru al Economiei, care si-a pierdut postul din Guvern si a incheiat anul 2009 cu pierderi importante.

Grupul Titan Mar - Marmosim, cu afaceri in domeniul productiei si prelucrarii de piatra si borduri, a raportat afaceri in scadere pe ambele firme. Titan Mar a terminat pentru prima data un an pe minus, avand o pierdere de un milion de euro si venituri mai mici cu 16,5%. In acelasi timp, Marmosim a avut o cifra de afaceri in scadere cu 13% fata de anul precedent.

Pentru a limita efectele crizei, Videanu a fost nevoit sa concedieze 20% din angajatii Marmosim, lucru care l-a ajutat in cele din urma sa aiba un profit de 600.000 de euro.

In afara de celebra casa de la Snagov, din declaratia de avere a fostului ministru aflam ca acesta mai detine si doua apartamente in centrul Bucurestiului si un teren intravilan de aproape 2.000 mp in judetul Hunedoara.

Videanu este urmat in top de... mai mult


Vineri, 01 Octombrie 2010, ora 07:33

15 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  2. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  3. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  4. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  5. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  6. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  7. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  8. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  9. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba
  10. Asa arata iepurasii oceanelor (Video)