centura

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Centura Iasiului, reasfaltata de aceeasi firma dupa un an de zile de la inaugurare

Centura Iasiului, reasfaltata de aceeasi firma dupa un an de zile de la inaugurare

Soseaua de centura a municipiului Iasi are mari probleme la doar un an de zile de la inaugurare, in asfalt aparand fisuri si gropi.

Mai mult, o portiune mare de asfalt a inceput sa se lase, dupa cum arata imaginile publicate de jurnalistii de la Buna ziua, Iasi!.

Zilele acestea, muncitorii de la firma Vega '93 SRL Galati, cea care a si realizat lucrarile, au inceput sa asfalteze din nou podul de la intrarea pe soseaua de centura.

Executia soselei de centura a Iasiului a inceput in 2008, investitia fiind de aproape 52 milioane de euro.

Intr-o situatie similara se afla si autostrada Arad-Timisoara, care este plina de gropi si denivelari la mai putin de un an de la inaugurare.

Autostrada Arad-Timisoara, plina de gropi si denivelari la nici un an de la inaugurare

In schimb, bucurestenii sunt exasperati de faptul ca termenele pentru finalizarea lucrarilor la centura Capitalei au fost mult intarziate.

Disperarea soferilor continua: Lucrarile la Centura Capitalei au fost amanate mai mult


Sambata, 26 Iulie 2014, ora 17:02

3 comentarii
Disperarea soferilor continua: Lucrarile la Centura Capitalei au fost amanate

Disperarea soferilor continua: Lucrarile la Centura Capitalei au fost amanate

Lucrarile de largire a centurii Capitalei au fost amante, spre disperarea soferilor.

Desi proiectul ar trebui finalizat in acest an, exista sanse minime ca ocolirea Bucurestiului sa se faca pe un drum cu patru benzi pana in luna decembrie, informeaza Antena 3.

Muncitorii nu se vad pe santier, in timp ce cozile de masini se intind si pe cativa kilometri.

In acest an ar fi trebuit finalizate doua portiuni: intre Chitila si Autostrada 1 Bucuresti - Pitesti si intre Voluntari si Autostrada Soarelui.

In cazul centurii din sud, sperantele soferilor au fost spulberate de Ministrul Transporturilor, Dan Sova, care a anuntat ca cele trei contracte pentru largirea cu inca doua benzi intre A1 si A2 au fost reziliate.

Totusi, Centura Nord are sanse sa fie finalozata in 2015. In acelasi timp, termenul pentru centura Sud a fost devansat pentru anul 2017.

In total, pentru modernizarea centurii Capitalei, statul roman va cheltui peste 200 de milioane de euro. mai mult


Luni, 16 Iunie 2014, ora 11:20

1 comentariu
Vom merge cu 130 de kilometri la ora pe centura Capitalei? Ce spune Compania de Drumuri

Vom merge cu 130 de kilometri la ora pe centura Capitalei? Ce spune Compania de Drumuri

Centura Capitalei va fi finalizata in 2016 ca un drum cu patru benzi si separator intre sensuri, insa nu se va putea circula niciodata pe aceasta artera cu 130 de kilometri pe ora, adica in regim de autostrada.

Afirmatia a fost facuta, miercuri, de Andrei Cristian, director adjunct al Directiei Generale de Monitorizare si Intretinere a Infrastructurii Rutiere din cadrul Companiei Nationale pentru Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR).

Centura Capitalei necesita 200 de milioane euro pentru a fi finalizata

"La centura Capitalei se lucreaza in mod accelerat in nordul Bucurestiului, pe tronsonul dintre autostrada A1 si DN 7, iar acest tronson va fi finalizat pana la sfarsitul anului.

Se lucreaza, de asemenea, si la portiunea dintre autostrada A2 si DN 2, care va fi gata in al doilea semestru al anului viitor", a spus Cristian, prezent la o conferinta pe tema infrastructurii din Romania.

Centura Capitalei, proiectata gresit

In ceea ce priveste portiunea de sud a Centurii, el a precizat ca cele trei contracte vor fi reziliate, iar proiectele, care sunt deja vechi de 4-5 ani, vor fi reluate.

"Centura va fi finalizata in 2016, dar va fi un drum cu patru benzi si separator intre sensuri. Niciodata n-o sa se circule cu 130 de kilometri la ora", a adaugat directorul CNADNR.

El a mai spus ca, in dreptul localitatii Stefanesti, va fi construit un sens giratoriu care va fi gata in acest an. mai mult


Miercuri, 28 Mai 2014, ora 13:24

3 comentarii
Globurile de Aur: Lovituri sub centura - Modul scandalos in care a fost anuntat DiCaprio

Globurile de Aur: Lovituri sub centura - Modul scandalos in care a fost anuntat DiCaprio

Editia de duminica a Globurilor de Aur, desfasurata la Los Angeles, nu a fost una lipsita de lovituri sub centura, actorul Leonardo DiCaprio fiind una dintre victime. Tina Fey, una dintre prezentatoarele galei, l-a introdus in scena folosind o exprimare ce poate fi considerata cel putin rautacioasa.

Actorul din Lupul de pe Wall Street urma sa urce pe scena pentru a anunta castigatoarea la categoria Cea mai buna actrita. Tina Fey, urmand un scenariu dinainte stabilit, asa cum se intampla la toate evenimentele de acest fel, l-a introdus insa in scena cu formula: "Si acum, ca un vagin de supermodel, sa-l intampinam cu caldura pe Leonardo DiCaprio", informeaza Huffington Post.

Cat despre DiCaprio, despre care se stie ca s-a intalnit cu unele dintre cele mai mari modele ale lumii, Bar Rafaeli fiind doar un exemplu in acest sens, acesta a rosit si a pasit spasit pe scena, in aplauzele publicului. Si-a revenit mai tarziu, cand a castigat premiul pentru cel mai bun actor.

Globurile de aur: "12 Years a Slave", cel mai bun film al anului - Iata lista castigatorilor (Video)

"Exista un loc pentru tine in iad!"

Nu a fost singurul episod de acest gen, si Amy Poehler, castigatoare a premiului penntru Cea mai buna actrita intr-o comedie, pentru rolul Leslie Knope, din Parks and recreation, fiind tinta unei remarci aparent la fel de rautacioase. Acesteia, Tina Fey i-a spus: "Exista un loc special in iad pentru tine", dupa care a imbratisat-o, relateaza tot Huffington Post.... mai mult


Luni, 13 Ianuarie 2014, ora 14:40

3 comentarii
Proiect de 26 de milioane de euro pentru 5 kilometri de centura a Brasovului

Proiect de 26 de milioane de euro pentru 5 kilometri de centura a Brasovului

CNADNR vrea sa contracteze lucrari de proiectare si constructie a unui tronson de 4,9 kilometri al variantei de ocolire Brasov, proiect cu o valoare estimata cuprinsa intre 118,2 milioane lei (26,5 milioane euro) si 128,8 milioane lei (28,9 milioane euro), fara TVA.

Lucrarile de proiectare si executie a variantei de ocolire a municipiului Brasov, tronson II, DN 11 - DN 13, sunt estimate la 118,2 milioane lei fara TVA, valoare la care se vor raporta ofertantii pentru elaborarea propunerii financiare, iar suma de 10,55 milioane lei este prevazuta pentru achizitia ulterioara de servicii si lucrari similare.

Contractul va fi finantat din fonduri europene nerambursabile (85%) si bani de la buget, iar termenul pentru finalizare este de 39 de luni de la data atribuirii.

Proiectul va fi atribuit prin licitatie deschisa, pentru pretul cel mai scazut. Termenul limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 5 februarie.

Tronsonul III al soselei de centura Brasov a fost deschis circulatiei la inceputul lunii decembrie. mai mult


Luni, 16 Decembrie 2013, ora 21:32

4 comentarii
Comisia Europeana da 82,7 milioane de euro pentru constructia unei sosele de centura la Brasov

Comisia Europeana da 82,7 milioane de euro pentru constructia unei sosele de centura la Brasov

Comisia Europeana a anuntat, joi, ca a aprobat o investitie de 82,7 milioane de euro pentru constructia unei sosele de centura de 18,5 kilometri la Brasov, potrivit unui comunicat.

"Proiectul va imbunatati conditiile de acces in zona orasului Brasov si va aduce beneficii pentru industrie, mediul de afaceri si turism. De asemenea, de aceasta investitie vor beneficia si cei 320.000 de locuitori ai Brasovului, prin reducerea zgomotului si poluarii in zona centrala a orasului", informeaza CE.

Conform estimarilor, proiectul va crea aproximativ 740 de locuri de munca in timpul perioadei de implementare.

Uniunea Europeana va finanta proiectul din Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR) cu 92,7 milioane de euro din totalul investitiei de 120 de milioane de euro.

Proiectul, care ar trebui implementat pana in martie 2015, este impartit in trei loturi. Astfel, lotul numarul 1, avand o lungime de 7,29 km (2x2 benzi de circulatie), realizeaza conexiunea dintre DN1 si DN11, pornind din sud-estul Brasovului si ocolind orasul prin partea de vest, iar lotul numarul 2, cu o lungime de 4,92 km (extins la 2x2 benzi de circulatie), realizeaza conexiunea dintre DN11 si DN13 in partea de nord a Brasovului.

Lotul numarul 3, avand o lungime de 6,34 km (2x2 benzi de circulatie), prevede realizarea conexiunii dintre DN13 si DN1 in partea de nord-vest a orasului.

Romaniei i-au fost alocate fonduri de coeziune in valoare de aproximativ 19,7 miliarde de euro in perioada 2007 -... mai mult


Sambata, 14 Decembrie 2013, ora 09:38

1 comentariu
Stalpul din mijlocul Centurii Craiovei a fost mutat. Sova poate rasufla usurat

Stalpul din mijlocul Centurii Craiovei a fost mutat. Sova poate rasufla usurat

Stalpul de pe Centura de Sud a Craiovei a fost in sfarsit mutat din mijlocul drumului.

La cinci zile dupa ce ministrul Marilor Proiecte de infrastructura, Dan Sova, a afirmat ca stalpul din mijlocul soselei a fost demontat, desi acest lucru nu se intamplase, o echipa de CEZ a mutat cablurile electrice printr-un traseu subteran.

Lucrarile au fost demarate imediat ce suma pentru aceasta interventie, de 1,8 milioane de lei, a fost achitata de CNADNR, transmite Digi24.

Stalpul din mijlocul Centurii de Sud a Craiovei e tot acolo. Ministrul Sova e dezinformat?

Inca din 1 noiembrie autoritatile au fost informate ca un stalp de tensiune a fost lasat in mijlocul unei portiuni din Centura de Sud a Craiovei, in conditiile in care soseaua a fost largita. Initial, stalpul era amplasat pe camp, iar firma constructoare a sustinut ca a turnat asfalt in jurul lui pentru ca nu a obtinut avizele necesare ca sa il scoata.In ciuda fotografiilor aparute atunci in presa, ministrul marilor proiecte, Dan Sova, a sustinut ca nu este vorba de niciun drum care sa aiba un stalp, ci de un santier in lucru, si ca toate lucrarile sunt in grafic.

La aproape o luna de la declansarea scandalului, ministrul Dan Sova a continuat sa sustina ca nu exista niciun pericol pentru soferi. El a declarat intr-o emisiune difuzata de ProTV ca stalpul din mijlocul Centurii de Sud a Craiovei a fost inlaturat, mutarea acestuia figurand in programul de lucrari, si a subliniat, totodata, ca niciun drum... mai mult


Vineri, 29 Noiembrie 2013, ora 12:29

3 comentarii
Stalpul din mijlocul Centurii de Sud a Craiovei e tot acolo. Ministrul Sova e dezinformat?

Stalpul din mijlocul Centurii de Sud a Craiovei e tot acolo. Ministrul Sova e dezinformat?

Stalpul in jurul caruia s-a turnat asfalt pe Centura de Sud a Craiovei nu a fost inca scos, reprezentand un pericol real pentru viata celor care ar putea circula pe acolo, in ciuda faptului ca el este semnalizat rutier.

Inca din 1 noiembrie autoritatile au fost informate ca un stalp de tensiune a fost lasat in mijlocul unei portiuni din Centura de Sud a Craiovei, in conditiile in care soseaua a fost largita. Initial, stalpul era amplasat pe camp, iar firma constructoare a sustinut ca a turnat asfalt in jurul lui pentru ca nu a obtinut avizele necesare ca sa il scoata.

In ciuda fotografiilor aparute atunci in presa, ministrul marilor proiecte, Dan Sova, a sustinut ca nu este vorba de niciun drum care sa aiba un stalp, ci de un santier in lucru, si ca toate lucrarile sunt in grafic.

La aproape o luna de la declansarea scandalului, ministrul Dan Sova continua sa sustina ca nu exista niciun pericol pentru soferi. El a declarat intr-o emisiune difuzata de ProTV ca stalpul din mijlocul Centurii de Sud a Craiovei a fost inlaturat, mutarea acestuia figurand in programul de lucrari, si a subliniat, totodata, ca niciun drum nu este deschis circulatiei avand probleme legate de utilitati.

Jurnalistii de la Gazeta de Sud au mers luni si au fotografiat din nou stalpul de inalta tensiune, care nu numai ca este in acelasi loc, dar a fost si semnalizat rutier, ca nu cumva soferii sau muncitorii de pe santier sa intre in el.

Mai mult, conform panoului cu informatii despre... mai mult


Marti, 26 Noiembrie 2013, ora 11:53

5 comentarii
Oaia neagra a Centurii Kuiper, un mister al sistemului solar (Video)

Oaia neagra a Centurii Kuiper, un mister al sistemului solar (Video)

Exista numeroase obiecte cosmice ciudate care plutesc in Univers, iar unul dintre ele este cel denumit 2002 UX25, un mister greu de descifrat pentru astronomi. Ciudatul obiect, care se afla in Centura Kuiper, este considerat "oaia neagra" a regiunii, iar caracteristicile sale nu pot fi deocamdata explicate.

Obiectul 2002 UX25 a surprins oamenii de stiinta prin faptul ca este "cel mai solid obiect cunoscut din sistemul solar, insa densitatea sa este mai mica decat cea a ghetii pure", arata studiul realizat de Mike Brown, cercetator la Institutul de Tehnologie California din Pasadena, Statele Unite, scrie Discovery News.

"Masurarea densitatii acestor obiecte indepartate din Centura Kuiper (KBO) este foarte dificila. Obiectul 2002 UX a fost descoperit de catre telescopul spatial Hubble in anul 2005, iar ulterior au existat observatii asupra acestuia de la Observatorul Keck din Hawaii", a spus Brown.

Centura Kuiper este o zona de materie primordiala ce inconjoara sistemul nostru solar. Obiectele cu diametre mai mici de 350 de kilometri au, in general, densitati mai mici decat a apei, iar cele cu diametre mai mari de 800 de kilometric au densitati mai mari.

Centura Kuiper, zona de razboi a sistemului solar

Obiectul 2002 UX25 este situat in gama corpurilor cu diametre intre 350 si 800 de kilometri. Desi este foarte mare, el are o densitate cu 18% mai mica decat a apei, un fapt care i-a surprins pe astronomi.

"Formarea rocii acestui obiect este un proces dificil... mai mult


Joi, 14 Noiembrie 2013, ora 15:12

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Dovada existentei ingerilor? Imagine incredibila pe cerul Londrei
  2. Evacuat din Primarie, un edil da audiente intr-un cort pe strada
  3. Cum a reusit Justin Bieber sa prabuseasca actiunile Arden
  4. Un danez a mers cu taxiul pana la ... Roma - Cat l-a costat cursa
  5. Primar suspendat dupa ce si-a facut selfie-uri dezbracat, in birou
  6. Cosmarul unor naufragiati: Au inotat ore intregi pana la o insula ... pe care erupea un vulcan
  7. Cel mai "gaurit" om din lume, expulzat din Dubai. Acuzat ca practica magia neagra
  8. Sex in ruine - s-au furisat in cel mai mare bordel din Pompei
  9. Asteroidul ce sfideaza fizica: S-a aflat data posibilului impact cu Pamantul
  10. Fotografia zilei: O masina cum nu s-a mai vazut